Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 18:44

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015.

Ανεμοστρόβιλος στην Οκλαχόμα. Ανεμοστρόβιλος στη λίμνη Κιστόουν, στην Οκλαχόμα. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν σε καταιγίδα η οποία οδήγησε στη δημιουργία τουλάχιστον τριών ανεμοστρόβιλων στο Αρκάνσας και την Οκλαχόμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
REUTERS / KATHRYN PIOTROWSKI

Ανεμοστρόβιλος στη λίμνη Κιστόουν, στην Οκλαχόμα. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν σε καταιγίδα η οποία οδήγησε στη δημιουργία τουλάχιστον τριών ανεμοστρόβιλων στο Αρκάνσας και την Οκλαχόμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Έκρηξη σε κτήριο στη Νέα Υόρκη. Κτήριο πέντε οροφών με 26 διαμερίσματα κατέρρευσε και τυλίχθηκε στις φλόγες στην περιοχή East Village της Νέας Υόρκης λίγο μετά τις 3 μ.μ. τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άνθρωποι, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος μαρτυρίες κατοίκων, ανέφερε ότι προηγήθηκε μία μέγάλη έκρηξη στο σημείο, ενώ ένα παρακείμενο κτήριο επίσης τυλίχθηκε στις φλόγες.
REUTERS / MIKE SEGAR

Κτήριο πέντε οροφών με 26 διαμερίσματα κατέρρευσε και τυλίχθηκε στις φλόγες στην περιοχή East Village της Νέας Υόρκης λίγο μετά τις 3 μ.μ. τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άνθρωποι, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος μαρτυρίες κατοίκων, ανέφερε ότι προηγήθηκε μία μέγάλη έκρηξη στο σημείο, ενώ ένα παρακείμενο κτήριο επίσης τυλίχθηκε στις φλόγες.

Νεογέννητο αρκουδάκι διασώθηκε στις Πρέσπες. Ένα νεογέννητο αρκουδάκι βρήκαν οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών την περασμένη Πέμπτη σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από το χωριό Βροντερό Πρεσπών. Εικάζεται ότι άγνωστοι απομάκρυναν από τη φωλιά της τη μητέρα του ή ότι την σκότωσαν προκειμένου να πάρουν το αρκουδάκι. Η πράξη αυτή πιθανά συνδέεται με το εμπόριο αρκούδων στην Αλβανία, όπου η έκθεση των ζώων αυτών σε αιχμαλωσία είναι ακόμα διαδεδομένη. Μετά από κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων, το αρκουδάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όπου και θα παραμείνει σε ειδικό πρόγραμμα ανατροφής μέχρι να επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον.
Eurokinissi / ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ένα νεογέννητο αρκουδάκι βρήκαν οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών την περασμένη Πέμπτη σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από το χωριό Βροντερό Πρεσπών. Εικάζεται ότι άγνωστοι απομάκρυναν από τη φωλιά της τη μητέρα του ή ότι την σκότωσαν προκειμένου να πάρουν το αρκουδάκι. Η πράξη αυτή πιθανά συνδέεται με το εμπόριο αρκούδων στην Αλβανία, όπου η έκθεση των ζώων αυτών σε αιχμαλωσία είναι ακόμα διαδεδομένη. Μετά από κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων, το αρκουδάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όπου και θα παραμείνει σε ειδικό πρόγραμμα ανατροφής μέχρι να επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Ποτάμι παρέσυρε αυτοκίνητο. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τον Ξεριά, το ποτάμι στην πόλη του Άργους. Μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησε η πυροσβεστική υπηρεσία Άργους και Ναυπλίου, απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, ο οποίος οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Ναυπλίου για προληπτικούς λόγους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τον Ξεριά, το ποτάμι στην πόλη του Άργους. Μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησε η πυροσβεστική υπηρεσία Άργους και Ναυπλίου, απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, ο οποίος οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Ναυπλίου για προληπτικούς λόγους.

Οι "Μυστικές Πολιτείες της Θάλασσας" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Υπάλληλος μουσείου φωτογραφίζει ψάρια και κοράλλια σε ένα ενυδρείο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο δυτικό Λονδίνο. Το ενυδρείο αποτελεί μέρος της νέας έκθεσης "Κοραλλιογενείς ύφαλοι: Μυστικές Πολιτείες της Θάλασσας", η οποία παρουσιάζει μία πανοραμική εικονική κατάδυση και πάνω από 250 δείγματα της συλλογής κοραλλιών, ψαριών και θαλάσσιων ασπόνδυλων του Μουσείου. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 27 Μαρτίου.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Υπάλληλος μουσείου φωτογραφίζει ψάρια και κοράλλια σε ένα ενυδρείο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο δυτικό Λονδίνο. Το ενυδρείο αποτελεί μέρος της νέας έκθεσης "Κοραλλιογενείς ύφαλοι: Μυστικές Πολιτείες της Θάλασσας", η οποία παρουσιάζει μία πανοραμική εικονική κατάδυση και πάνω από 250 δείγματα της συλλογής κοραλλιών, ψαριών και θαλάσσιων ασπόνδυλων του Μουσείου. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 27 Μαρτίου.

Τέχνη στην Πορτογαλία. Γυναίκα περνά μπροστά από πολύχρωμο γκράφιτι, σε δρόμο της Λισαβόνας.
REUTERS / Rafael Marchante

Γυναίκα περνά μπροστά από πολύχρωμο γκράφιτι, σε δρόμο της Λισαβόνας.

Γερμανία: Θρήνος για τους 16 μαθητές που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Μαθητές στέκονται μπροστά από το σχολείο Joseph-Koenig-Gymnasium στη γερμανική πόλη Haltern am See. Κάτοικοι, μαθητές και δασκάλοι άφησαν κεριά έξω από το σχολείο στη μικρή γερμανική πόλη, στη μνήμη των 16 μαθητών που επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο που συνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις, το μεσημέρι της Τρίτης.
REUTERS / INA FASSBENDER

Μαθητές στέκονται μπροστά από το σχολείο Joseph-Koenig-Gymnasium στη γερμανική πόλη Haltern am See. Κάτοικοι, μαθητές και δασκάλοι άφησαν κεριά έξω από το σχολείο στη μικρή γερμανική πόλη, στη μνήμη των 16 μαθητών που επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο που συνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις, το μεσημέρι της Τρίτης.

Κίνα: Πρωινές ασκήσεις στο σχολείο. Μαθητές κάνουν πρωινές ασκήσεις με μπάλες ποδοσφαίρου, στην παιδική χαρά ενός δημοτικού σχολείου στο Λινχάι, στην επαρχία Ζετζιάνγκ.
REUTERS / CHINA DAILY

Μαθητές κάνουν πρωινές ασκήσεις με μπάλες ποδοσφαίρου, στην παιδική χαρά ενός δημοτικού σχολείου στο Λινχάι, στην επαρχία Ζετζιάνγκ.

Θέρετρο κατοικιδίων στο Σάο Πάολο. Ένας σκύλος πηδά σε μία πισίνα, στο θέρετρο σκύλων στο Σάο Πάολο. Τα κέντρα φροντίδας κατοικίδιων ζώων, έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στο Σάο Πάολο, καθώς οι ιδιοκτήτες τους στρέφονται σε αυτά για τη φροντίδα των μικρών τους φίλων κατά τις εργάσιμες ώρες της ημέρας.
REUTERS / NACHO DOCE

Ένας σκύλος πηδά σε μία πισίνα, στο θέρετρο σκύλων στο Σάο Πάολο. Τα κέντρα φροντίδας κατοικίδιων ζώων, έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στο Σάο Πάολο, καθώς οι ιδιοκτήτες τους στρέφονται σε αυτά για τη φροντίδα των μικρών τους φίλων κατά τις εργάσιμες ώρες της ημέρας.

Καζακστάν: Αγιασμός ενόψει της εκτόξευσης του Σογιούζ. Oρθόδοξος ιερέας πραγματοποιεί αγιασμό, μπροστά από την εξέδρα εκτόξευσης όπου βρίσκεται το διαστημικό σκάφος Σογιούζ TMA-16M, στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Το Σογιούζ είναι προγραμματισμένο να εκτοξευθεί στις 28 Μαρτίου, μεταφέροντας τους Ρώσους κοσμοναύτες Μιχαήλ Κορνιένκο, Γκενάντι Παντάλκα και τον αστροναύτη της NASA Σκοτ Κέλι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS.
REUTERS / MAXIM ZMEYEV

Oρθόδοξος ιερέας πραγματοποιεί αγιασμό, μπροστά από την εξέδρα εκτόξευσης όπου βρίσκεται το διαστημικό σκάφος Σογιούζ TMA-16M, στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Το Σογιούζ είναι προγραμματισμένο να εκτοξευθεί στις 28 Μαρτίου, μεταφέροντας τους Ρώσους κοσμοναύτες Μιχαήλ Κορνιένκο, Γκενάντι Παντάλκα και τον αστροναύτη της NASA Σκοτ Κέλι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS.

Κολομβία: Αγώνας βόλεϊ για τραυματίες στρατιώτες. Ένα παιδί και στρατιώτες του Εθνικού Στρατού της Κολομβίας, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί από νάρκες, προετοιμάζονται για να παίξουν βόλεϊ στο Μπέλο, στην περιοχή της Αντιόχειας, στην Κολομβία.
REUTERS / FREDY BUILES

Ένα παιδί και στρατιώτες του Εθνικού Στρατού της Κολομβίας, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί από νάρκες, προετοιμάζονται για να παίξουν βόλεϊ στο Μπέλο, στην περιοχή της Αντιόχειας, στην Κολομβία.

Ιορδανία: Μαθήματα πολεμικών τεχνών για παιδιά προσφύγων από τη Συρία. Κορίτσια εκπαιδεύονται στην Κορεάτικη Ακαδημία Τάε Κβον Ντο για τα παιδιά από τη Συρία, στον καταυλισμό προσφύγων  Αλ Ζαατάρι, στην πόλη Μαφράκ της Ιορδανίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με την ακαδημία, η οποία ιδρύθηκε το 2013 για τα παιδιά προσφύγων από τη Συρία και συνεργάζεται με τη διεθνή οργάνωση αρωγής της Κορεάς Food for the Hungry, περίπου 300 παιδιά παρακολουθούν μαθήματα πολεμικών τεχνών, τα οποία γίνονται τέσσερις φορές την εβδομάδα.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Κορίτσια εκπαιδεύονται στην Κορεάτικη Ακαδημία Τάε Κβον Ντο για τα παιδιά από τη Συρία, στον καταυλισμό προσφύγων  Αλ Ζαατάρι, στην πόλη Μαφράκ της Ιορδανίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με την ακαδημία, η οποία ιδρύθηκε το 2013 για τα παιδιά προσφύγων από τη Συρία και συνεργάζεται με τη διεθνή οργάνωση αρωγής της Κορεάς Food for the Hungry, περίπου 300 παιδιά παρακολουθούν μαθήματα πολεμικών τεχνών, τα οποία γίνονται τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Υεμένη: Αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά. Ένας άντρας περπατά πάνω σε συντρίμμια σπιτιών, μετά από αεροπορική επιδρομή κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά. Τουλάχιστον δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν σε συνοικία της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά, η οποία επλήγη από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε τη νύχτα η πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας. Μέλη της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας με τη βοήθεια κατοίκων αναζητούν θύματα στα ερείπια των επτά κατοικιών, οι οποίες επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς.
REUTERS / KHALED ABDULLAH

Ένας άντρας περπατά πάνω σε συντρίμμια σπιτιών, μετά από αεροπορική επιδρομή κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά. Τουλάχιστον δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν σε συνοικία της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά, η οποία επλήγη από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε τη νύχτα η πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας. Μέλη της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας με τη βοήθεια κατοίκων αναζητούν θύματα στα ερείπια των επτά κατοικιών, οι οποίες επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς.

Φυτεία τσαγιού στην Κίνα. Εργάτες μαζεύουν φύλλα τσαγιού σε μια φυτεία τσαγιού στην Ντονγκγιάνγκ, στην επαρχία Ζετζιάνγκ.
REUTERS / CHINA DAILY

Εργάτες μαζεύουν φύλλα τσαγιού σε μια φυτεία τσαγιού στην Ντονγκγιάνγκ, στην επαρχία Ζετζιάνγκ.

Βροχερό σκηνικό στα Τρίκαλα. Ένας άνδρας διακρίνεται μέσα από τα βρεγμένα κλαδιά ενός δέντρου, στην πόλη των Τρικάλων.
Eurokinissi / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ένας άνδρας διακρίνεται μέσα από τα βρεγμένα κλαδιά ενός δέντρου, στην πόλη των Τρικάλων.

Στιγμιότυπο από το Σύνταγμα. Τουρίτες παίζουν με τα περιστέρια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Τουρίτες παίζουν με τα περιστέρια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.