Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 19:05

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015.

Συρία: Κοιτώντας μέσα από τα "μάτια" ενός ελεύθερου σκοπευτή. Θέα μέσα από τη διόπτρα του όπλου ενός ελεύθερου σκοπευτή, δείχνει ένα κτήριο όπου βρίσκονται δυνάμεις πιστές στο Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, όπως φαίνεται από την περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, Αλ Γουάερ, βορειοδυτικά της Χομς.
Reuters / STRINGER

Θέα μέσα από τη διόπτρα του όπλου ενός ελεύθερου σκοπευτή, δείχνει ένα κτήριο όπου βρίσκονται δυνάμεις πιστές στο Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, όπως φαίνεται από την περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, Αλ Γουάερ, βορειοδυτικά της Χομς.

Βρετανία: Μικρή μπαλαρίνα στη σκηνή. Η μικρή μπαλαρίνα Λίλυ Μιλς, ηλικίας δύο χρονών, χορεύει στη σκηνή του Θεάτρου Χάρλοου, κατά τη διάρκεια πρόβας για την παράσταση παιδικού μπαλέτου, στο Χάρλοου, στη Βρετανία.
REUTERS / RUSSELL BOYCE

Η μικρή μπαλαρίνα Λίλυ Μιλς, ηλικίας δύο χρονών, χορεύει στη σκηνή του Θεάτρου Χάρλοου, κατά τη διάρκεια πρόβας για την παράσταση παιδικού μπαλέτου, στο Χάρλοου, στη Βρετανία.

Ουκρανία: Αναλαμπές ειρήνης. Φιλορώσος αντάρτης ταίζει μια γάτα μπροστά σε κατεστραμμένο κτήριο στην πόλη Ούγκλεγκορσκ, στην ανατολική Ουκρανία.
Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους να δώσουν νέα ώθηση στην εφαρμογή της συμφωνίας της 12ης Φεβρουαρίου με την οποία επιδιώκεται η εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες.
EPA / ALEXANDER ERMOCHENKO

Φιλορώσος αντάρτης ταίζει μια γάτα μπροστά σε κατεστραμμένο κτήριο στην πόλη Ούγκλεγκορσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους να δώσουν νέα ώθηση στην εφαρμογή της συμφωνίας της 12ης Φεβρουαρίου με την οποία επιδιώκεται η εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες.

Προετοιμασίες για τη βραδιά των Όσκαρ. Μία σκηνογράφος, ψεκάζει με μπογιά αγάλματα των Όσκαρ σε ένα πάρκινγκ, κοντά στο Dolby Theatre στο Χόλυγουντ, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη βραδιά της απονομής των βραβείων Όσκαρ, στο Λος Άντζελες. Η 87η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας θα λάβει χώρα την Κυριακή στο Dolby Theatre στο Χόλυγουντ.
REUTERS / ADREES LATIF

Μία σκηνογράφος, ψεκάζει με μπογιά αγάλματα των Όσκαρ σε ένα πάρκινγκ, κοντά στο Dolby Theatre στο Χόλυγουντ, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη βραδιά της απονομής των βραβείων Όσκαρ, στο Λος Άντζελες. Η 87η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας θα λάβει χώρα την Κυριακή στο Dolby Theatre στο Χόλυγουντ.

Γαλλία: Ακροβατικές επιδείξεις σε ρυθμό καρναβαλιού. Καλλιτέχνες εκτελούν ακροβατικά κατά τη διάρκεια της παρέλασης των λουλουδιών στο 131ο Καρναβάλι της Νίκαιας στη Γαλλία. Το καρναβάλι θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου, γιορτάζοντας φέτος τον «Βασιλιά της Μουσικής».
REUTERS / ERIC GAILLARD

Καλλιτέχνες εκτελούν ακροβατικά κατά τη διάρκεια της παρέλασης των λουλουδιών στο 131ο Καρναβάλι της Νίκαιας στη Γαλλία. Το καρναβάλι θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου, γιορτάζοντας φέτος τον «Βασιλιά της Μουσικής».

Παιχνίδια σε προσφυγικό καταυλισμό στο Νεπάλ. Ένα μικρό αγόρι σημαδεύει με ένα παιδικό πιστόλι ένα κορίτσι, σε ένα θιβετιανό προσφυγικό καταυλισμό στο Λαλιτπούρ, στο Νεπάλ.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ένα μικρό αγόρι σημαδεύει με ένα παιδικό πιστόλι ένα κορίτσι, σε ένα θιβετιανό προσφυγικό καταυλισμό στο Λαλιτπούρ, στο Νεπάλ.

Εορτασμός του Κινέζικου νέου έτους στη Μαλαισία. Δύτες εκτελούν τον παραδοσιακό χορό του λιονταριού στο υποβρυχιο πάρκο Aquaria KLCC στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Κινέζικου νέου έτους, γνωστού και ως το Έτος της Κατσίκας.
EPA / AZHAR RAHIM

Δύτες εκτελούν τον παραδοσιακό χορό του λιονταριού στο υποβρυχιο πάρκο Aquaria KLCC στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Κινέζικου νέου έτους, γνωστού και ως το Έτος της Κατσίκας.

Επίσκεψη Ποροσένκο στα ουκρανικά στρατεύματα . Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συνομιλεί με τον αρχηγό του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων  της Ουκρανίας Βίκτορ Μουζένκο, ενώ μεταβαίνουν με ελικόπτερο στο Αρτεμίβσκ, για να επισκεφθούν τα ουκρανικά στρατεύματα. Την αποστολή Ευρωπαίων κυανοκράνων, στο θερμό μέτωπο της Αν. Ουκρανίας, ζήτησε ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η ιδανικότερη λύση, εφόσον οι δεσμεύσεις για ειρήνη δεν έχουν τηρηθεί», δήλωσε.
REUTERS / HANDOUT

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συνομιλεί με τον αρχηγό του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βίκτορ Μουζένκο, ενώ μεταβαίνουν με ελικόπτερο στο Αρτεμίβσκ, για να επισκεφθούν τα ουκρανικά στρατεύματα. Την αποστολή Ευρωπαίων κυανοκράνων, στο θερμό μέτωπο της Αν. Ουκρανίας, ζήτησε ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η ιδανικότερη λύση, εφόσον οι δεσμεύσεις για ειρήνη δεν έχουν τηρηθεί», δήλωσε.

Συλλαλητήριο κατά των κέντρων κράτησης μεταναστών. Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο στα Προπύλαια με αίτημα το κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών. Τη διαδήλωση διοργάνωσε η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».
 
NAFTEMPORIKI.GR

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο στα Προπύλαια με αίτημα το κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών. Τη διαδήλωση διοργάνωσε η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

 

Σομαλία: Έλεγχοι ασφαλείας στους δρόμους του Μογκαντίσου . Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Σομαλίας διεξάγουν ελέγχους σε πολίτες, στους δρόμους του Μογκαντίσου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον ύποπτων ενόπλων της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, μετά από τις επιθέσεις σε κυβερνητικά στελέχη και υπαλλήλους στην πρωτεύουσα της χώρας. Οι ένοπλοι της Αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, απωθήθηκαν από την πρωτεύουσα από την ειρηνευτική δυνάμη της Αφρικανικής Ένωσης στη χώρα το 2011, εξακολουθούν ωστόσο να πραγματοποιούν επιθέσεις στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο (σαρία).
REUTERS / FEISAL OMAR

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Σομαλίας διεξάγουν ελέγχους σε πολίτες, στους δρόμους του Μογκαντίσου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον ύποπτων ενόπλων της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, μετά από τις επιθέσεις σε κυβερνητικά στελέχη και υπαλλήλους στην πρωτεύουσα της χώρας. Οι ένοπλοι της Αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, απωθήθηκαν από την πρωτεύουσα από την ειρηνευτική δυνάμη της Αφρικανικής Ένωσης στη χώρα το 2011, εξακολουθούν ωστόσο να πραγματοποιούν επιθέσεις στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο (σαρία).

Πακιστάν: Βόλτα στην παραλία . Μια γυναίκα αντικατοπτρίζεται σε καθρέφτες, οι οποίοι διατίθενται προς πώληση, καθώς περπατά κατά μήκος της παραλίας Κλίφτον στο Καράτσι.
REUTERS / ATHAR HUSSAIN

Μια γυναίκα αντικατοπτρίζεται σε καθρέφτες, οι οποίοι διατίθενται προς πώληση, καθώς περπατά κατά μήκος της παραλίας Κλίφτον στο Καράτσι.

Ιαπωνία: Ντομάτες που "φοριούνται" για δρομείς . Ο Σιγκενόρι Σουζούκι, υπάλληλος της εταιρίας Kagome, πρσπαθεί να φάει μια ντομάτα που του προσφέρεται από μία νέα συσκευή για δρομείς, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της σε εκδήλωση στο Τόκιο, ενόψει του Μαραθωνίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο. Η συσκευή με την ονομασία «Wearable Tomato», ζυγίζει 8 κιλά και φοριέται σα σακίδιο πλάτης. Μπορεί να διανείμει στον δρομέα συνολικά επτά ντομάτες μεσαίου μεγέθους, μία προς μία, με το πάτημα ενός κουμπιού, παρέχοντάς του τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
REUTERS / Toru Hanai

Ο Σιγκενόρι Σουζούκι, υπάλληλος της εταιρίας Kagome, πρσπαθεί να φάει μια ντομάτα που του προσφέρεται από μία νέα συσκευή για δρομείς, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της σε εκδήλωση στο Τόκιο, ενόψει του Μαραθωνίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο. Η συσκευή με την ονομασία «Wearable Tomato», ζυγίζει 8 κιλά και φοριέται σα σακίδιο πλάτης. Μπορεί να διανείμει στον δρομέα συνολικά επτά ντομάτες μεσαίου μεγέθους, μία προς μία, με το πάτημα ενός κουμπιού, παρέχοντάς του τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Χιόνι στην Αθήνα. Χιόνι στο τζάμι ενός αυτοκινήτου. Με χιόνι "ξύπνησαν" το πρωί οι περισσότερες περιοχές του λεκανοπέδιου, όπου χιόνιζε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.
EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Χιόνι στο τζάμι ενός αυτοκινήτου. Με χιόνι "ξύπνησαν" το πρωί οι περισσότερες περιοχές του λεκανοπέδιου, όπου χιόνιζε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στα ερείπια της Γάζας. Παλαιστίνιοι στέκονται πάνω στα ερείπια ενός σπιτιού, όπου σύμφωνα με μάρτυρες καταστράφηκε από ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς το προηγούμενο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια μίας βροχερής ημέρας στα ανατολικά της πόλης της Γάζας.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Παλαιστίνιοι στέκονται πάνω στα ερείπια ενός σπιτιού, όπου σύμφωνα με μάρτυρες καταστράφηκε από ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς το προηγούμενο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια μίας βροχερής ημέρας στα ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Βλέποντας τον κόσμο ανάποδα. Αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο σε έκθεση οχημάτων στο Λονδίνο. Το έργο έφτιαξε ο Βρετανός καλλιτέχνης Άλεξ Τσίμνεκ και φέρει τον τίτλο «Ανύψωσε τον εαυτό σου και συγκεντρώσου».
REUTERS / TOBY MELVILLE

Αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο σε έκθεση οχημάτων στο Λονδίνο. Το έργο έφτιαξε ο Βρετανός καλλιτέχνης Άλεξ Τσίμνεκ και φέρει τον τίτλο «Ανύψωσε τον εαυτό σου και συγκεντρώσου».

Χιόνια στην Κύπρο. Στα «λευκά» ντύθηκε το όρος Τρόοδος στην Κύπρο. 
REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU

Στα «λευκά» ντύθηκε το όρος Τρόοδος στην Κύπρο. 

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στις ΗΠΑ. Άνδρας περπατά επάνω σε σωρούς από πάγο στο Σικάγο.
REUTERS / JIM YOUNG

Άνδρας περπατά επάνω σε σωρούς από πάγο στο Σικάγο.