Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 19:37

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015.

Το Βόρειο Σέλας στη Γερμανία. Το Βόρειο Σέλας όπως φαίνεται στο νυχτερινό ουρανό ενός επαρχιακού δρόμου, κοντά στην πόλη Lietzen της Γερμανίας. Το φαινόμενο δημιουργήθηκε από ένα γιγάντιο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων μιας ηλιακής καταιγίδας στην ατμόσφαιρα της Γης.
EPA / PATRICK PLEUL

Το Βόρειο Σέλας όπως φαίνεται στο νυχτερινό ουρανό ενός επαρχιακού δρόμου, κοντά στην πόλη Lietzen της Γερμανίας. Το φαινόμενο δημιουργήθηκε από ένα γιγάντιο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων μιας ηλιακής καταιγίδας στην ατμόσφαιρα της Γης.

Πανηγυρισμοί στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Φίλαθλοι της περουβιανής ποδοσφαιρικής ομάδας Σπόρτινγκ Κριστάλ φωνάζουν συνθήματα κρατώντας καπνογόνα στα χέρια, πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ της ομάδας τους και της Ρασίνγκ Κλουμπ, στα πλαίσια του Κόπα Λιμπερταδόρες.
REUTERS / MARIANA BAZO

Φίλαθλοι της περουβιανής ποδοσφαιρικής ομάδας Σπόρτινγκ Κριστάλ φωνάζουν συνθήματα κρατώντας καπνογόνα στα χέρια, πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ της ομάδας τους και της Ρασίνγκ Κλουμπ, στα πλαίσια του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Περίπατος σε πάρκο του Πεκίνου. Καλύπτοντας το πρόσωπό της με μαντίλι, μια γυναίκα σε ένα πάρκο στο Πεκίνο προσπαθεί να προστατευθεί από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Καλύπτοντας το πρόσωπό της με μαντίλι, μια γυναίκα σε ένα πάρκο στο Πεκίνο προσπαθεί να προστατευθεί από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Νεπάλ: Δουλεύοντας στα «χωράφια μουστάρδας». Μία γυναίκα εργάζεται σε χωράφια με σπόρους μουστάρδας στο χωριό Κοκάνα, της επαρχίας Λαλιτπούρ στο Νεπάλ.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Μία γυναίκα εργάζεται σε χωράφια με σπόρους μουστάρδας στο χωριό Κοκάνα, της επαρχίας Λαλιτπούρ στο Νεπάλ.

Παιχνίδια στη Γιουντσένγκ. Ένα μικρό αγόρι παίζει με μια αυτοσχέδια κούνια στο σπίτι του, τη στιγμή που οι γονείς του έχουν πάει να μαζέψουν σκουπίδια για να βγάλουν χρήματα, στη Γιουντσένγκ της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένα μικρό αγόρι παίζει με μια αυτοσχέδια κούνια στο σπίτι του, τη στιγμή που οι γονείς του έχουν πάει να μαζέψουν σκουπίδια για να βγάλουν χρήματα, στη Γιουντσένγκ της Κίνας.

Κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών. Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από το κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, που τελεί υπό κατάληψη για έκτη μέρα, από  αντιεξουσιαστές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από το κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, που τελεί υπό κατάληψη για έκτη μέρα, από  αντιεξουσιαστές.

Ένας μικρός πίθηκος στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης. Ένας μικρός πίθηκος που ανήκει στην οικογένεια Callitrichidae και είναι γνωστή με την κοινή ονομασία «Χρυσό Λιοντάρι», κάθεται στην αγκαλιά της μαμάς του, στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης.
EPA / ENNIO LEANZA

Ένας μικρός πίθηκος που ανήκει στην οικογένεια Callitrichidae και είναι γνωστή με την κοινή ονομασία «Χρυσό Λιοντάρι», κάθεται στην αγκαλιά της μαμάς του, στον ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης.

Αφγανιστάν: Προετοιμασίες για τον εορτασμό του νέου έτους. Ένας Αφγανός ιδιοκτήτης καταστήματος στην Τζαλαλαμπάντ ντύνει μια κούκλα με την παραδοσιακή ενδυμασία, πριν από τους εορτασμούς για το Νέο Έτος γνωστό και ως «Nowruz». Το νέο έτος, το οποίο γιορτάζεται τα τελευταία 3.000 χρόνια συμπίπτει με την εαρινή ισημερία και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές γιορτές για τον ευρύτερο περσικό κόσμο, καθώς περιλαμβάνει το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, καθώς και τμήματα της δυτικής Κίνας και το βόρειο Ιράκ. 
EPA / GHULAMULLAH HABIBI

Ένας Αφγανός ιδιοκτήτης καταστήματος στην Τζαλαλαμπάντ ντύνει μια κούκλα με την παραδοσιακή ενδυμασία, πριν από τους εορτασμούς για το Νέο Έτος γνωστό και ως «Nowruz». Το νέο έτος, το οποίο γιορτάζεται τα τελευταία 3.000 χρόνια συμπίπτει με την εαρινή ισημερία και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές γιορτές για τον ευρύτερο περσικό κόσμο, καθώς περιλαμβάνει το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, καθώς και τμήματα της δυτικής Κίνας και το βόρειο Ιράκ. 

Αγώνας ποδηλασίας στη Νότια Αφρική. Ποδηλάτες κατά τη διάρκεια του Absa Cape Epic, ενός από τους δυσκολότερους αγώνες ποδηλασίας που λαμβάνει χώρα στο Villiersdorp της Νότιας Αφρικής. Στον αγώνα συμμετέχουν 1200 ποδηλάτες που καλούνται να καλύψουν πάνω από 700 χιλιόμετρα και να αναρριχηθούν σε περισσότερα από 16000 μέτρα σε οκτώ ημέρες.
EPA / NIC BOTHMA

Ποδηλάτες κατά τη διάρκεια του Absa Cape Epic, ενός από τους δυσκολότερους αγώνες ποδηλασίας που λαμβάνει χώρα στο Villiersdorp της Νότιας Αφρικής. Στον αγώνα συμμετέχουν 1200 ποδηλάτες που καλούνται να καλύψουν πάνω από 700 χιλιόμετρα και να αναρριχηθούν σε περισσότερα από 16000 μέτρα σε οκτώ ημέρες.

Συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί την συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία διεξάγεται συζήτηση του νομοσχέδιου για την ανθρωπιστική κρίση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔHΣ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί την συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία διεξάγεται συζήτηση του νομοσχέδιου για την ανθρωπιστική κρίση.

Επεισόδια στην καρδιά της Φρανκφούρτης. Μαύρος καπνός υψώνεται στον ουρανό της Φρανκφούρτης. Πάνω από 300 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν σήμερα στην γερμανική πόλη, όπου χιλιάδες διαδηλωτές κατά της λιτότητας συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία εγκαινιάζει σήμερα τη νέα της έδρα. Στόχος των επιθέσεων έγινε το δημαρχείο της πόλης, όπου οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτηρίου. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους γύρω δρόμους και η πυροσβεστική επενέβη για να σβήσει τις φωτιές.
EPA / www.mainhattan-webcam.de / HANDOUT

Μαύρος καπνός υψώνεται στον ουρανό της Φρανκφούρτης. Πάνω από 300 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν σήμερα στην γερμανική πόλη, όπου χιλιάδες διαδηλωτές κατά της λιτότητας συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία εγκαινιάζει σήμερα τη νέα της έδρα. Στόχος των επιθέσεων έγινε το δημαρχείο της πόλης, όπου οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτηρίου. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους γύρω δρόμους και η πυροσβεστική επενέβη για να σβήσει τις φωτιές.