Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 19:14

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015.

Κάνοντας φούσκες στη Ζυρίχη . Ένας άνδρας κάνει μία γιγάντια φούσκα από σαπούνι, στην ηλιόλουστη Ζυρίχη.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Ένας άνδρας κάνει μία γιγάντια φούσκα από σαπούνι, στην ηλιόλουστη Ζυρίχη.

Συλλαλητήριο με σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας». Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας». Το κάλεσμα έγινε μέσω των social media, όπου έχει αναρτηθεί σχετικό κείμενο στο οποίο τονίζεται: «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε».
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας». Το κάλεσμα έγινε μέσω των social media, όπου έχει αναρτηθεί σχετικό κείμενο στο οποίο τονίζεται: «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε».

Χιόνια στον Αγ. Στέφανο. Στην «κατάψυξη» μπήκε σήμερα ο Άγιος Στέφανος.  Με τσουχτερό κρύο, χιόνια, παγετό και θυελλώδεις ανέμους συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Αττικής.

Στην «κατάψυξη» μπήκε σήμερα ο Άγιος Στέφανος.  Με τσουχτερό κρύο, χιόνια, παγετό και θυελλώδεις ανέμους συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Αττικής.

Χιόνι στην Κωνσταντινούπολη. Σφοδρή κακοκαιρία έχει πλήξει και την Κωνσταντινούπολη με την θερμοκρασία να φτάνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα
SOOC / Alexandros Michailidis

Σφοδρή κακοκαιρία έχει πλήξει και την Κωνσταντινούπολη με την θερμοκρασία να φτάνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα

Στα λευκά η Ελλάδα . Στιγμιότυπο από τη χιονισμένη Φθιώτιδα.Τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός κατά τόπους ισχυρός στις ηπειρωτικές περιοχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.
SOOC / Phil Ipparis

Στιγμιότυπο από τη χιονισμένη Φθιώτιδα.Τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός κατά τόπους ισχυρός στις ηπειρωτικές περιοχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Με όπλο την γοητεία. Ο φακός πέτυχε τον Γιάνη Βαρουφάκη και την Κριστίν Λαγκάρντ σε εύθυμη στιγμή λίγο πριν ξεκινήσει το σημερινό Eurogroup.
REUTERS / YVES HERMAN

Ο φακός πέτυχε τον Γιάνη Βαρουφάκη και την Κριστίν Λαγκάρντ σε εύθυμη στιγμή λίγο πριν ξεκινήσει το σημερινό Eurogroup.

Πρωτότυπη δανειστική βιβλιοθήκη. Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της πρώτης δανειστικής βιβλιοθήκης διεθνών και ελληνικών comics στην Αθήνα. Οι συνδρομητές της Athens Comics Library θα έχουν πρόσβαση σε πάνω από 2000 τίτλους κόμιξ και graphic novels.
 
Eurokinissi / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της πρώτης δανειστικής βιβλιοθήκης διεθνών και ελληνικών comics στην Αθήνα. Οι συνδρομητές της Athens Comics Library θα έχουν πρόσβαση σε πάνω από 2000 τίτλους κόμιξ και graphic novels.

 
Χιόνι στο κέντρο της Αθήνας. Λευκό σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας. Στη φωτογραφία, ο λόφος της Ακρόπολης. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Λευκό σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας. Στη φωτογραφία, ο λόφος της Ακρόπολης. 

Καθημερινή ζωή στη Λωρίδα της Γάζας. Ένα αγοράκι παίζει με έναν γάιδαρο στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια, στη Λωρίδα της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Ένα αγοράκι παίζει με έναν γάιδαρο στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια, στη Λωρίδα της Γάζας.

Εβδομάδα μόδας στη Μαδρίτη. Στιγμιότυπο από την επίδειξη της κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015 της σχεδιάστριας Maria Escote, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Μαδρίτης. 
REUTERS / SUSANA VERA

Στιγμιότυπο από την επίδειξη της κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015 της σχεδιάστριας Maria Escote, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Μαδρίτης. 

Ηλιοβασίλεμα στη Λαχόρη. Ο ήλιος δύει στον ποταμό Ράβι, στη Λαχόρη του Πακιστάν.
EPA / OMER SALEEM

Ο ήλιος δύει στον ποταμό Ράβι, στη Λαχόρη του Πακιστάν.

Ποδόσφαιρο στην πόλη της Γάζας. Παλαιστίνιοι παίζουν ποδόσφαιρο σε μια ρημαγμένη, από τους βομβαρδισμούς του καλοκαιριού, γειτονιά στην πόλη της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιοι παίζουν ποδόσφαιρο σε μια ρημαγμένη, από τους βομβαρδισμούς του καλοκαιριού, γειτονιά στην πόλη της Γάζας.

Ο χορός των μεδουσών. Μέδουσες του φεγγαριού (Aurelia aurita) «χορεύουν» στα νερά του ενυδρείου του ζωολογικού κήπου της Βασιλείας, στην Ελβετία. 
EPA / GEORGIOS KEFALAS

Μέδουσες του φεγγαριού (Aurelia aurita) «χορεύουν» στα νερά του ενυδρείου του ζωολογικού κήπου της Βασιλείας, στην Ελβετία. 

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Άνχελ Γκουρία. Τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. Προσερχόμενος στο Μαξίμου, ο κ. Γκουρία είπε στον Πρωθυπουργό ότι τάσσεται υπέρ του να πηγαίνουν οι φόροι στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση του χρέους μέσω της ανάπτυξης.
SOOC / Lefteris Partsalis

Τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. Προσερχόμενος στο Μαξίμου, ο κ. Γκουρία είπε στον Πρωθυπουργό ότι τάσσεται υπέρ του να πηγαίνουν οι φόροι στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση του χρέους μέσω της ανάπτυξης.

Καραμπόλα 100 οχημάτων στη Ν. Κορέα. Καραμπόλα με την εμπλοκή περίπου 100 οχημάτων σημειώθηκε σε γέφυρα κοντά στο αεροδρόμιο της Σεούλ. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 65, επτά εκ των οποίων σοβαρά. Στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη, ενώ την κατάσταση δυσκόλευσε και ο παγετός στο οδόστρωμα.
REUTERS / NEWS1

Καραμπόλα με την εμπλοκή περίπου 100 οχημάτων σημειώθηκε σε γέφυρα κοντά στο αεροδρόμιο της Σεούλ. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 65, επτά εκ των οποίων σοβαρά. Στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη, ενώ την κατάσταση δυσκόλευσε και ο παγετός στο οδόστρωμα.

Πρόβα μπαλέτου. Στιγμιότυπο από την πρόβα της παράστασης μπαλέτου, βασισμένης στην όπερα του Βάγκνερ «Τριστάνος και Ιζόλδη», σε θέατρο της Δρέσδης. 
EPA / ARNO BURGI

Στιγμιότυπο από την πρόβα της παράστασης μπαλέτου, βασισμένης στην όπερα του Βάγκνερ «Τριστάνος και Ιζόλδη», σε θέατρο της Δρέσδης. 

Κολυμπώντας στα παγωμένα νερά της Κίνας . Χειμερινή κολυμβήτρια κολυμπά στα παγωμένα νερά του ποταμού Σονγκχουά στην πόλη Τζιλίν της Κίνας. 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Χειμερινή κολυμβήτρια κολυμπά στα παγωμένα νερά του ποταμού Σονγκχουά στην πόλη Τζιλίν της Κίνας. 

«Όχι» Σουλτς στη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Απέρριψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς την πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου να διεξαχθεί ειδική συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, επικαλούμενος τον Κανονισμό.
EPA / PATRICK SEEGER

Απέρριψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς την πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου να διεξαχθεί ειδική συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, επικαλούμενος τον Κανονισμό.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από κατάστημα που πουλά προϊόντα ακόμα και έναντι ενός ευρώ, στο κέντρο της Αθήνας.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Στιγμιότυπο από κατάστημα που πουλά προϊόντα ακόμα και έναντι ενός ευρώ, στο κέντρο της Αθήνας.

«Τεμπέλικη» μέρα στο Μπαγκλαντές . Ένας πωλητής κοιμάται ανάμεσα σε σακιά με πατάτες μιας και λόγω της απεργίας, που έχει κηρύξει το εθνικιστικό κόμμα του Μπαγκλαντές, έχουν σταματήσει όλες οι εργασίες στο παζάρι της πόλης Ντάκα. 
EPA / ABIR ABDULLAH

Ένας πωλητής κοιμάται ανάμεσα σε σακιά με πατάτες μιας και λόγω της απεργίας, που έχει κηρύξει το εθνικιστικό κόμμα του Μπαγκλαντές, έχουν σταματήσει όλες οι εργασίες στο παζάρι της πόλης Ντάκα.