Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 19:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015.

Αρτα: Πλημμύρες από τις βροχοπτώσεις . Κάτοικοι του χωριού Ανθότοπος Άρτας επιβαίνουν σε βάρκα έξω από πλημμυρισμένη επιχείρηση. Στο χωριό, που εκκενώθηκε το πρωί της Κυριακής, ο κάμπος έχει μετατραπεί σε λίμνη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΙΡΗ ΤΖΩΡΑ

Κάτοικοι του χωριού Ανθότοπος Άρτας επιβαίνουν σε βάρκα έξω από πλημμυρισμένη επιχείρηση. Στο χωριό, που εκκενώθηκε το πρωί της Κυριακής, ο κάμπος έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Στη Βρετανική Βιβλιοθήκη τα τέσσερα πρωτότυπα αντίγραφα της Μάγκνα Κάρτα. Ένας υπάλληλος της Βρετανικής Βιβλιοθήκης στο Λονδίνο διαβάζει ένα από τα πρωτότυπα αντίγραφα της Μάγκνα Κάρτα. Τα τέσσερα πρωτότυπα αντίγραφα της Μάγκνα Κάρτα που έχουν επιβιώσει, συγκεντρώθηκαν μαζί για πρώτη φορά από τη σύνταξη του ιστορικού κειμένου, με αφορμή την 800η επέτειο από την υπογραφή της.
EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Ένας υπάλληλος της Βρετανικής Βιβλιοθήκης στο Λονδίνο διαβάζει ένα από τα πρωτότυπα αντίγραφα της Μάγκνα Κάρτα. Τα τέσσερα πρωτότυπα αντίγραφα της Μάγκνα Κάρτα που έχουν επιβιώσει, συγκεντρώθηκαν μαζί για πρώτη φορά από τη σύνταξη του ιστορικού κειμένου, με αφορμή την 800η επέτειο από την υπογραφή της.

Ημέρα της μαρμότας. Ημέρα της μαρμότας σήμερα στις ΗΠΑ και στην πόλη Πονξατόνι της Πενσυλβάνια ο Ron Ploucha κρατάει τον Φιλ, την μαρμότα που σύμφωνα με το έθιμο θα προβλέψει αν ο καιρός θα παραμείνει κρύος ή αν θα έρθει γρήγορα η άνοιξη. Ο Φιλ σήμερα είδε την σκιά του και ξαναγύρισε στην φωλιά του επομένως ο χειμώνας θα διαρκέσει ακόμα 6 εβδομάδες.
EPA / DAVID MAXWELL

Ημέρα της μαρμότας σήμερα στις ΗΠΑ και στην πόλη Πονξατόνι της Πενσυλβάνια ο Ron Ploucha κρατάει τον Φιλ, την μαρμότα που σύμφωνα με το έθιμο θα προβλέψει αν ο καιρός θα παραμείνει κρύος ή αν θα έρθει γρήγορα η άνοιξη. Ο Φιλ σήμερα είδε την σκιά του και ξαναγύρισε στην φωλιά του επομένως ο χειμώνας θα διαρκέσει ακόμα 6 εβδομάδες.

Καταπολεμώντας το οργανωμένο έγκλημα στο Μεξικό . Μέλος της κοινοτικής αστυνομίας FUSDEG (Ενωμένο Μέτωπο για την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη της Πολιτείας του Γκερέρο) αναζητά έναν άνδρα, οποίος τράπηκε σε φυγή όταν είδε τον αστυνομικό να περιπολεί στο χωριό Petaquillas, στα περίχωρα της πόλης Τσιλπαντσίγκο. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, περίπου 500 μέλη της κοινοτικής αστυνομίας ανέλαβαν τον έλεγχο της ασφάλειας της περιοχής τη νύχτα της 30ης Ιανουαρίου, έπειτα από αίτημα των κατοίκων, οι οποίοι είχαν κουραστεί από τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος. Με βάση το παραδοσιακό εγχώριο σύστημα δικαιοσύνης, την κοινοτική αστυνομία στελεχώνουν εθελοντές από διάφορες κοινότητες του Γκερέρο με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή.
REUTERS / JORGE DAN LOPEZ

Μέλος της κοινοτικής αστυνομίας FUSDEG (Ενωμένο Μέτωπο για την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη της Πολιτείας του Γκερέρο) αναζητά έναν άνδρα, οποίος τράπηκε σε φυγή όταν είδε τον αστυνομικό να περιπολεί στο χωριό Petaquillas, στα περίχωρα της πόλης Τσιλπαντσίγκο. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, περίπου 500 μέλη της κοινοτικής αστυνομίας ανέλαβαν τον έλεγχο της ασφάλειας της περιοχής τη νύχτα της 30ης Ιανουαρίου, έπειτα από αίτημα των κατοίκων, οι οποίοι είχαν κουραστεί από τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος. Με βάση το παραδοσιακό εγχώριο σύστημα δικαιοσύνης, την κοινοτική αστυνομία στελεχώνουν εθελοντές από διάφορες κοινότητες του Γκερέρο με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Καλλιτεχνικοί σχηματισμοί. Ψαρόνια πετάνε σε σχηματισμούς πάνω από την πόλη Ραχάτ στο βόρειο Ισραήλ. Οι διαφορετικοί σχηματισμοί που δημιουργούν τα πουλιά είναι συνηθισμένοι κυρίως τους χειμωνιάτικους μήνες και αποτελούν ένα από τα ομορφότερα θεάματα της φύσης.
REUTERS / NIR ELIAS

Ψαρόνια πετάνε σε σχηματισμούς πάνω από την πόλη Ραχάτ στο βόρειο Ισραήλ. Οι διαφορετικοί σχηματισμοί που δημιουργούν τα πουλιά είναι συνηθισμένοι κυρίως τους χειμωνιάτικους μήνες και αποτελούν ένα από τα ομορφότερα θεάματα της φύσης.

Στους Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς το Super Bowl XLIX. Ο πασαδόρος των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς Τομ Μπρέιντι (12) πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του τη νίκη της ομάδας του επί της  Σιάτλ Σίχοκς στον αγώνα για το πρωτάθλημα του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) στο στάδιο του Πανεπιστημίου του Φοίνιξ, στο Γκλέντεϊλ της Αριζόνα.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Ο πασαδόρος των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς Τομ Μπρέιντι (12) πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του τη νίκη της ομάδας του επί της  Σιάτλ Σίχοκς στον αγώνα για το πρωτάθλημα του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) στο στάδιο του Πανεπιστημίου του Φοίνιξ, στο Γκλέντεϊλ της Αριζόνα.

Σίδνεϊ: Εγκαίνια για το κτήριο Dr Chau Chak Wing . Εξωτερική άποψη του κτηρίου Dr Chau Chak Wing, το οποίο στεγάζει τμήμα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σίδνεϊ. Το κτήριο Dr Chau Chak Wing είναι το πρώτο κτήριο στην Αυστραλία που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Frank Gehry και πήρε το όνομά του από τον Αυστραλο-Κινέζο επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Dr Chau Chak Wing. Ο Dr Chau Chak Wing δώρισε 20 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας για το έργο, καθώς επίσης και 5 εκατομμύρια για υποτροφίες.
EPA / PAUL MILLER

Εξωτερική άποψη του κτηρίου Dr Chau Chak Wing, το οποίο στεγάζει τμήμα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σίδνεϊ. Το κτήριο Dr Chau Chak Wing είναι το πρώτο κτήριο στην Αυστραλία που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Frank Gehry και πήρε το όνομά του από τον Αυστραλο-Κινέζο επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Dr Chau Chak Wing. Ο Dr Chau Chak Wing δώρισε 20 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας για το έργο, καθώς επίσης και 5 εκατομμύρια για υποτροφίες.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κύπρο. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης  (δεξιά) και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής του τελευταίου στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό και η κατάσταση της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας αναμένεται να κυριαρχήσουν στις επαφές που θα έχει τη Δευτέρα στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός  Αλ. Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί το πρώτο ταξίδι του εκτός Ελλάδας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
EPA / KATIA CHRISTODOULOU

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης  (δεξιά) και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής του τελευταίου στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό και η κατάσταση της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας αναμένεται να κυριαρχήσουν στις επαφές που θα έχει τη Δευτέρα στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός  Αλ. Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί το πρώτο ταξίδι του εκτός Ελλάδας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σίνζο Άμπε: Συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, συμμετέχει σε μία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής της ιαπωνικής Βουλής στο Τόκιο. Ο μόνος τρόπος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι η συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα και η ενίσχυση των μηχανισμών για την ασφάλεια του λαού της Ιαπωνίας, είπε ο κ. Άμπε τη Δευτέρα. Οι δηλώσεις του Άμπε έγιναν ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, μία ημέρα αφότου η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε πως αποκεφάλισε τον Ιάπωνα δημοσιογράφο Κέντζι Γκότο.
REUTERS / YUYA SHINO

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, συμμετέχει σε μία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής της ιαπωνικής Βουλής στο Τόκιο. Ο μόνος τρόπος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι η συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα και η ενίσχυση των μηχανισμών για την ασφάλεια του λαού της Ιαπωνίας, είπε ο κ. Άμπε τη Δευτέρα. Οι δηλώσεις του Άμπε έγιναν ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, μία ημέρα αφότου η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε πως αποκεφάλισε τον Ιάπωνα δημοσιογράφο Κέντζι Γκότο.

Φρέσκο χιόνι στο Κασμίρ . Ένας άνδρας αφήνει τις πατημασιές του στο φρέσκο χιόνι στη Σριναγκάρ, τη θερινή πρωτεύουσα της ινδικής ομόσπονδης πολιτείας Γιαμού και Κασμίρ.
EPA / FAROOQ KHAN

Ένας άνδρας αφήνει τις πατημασιές του στο φρέσκο χιόνι στη Σριναγκάρ, τη θερινή πρωτεύουσα της ινδικής ομόσπονδης πολιτείας Γιαμού και Κασμίρ.

Στο Λονδίνο ο ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης . Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (δεξιά) γίνεται δεκτός από τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν κατά την άφιξή του στη Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (δεξιά) γίνεται δεκτός από τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν κατά την άφιξή του στη Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο.

Ρόδος: Περιπέτεια για επιβάτες αεροσκάφους . Λαχτάρησαν το πρωί 16 επιβάτες οι οποίοι επέβαιναν αεροπλάνο της Sky Express που εκτελούσε πτήση από την Κάρπαθο στη Ρόδο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν το μικρό αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» «χτυπήθηκε» από ισχυρή ριπή ανέμου, με αποτέλεσμα να πάρει κλίση προς την θάλασσα και τελικά να ακινητοποιηθεί στην άκρη του διαδρόμου.
INTIME NEWS / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Λαχτάρησαν το πρωί 16 επιβάτες οι οποίοι επέβαιναν αεροπλάνο της Sky Express που εκτελούσε πτήση από την Κάρπαθο στη Ρόδο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν το μικρό αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» «χτυπήθηκε» από ισχυρή ριπή ανέμου, με αποτέλεσμα να πάρει κλίση προς την θάλασσα και τελικά να ακινητοποιηθεί στην άκρη του διαδρόμου.

Θρησκευτική τελετή στην Μιανμάρ. Γυναίκες πουλάνε ρούχα στην παγόδα Kyaik-Khauk, έξω από την Γιανγκόν, πρωτεύουσα της Μιανμάρ.
Reuters / Soe Zeya Tun

Γυναίκες πουλάνε ρούχα στην παγόδα Kyaik-Khauk, έξω από την Γιανγκόν, πρωτεύουσα της Μιανμάρ.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Στον απόηχο της νίκης. Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, νικητής του τίτλου στο Αυστραλιανό Open, ποζάρει στο φωτογραφικό φακό με το τρόπαιο ανά χείρας στον ποταμό Γιάρρα στη Μελβούρνη.
EPA / DAVID CROSLING

Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, νικητής του τίτλου στο Αυστραλιανό Open, ποζάρει στο φωτογραφικό φακό με το τρόπαιο ανά χείρας στον ποταμό Γιάρρα στη Μελβούρνη.