Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015 19:08

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015.

Μία... γλυκιά επίδειξη μόδας. Μοντέλο φορά ένα καπέλο φτιαγμένο από περιτυλίγματα σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Lambertz Monday Night» στην Κολωνία. Στο πλαίσιο της επίδειξης «Σοκολάτες και Μόδα», τα μοντέλα παρουσιάζουν ρούχα διακοσμημένα με γλυκά.
EPA / HENNING KAISER

Μοντέλο φορά ένα καπέλο φτιαγμένο από περιτυλίγματα σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Lambertz Monday Night» στην Κολωνία. Στο πλαίσιο της επίδειξης «Σοκολάτες και Μόδα», τα μοντέλα παρουσιάζουν ρούχα διακοσμημένα με γλυκά.

Βουδιστικό φεστιβάλ στην Σρι Λάνκα. Συμμετέχοντες στο Βουδιστικό φεστιβάλ Navam Perahera ντυμμένοι με παραδοσιακές φορεσιές χορεύουν. Πάνω από 50 ελέφαντες πήραν μέρος στην παρέλαση στους δρόμους της Σρι Λάνκα, δίπλα σε ζογκλέρ, μουσικούς και χορευτές.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Συμμετέχοντες στο Βουδιστικό φεστιβάλ Navam Perahera ντυμμένοι με παραδοσιακές φορεσιές χορεύουν. Πάνω από 50 ελέφαντες πήραν μέρος στην παρέλαση στους δρόμους της Σρι Λάνκα, δίπλα σε ζογκλέρ, μουσικούς και χορευτές.

Χιονισμένα τοπία. Το χιόνι δεν πτόησε αυτούς τους αναβάτες, οι οποίοι βγήκαν βόλτα με τα άλογα τους σε δάσος της βόρειας Αγγλίας.
REUTERS / EDDIE KEOGH

Το χιόνι δεν πτόησε αυτούς τους αναβάτες, οι οποίοι βγήκαν βόλτα με τα άλογα τους σε δάσος της βόρειας Αγγλίας.

Δίχρωμη θάλασσα στο Ναύπλιο. Λόγω του αέρα που φυσάει στη παραλία του Ναυπλίου η θάλασσα φαίνεται με δύο χρώματα μπλε και πράσινο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Λόγω του αέρα που φυσάει στη παραλία του Ναυπλίου η θάλασσα φαίνεται με δύο χρώματα μπλε και πράσινο.

Μία γραβάτα από τον Ρέντσι στον Αλ. Τσίπρα. Μία γραβάτα ήταν το δώρο του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στον ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τη δέχτηκε με χαμόγελο και είπε μάλιστα ότι «αυτή τη γραβάτα θα φορέσω όταν βρεθεί λύση για το χρέος».  Απ
REUTERS / REMO CASILLI

Μία γραβάτα ήταν το δώρο του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στον ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τη δέχτηκε με χαμόγελο και είπε μάλιστα ότι «αυτή τη γραβάτα θα φορέσω όταν βρεθεί λύση για το χρέος».  Απ' την πλευρά του ο κ. Τσίπρας έκανε δώρο στον Ρέντσι ένα cd με τραγούδια της Μεγάλης Ελλάδας, το οποίο κι έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Πλημμύρες στην Αλβανία. Γενική άποψη της πλημμυρισμένης περιοχής στο χωριό Fitore της Αλβανίας. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στην Αλβανία από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στον Νότο, όπου τα ποτάμια Αώος, Δρίνος, Οσούμι, Γκιανίτσα, έχουν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες σπίτια.
EPA / ARMANDO BABANI

Γενική άποψη της πλημμυρισμένης περιοχής στο χωριό Fitore της Αλβανίας. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στην Αλβανία από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στον Νότο, όπου τα ποτάμια Αώος, Δρίνος, Οσούμι, Γκιανίτσα, έχουν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες σπίτια.

Εκρήξεις στην Αίγυπτο . Ένας άνδρας περνά μπροστά από ένα κατάστημα που υπέστη ζημιές έπειτα από έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου. Ένας πολίτης έχασε τη ζωή του όταν εξερράγη βόμβα η οποία ήταν κρυμμένη κοντά σε στρατόπεδο της αιγυπτιακής αστυνομίας στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια Αίγυπτο, μερικές ημέρες μετά τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις των τελευταίων ετών, τις οποίες διέπραξαν τζιχαντιστές εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το πρωί εξερράγη στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου αυτοσχέδια βόμβα.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Ένας άνδρας περνά μπροστά από ένα κατάστημα που υπέστη ζημιές έπειτα από έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου. Ένας πολίτης έχασε τη ζωή του όταν εξερράγη βόμβα η οποία ήταν κρυμμένη κοντά σε στρατόπεδο της αιγυπτιακής αστυνομίας στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια Αίγυπτο, μερικές ημέρες μετά τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις των τελευταίων ετών, τις οποίες διέπραξαν τζιχαντιστές εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το πρωί εξερράγη στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου αυτοσχέδια βόμβα.

Αναζητώντας ζεστασιά . Πίθηκοι πλησιάζουν ένας τον άλλον για να ζεσταθούν κατά τη διάρκεια έντονης χιονόπτωσης στην Tangmarg, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Σριναγκάρ, θερινής πρωτεύουσας του ινδικού Κασμίρ. Λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, εθνικές οδοί έκλεισαν, πτήσεις ακυρώθηκαν και οι σιδηρόδρομοι ανέστειλαν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
EPA / FAROOQ KHAN

Πίθηκοι πλησιάζουν ένας τον άλλον για να ζεσταθούν κατά τη διάρκεια έντονης χιονόπτωσης στην Tangmarg, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Σριναγκάρ, θερινής πρωτεύουσας του ινδικού Κασμίρ. Λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, εθνικές οδοί έκλεισαν, πτήσεις ακυρώθηκαν και οι σιδηρόδρομοι ανέστειλαν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Χιόνια στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης . Χιόνια σκέπασαν το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.
EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Χιόνια σκέπασαν το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Υπερχείλιση του Αλφειού. Υπερχείλιση του ποταμού Αλφειού στα Μακρίσια Ηλείας.
EUROKINISSI / ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Υπερχείλιση του ποταμού Αλφειού στα Μακρίσια Ηλείας.

Οι κάτοικοι του Ντονέτσκ μετρούν τις πληγές τους . Μία γυναίκα βρίσκεται στο εσωτερικό του σπιτιού της, το οποίο έχει καταστραφεί από τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στο κέντρο του Ντονέτσκ. Από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άμαχος, ενώ σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του Κιέβου, ακόμα 5 Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους αποσχιστές τις τελευταίες 24 ώρες.
REUTERS / STRINGER

Μία γυναίκα βρίσκεται στο εσωτερικό του σπιτιού της, το οποίο έχει καταστραφεί από τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στο κέντρο του Ντονέτσκ. Από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άμαχος, ενώ σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του Κιέβου, ακόμα 5 Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους αποσχιστές τις τελευταίες 24 ώρες.

Περιμένοντας τον επαναπατρισμό στο Αφγανιστάν . Μία Αφγανή πρόσφυγας, έχοντας στην αγκαλιά το παιδί της, περιμένει τον επαναπατρισμό της στο Αφγανιστάν στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στα περίχωρα της Πεσαβάρ.
REUTERS / FAYAZ AZIZ

Μία Αφγανή πρόσφυγας, έχοντας στην αγκαλιά το παιδί της, περιμένει τον επαναπατρισμό της στο Αφγανιστάν στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στα περίχωρα της Πεσαβάρ.

Ρώμη: Προετοιμασίες για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Εργάτες στρώνουν το κόκκινο χαλί μπροστά από το Παλάτσο Μοντετσιτόριο στη Ρώμη,  στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ο βετεράνος πολιτικός της κεντροαριστεράς Σέρτζιο Ματαρέλα, αναδείχτηκε πρόεδρος στην τέταρτη ψηφοφορία και ήταν προσωπική επιλογή του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Ο Ματαρέλα γίνεται ο 12ος Πρόεδρος της Ιταλίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
EPA / GIUSEPPE LAMI

Εργάτες στρώνουν το κόκκινο χαλί μπροστά από το Παλάτσο Μοντετσιτόριο στη Ρώμη,  στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ο βετεράνος πολιτικός της κεντροαριστεράς Σέρτζιο Ματαρέλα, αναδείχτηκε πρόεδρος στην τέταρτη ψηφοφορία και ήταν προσωπική επιλογή του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Ο Ματαρέλα γίνεται ο 12ος Πρόεδρος της Ιταλίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σικάγο: Στα 30 εκατοστά το χιόνι . Μία γυναίκα προσπαθεί να απομακρύνει με ένα φτυάρι το χιόνι από έναν αυτοκινητόδρομο στο προάστιο Wilmette του Σικάγο. Σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ τη Δευτέρα, η δεύτερη που πλήττει την περιοχή σε λιγότερες από επτά ημέρες, με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 30 εκατοστά.
REUTERS / JIM YOUNG

Μία γυναίκα προσπαθεί να απομακρύνει με ένα φτυάρι το χιόνι από έναν αυτοκινητόδρομο στο προάστιο Wilmette του Σικάγο. Σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ τη Δευτέρα, η δεύτερη που πλήττει την περιοχή σε λιγότερες από επτά ημέρες, με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 30 εκατοστά.

Βολιβία: Θερμή υποδοχή του Έβο Μοράλες σε τελετή εγκαινίων . Κάτοικοι του Ορούρο ρίχνουν κομφετί στον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες καθώς χορεύει, κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων νέου δρόμου στην περιοχή. Ο πρόεδρος Μοράλες εγκαινίασε τη Δευτέρα έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Λα Παζ με το Ορούρο.
REUTERS / HANDOUT

Κάτοικοι του Ορούρο ρίχνουν κομφετί στον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες καθώς χορεύει, κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων νέου δρόμου στην περιοχή. Ο πρόεδρος Μοράλες εγκαινίασε τη Δευτέρα έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Λα Παζ με το Ορούρο.

Κούβα: Συνάντηση του Φιντέλ Κάστρο με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Φοιτητών. Στη φωτογραφία, που τραβήχτηκε στις 23 Ιανουαρίου και δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από την κουβανική ιστοσελίδα Cubadebate, απεικονίζεται ο ιστορικός ηγέτης της Κόυβας Φιντέλ Κάστρο (δεξιά)  συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ντάλια Σότο ντελ Βάλε (κέντρο), κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Φοιτητών Ράντι Περντόμο Γκαρσία στην Αβάνα.
EPA / ESTUDIOS REVOLUCION/CUBADEBATE

Στη φωτογραφία, που τραβήχτηκε στις 23 Ιανουαρίου και δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από την κουβανική ιστοσελίδα Cubadebate, απεικονίζεται ο ιστορικός ηγέτης της Κόυβας Φιντέλ Κάστρο (δεξιά)  συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ντάλια Σότο ντελ Βάλε (κέντρο), κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Φοιτητών Ράντι Περντόμο Γκαρσία στην Αβάνα.