Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 19:22

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 17 Μαρτίου 2015.

Πλημμύρες στο Κεντάκι. Η υπερχείλιση του ποταμού Οχάιο έχει οδηγήσει στην κάλυψη τμήματος ενός δρόμου στην πόλη Κόβινγκτον, στο Κεντάκι.
EPA / Mark Lyons

Η υπερχείλιση του ποταμού Οχάιο έχει οδηγήσει στην κάλυψη τμήματος ενός δρόμου στην πόλη Κόβινγκτον, στο Κεντάκι.

Το τελευταίο αντίο τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του χωριού Σελλί, στο Ρέθυμνο, ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γιακουμάκης, συνοδευόμενος από γονείς, συγγενείς, φίλους και απλούς πολίτες από διάφορα μέρη της Κρήτης.
INTIME NEWS / Image photo services

Σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του χωριού Σελλί, στο Ρέθυμνο, ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γιακουμάκης, συνοδευόμενος από γονείς, συγγενείς, φίλους και απλούς πολίτες από διάφορα μέρη της Κρήτης.

Εκλογές στο Ισραήλ. Ένας ψηφοφόρος ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο της Ιερουσαλήμ. Οι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί της Τρίτης, και οι περίπου 5,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τους 120 βουλευτές της νέας Κνέσετ. Ο νυν πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, φιλοδοξεί να γίνει ο μακροβιότερος ηγέτης στην ιστορία του ισραηλινού κράτους, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι ψηφοφόροι επιθυμούν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, καθώς δίνεται προβάδισμα στον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος και την κεντρώα Τζίπι Λίβνι, οι οποίοι ηγούνται της εκλογικής συμμαχίας Σιωνιστική Ένωση, που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την επιθυμία των ψηφοφόρων για αλλαγή, αλλά και την μονοτονία των τοποθετήσεων του Νετανιάχου, που επικεντρώνονται στα θέματα εθνικής ασφάλειας.
REUTERS / RONEN ZVULUN

Ένας ψηφοφόρος ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο της Ιερουσαλήμ. Οι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί της Τρίτης, και οι περίπου 5,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τους 120 βουλευτές της νέας Κνέσετ. Ο νυν πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, φιλοδοξεί να γίνει ο μακροβιότερος ηγέτης στην ιστορία του ισραηλινού κράτους, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι ψηφοφόροι επιθυμούν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, καθώς δίνεται προβάδισμα στον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος και την κεντρώα Τζίπι Λίβνι, οι οποίοι ηγούνται της εκλογικής συμμαχίας Σιωνιστική Ένωση, που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την επιθυμία των ψηφοφόρων για αλλαγή, αλλά και την μονοτονία των τοποθετήσεων του Νετανιάχου, που επικεντρώνονται στα θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ο OJ στο Σαν Φρανσίσκο. Ο OJ, ένας σκύλος ράτσας πιτ μπουλ στέκεται σε δρόμο του Εμπαρκαντέρο, στο Σαν Φρανσίσκο, φορώντας γυαλιά ηλίου.
REUTERS / ROBERT GALBRAITH

Ο OJ, ένας σκύλος ράτσας πιτ μπουλ στέκεται σε δρόμο του Εμπαρκαντέρο, στο Σαν Φρανσίσκο, φορώντας γυαλιά ηλίου.

Επιστρέφει σε φυσιολογικούς ρυθμούς το Βανουάτου. Ένα κορίτσι παίζει με το νερό σε έναν κυματοθράυστη στο Βανουάτου, λίγες ημέρες μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Παμ, που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές. Σήμερα διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις ετοιμάζονται να ξεκινήσουν πτήσεις έκτακτης ανάγκης με ελικόπτερα σε νησιά του Βανουάτου που είναι απομακρυσμένα και ενδέχεται να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
REUTERS / EDGAR SU

Ένα κορίτσι παίζει με το νερό σε έναν κυματοθράυστη στο Βανουάτου, λίγες ημέρες μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Παμ, που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές. Σήμερα διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις ετοιμάζονται να ξεκινήσουν πτήσεις έκτακτης ανάγκης με ελικόπτερα σε νησιά του Βανουάτου που είναι απομακρυσμένα και ενδέχεται να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Εορτασμοί προς τιμήν του Αγ. Πατρίκιου. Ημέρα του Αγίου Πατρίκιου σήμερα και τα συντριβάνια στον Λευκό Οίκο ανάβλυσαν πράσινο νερό. Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποδέχτηκε στην Ουάσιγκτον τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Έντα Κένι. Ο Άγιος Πατρίκιος είναι ο προστάτης της Ιρλανδίας και εορταστικές εκδηλώσεις έχουν διοργανωθεί σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα 150 ιστορικά μνημεία θα βαφτούν πράσινα προς τιμήν του.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Ημέρα του Αγίου Πατρίκιου σήμερα και τα συντριβάνια στον Λευκό Οίκο ανάβλυσαν πράσινο νερό. Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποδέχτηκε στην Ουάσιγκτον τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Έντα Κένι. Ο Άγιος Πατρίκιος είναι ο προστάτης της Ιρλανδίας και εορταστικές εκδηλώσεις έχουν διοργανωθεί σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα 150 ιστορικά μνημεία θα βαφτούν πράσινα προς τιμήν του.

Ινδία: Χορεύοντας με τη φωτιά . Ένας καλλιτέχνης ντυμένος ως η Ινδουιστική θεότητα Kandakarnan εκτελεί το χορό της φωτιάς στην πόλη Somwarpet της πολιτείας Καρνάτακα στη νότια Ινδία. Πρόκειται για τελετουργία στα πλαίσια εορτασμού του Theyyam, ενός Θεού που λατρεύεται κυρίως στις νότιες επαρχίες της χώρας.
REUTERS / ABHISHEK CHINNAPPA

Ένας καλλιτέχνης ντυμένος ως η Ινδουιστική θεότητα Kandakarnan εκτελεί το χορό της φωτιάς στην πόλη Somwarpet της πολιτείας Καρνάτακα στη νότια Ινδία. Πρόκειται για τελετουργία στα πλαίσια εορτασμού του Theyyam, ενός Θεού που λατρεύεται κυρίως στις νότιες επαρχίες της χώρας.

Εβδομάδα μόδας στη Λισαβόνα . Ένα μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία της σχεδιάστριας Ναδίρ Τατί στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας στη Λισαβόνα.
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Ένα μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία της σχεδιάστριας Ναδίρ Τατί στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας στη Λισαβόνα.

Βάφοντας πασχαλινά αυγά στην Αυστρία. Βρασμένα αυγά περνούν από τη γραμμή παραγωγής της Αυστριακής εταιρίας Schrall προκειμένου να βαφτούν.Υπολογίζεται ότι πάνω από οκτώ εκατομμύρια αυγά θα υποστούν την επεξεργασία αυτή στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ενόψει του φετινού Πάσχα.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Βρασμένα αυγά περνούν από τη γραμμή παραγωγής της Αυστριακής εταιρίας Schrall προκειμένου να βαφτούν.Υπολογίζεται ότι πάνω από οκτώ εκατομμύρια αυγά θα υποστούν την επεξεργασία αυτή στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ενόψει του φετινού Πάσχα.

Ένας φυλακισμένος γορίλας στην Μπανγκόκ. Ο θηλυκός γορίλας με το όνομα «Μικρός Λωτός» κοιτά τους περαστικούς μέσα από τα κάγκελα του κλουβιού της στο ζωολογικό κήπο «Pata» που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ενός εμπορικού κέντρου στη Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη. Ο ζωολογικός κήπος αρνήθηκε να απελευθερώσει τον γορίλα, παρά το γεγονός ότι ο εγκλεισμός του στο κλουβί του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου, που διαρκεί πάνω από 27 χρόνια, έχει προκαλέσει στο ζώο σοβαρές ψυχικές ασθένειες. Ακτιβιστικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 35.000 υπογραφές για την απελευθέρωσή του.
EPA / RUNGROJ YONGRIT

Ο θηλυκός γορίλας με το όνομα «Μικρός Λωτός» κοιτά τους περαστικούς μέσα από τα κάγκελα του κλουβιού της στο ζωολογικό κήπο «Pata» που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ενός εμπορικού κέντρου στη Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη. Ο ζωολογικός κήπος αρνήθηκε να απελευθερώσει τον γορίλα, παρά το γεγονός ότι ο εγκλεισμός του στο κλουβί του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου, που διαρκεί πάνω από 27 χρόνια, έχει προκαλέσει στο ζώο σοβαρές ψυχικές ασθένειες. Ακτιβιστικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 35.000 υπογραφές για την απελευθέρωσή του.

Προετοιμασίες για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ένα ελικόπτερο NH90 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πετά πάνω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα, στα πλαίσια πρόβας εν όψει της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ένα ελικόπτερο NH90 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πετά πάνω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα, στα πλαίσια πρόβας εν όψει της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Άνοιξη στην Ολλανδία. Ένας κηπουρός φροντίζει τις τουλίπες του πάρκου λουλουδιών Κeukenhof στην Ολλανδία. Το συγκεκριμένο πάρκο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο λουλουδιών στον κόσμο και δέχεται ετησίως περισσότερους από 900.000 επισκέπτες.
EPA / ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Ένας κηπουρός φροντίζει τις τουλίπες του πάρκου λουλουδιών Κeukenhof στην Ολλανδία. Το συγκεκριμένο πάρκο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο λουλουδιών στον κόσμο και δέχεται ετησίως περισσότερους από 900.000 επισκέπτες.

Ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το ποσό που τους αντιστοιχεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ένα ζευγάρι Γερμανών πολιτών, ο Ludwig Zacaro (Δ) και η Nina Lahge (Α) αποφάσισαν να καταθέσουν στην κοινωφελή οργάνωση «Η Πύλη του Πολιτισμού» στο Ναύπλιο το ποσό των 875€, για κοινωφελές έργο. Το ποσό προκύπτει μετά από τον υπολογισμό των χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που διεκδικεί η χώρα μας, σε 70δις και διαιρούμενο με τα 80εκ. πληθυσμό της Γερμανίας αντιστοιχεί σε κάθε έναν Γερμανό πολίτη. «Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα», τόνισαν σε συνέντευξη που έδωσαν στα τοπικά ΜΜΕ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ένα ζευγάρι Γερμανών πολιτών, ο Ludwig Zacaro (Δ) και η Nina Lahge (Α) αποφάσισαν να καταθέσουν στην κοινωφελή οργάνωση «Η Πύλη του Πολιτισμού» στο Ναύπλιο το ποσό των 875€, για κοινωφελές έργο. Το ποσό προκύπτει μετά από τον υπολογισμό των χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που διεκδικεί η χώρα μας, σε 70δις και διαιρούμενο με τα 80εκ. πληθυσμό της Γερμανίας αντιστοιχεί σε κάθε έναν Γερμανό πολίτη. «Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα», τόνισαν σε συνέντευξη που έδωσαν στα τοπικά ΜΜΕ.

Παγώνι στο Μαγδεβούργο. Ένα παγώνι απλώνει τα φτερά του στον ζωολογικό κήπο στο Μαγδεβούργο.
EPA / JENS WOLF

Ένα παγώνι απλώνει τα φτερά του στον ζωολογικό κήπο στο Μαγδεβούργο.

Καθημερινή ζωή στο Νέο Δελχί. Ένας άνδρας κάνει βόλτα με τον ελέφαντά του, στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, στο Νέο Δελχί.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Ένας άνδρας κάνει βόλτα με τον ελέφαντά του, στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, στο Νέο Δελχί.

Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας που έχει αρχίσει να μυρίζει άνοιξη.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας που έχει αρχίσει να μυρίζει άνοιξη.