Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 21:33

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 1 Μαρτίου 2015.

Τουρτοπόλεμος στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Παιδιά διασκεδάζουν παίζοντας τουρτοπόλεμο, με κομμάτια από την τούρτα μήκους 450 μέτρων, η οποία φτιάχτηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 450η επέτειο της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / RICARDO MORAES

Παιδιά διασκεδάζουν παίζοντας τουρτοπόλεμο, με κομμάτια από την τούρτα μήκους 450 μέτρων, η οποία φτιάχτηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 450η επέτειο της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μόσχα: Χιλιάδες Ρώσοι στην πορεία μνήμης στον Νεμτσόφ. Κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Δεν φοβάμαι» χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Μόσχας λαμβάνοντας μέρος στην πορεία  για να τιμήσουν την μνήμη του αντιπολιτευόμενου πολιτικού και πρώην αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή το βράδυ κοντά στο Κρεμλίνο.
REUTERS / TATYANA MAKEYEVA

Κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Δεν φοβάμαι» χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Μόσχας λαμβάνοντας μέρος στην πορεία  για να τιμήσουν την μνήμη του αντιπολιτευόμενου πολιτικού και πρώην αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή το βράδυ κοντά στο Κρεμλίνο.

Σομαλία: Οδοντιατρικές υπηρεσίες στο Μογκαντίσου. Εργατες οικοδομής στέκονται μπροστά σε μία τοιχογραφία που διαφημίζει τις διάφορες υπηρεσίες οδοντιατρικής κλινικής, που είναι διαθέσιμες για τους κατοίκους του Μογκαντίσου.
REUTERS / FEISAL OMAR

Εργατες οικοδομής στέκονται μπροστά σε μία τοιχογραφία που διαφημίζει τις διάφορες υπηρεσίες οδοντιατρικής κλινικής, που είναι διαθέσιμες για τους κατοίκους του Μογκαντίσου.

Νότια Κορέα: Εορτασμοί για τη Μεγάλη Πανσέληνο. Κόσμος στροβιλίζει δοχεία γεμάτα με φλεγόμενα ροκανίδια, κατά τη διάρκεια εορτασμών ενόψει της Μεγάλης Πανσελήνου (Jeongwol Daeboreum), η οποία είναι μία παραδοσιακή Κορεάτικη γιορτή αφιερωμένη στην πρώτη πανσέληνο του σεληνιακού ημερολογίου, σε ένα πάρκο στη Σεούλ.
REUTERS / KIM HONG-JI

Κόσμος στροβιλίζει δοχεία γεμάτα με φλεγόμενα ροκανίδια, κατά τη διάρκεια εορτασμών ενόψει της Μεγάλης Πανσελήνου (Jeongwol Daeboreum), η οποία είναι μία παραδοσιακή Κορεάτικη γιορτή αφιερωμένη στην πρώτη πανσέληνο του σεληνιακού ημερολογίου, σε ένα πάρκο στη Σεούλ.

Ημίγυμνος μαραθώνιος στο Πεκίνο. Ένας άντρας ο οποίος ολοκήρωσε τον "Ημίγυμνο Μαραθώνιο" ξυπόλυτος, δείχνει την πατούσα του, σε ένα πάρκο στο Πεκίνο. Εκατοντάδες δρομείς έλαβαν μέρος στο ετήσιο αυτό αθλητικό γεγονός την Κυριακή, με σκοπό την προώθηση και την υιοθέτηση ενός φιλικότερου προς το περιβάλλον τρόπου ζωής.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Ένας άντρας ο οποίος ολοκήρωσε τον "Ημίγυμνο Μαραθώνιο" ξυπόλυτος, δείχνει την πατούσα του, σε ένα πάρκο στο Πεκίνο. Εκατοντάδες δρομείς έλαβαν μέρος στο ετήσιο αυτό αθλητικό γεγονός την Κυριακή, με σκοπό την προώθηση και την υιοθέτηση ενός φιλικότερου προς το περιβάλλον τρόπου ζωής.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2015» στο ΣΕΦ  . Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, η "Πίτα του Ηπειρώτη 2015" στο ΣΕΦ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα Ηπειρώτικα Γεφύρια και οργανώνεται ακριβώς ένα μήνα μετά από την κατάρρευση του Γεφυριού της Πλάκας, Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος 80 χορευτικοί όμιλοι με πάνω από 2.000 χορευτές, πλήθος κομπανιών, χορωδίες και πολυφωνικοί όμιλοι.
FOSPHOTOS / Michael Pappas

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, η "Πίτα του Ηπειρώτη 2015" στο ΣΕΦ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα Ηπειρώτικα Γεφύρια και οργανώνεται ακριβώς ένα μήνα μετά από την κατάρρευση του Γεφυριού της Πλάκας, Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος 80 χορευτικοί όμιλοι με πάνω από 2.000 χορευτές, πλήθος κομπανιών, χορωδίες και πολυφωνικοί όμιλοι.

Πρώτη μέρα της άνοιξης. Στιγμιότυπο από το όρος Αιγάλεω, στο Χαϊδάρι.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από το όρος Αιγάλεω, στο Χαϊδάρι.

Περισσότεροι από 100 νεκροί από χιονοστιβάδες στο Αφγανιστάν. Αφγανοί επιζώντες από μια χιονοστιβάδα, μεταφέρουν φαγητό στο χωριό Αμπντουλάχ Κιλ, στην περιοχή Ντάρα της επαρχίας Παντσίρ. Περισσότεροι από 180 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βόρειο Αφγανιστάν, σε μία από τις χειρότερες χιονοστιβάδες των τελευταίων 30 χρόνων, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη. Η χώρα πλήττεται τις τελευταίες μέρες από σφοδρές χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα να σημειώνονται κατολισθήσεις και χιονοστιβάδες.
REUTERS / OMAR SOBHANI

Αφγανοί επιζώντες από μια χιονοστιβάδα, μεταφέρουν φαγητό στο χωριό Αμπντουλάχ Κιλ, στην περιοχή Ντάρα της επαρχίας Παντσίρ. Περισσότεροι από 180 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βόρειο Αφγανιστάν, σε μία από τις χειρότερες χιονοστιβάδες των τελευταίων 30 χρόνων, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη. Η χώρα πλήττεται τις τελευταίες μέρες από σφοδρές χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα να σημειώνονται κατολισθήσεις και χιονοστιβάδες.

Εκπαίδευση εθελοντών στο Ντονέτσκ. Εθελοντής της φρουράς της αυτοαποκαλούμενης αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, εκτοξεύει ένα αντιαρματικό πυραυλο κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στο Ντονέτσκ.
REUTERS / BAZ RATNER

Εθελοντής της φρουράς της αυτοαποκαλούμενης αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, εκτοξεύει ένα αντιαρματικό πυραυλο κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στο Ντονέτσκ.

Ουρουγουάη: Παρέδωσε τα ηνία της προεδρίας ο Μουχίκα. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουρουγουάης, πρώην αντάρτης, Χοσέ Μουχίκα παρέδωσε σήμερα τα ηνία της χώρας στον προκάτοχό του, τον ογκολόγο Ταμπαρέ Βάσκες, ο οποίος είχε ήδη διατελέσει πρόεδρος του κράτους στο διάστημα από το 2005 ως το 2010. Ο «πιο φτωχός πρόεδρος του κόσμου», όπως τον χαρακτηρίζει μερικές φορές ο ξένος Τύπος λόγω του ασκητικού τρόπου ζωής του, αλλεργικός στο πρωτόκολλο και διεθνής σταρ με τα κηρύγματά του κατά του καταναλωτισμού, παραχωρεί τη θέση του σ
REUTERS / ANDRES STAPFF

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουρουγουάης, πρώην αντάρτης, Χοσέ Μουχίκα παρέδωσε σήμερα τα ηνία της χώρας στον προκάτοχό του, τον ογκολόγο Ταμπαρέ Βάσκες, ο οποίος είχε ήδη διατελέσει πρόεδρος του κράτους στο διάστημα από το 2005 ως το 2010. Ο «πιο φτωχός πρόεδρος του κόσμου», όπως τον χαρακτηρίζει μερικές φορές ο ξένος Τύπος λόγω του ασκητικού τρόπου ζωής του, αλλεργικός στο πρωτόκολλο και διεθνής σταρ με τα κηρύγματά του κατά του καταναλωτισμού, παραχωρεί τη θέση του σ' έναν εβδομηντάχρονο γιατρό, στον οποίο παραδίδει μια χώρα που εδώ και δώδεκα χρόνια καταγράφει κάθε χρόνο οικονομική ανάπτυξη.

Η Τσέλσι κατέκτησε το Λιγκ Καπ. Ο τεχνικός διευθυντής της Τσέλσι Ζοζέ Μουρίνιο και οι παίκτες του, πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Μερικές ώρες μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από τη Λίβερπουλ, που διαπλάτυνε το δρόμο ο οποίος οδηγεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Τσέλσι έκανε την... πρόβα κατακτώντας το Λιγκ Καπ, καθώς επικράτησε στον τελικό της Τότεναμ με 2-0. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο διασφάλισε τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου νωρίς στην επανάληψη, όταν στο 56ο λεπτό ο Ντιέγκο Κόστα δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια θέση (αριστερά), η μπάλα κόντραρε στον Κάιλ Γουόκερ κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.
REUTERS / John Sibley

Ο τεχνικός διευθυντής της Τσέλσι Ζοζέ Μουρίνιο και οι παίκτες του, πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Μερικές ώρες μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από τη Λίβερπουλ, που διαπλάτυνε το δρόμο ο οποίος οδηγεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Τσέλσι έκανε την... πρόβα κατακτώντας το Λιγκ Καπ, καθώς επικράτησε στον τελικό της Τότεναμ με 2-0. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο διασφάλισε τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου νωρίς στην επανάληψη, όταν στο 56ο λεπτό ο Ντιέγκο Κόστα δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια θέση (αριστερά), η μπάλα κόντραρε στον Κάιλ Γουόκερ κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Ένα περιστέρι πετάει δίπλα σε ένα άγαλμα της θεάς Αθηνάς, στην Αθήνα.
SOOC / Phil Ipparis

Ένα περιστέρι πετάει δίπλα σε ένα άγαλμα της θεάς Αθηνάς, στην Αθήνα.