Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 19:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015.

Αλέξης Τσίπρας και Άγκελα Μέρκελ «πρωταγωνιστούν» σε γερμανικό καρναβάλι . Μία φιγούρα που απεικονίζει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σημαδεύει με μία σφεντόνα τη φιγούρα της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ διακρίνεται σε καρναβαλικό άρμα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
EPA / MARTIN GERTEN

Μία φιγούρα που απεικονίζει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σημαδεύει με μία σφεντόνα τη φιγούρα της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ διακρίνεται σε καρναβαλικό άρμα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν... σε καρναβαλικό άρμα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απεικονίζεται σε άρμα κατά τη διάρκεια καρναβαλιού στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Στη σατιρική φιγούρα ο Ρώσος πρόεδρος απεικονίζεται με το αριστερό του χέρι να είναι μυώδες και να φέρει τη λέξη στρατός,  ενώ το δεξί εμφανίζεται αδύναμο και αναγράφει τη λέξη οικονομία.
EPA / FEDERICO GAMBARINI

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απεικονίζεται σε άρμα κατά τη διάρκεια καρναβαλιού στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Στη σατιρική φιγούρα ο Ρώσος πρόεδρος απεικονίζεται με το αριστερό του χέρι να είναι μυώδες και να φέρει τη λέξη στρατός,  ενώ το δεξί εμφανίζεται αδύναμο και αναγράφει τη λέξη οικονομία.

Νέες διαδηλώσεις για «ανάσα αξιοπρέπειας». Νέα παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά της λιτότητας και στήριξης της ελληνικής της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για το χρέος είναι  σε εξέλιξη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την ώρα που συνεδριάζει το  Eurogroup  στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.
Το κάλεσμα έγινε μέσω των social media, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις με σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας» διεξήχθησαν και χθες. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ η Κυβέρνηση χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις λέγοντας πως οι πολίτες δίνουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και αποφασιστική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά της λιτότητας και στήριξης της ελληνικής της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για το χρέος είναι  σε εξέλιξη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την ώρα που συνεδριάζει το  Eurogroup  στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.

Το κάλεσμα έγινε μέσω των social media, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις με σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας» διεξήχθησαν και χθες. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ η Κυβέρνηση χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις λέγοντας πως οι πολίτες δίνουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και αποφασιστική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση.

Πετράλωνα: Ανταλλαγή πυροβολισμών έπειτα από απόπειρα ληστείας . Eπιχείρηση της αστυνομίας στα Πετράλωνα για τη σύλληψη των δραστών απόπειρας ένοπλης ληστείας που έγινε νωρίτερα, σε σούπερ μάρκετ στην οδό Τρώων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τρεις ένοπλοι πήγαν στο σούπερ μάρκετ και οι δύο από αυτούς εισέβαλαν στο κατάστημα, ακινητοποιώντας τους υπαλλήλους για να αρπάξουν χρήματα. Κάποιος από τους υπαλλήλους ωστόσο, πάτησε το κουμπί του συναγερμού και αμέσως έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι δύο από τους επίδοξους ληστές κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά ο τρίτος εγκλωβίστηκε και συνελήφθη. Οι δύο από τους ενόπλους διέφυγαν πεζοί ενώ κατά την καταδίωξη σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών.
INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ

Eπιχείρηση της αστυνομίας στα Πετράλωνα για τη σύλληψη των δραστών απόπειρας ένοπλης ληστείας που έγινε νωρίτερα, σε σούπερ μάρκετ στην οδό Τρώων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τρεις ένοπλοι πήγαν στο σούπερ μάρκετ και οι δύο από αυτούς εισέβαλαν στο κατάστημα, ακινητοποιώντας τους υπαλλήλους για να αρπάξουν χρήματα. Κάποιος από τους υπαλλήλους ωστόσο, πάτησε το κουμπί του συναγερμού και αμέσως έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι δύο από τους επίδοξους ληστές κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά ο τρίτος εγκλωβίστηκε και συνελήφθη. Οι δύο από τους ενόπλους διέφυγαν πεζοί ενώ κατά την καταδίωξη σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κινεζική πρωτοχρονιά. Κόσμος περνά έξω από ένα εμπορικό κέντρο στο Πεκίνο, την είσοδο του οποίου κοσμούν τρεις εικαστικές εγκαταστάσεις σε σχήμα κατσίκας. Οι Κινέζοι σε όλον τον κόσμο θα γιορτάσουν το κινεζικό νέο έτος, γνωστό και ως εαρινό φεστιβάλ στις 19 Ιανουαρίου, την πρώτη ημέρα του Έτους της αίγας ή του προβάτου.
EPA / WU HONG

Κόσμος περνά έξω από ένα εμπορικό κέντρο στο Πεκίνο, την είσοδο του οποίου κοσμούν τρεις εικαστικές εγκαταστάσεις σε σχήμα κατσίκας. Οι Κινέζοι σε όλον τον κόσμο θα γιορτάσουν το κινεζικό νέο έτος, γνωστό και ως εαρινό φεστιβάλ στις 19 Ιανουαρίου, την πρώτη ημέρα του Έτους της αίγας ή του προβάτου.

Βεβηλώθηκαν εκατοντάδες εβραϊκοί τάφοι στη Γαλλία. Μία αστυνομικός φρουρεί την είσοδο του εβραϊκού νεκροταφείου του Σαρ-Υνιόν στην ανατολική Γαλλία. Εκατοντάδες τάφοι βεβηλώθηκαν στο εβραϊκό νεκροταφείο του Σαρ-Υνιόν στην ανατολική Γαλλία. Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς μίλησε για «ελεεινή και αντισημιτική πράξη και υποσχέθηκε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για να βρεθούν οι ένοχοι.
EPA / OLIVER DIETZE

Μία αστυνομικός φρουρεί την είσοδο του εβραϊκού νεκροταφείου του Σαρ-Υνιόν στην ανατολική Γαλλία. Εκατοντάδες τάφοι βεβηλώθηκαν στο εβραϊκό νεκροταφείο του Σαρ-Υνιόν στην ανατολική Γαλλία. Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς μίλησε για «ελεεινή και αντισημιτική πράξη και υποσχέθηκε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για να βρεθούν οι ένοχοι.

Τέσσερις νεκροί από πυρκαγιά στις Φιλιππίνες. Μία γυναίκα στέκεται ανάμεσα σε καμένα σπίτια στην παραγκούπολη της Πασάι Σίτι στις Φιλιππίνες. Πυρκαγιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή της Πασάι Σίτι, αφήνοντας πίσω της 4 νεκρούς και τουλάχιστον 300 κατεστραμμένα σπίτια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Μία γυναίκα στέκεται ανάμεσα σε καμένα σπίτια στην παραγκούπολη της Πασάι Σίτι στις Φιλιππίνες. Πυρκαγιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή της Πασάι Σίτι, αφήνοντας πίσω της 4 νεκρούς και τουλάχιστον 300 κατεστραμμένα σπίτια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

Ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα. Πουλιά πετούν στον μολυσμένο από την ατμοσφαιρική ρύπανση ουρανό της πόλης Γουχάν, στην επαρχία Χουπέι της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Πουλιά πετούν στον μολυσμένο από την ατμοσφαιρική ρύπανση ουρανό της πόλης Γουχάν, στην επαρχία Χουπέι της Κίνας.

Ανατολική Ουκρανία: «Σε γενικές γραμμές» τηρείται η εκεχειρία. Μία γυναίκα περνά μπροστά από ένα κτήριο που έχει υποστεί ζημιές από τους βομβαρδισμούς του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Ντονέτσκ. Ο Φρανσουά Ολάντ, η Άγκελα Μέρκελ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πέτρο Ποροσένκο διαπίστωσαν ότι η τήρηση της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία «είναι ικανοποιητική σε γενικές γραμμές», παρά τα τοπικής κλίμακας περιστατικά, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν σύντομα.
REUTERS / BAZ RATNER

Μία γυναίκα περνά μπροστά από ένα κτήριο που έχει υποστεί ζημιές από τους βομβαρδισμούς του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Ντονέτσκ. Ο Φρανσουά Ολάντ, η Άγκελα Μέρκελ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πέτρο Ποροσένκο διαπίστωσαν ότι η τήρηση της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία «είναι ικανοποιητική σε γενικές γραμμές», παρά τα τοπικής κλίμακας περιστατικά, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν σύντομα.

Αμβούργο: Απώλειες για το CDU στις εκλογές. Η Γερμανίδα καγκελάριος και ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υποψήφιο του κόμματός της Dietrich Wersich στην έδρα του CDU στο Βερολίνο. Στις τοπικές εκλογές του Αμβούργου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, το CDU, συγκέντρωσε τα χαμηλότερα ποσοστά του από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
REUTERS / STEFANIE LOOS

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υποψήφιο του κόμματός της Dietrich Wersich στην έδρα του CDU στο Βερολίνο. Στις τοπικές εκλογές του Αμβούργου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, το CDU, συγκέντρωσε τα χαμηλότερα ποσοστά του από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Snowboard στον Κίσσαβο. Snowboarders πραγματοποιούν άλματα στην αυτοσχέδια πίστα που έχουν φτιάξει. Η ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών οδήγησε τους snowboarders της Λάρισας στην κορυφή του Κισσάβου, στην τοποθεσία Κάναλος, όπου κατασκεύασαν πίστα και στη συνέχεια επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους σπορ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Snowboarders πραγματοποιούν άλματα στην αυτοσχέδια πίστα που έχουν φτιάξει. Η ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών οδήγησε τους snowboarders της Λάρισας στην κορυφή του Κισσάβου, στην τοποθεσία Κάναλος, όπου κατασκεύασαν πίστα και στη συνέχεια επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους σπορ.

Βορειοκορεάτες στρατιώτες τιμούν την επέτειο των γενεθλίων του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Στρατιώτες στη Βόρεια Κορέα αποτίουν φόρο τιμής στο μνημείο Mansudae στην Πιονγιάνγκ, όπου βρίσκονται τα αγάλματα των δύο πρώην ηγετών της χώρας, Κιμ Ιλ Σούνγκ και  Κιμ Γιονγκ Ίλ. Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο της επετείου των γενεθλίων του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ίλ.
REUTERS / KYODO

Στρατιώτες στη Βόρεια Κορέα αποτίουν φόρο τιμής στο μνημείο Mansudae στην Πιονγιάνγκ, όπου βρίσκονται τα αγάλματα των δύο πρώην ηγετών της χώρας, Κιμ Ιλ Σούνγκ και  Κιμ Γιονγκ Ίλ. Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο της επετείου των γενεθλίων του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ίλ.