Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 18:56

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015.

Αγώνες με βοϊδάμαξες στη Μιανμάρ. Ένας άνδρας πέφτει από την άμαξα, κατά τη διάρκεια αγώνων με βοϊδάμαξες, στο Μανταλέι στη Μιανμάρ.
Reuters / Soe Zeya Tun

Ένας άνδρας πέφτει από την άμαξα, κατά τη διάρκεια αγώνων με βοϊδάμαξες, στο Μανταλέι στη Μιανμάρ.

Τον Αλ. Τσίπρα υποδέχθηκε η Άγκελα Μέρκελ. Στη Γερμανική καγκελαρία έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία και προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό στο Βερολίνο. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η ειδική τελετή υποδοχής του. Αμέσως μετά θα γίνει η συνάντηση των δύο ηγετών και στις 19.15 ώρα Ελλάδας θα γίνουν οι κοινές δηλώσεις. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας στις 20:00.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Στη Γερμανική καγκελαρία έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία και προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό στο Βερολίνο. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η ειδική τελετή υποδοχής του. Αμέσως μετά θα γίνει η συνάντηση των δύο ηγετών και στις 19.15 ώρα Ελλάδας θα γίνουν οι κοινές δηλώσεις. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας στις 20:00.

Κηδεύεται ο Ριχάρδος Γ
REUTERS / DARREN STAPLES

Κόσμος σχηματίζει ουρές στον καθεδρικό ναό του Λέστερ της Βρετανίας, προκειμένου να δει από κοντά το φέρετρο με τα λείψανα του Βασιλιά Ριχάρδου Γ'.  Ο Ριχάρδος Γ', σκοτώθηκε το 1485 στη Μάχη του Μπόσγουορθ, στο τέλος του Πολέμου των Ρόδων. Μετά το θάνατό του, το σώμα του μεταφέθηκε στο ναό Γκρέιφιαρς στο Λέστερ και τάφηκε σε πρόχειρο τάφο. Ο σκελετός του Ριχάρδου Γ' βρέθηκε κάτω από πάρκινγκ αυτοκινήτων το 2012, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ο τόπος ταφής του παρέμενε μυστήριο. Η τελετή επαναταφής θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Γκράφιτι για τον Βαρουφάκη στο Βερολίνο. Το επώνυμο του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, γραμμένο σε έναν τοίχο ενός εμπορικού κέντρου μπροστά από τον Πύργο της Τηλεόρασης στο Βερολίνο. Τετ α τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ έχει σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας ανά χείρας ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η Αθήνα στους δανειστές, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη επταμερή συνάντηση. Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις συζητήθηκε χθες σε νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Το επώνυμο του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, γραμμένο σε έναν τοίχο ενός εμπορικού κέντρου μπροστά από τον Πύργο της Τηλεόρασης στο Βερολίνο. Τετ α τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ έχει σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας ανά χείρας ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η Αθήνα στους δανειστές, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη επταμερή συνάντηση. Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις συζητήθηκε χθες σε νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πάπας Φραγκίσκος στη Νάπολη. Ο πάπας Φραγκίσκος φορά ένα κράνος που γράφει "Είθε η Παναγιά να σε συνοδεύει", στη ναπολιτάνικη διάλεκτο, κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην πλατεία Πλεμπίσκιτο, στη Νάπολη.
REUTERS / OSSERVATORE ROMANO

Ο πάπας Φραγκίσκος φορά ένα κράνος που γράφει "Είθε η Παναγιά να σε συνοδεύει", στη ναπολιτάνικη διάλεκτο, κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην πλατεία Πλεμπίσκιτο, στη Νάπολη.

Οικογενειακές στιγμές. Η μόλις 4 μηνών «Ελπίδα», παίζει με την μητέρα της στο ζωολογικό πάρκο Marineland, στην πόλη Αντίμπ στη Γαλλία.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Η μόλις 4 μηνών «Ελπίδα», παίζει με την μητέρα της στο ζωολογικό πάρκο Marineland, στην πόλη Αντίμπ στη Γαλλία.

Εορτασμός της 118ης επετείου της ίδρυσης του στρατού των Φιλιππίνων. Στρατιώτες εκτοξεύουν όλμους κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίδειξης, για τον εορτασμό της 118ης Επετείου της Ίδρυσης του στρατού των Φιλιππίνων, στο αρχηγείο στρατού στο Fort Bonifacio, στην πόλη Ταγκίγκ, στη Μανίλα.
REUTERS / ROMEO RANOCO

Στρατιώτες εκτοξεύουν όλμους κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίδειξης, για τον εορτασμό της 118ης Επετείου της Ίδρυσης του στρατού των Φιλιππίνων, στο αρχηγείο στρατού στο Fort Bonifacio, στην πόλη Ταγκίγκ, στη Μανίλα.

Φεστιβάλ Αερόστατου στην Τυνησία. Προετοιμασία αερόστατων για απογείωση, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αερόστατου στο Χαμμαμέτ, νότια της Τύνιδας, στην Τυνησία. Η Τυνησία φιλοξενεί για πρώτη φορά το φεστιβάλ, το οποίο λαμβάνει χώρα από τις 16 έως τις 23 Μαρτίου, στο οποίο συμμετέχουν ομάδες απ
EPA / MOHAMED MESSARA

Προετοιμασία αερόστατων για απογείωση, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αερόστατου στο Χαμμαμέτ, νότια της Τύνιδας, στην Τυνησία. Η Τυνησία φιλοξενεί για πρώτη φορά το φεστιβάλ, το οποίο λαμβάνει χώρα από τις 16 έως τις 23 Μαρτίου, στο οποίο συμμετέχουν ομάδες απ' όλο τον κόσμο, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Υπαίθρια πασχαλινή αγορά στο Λίβανο. Ένα μικρό κορίτσι παίζει με χρωματιστά κοτοπουλάκια, τα οποία πωλούνται σε μία υπαίθρια αγορά ενόψει των εορτασμών για το Πάσχα, στη Βύβλο, στο Λίβανο.
REUTERS / JAMAL SAIDI

Ένα μικρό κορίτσι παίζει με χρωματιστά κοτοπουλάκια, τα οποία πωλούνται σε μία υπαίθρια αγορά ενόψει των εορτασμών για το Πάσχα, στη Βύβλο, στο Λίβανο.

Έναρξη του θεσμού «Αστυνομικός της γειτονιάς». Στιγμιότυπο από αστυνομικό που συμμετέχει στο πρόγραμμα " Αστυνομικός της γειτονιάς" στην περιοχή της Καλλιθέας. Από σήμερα εφαρμόζεται πιλοτικά ο θεσμός «Αστυνομικός της Γειτονιάς» σε 22 γειτονιές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στις ευρύτερες περιοχές της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου στην Αττική, καθώς και της Τούμπας –Τριανδρίας και Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από αστυνομικό που συμμετέχει στο πρόγραμμα " Αστυνομικός της γειτονιάς" στην περιοχή της Καλλιθέας. Από σήμερα εφαρμόζεται πιλοτικά ο θεσμός «Αστυνομικός της Γειτονιάς» σε 22 γειτονιές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στις ευρύτερες περιοχές της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου στην Αττική, καθώς και της Τούμπας –Τριανδρίας και Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Κένυα: Αντιμέτωπος με εξαφάνιση ο βόρειος λευκός ρινόκερος. Ο φροντιστής ρινόκερων Μοχάμεντ Ντόγιο, γνέφει σε έναν βόρειο λευκό ρινόκερο, στο καταφύγιο Ολ Πετζέτα κοντά στο Νανιούκι, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια από το Ναϊρόμπι της Κένυας. Το καταφύγιο αυτό φιλοξενεί τρείς βόρειους λευκούς ρινόκερους (έναν αρσενικό και δύο θηλυκούς) από τους πέντε εναπομείναντες στον πλανήτη. Σύμφωνα με τη WWF, μέχρι το 1960 υπήρχαν περισσότεροι από 2.000 βόρειοι λευκοί ρινόκεροι. Ωστόσο η μαζική αύξηση της λαθροθηρίας αποδεκάτισε τον πληθυσμό τους, με αποτέλεσμα το 1980 να απομένουν μόνο 15 ζώα του είδους ενώ μέχρι το 2015 να σώζονται μόνο πέντε. Στην Κένυα, 54 ρινόκεροι εξοντώθηκαν από λαθροκυνηγούς το 2014, σύμφωνα με την Υπηρεσία Άγριας Ζωής της χώρας.
EPA / DAI KUROKAWA

Ο φροντιστής ρινόκερων Μοχάμεντ Ντόγιο, γνέφει σε έναν βόρειο λευκό ρινόκερο, στο καταφύγιο Ολ Πετζέτα κοντά στο Νανιούκι, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια από το Ναϊρόμπι της Κένυας. Το καταφύγιο αυτό φιλοξενεί τρείς βόρειους λευκούς ρινόκερους (έναν αρσενικό και δύο θηλυκούς) από τους πέντε εναπομείναντες στον πλανήτη. Σύμφωνα με τη WWF, μέχρι το 1960 υπήρχαν περισσότεροι από 2.000 βόρειοι λευκοί ρινόκεροι. Ωστόσο η μαζική αύξηση της λαθροθηρίας αποδεκάτισε τον πληθυσμό τους, με αποτέλεσμα το 1980 να απομένουν μόνο 15 ζώα του είδους ενώ μέχρι το 2015 να σώζονται μόνο πέντε. Στην Κένυα, 54 ρινόκεροι εξοντώθηκαν από λαθροκυνηγούς το 2014, σύμφωνα με την Υπηρεσία Άγριας Ζωής της χώρας.

Σιγκαπούρη: Πέθανε ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας. Ένας άντρας υποκλίνεται μπροστά στη φωτογραφία του πρώτου πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης Λι Κουάν Γιου, στο κοινοτικό κέντρο Ταντζόνγκ Παγκάρ, στην εκλογική περιφέρεια που ο Λι εκπροσωπούσε ως μέλος του Κοινοβουλίου από το 1955, στη Σιγκαπούρη. Η Σιγκαπούρη πενθεί από το πρωί και για επτά ημέρες τον πρώτο πρωθυπουργό και ουσιαστικό «αρχιτέκτονα» του οικονομικού της θαύματος, Λι Κουάν Γιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια. Ο Λι ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ηγήθηκε της μετατροπής της μικρής πόλης - κράτους - λιμανιού σε μία από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.
REUTERS / EDGAR SU

Ένας άντρας υποκλίνεται μπροστά στη φωτογραφία του πρώτου πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης Λι Κουάν Γιου, στο κοινοτικό κέντρο Ταντζόνγκ Παγκάρ, στην εκλογική περιφέρεια που ο Λι εκπροσωπούσε ως μέλος του Κοινοβουλίου από το 1955, στη Σιγκαπούρη. Η Σιγκαπούρη πενθεί από το πρωί και για επτά ημέρες τον πρώτο πρωθυπουργό και ουσιαστικό «αρχιτέκτονα» του οικονομικού της θαύματος, Λι Κουάν Γιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια. Ο Λι ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ηγήθηκε της μετατροπής της μικρής πόλης - κράτους - λιμανιού σε μία από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.

Μάλτα: Αναβίωση της αρχαίας ρωμαϊκής στρατιωτικής ζωής. Μέλη της ομάδας αναπαράστασης της Λεγεώνας X Fretensis, λαμβάνουν μέρος σε επίδειξη της αρχαίας ρωμαϊκής στρατιωτικής ζωής στο Φρούριο Ρινέλα, στην Καλκάρα, στα περίχωρα της Βαλέτα. Η εκδήλωση «Romanus», που διοργανώνεται από το ίδρυμα Malta Heritage Trust, περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέσεις όπλων και εξοπλισμού της Ρωμαϊκής εποχής, γευσιγνωσία οίνου και φαγητού, καθώς και μεγάλης κλίμακας αναπαραστάσεις Ρωμαϊκών μαχών.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Μέλη της ομάδας αναπαράστασης της Λεγεώνας X Fretensis, λαμβάνουν μέρος σε επίδειξη της αρχαίας ρωμαϊκής στρατιωτικής ζωής στο Φρούριο Ρινέλα, στην Καλκάρα, στα περίχωρα της Βαλέτα. Η εκδήλωση «Romanus», που διοργανώνεται από το ίδρυμα Malta Heritage Trust, περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέσεις όπλων και εξοπλισμού της Ρωμαϊκής εποχής, γευσιγνωσία οίνου και φαγητού, καθώς και μεγάλης κλίμακας αναπαραστάσεις Ρωμαϊκών μαχών.

Φωτιά στο High Speed 5 στο Κερατσίνι. Ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο High Speed 5, το οποίο βρίσκεται για επισκευή στον μώλο Κερατσινίου. Η φωτιά λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε γρήγορα και έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο πλοίο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο.
NAFTEMPORIKI.GR

Ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο High Speed 5, το οποίο βρίσκεται για επισκευή στον μώλο Κερατσινίου. Η φωτιά λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε γρήγορα και έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο πλοίο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο.

Βουτιές στο Σαντιάγκο. Ένα παιδί κάνει βουτιές σε μία πισίνα, κατά τη διάρκεια μίας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας στο Σαντιάγκο.
REUTERS / IVAN ALVARADO

Ένα παιδί κάνει βουτιές σε μία πισίνα, κατά τη διάρκεια μίας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας στο Σαντιάγκο.

Τα πρώτα άνθη κερασιάς. Τα πρώτα άνθη κερασιάς έκαναν την εμφάνισή τους στο Τόκυο της Ιαπωνίας.
REUTERS / YUYA SHINO

Τα πρώτα άνθη κερασιάς έκαναν την εμφάνισή τους στο Τόκυο της Ιαπωνίας.