Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 19:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015.

Περίπατος στην Αλφάμα. Δύο άντρες περπατούν σε δρόμο της Αλφάμα, της παλαιότερης συνοικίας της Λισαβόνας.
EPA / FILIP SINGER

Δύο άντρες περπατούν σε δρόμο της Αλφάμα, της παλαιότερης συνοικίας της Λισαβόνας.

Συγκέντρωση στη μνήμη του Βαγγελη Γιαννακάκη. Συγκέντρωση στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και συμπαράστασης στην οικογένεια του άτυχου φοιτητή, πραγματοποιούν πολίτες στην πλατεία Συντάγματος. Οι πολίτες ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί.
NAFTEMPORIKI.GR

Συγκέντρωση στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και συμπαράστασης στην οικογένεια του άτυχου φοιτητή, πραγματοποιούν πολίτες στην πλατεία Συντάγματος. Οι πολίτες ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί.

Εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στο Αφγανιστάν . Ένα παιδί εμβολιάζεται κατά της πολιομυελίτιδας, στα προάστια της πόλης Τζαλαλαμπάντ, στο Αφγανιστάν.
REUTERS / PARWIZ

Ένα παιδί εμβολιάζεται κατά της πολιομυελίτιδας, στα προάστια της πόλης Τζαλαλαμπάντ, στο Αφγανιστάν.

Πρώτη δημόσια εμφάνιση Πούτιν μετά από 10 ημέρες. Η ζωή χωρίς φήμες θα ήταν βαρετή, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, σχετικά με τις πληροφορίες οι οποίες τον έφεραν άρρωστο και αδύναμο για δημόσιες εμφανίσεις. «Θα ήταν βαρετά χωρίς κουτσομπολιό», ανέφερε ο κ. Πούτιν, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τις 5 Μαρτίου. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Κιργίζιο ομόλογό του, Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ, στο Παλάτι του Κωνσταντίνου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αγία Πετρούπολη.
REUTERS / POOL

Η ζωή χωρίς φήμες θα ήταν βαρετή, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, σχετικά με τις πληροφορίες οι οποίες τον έφεραν άρρωστο και αδύναμο για δημόσιες εμφανίσεις. «Θα ήταν βαρετά χωρίς κουτσομπολιό», ανέφερε ο κ. Πούτιν, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τις 5 Μαρτίου. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Κιργίζιο ομόλογό του, Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ, στο Παλάτι του Κωνσταντίνου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αγία Πετρούπολη.

Ξεκίνησε ο καθαρισμός του γκράφιτι στο Πολυτεχνείο . Ξεκίνησε ο καθαρισμός του γκράφιτι στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου που βρίσκεται από την πλευρά της οδού Στουρνάρη. Ο δήμος Αθηναίων έθεσε στη διάθεση των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας, το οποίο ασχολείται με τον καθαρισμό αστικών υποδομών από χρώματα.
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ξεκίνησε ο καθαρισμός του γκράφιτι στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου που βρίσκεται από την πλευρά της οδού Στουρνάρη. Ο δήμος Αθηναίων έθεσε στη διάθεση των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας, το οποίο ασχολείται με τον καθαρισμό αστικών υποδομών από χρώματα.

Περπατώντας στο «μονοπάτι του βασιλιά». Δημοσιογράφοι (αριστερά) περπατούν στο μήκους τριών χιλιομέτρων «μονοπάτι του βασιλιά» (Caminito del Rey) στη νότια Ισπανία, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μονοπάτια του κόσμου. Χτισμένο μεταξύ του 1901 και 1905, περίπου 100 μέτρα πάνω από το φαράγγι Γαϊτάνες, το «μονοπάτι του βασιλιά» παρέμενε κλειστό από το 2001, όταν πέντε άτομο σκοτώθηκαν πέφτοντας στο κενό. Οι πεζοπόροι θα μπορούν πλέον να το επισκεφθούν από τις 28 Μαρτίου, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης και αντικατάστασης επικίνδυνων τμημάτων του ολοκληρώθηκαν. 
REUTERS / JON NAZCA

Δημοσιογράφοι (αριστερά) περπατούν στο μήκους τριών χιλιομέτρων «μονοπάτι του βασιλιά» (Caminito del Rey) στη νότια Ισπανία, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μονοπάτια του κόσμου. Χτισμένο μεταξύ του 1901 και 1905, περίπου 100 μέτρα πάνω από το φαράγγι Γαϊτάνες, το «μονοπάτι του βασιλιά» παρέμενε κλειστό από το 2001, όταν πέντε άτομο σκοτώθηκαν πέφτοντας στο κενό. Οι πεζοπόροι θα μπορούν πλέον να το επισκεφθούν από τις 28 Μαρτίου, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης και αντικατάστασης επικίνδυνων τμημάτων του ολοκληρώθηκαν. 

Προσμονή για την τροφή . Πελεκάνοι προσπαθούν να πιάσουν το ψάρι που τους πέταξε αλιέας, στο Εθνικό Καταφύγιο Παράκας στο Περού.
REUTEERS / MARIANA BAZO

Πελεκάνοι προσπαθούν να πιάσουν το ψάρι που τους πέταξε αλιέας, στο Εθνικό Καταφύγιο Παράκας στο Περού.

Ρωσία: Ιππεύοντας στον πάγο. Η 45η ιπποδρομία πάνω στα παγωμένα νερά του ποταμού Γενισέι στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας είναι γεγονός. Το «ντέρμπι των πάγων» όπως είναι γνωστό, διεξάγεται από το 1969 στα τέλη του χειμώνα προσελκύοντας ανθρώπους απ
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Η 45η ιπποδρομία πάνω στα παγωμένα νερά του ποταμού Γενισέι στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας είναι γεγονός. Το «ντέρμπι των πάγων» όπως είναι γνωστό, διεξάγεται από το 1969 στα τέλη του χειμώνα προσελκύοντας ανθρώπους απ' όλη τη Ρωσία.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Βανουάτου. Ένα παιδί παίζει ποδόσφαιρο, καθώς ο  πατέρας του κοιτά ό,τι έχει απομείνει από το σπίτι τους στην Πορτ Βίλα, μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Παμ. Για εικόνες απόλυτης καταστροφής στο Βανουάτου  κάνουν λόγο οι πρώτες αναφορές των ομάδων διάσωσης που έχουν καταφθάσει στο νησιωτικό σύμπλεγμα. Εξαιτίας του κυκλώνα ισοπεδώθηκαν κτήρια και καταστράφηκαν δρόμοι και γέφυρες. Ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ανέρχεται στους οκτώ, ενώ 20 ακόμα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ομάδων διάσωσης, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, δεδομένου του μεγέθους της καταστροφής.
EPA / DAVE HUNT

Ένα παιδί παίζει ποδόσφαιρο, καθώς ο  πατέρας του κοιτά ό,τι έχει απομείνει από το σπίτι τους στην Πορτ Βίλα, μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Παμ. Για εικόνες απόλυτης καταστροφής στο Βανουάτου  κάνουν λόγο οι πρώτες αναφορές των ομάδων διάσωσης που έχουν καταφθάσει στο νησιωτικό σύμπλεγμα. Εξαιτίας του κυκλώνα ισοπεδώθηκαν κτήρια και καταστράφηκαν δρόμοι και γέφυρες. Ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ανέρχεται στους οκτώ, ενώ 20 ακόμα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ομάδων διάσωσης, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, δεδομένου του μεγέθους της καταστροφής.

Συρία: Αναζητώντας επιζώντες στα χαλάσματα. Ένας άνδρας ψάχνει για επιζώντες ανάμεσα στα χαλάσματα στην πόλη Ντούμα, κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ακτιβιστών, περισσότεροι από 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν δυνάμεις προσκείμενες στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ ο αριθμός των τραυματιών κρίνεται πολύ μεγαλύτερος.
REUTERS / BASSAM KHABIEH

Ένας άνδρας ψάχνει για επιζώντες ανάμεσα στα χαλάσματα στην πόλη Ντούμα, κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ακτιβιστών, περισσότεροι από 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν δυνάμεις προσκείμενες στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ ο αριθμός των τραυματιών κρίνεται πολύ μεγαλύτερος.

Διαγωνισμός για σκύλους - διασώστες . Λαμπραντόρ ριτρίβερ με το όνομα «Νανούκ» σε στιγμιότυπο από διαγωνισμό για σκύλους - διασώστες από χιονοστιβάδες, ο οποίος διεξάγεται στο Σαμεντάν της Ελβετίας.
EPA / GIAN EHRENZELLER

Λαμπραντόρ ριτρίβερ με το όνομα «Νανούκ» σε στιγμιότυπο από διαγωνισμό για σκύλους - διασώστες από χιονοστιβάδες, ο οποίος διεξάγεται στο Σαμεντάν της Ελβετίας.

Επίσημη επίσκεψη του ΠτΔ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα και αυτό δεν θα πρέπει να λησμονείται απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διαμήνυσε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρήνης και δικαιοσύνης και οι αξίες αυτές καθορίζουν την πορεία της.
SOOC / MENELAOS MYRILLAS

Το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα και αυτό δεν θα πρέπει να λησμονείται απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διαμήνυσε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρήνης και δικαιοσύνης και οι αξίες αυτές καθορίζουν την πορεία της.

Ελβετία: Παγκόσμιο κύπελλο snowboard γυναικών. Στιγμιότυπο από τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου Snowboard Cross γυναικών που διεξάγεται στην Ελβετική πόλη Βεϊσονάζ.
EPA / MAXIME SCHMID

Στιγμιότυπο από τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου Snowboard Cross γυναικών που διεξάγεται στην Ελβετική πόλη Βεϊσονάζ.

Πακιστάν: Διαδήλωση για τα θύματα των επιθέσεων σε εκκλησίες. Αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα σε διαδηλωτές, μέλη της Χριστιανικής κοινότητας του Πακιστάν που διαδηλώνουν ενάντια στις επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν χθες σε δύο εκκλησίες στην Λαχόρη. Κύριο αίτημα τους είναι να σταματήσει η έλλειψη ασφάλειας που βιώνουν οι Χριστιανοί στην χώρα. Οι επιθέσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την δολοφονία 16 ανθρώπων.
REUTERS / MOHSIN RAZA

Αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα σε διαδηλωτές, μέλη της Χριστιανικής κοινότητας του Πακιστάν που διαδηλώνουν ενάντια στις επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν χθες σε δύο εκκλησίες στην Λαχόρη. Κύριο αίτημα τους είναι να σταματήσει η έλλειψη ασφάλειας που βιώνουν οι Χριστιανοί στην χώρα. Οι επιθέσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την δολοφονία 16 ανθρώπων.

Γυμναστική σε γκρίζο φόντο. Κάτοικοι της πόλης Τζιαοζούο της Κίνας κάνουν την πρωινή τους γυμναστική υπό τον γκρίζο ουρανό. Ο Κινέζος πρωθυπουργός και γραμματέας του Κρατικού Συμβουλίου Λι Κετσιάνγκ επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με επιτυχία το χρόνιο πρόβλημα της ρύπανσης στη χώρα, χωρίς όμως να ανακοινώσει κάποια νέα περιβαλλοντικά μέτρα.
REUTERS / CHINA DAILY

Κάτοικοι της πόλης Τζιαοζούο της Κίνας κάνουν την πρωινή τους γυμναστική υπό τον γκρίζο ουρανό. Ο Κινέζος πρωθυπουργός και γραμματέας του Κρατικού Συμβουλίου Λι Κετσιάνγκ επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με επιτυχία το χρόνιο πρόβλημα της ρύπανσης στη χώρα, χωρίς όμως να ανακοινώσει κάποια νέα περιβαλλοντικά μέτρα.