Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 19:25

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015.

Τουρίστες στη Ρώμη. Τουρίστες περιηγούνται στη Ρώμη χρησιμοποιώντας τα δίτροχα μέσα μεταφοράς, Segway.
REUTERS / TONY GENTILE

Τουρίστες περιηγούνται στη Ρώμη χρησιμοποιώντας τα δίτροχα μέσα μεταφοράς, Segway.

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Την ανάγκη συνεργασίας ώστε να υπάρξει επιτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ανέφερε ακόμη πως δεν έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αν και όπως είπε, «προσπαθούμε να υπάρξει».
EPA / OLIVIER HOSLET

Την ανάγκη συνεργασίας ώστε να υπάρξει επιτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ανέφερε ακόμη πως δεν έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αν και όπως είπε, «προσπαθούμε να υπάρξει».

Λήμνος: Κατέρρευσε τμήμα του κάστρου της Μύρινας λόγω βροχοπτώσεων. Την κατάρρευση μεγάλου τμήματος του τείχους του Κάστρου της Μύρινας προκάλεσαν οι πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Λήμνο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, ένα μεγάλο τμήμα του τείχους κατέρρευσε στην περιοχή του μονοπατιού από την είσοδο της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα η διέλευση των επισκεπτών από το σημείο να απαγορευθεί λόγω επικινδυνότητας. Το τμήμα του τείχους που κατέρρευσε κάλυψε το μονοπάτι σε μήκος περίπου 20 μέτρων.
INTIME NEWS / ΣΩΖΩΝ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Την κατάρρευση μεγάλου τμήματος του τείχους του Κάστρου της Μύρινας προκάλεσαν οι πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Λήμνο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, ένα μεγάλο τμήμα του τείχους κατέρρευσε στην περιοχή του μονοπατιού από την είσοδο της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα η διέλευση των επισκεπτών από το σημείο να απαγορευθεί λόγω επικινδυνότητας. Το τμήμα του τείχους που κατέρρευσε κάλυψε το μονοπάτι σε μήκος περίπου 20 μέτρων.

Ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Καθημερινή ζωή σε παραγκούπολη του Πακιστάν. Ένα κορίτσι στέκεται στο σπίτι της, σε παραγκούπολη του Ισλαμαμπάντ.
REUTERS / ZOHRA BENSEMRA

Ένα κορίτσι στέκεται στο σπίτι της, σε παραγκούπολη του Ισλαμαμπάντ.

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την εκδίωξη του Ι.Κ. από τo Τικρίτ . Σιίτες μαχητές συμμετέχουν στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση του ιρακινού στρατού με στόχο την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τo Τικρίτ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση από τον Ιούνιο, όταν το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε την επίθεση - αστραπή που έφερε υπό τον έλεγχό του εκτεταμένα εδάφη του δυτικού Ιράκ.
REUTERS / THAIER AL-SUDANI

Σιίτες μαχητές συμμετέχουν στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση του ιρακινού στρατού με στόχο την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τo Τικρίτ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση από τον Ιούνιο, όταν το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε την επίθεση - αστραπή που έφερε υπό τον έλεγχό του εκτεταμένα εδάφη του δυτικού Ιράκ.

Στις όχθες του Τάγου. Ένας άντρας ταΐζει τους γλάρους στις όχθες του ποταμού Τάγου, στη Λισαβόνα.
EPA / FILIP SINGER

Ένας άντρας ταΐζει τους γλάρους στις όχθες του ποταμού Τάγου, στη Λισαβόνα.

Δημοπρατείται το σπίτι με τα μπαλόνια. Το απίτι που χρησιμοποιήθηκε για να διαφημιστεί η ταινία της Walt Disney «Up» (ή «Ψηλά στον Ουρανό») βγήκε σε δημοπρασία σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου. Είναι πάνω από 100 ετών και η προηγούμενη ιδιοκτήτρια του λεγόταν Έντιθ Μέισφιλντ.
 
REUTERS/UNITED STATES / DAVID RYDER

Το απίτι που χρησιμοποιήθηκε για να διαφημιστεί η ταινία της Walt Disney «Up» (ή «Ψηλά στον Ουρανό») βγήκε σε δημοπρασία σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου. Είναι πάνω από 100 ετών και η προηγούμενη ιδιοκτήτρια του λεγόταν Έντιθ Μέισφιλντ.

 
Ημέρα του ελέφαντα στην Ταϊλάνδη  . Ένας ελέφαντας στην πόλη Αγιουτάγια της Ταϊλάνδης στέκεται μπροστά στο εορταστικό μενού από φρούτα και λαχανικά, στο πλαίσιο των εορτασμών για την ημέρα του εθνικού ζώου της χώρας. 
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Ένας ελέφαντας στην πόλη Αγιουτάγια της Ταϊλάνδης στέκεται μπροστά στο εορταστικό μενού από φρούτα και λαχανικά, στο πλαίσιο των εορτασμών για την ημέρα του εθνικού ζώου της χώρας. 

Μεγαλώνοντας ανάμεσα στα συντρίμμια . Παιδιά παίζουν στα συντρίμμια σπιτιού, που καταστράφηκε κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην πόλη της Γάζας. 
EPA / MOHAMMED SABER

Παιδιά παίζουν στα συντρίμμια σπιτιού, που καταστράφηκε κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην πόλη της Γάζας. 

Διαμαρτυρία κατά της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας. Αστυνομικός στέκεται πάνω από διαδηλώτρια, η οποία έχει καλυφθεί με κόκκινη μπογιά, καθώς συμμετέχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τράπεζας BBVA, λίγο πριν την διεξαγωγή της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων, στο Μπιλμπάο. Οι διαδηλωτές κατηγορούν τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας για τις σχέσεις της με την αμυντική βιομηχανία. 
REUTERS / VINCENT WEST

Αστυνομικός στέκεται πάνω από διαδηλώτρια, η οποία έχει καλυφθεί με κόκκινη μπογιά, καθώς συμμετέχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τράπεζας BBVA, λίγο πριν την διεξαγωγή της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων, στο Μπιλμπάο. Οι διαδηλωτές κατηγορούν τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας για τις σχέσεις της με την αμυντική βιομηχανία. 

Σιγκαπούρη: Κάνοντας σκέιτ στην καρδιά της επιχειρηματικής ζώνης . Δύο νέοι κάνουν σκέιτ σε πάρκο στην καρδιά της επιχειρηματικής ζώνης της Σιγκαπούρης.
REUTERS / EDGAR SU

Δύο νέοι κάνουν σκέιτ σε πάρκο στην καρδιά της επιχειρηματικής ζώνης της Σιγκαπούρης.

Δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό στο «μενού» των συζητήσεων. Η Βουλή αντικατοπτρίζεται στα παράθυρα κτηρίου του υπουργείου Εξωτερικών, στο Σύνταγμα. Σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών εργάζονται τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών για την λεγόμενη «επιτόπια ανταλλαγή στοιχείων» (on Site Exchange of Facts). Στόχος της πρώτης ομάδας των πέντε τεχνοκρατών είναι να συλλέξουν  μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία. Επί της ουσίας οι ουσιαστικές συζητήσεις ξεκινούν σήμερα αφού στο  «μενού» υπάρχουν το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό του 2015. Η δεύτερη ομάδα, που θα έρθει στην Αθήνα τη Δευτέρα, αναμένεται να ασχοληθεί με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Η Βουλή αντικατοπτρίζεται στα παράθυρα κτηρίου του υπουργείου Εξωτερικών, στο Σύνταγμα. Σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών εργάζονται τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών για την λεγόμενη «επιτόπια ανταλλαγή στοιχείων» (on Site Exchange of Facts). Στόχος της πρώτης ομάδας των πέντε τεχνοκρατών είναι να συλλέξουν  μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία. Επί της ουσίας οι ουσιαστικές συζητήσεις ξεκινούν σήμερα αφού στο  «μενού» υπάρχουν το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό του 2015. Η δεύτερη ομάδα, που θα έρθει στην Αθήνα τη Δευτέρα, αναμένεται να ασχοληθεί με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.