Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 19:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015.

Παιχνίδια του φωτογραφικού φακού. Ένας στρατιώτης περπατά μπροστά από ένα γκράφιτι της Colette Miller που απεικονίζει έναν άγγελο, στην Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού.
REUTERS / STRINGER/MEXICO

Ένας στρατιώτης περπατά μπροστά από ένα γκράφιτι της Colette Miller που απεικονίζει έναν άγγελο, στην Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού.

Πτήση Αθήνα - Βρυξέλλες. Με μεγάλη προσοχή ο Αλέξης Τσίπρας διαβάζει εφημερίδα ενώ ο Νίκος Παππάς εμφανώς πιο χαλαρός μέσα στο αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες, περιμένουν την απογείωση. 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Andrea Bonetti

Με μεγάλη προσοχή ο Αλέξης Τσίπρας διαβάζει εφημερίδα ενώ ο Νίκος Παππάς εμφανώς πιο χαλαρός μέσα στο αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες, περιμένουν την απογείωση.

 
Ξηρασία στην Αυστραλία. Αεροφωτογραφία στην οποία φαίνεται ένας ποταμός που διασχίζει μια ξηρή αγροτική περιοχή στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, η Αυστραλία διένυσε τον δεύτερο πιο θερμό Φεβρουάριο στην ιστορία της, καθώς η μέση θερμοκρασία για τον συγκεκριμένο μήνα ήταν κατά 2,35 βαθμούς υψηλότερη από τον μέσο όρο.
REUTERS / DAVID GRAY

Αεροφωτογραφία στην οποία φαίνεται ένας ποταμός που διασχίζει μια ξηρή αγροτική περιοχή στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, η Αυστραλία διένυσε τον δεύτερο πιο θερμό Φεβρουάριο στην ιστορία της, καθώς η μέση θερμοκρασία για τον συγκεκριμένο μήνα ήταν κατά 2,35 βαθμούς υψηλότερη από τον μέσο όρο.

Σε δραματική κατάσταση το Βανουάτου. Ένα μικρό αγόρι κάθεται δίπλα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, σε ένα κέντρο φιλοξενίας των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους από τον φονικό κυκλώνα Παμ, σε νησί του Βανουάτου. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι στο συγκεκριμένο κέντρο αναμένουν ακόμη την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία δεν έχει φτάσει στο συγκεκριμένο νησί. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα Παμ, ο οποίος «χτύπησε» την περιοχή την περασμένη Παρασκευή, με ανέμους που ξεπέρασαν τα 320 χλμ. την ώρα.
 
EPA / DAVE HUNT

Ένα μικρό αγόρι κάθεται δίπλα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, σε ένα κέντρο φιλοξενίας των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους από τον φονικό κυκλώνα Παμ, σε νησί του Βανουάτου. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι στο συγκεκριμένο κέντρο αναμένουν ακόμη την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία δεν έχει φτάσει στο συγκεκριμένο νησί. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα Παμ, ο οποίος «χτύπησε» την περιοχή την περασμένη Παρασκευή, με ανέμους που ξεπέρασαν τα 320 χλμ. την ώρα.

 

Καθημερινή ζωή στην Κουάλα Λουμπούρ. Ένα αγόρι παίζει με τους φίλους του σε ποταμό λίγο έξω από την Κουάλα Λουμπούρ. Ο καιρός στην Μαλαισία αυτή την περίοδο είναι πολύ θερμός και ξηρός λόγω της ισημερίας.
REUTERS / OLIVIA HARRIS

Ένα αγόρι παίζει με τους φίλους του σε ποταμό λίγο έξω από την Κουάλα Λουμπούρ. Ο καιρός στην Μαλαισία αυτή την περίοδο είναι πολύ θερμός και ξηρός λόγω της ισημερίας.

Η Bjork στο Kings Theater. Η Ισλανδή τραγουδίστρια Bjork από τη χθεσινή συναυλία της στο Kings Theater του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / MIKE SEGAR

Η Ισλανδή τραγουδίστρια Bjork από τη χθεσινή συναυλία της στο Kings Theater του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.

Χιλή: Το ηφαίστειο Βιγιαρίκα είναι και πάλι ενεργό. Καπνός και στάχτη αναδύονται από το ηφαίστειο Βιγιαρίκα, νότια του Σαντιάγο στη Χιλή, καθώς σύμφωνα με τις αρχές έχει εισέλθει σε ενεργή κατάσταση, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα.
REUTERS / STRINGER

Καπνός και στάχτη αναδύονται από το ηφαίστειο Βιγιαρίκα, νότια του Σαντιάγο στη Χιλή, καθώς σύμφωνα με τις αρχές έχει εισέλθει σε ενεργή κατάσταση, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα.

«13 Κορυφές». Τρεις κορυφές του βουνού Dents-du-Midi έχουν φωτιστεί, κατά τη διάρκεια των «13 κορυφών», μιας εκδήλωσης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ένταξη του καντονιού του Βαλαί στην Ελβετική Συνομοσπονδία. 13 κορυφές φωτίστηκαν για τρία λεπτά σε όλη την επικράτεια του Βαλαί, ενώ 60 ειδικοί χρησιμοποίησαν  217 κιλά πυροτεχνημάτων. 
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Τρεις κορυφές του βουνού Dents-du-Midi έχουν φωτιστεί, κατά τη διάρκεια των «13 κορυφών», μιας εκδήλωσης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ένταξη του καντονιού του Βαλαί στην Ελβετική Συνομοσπονδία. 13 κορυφές φωτίστηκαν για τρία λεπτά σε όλη την επικράτεια του Βαλαί, ενώ 60 ειδικοί χρησιμοποίησαν  217 κιλά πυροτεχνημάτων. 

Ανοιξιάτικες εικόνες στη Νότια Κορέα. Δύο Ιαπωνικά «waxwings», πτηνά που ανήκουν στα στρουθιόμορφα, κάθονται πάνω σε ένα κλαδί με κόκκινα μούρα, σε λίμνη της επαρχίας Γκανγκγουον, στη Νότια Κορέα. Το συγκεκριμένο είδος πτηνού συναντάται στη βορειο-ανατολική Ασία.
EPA / YONHAP

Δύο Ιαπωνικά «waxwings», πτηνά που ανήκουν στα στρουθιόμορφα, κάθονται πάνω σε ένα κλαδί με κόκκινα μούρα, σε λίμνη της επαρχίας Γκανγκγουον, στη Νότια Κορέα. Το συγκεκριμένο είδος πτηνού συναντάται στη βορειο-ανατολική Ασία.

Εβδομάδα μόδας στο Τόκιο. Φορώντας κιμονό, ένα μοντέλο παρουσιάζει τις δημιουργίες του σχεδιαστή Jotaro Saito κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Τόκιο.
REUTERS / TORU HANAI

Φορώντας κιμονό, ένα μοντέλο παρουσιάζει τις δημιουργίες του σχεδιαστή Jotaro Saito κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Τόκιο.

Τρίωρη στάση εργασίας σε ηλεκτρικό - μετρό. Xωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο έμεινε για τρεις ώρες σήμερα η Αθήνα, μετά την απόφαση των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν προειδοποιητική Στάση Εργασίας από 11:00 π.μ. έως 14:00 ακινητοποιώντας τους συρμούς στις Γραμμές 1, 2 & 3.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Xωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο έμεινε για τρεις ώρες σήμερα η Αθήνα, μετά την απόφαση των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν προειδοποιητική Στάση Εργασίας από 11:00 π.μ. έως 14:00 ακινητοποιώντας τους συρμούς στις Γραμμές 1, 2 & 3.

Μια διαφορετική διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες. Διαδηλωτές που φορούν κόκκινα (Σοσιαλιστές) μπλε (Φιλελεύθεροι) και πράσινα (Χριστιανοδημοκράτες) ρούχα διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η βελγική κυβέρνηση.
REUTERS / YVES HERMAN

Διαδηλωτές που φορούν κόκκινα (Σοσιαλιστές) μπλε (Φιλελεύθεροι) και πράσινα (Χριστιανοδημοκράτες) ρούχα διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η βελγική κυβέρνηση.

Περιστέρια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εύζωνες εκτελούν το καθιερωμένο τους βάδισμα μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με την παρουσία λίγων περιστεριών λίγα μέτρα πιο δίπλα να πλαισιώνουν την εικόνα.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Εύζωνες εκτελούν το καθιερωμένο τους βάδισμα μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με την παρουσία λίγων περιστεριών λίγα μέτρα πιο δίπλα να πλαισιώνουν την εικόνα.

Παιχνίδια στο ηλιοβασίλεμα. Ένα μικρό κορίτσι παίζει σε πάρκο του Βραδεμβούργου λίγο πριν δύσει ο ήλιος.
EPA / PATRICK PLEUL

Ένα μικρό κορίτσι παίζει σε πάρκο του Βραδεμβούργου λίγο πριν δύσει ο ήλιος.

Βανδαλισμός στο Άγαλμα του Κωστή Παλαμά. Το βανδαλισμένο άγαλμα του ποιητή Κωστή Παλαμά από αγνώστους που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μετά τη λύση της κατάληψης της Νομικής σχολής, Αθήνα, περίβολος του Πνευματικού κέντρου, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Το βανδαλισμένο άγαλμα του ποιητή Κωστή Παλαμά από αγνώστους που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μετά τη λύση της κατάληψης της Νομικής σχολής, Αθήνα, περίβολος του Πνευματικού κέντρου, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015.

Καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη. Στιγμιότυπο από δρόμο της Θεσσαλονίκης.
FOSPHOTOS / Giannis Papanikos

Στιγμιότυπο από δρόμο της Θεσσαλονίκης.