Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 22:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 21 Μαρτίου 2015.

Κύματα στην προκυμαία . Μεγάλα κύματα «σκάνε» στην πολυσύχναστη προκυμαία κατά τη διάρκεια της παλίρροιας στο Saint Malo της Γαλλίας.
EPA / IAN LANGSDON

Μεγάλα κύματα «σκάνε» στην πολυσύχναστη προκυμαία κατά τη διάρκεια της παλίρροιας στο Saint Malo της Γαλλίας.

Επτά παιδιά νεκρά από φωτιά σε διαμέρισμα στο Μπρούκλιν. Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους από φωτιά στο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν στο Μπρούκλιν, η οποία προκλήθηκε από αναμμένο μάτι ηλεκτρικής κουζίνας. Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στην εφημερίδα New York Daily News, τα παιδιά, ηλικίας 5 ως 15 ετών, παγιδεύτηκαν μέσα στο διαμέρισμα ενώ η μητέρα τους πήδηξε από το παράθυρο.
EPA / PETER FOLEY

Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους από φωτιά στο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν στο Μπρούκλιν, η οποία προκλήθηκε από αναμμένο μάτι ηλεκτρικής κουζίνας. Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στην εφημερίδα New York Daily News, τα παιδιά, ηλικίας 5 ως 15 ετών, παγιδεύτηκαν μέσα στο διαμέρισμα ενώ η μητέρα τους πήδηξε από το παράθυρο.

Συρία: Συνεχίζεται ο εμφύλιος. Ένα ουράνιο τόξο διακρίνεται στον ορίζοντα, πίσω από έναν μαχητή της ισλαμιστικής οργάνωσης Άχραρ αλ Σαμ στην πρώτη γραμμή της πόλης Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία. Η ισλαμιστική οργάνωση, Άχραρ αλ Σαμ μάχεται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασάντ.
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Ένα ουράνιο τόξο διακρίνεται στον ορίζοντα, πίσω από έναν μαχητή της ισλαμιστικής οργάνωσης Άχραρ αλ Σαμ στην πρώτη γραμμή της πόλης Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία. Η ισλαμιστική οργάνωση, Άχραρ αλ Σαμ μάχεται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασάντ.

Ομαδικός γάμος στην Ινδία. Μουσουλμάνα μέλλουσα νύφη περιμένει να ξεκινήσει μαζικός γάμος στην πόλη Αχμενταμπάντ, στην δυτική Ινδία. 112 ζευγάρια θα παντρευτούν σήμερα ομαδικά σε τελετή που διοργανώνει μουσουλμανική εθελοντική οργάνωση.
REUTERS / AMIT DAVE

Μουσουλμάνα μέλλουσα νύφη περιμένει να ξεκινήσει μαζικός γάμος στην πόλη Αχμενταμπάντ, στην δυτική Ινδία. 112 ζευγάρια θα παντρευτούν σήμερα ομαδικά σε τελετή που διοργανώνει μουσουλμανική εθελοντική οργάνωση.

Στο Βατερλώ το καπέλο του Ναπολέοντα. Το καπέλο που φορούσε ο Γάλλος αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης στη Μάχη του Βατερλώ το 1815 απεικονίζεται στο μουσείο Ουέλινγκτον του Βατερλώ. Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ιστορική μάχη, το χαρακτηριστικό καπέλο του Ναπολέοντα θα βρίσκεται σε έκθεση του μουσείου μέχρι τις 31 Ιουλίου.
EPA / STEPHANIE LECOCQ

Το καπέλο που φορούσε ο Γάλλος αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης στη Μάχη του Βατερλώ το 1815 απεικονίζεται στο μουσείο Ουέλινγκτον του Βατερλώ. Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ιστορική μάχη, το χαρακτηριστικό καπέλο του Ναπολέοντα θα βρίσκεται σε έκθεση του μουσείου μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Καλωσορίζοντας την άνοιξη  . Κόσμος συμμετέχει παίζοντας σε πανηγύρι του χωριού Viazynka, βορειοδυτικά του Μινσκ, που πραγματοποιείται με σκοπό το καλωσόρισμα της άνοιξης.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Κόσμος συμμετέχει παίζοντας σε πανηγύρι του χωριού Viazynka, βορειοδυτικά του Μινσκ, που πραγματοποιείται με σκοπό το καλωσόρισμα της άνοιξης.

Κούρεμα για καλή τύχη . Ένα παιδί κλαίει, καθώς του κουρεύουν τα μαλλιά κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού φεστιβάλ Longtaitou στην πόλη Τσεντσόου της επαρχίας Χενάν, στην βορειοανατολική Κίνα. Το Longtaitou είναι ένα κινεζικό παραδοσιακό φεστιβάλ που διεξάγεται τη δεύτερη ημέρα του δεύτερου μήνα του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου. Πολλοί Κινέζοι πιστεύουν ένα κούρεμα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ μπορεί να φέρει καλή τύχη.
REUTERS / CHINA DAILY

Ένα παιδί κλαίει, καθώς του κουρεύουν τα μαλλιά κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού φεστιβάλ Longtaitou στην πόλη Τσεντσόου της επαρχίας Χενάν, στην βορειοανατολική Κίνα. Το Longtaitou είναι ένα κινεζικό παραδοσιακό φεστιβάλ που διεξάγεται τη δεύτερη ημέρα του δεύτερου μήνα του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου. Πολλοί Κινέζοι πιστεύουν ένα κούρεμα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ μπορεί να φέρει καλή τύχη.

Νεογέννητα λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο της Ουγγαρίας . Νεογέννητα λιοντάρια ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό στο ζωολογικό κήπο της πόλης Gyongyos στην Ουγγαρία. Ένα αρσενικό και δύο θηλυκά λιοντάρια γεννήθηκαν στις 12 Μαρτίου στον εν λόγω ζωολογικό κήπο.
EPA / Peter Komka

Νεογέννητα λιοντάρια ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό στο ζωολογικό κήπο της πόλης Gyongyos στην Ουγγαρία. Ένα αρσενικό και δύο θηλυκά λιοντάρια γεννήθηκαν στις 12 Μαρτίου στον εν λόγω ζωολογικό κήπο.

Εβδομάδα μόδας στη Σεούλ. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του νοτιοκορεάτισσας σχεδιάστριας Juyoung Lee από τη συλλογή τής για το φθινόπωρο/χειμώνας 2015 στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στη Σεούλ.
EPA / JEON HEON-KYUN

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του νοτιοκορεάτισσας σχεδιάστριας Juyoung Lee από τη συλλογή τής για το φθινόπωρο/χειμώνας 2015 στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στη Σεούλ.

Γ. Κατρούγκαλος: Η ανοησία δεν είναι ποινικό αδίκημα, η συκοφαντία όμως είναι. Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος μιλά σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σχετικά με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», που αναφέρει πως ο ίδιος υπέγραψε προεκλογικά ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που είτε είχαν απομακρυνθεί από το Δημόσιο είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που έδωσε, έκανε λόγο για «πρωτοφανές» γεγονός, για προβοκάτσια και πλαστογραφία. «Η ανοησία δεν είναι ποινικό αδίκημα, η συκοφαντία όμως είναι» σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος μιλά σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σχετικά με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», που αναφέρει πως ο ίδιος υπέγραψε προεκλογικά ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που είτε είχαν απομακρυνθεί από το Δημόσιο είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που έδωσε, έκανε λόγο για «πρωτοφανές» γεγονός, για προβοκάτσια και πλαστογραφία. «Η ανοησία δεν είναι ποινικό αδίκημα, η συκοφαντία όμως είναι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ορκωμοσία τεσσάρων αναπληρωτών υπουργών. Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν οι αναπληρωτές υπουργοί, που έως τώρα δεν είχαν ορκιστεί λόγω της έλλειψης νομοθετικής πρόβλεψης για τις θέσεις τους. Οι Δημήτρης Στρατούλης, αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Κωνσταντίνος Φωτάκης, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, με θρησκευτικό.
SOOC / MENELAOS MYRILLAS

Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν οι αναπληρωτές υπουργοί, που έως τώρα δεν είχαν ορκιστεί λόγω της έλλειψης νομοθετικής πρόβλεψης για τις θέσεις τους. Οι Δημήτρης Στρατούλης, αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Κωνσταντίνος Φωτάκης, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, με θρησκευτικό.

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα . Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης συμμετέχει μαζί με κόσμο στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού. Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος συμμετείχε στον «Περίπατο κατά των Διακρίσεων», στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε ότι «η ανοχή στην διαφορετικότητα δεν κρίνεται μόνο σε επίπεδο διακηρύξεων αλλά σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας: στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο, στο δρόμο».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης συμμετέχει μαζί με κόσμο στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού. Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος συμμετείχε στον «Περίπατο κατά των Διακρίσεων», στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε ότι «η ανοχή στην διαφορετικότητα δεν κρίνεται μόνο σε επίπεδο διακηρύξεων αλλά σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας: στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο, στο δρόμο».

Τρίκαλα: Η πρώτη ημέρα της άνοιξης. Στιγμιότυπο από την πρώτη ημέρα της άνοιξης στην πόλη των Τρικάλων.
EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Στιγμιότυπο από την πρώτη ημέρα της άνοιξης στην πόλη των Τρικάλων.

Δύση του ηλίου στο Ναύπλιο. Ο ήλιος δύει πίσω από φύλλα δένδρου στην πόλη του Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Ο ήλιος δύει πίσω από φύλλα δένδρου στην πόλη του Ναυπλίου.