Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 19:57

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.

Εκδηλώσεις για την ημέρα της γυναίκας στο Παρίσι. Ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen έχουν δεθεί με αλυσίδες, συμμετέχοντας σε δρώμενο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού. 
EPA / ETIENNE LAURENT

Ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen έχουν δεθεί με αλυσίδες, συμμετέχοντας σε δρώμενο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού. 

Τζόκινγκ στο Φάληρο . Στιγμιότυπο από την παραλία Φαλήρου, κατά τη δύση του ηλίου.
REUTERS / KOSTAS TSIRONIS

Στιγμιότυπο από την παραλία Φαλήρου, κατά τη δύση του ηλίου.

Πλημμύρες στην Κομοτηνή . Πλημμυρισμένος δρόμος στην Κομοτηνή. Επί ποδός βρίσκονται η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία σε περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, λόγω της κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε στους δύο νομούς, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.
EUROKINISSI / ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Πλημμυρισμένος δρόμος στην Κομοτηνή. Επί ποδός βρίσκονται η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία σε περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, λόγω της κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε στους δύο νομούς, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι το ζήτημα ηγεσίας το έθεσε πρώτος ο ίδιος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη, σημειώνοντας ότι κανείς εκ των βουλευτών δεν έθεσε ανοικτά ζήτημα παραίτησής του. «Ως εκ τούτου το θέμα έχει κλείσει», κατέληξε.
Εν τω μεταξύ, παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ο επίτροπος στην Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή, άσκησε κριτική για την τακτική του κόμματος μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι το ζήτημα ηγεσίας το έθεσε πρώτος ο ίδιος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη, σημειώνοντας ότι κανείς εκ των βουλευτών δεν έθεσε ανοικτά ζήτημα παραίτησής του. «Ως εκ τούτου το θέμα έχει κλείσει», κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ο επίτροπος στην Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή, άσκησε κριτική για την τακτική του κόμματος μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Η μητέρα επιβάτη της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών δακρύζει, καθώς συμμετέχει σε συγκέντρωση συγγενών των αγνοουμένων σε ναό του Πεκίνου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Τον Ιανουάριο του 2015, η εξαφάνιση του αεροσκάφους της πτήσης MH370 κηρύχθηκε επίσημα από τις αρχές της Μαλαισίας ως δυστύχημα. Οι 239 επιβαίνοντες κηρύχθηκαν νεκροί, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποζημίωση των οικογενειών.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Η μητέρα επιβάτη της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών δακρύζει, καθώς συμμετέχει σε συγκέντρωση συγγενών των αγνοουμένων σε ναό του Πεκίνου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Τον Ιανουάριο του 2015, η εξαφάνιση του αεροσκάφους της πτήσης MH370 κηρύχθηκε επίσημα από τις αρχές της Μαλαισίας ως δυστύχημα. Οι 239 επιβαίνοντες κηρύχθηκαν νεκροί, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποζημίωση των οικογενειών.

Ξανανοίγουν τα σχολεία στην «καθαρή» από νέα κρούσματα Έμπολα, Λιβερία. Μαθητής διαβάζει στο σπίτι του σε παραγκούπολη της Μονρόβια. Η κυβέρνηση της Λιβερίας αποφάσισε την επαναλειτουργία των σχολείων που είχαν μείνει κλειστά για μεγάλο διάστημα εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα, η οποία οδήγησε σε περισσότερους από 4.000 θανάτους στη διάρκεια του τελευταίου έτους. Η Λιβερία εμφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα «καθαρή» από νέα κρούσματα Έμπολα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
EPA / AHMED JALLANZO

Μαθητής διαβάζει στο σπίτι του σε παραγκούπολη της Μονρόβια. Η κυβέρνηση της Λιβερίας αποφάσισε την επαναλειτουργία των σχολείων που είχαν μείνει κλειστά για μεγάλο διάστημα εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα, η οποία οδήγησε σε περισσότερους από 4.000 θανάτους στη διάρκεια του τελευταίου έτους. Η Λιβερία εμφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα «καθαρή» από νέα κρούσματα Έμπολα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαγωνισμός βουτιάς με κοστούμια . Ένας άντρας, με στολή που παραπέμπει σε πάπια μέσα σε μπανιέρα, συμμετέχει στον διαγωνισμό φιλανθρωπικού χαρακτήρα «Birdman» στη Μελβούρνη. Οι μεταμφιεσμένοι συμμετέχοντες προσπαθούν να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, βουτώντας στα νερά του ποταμού Γιάρα.
EPA / TRACEY NEARMY

Ένας άντρας, με στολή που παραπέμπει σε πάπια μέσα σε μπανιέρα, συμμετέχει στον διαγωνισμό φιλανθρωπικού χαρακτήρα «Birdman» στη Μελβούρνη. Οι μεταμφιεσμένοι συμμετέχοντες προσπαθούν να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, βουτώντας στα νερά του ποταμού Γιάρα.

Συμβολική κατάληψη αντιεξουσιαστών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία φυλακών τύπου Γ
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία φυλακών τύπου Γ'. Οι αντιεξουσιαστές απαιτούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων «των φυλακισμένων απεργών πείνας», οι οποίοι είναι υπόδικοι ή καταδικασμένοι για τρομοκρατική δραστηριότητα.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία Νεμτσόφ. Ο Ζάουρ Νταντάγεφ, ένας εκ των δύο συλληφθέντων εις βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανάμειξη στον φόνο του επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ σε στιγμιότυπο από την ακροαματική διαδικασία. Ρώσος δικαστής δήλωσε σήμερα ότι ένας άνδρας, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, ομολόγησε στις αρχές την ανάμειξή του στη δολοφονία.
REUTERS / TATYANA MAKEYEVA

Ο Ζάουρ Νταντάγεφ, ένας εκ των δύο συλληφθέντων εις βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανάμειξη στον φόνο του επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ σε στιγμιότυπο από την ακροαματική διαδικασία. Ρώσος δικαστής δήλωσε σήμερα ότι ένας άνδρας, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, ομολόγησε στις αρχές την ανάμειξή του στη δολοφονία.

«Ασημένιος» ο Αντ. Μάστορας στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου. Με καλύτερο άλμα στα 2.31μ, όσο πήδηξαν και οι άλλοι δύο αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο,  ο Αντώνης Μάστορας πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ύψους ανδρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής με την επίδοση αυτή έκανε νέο ατομικό ρεκόρ. Οι προσπάθειες του Μάστορα ήταν 2.19μ. (δεύτερη προσπάθεια), 2.24μ., 2.28μ. (τρίτη προσπάθεια), 2.31μ. (δεύτερη προσπάθεια), ενώ είχε τρεις αποτυχημένες στα .2.33μ
REUTERS / DAVID W CERNY

Με καλύτερο άλμα στα 2.31μ, όσο πήδηξαν και οι άλλοι δύο αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο,  ο Αντώνης Μάστορας πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ύψους ανδρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής με την επίδοση αυτή έκανε νέο ατομικό ρεκόρ. Οι προσπάθειες του Μάστορα ήταν 2.19μ. (δεύτερη προσπάθεια), 2.24μ., 2.28μ. (τρίτη προσπάθεια), 2.31μ. (δεύτερη προσπάθεια), ενώ είχε τρεις αποτυχημένες στα .2.33μ

Ντέρμπι με άδειες κερκίδες . Φίλαθλοι έχουν συγκεντρωθεί επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ από γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί έξω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».  Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, ύστερα από σχετική απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 4-3 τον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
INTIME SPORTS / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φίλαθλοι έχουν συγκεντρωθεί επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ από γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί έξω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».  Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, ύστερα από σχετική απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 4-3 τον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Καλλιστεία σκύλων στο Μπέρμιγχαμ. Ένα κανίς φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια καλλιστείων σκύλων στο Μπέρμιγχαμ της Μ. Βρετανίας.
REUTERS / DARREN STAPLES

Ένα κανίς φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια καλλιστείων σκύλων στο Μπέρμιγχαμ της Μ. Βρετανίας.

Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Μοντέλο περιμένει την έναρξη της επίδειξης της κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015/16  της σχεδιάστριας Olympia Le Tan, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.
EPA / ETIENNE LAURENT

Μοντέλο περιμένει την έναρξη της επίδειξης της κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015/16  της σχεδιάστριας Olympia Le Tan, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.

Περίπατος στην Πλάκα. Ένας άντρας περπατά μπροστά από κατάστημα με τουριστικά είδη στην Πλάκα.
REUTERS / KOSTAS TSIRONIS

Ένας άντρας περπατά μπροστά από κατάστημα με τουριστικά είδη στην Πλάκα.