Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 22:16

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015.

Χιονοθύελλα στο Σικάγο. Δύο άντρες περπατούν εν μέσω χιονοθύελλας σε ένα πάρκο στο Σικάγο.
REUTERS / JIM YOUNG

Δύο άντρες περπατούν εν μέσω χιονοθύελλας σε ένα πάρκο στο Σικάγο.

Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη - Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης ετοιμάζονται να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι. Κοινή πεποίθηση μας είναι ότι η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ τόνισε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν. «Στόχος είναι να δοθεί ο χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει και εμείς θα είμαστε σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια», διαβεβαίωσε.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης ετοιμάζονται να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι. Κοινή πεποίθηση μας είναι ότι η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ τόνισε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν. «Στόχος είναι να δοθεί ο χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει και εμείς θα είμαστε σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια», διαβεβαίωσε.

Συρία: Συντρίμμια από αεροπορικές επιδρομές. Κάτοικοι μαζεύουν τα υπάρχοντά τους ανάμεσα σε συντρίμμια, έπειτα από φερόμενη, σύμφωνα με ακτιβιστές, αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στο χωριό Σιδώνα, στην επαρχία Ντεράα.
REUTERS / STRINGER

Κάτοικοι μαζεύουν τα υπάρχοντά τους ανάμεσα σε συντρίμμια, έπειτα από φερόμενη, σύμφωνα με ακτιβιστές, αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στο χωριό Σιδώνα, στην επαρχία Ντεράα.

Ιράκ: Στρατιωτική εκπαίδευση για τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Σιίτες μαχητές που έχουν ενταχθεί στον ιρακινό στρατό για να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, λαμβάνυον μέρος σε στρατιωτική εκπαίδευση στην έρημο Νατζάφ, νότια της Βαγδάτης.
REUTERS / STRINGER/IRAQ

Σιίτες μαχητές που έχουν ενταχθεί στον ιρακινό στρατό για να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, λαμβάνυον μέρος σε στρατιωτική εκπαίδευση στην έρημο Νατζάφ, νότια της Βαγδάτης.

Κίνα: Τα τρίδυμα πάντα γίνονται έξι μηνών. Η μητέρα πάντα Τζουξιάο, προσπαθεί να σηκώσει ένα από τα τρίδυμά της με το στόμα της, στο πάρκο άγριας ζωής «Chimelong», στο Γκουανγκζού, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Τα τρίδυμα έγιναν έξι μηνών την Πέμτπη και αποτελούν την τέταρτη γέννηση τρίδυμων γιγάντιων πάντα με τη βοήθεια τεχνητής γονιμοποίησης στην Κίνα.
REUTERS / ALEX LEE

Η μητέρα πάντα Τζουξιάο, προσπαθεί να σηκώσει ένα από τα τρίδυμά της με το στόμα της, στο πάρκο άγριας ζωής «Chimelong», στο Γκουανγκζού, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Τα τρίδυμα έγιναν έξι μηνών την Πέμτπη και αποτελούν την τέταρτη γέννηση τρίδυμων γιγάντιων πάντα με τη βοήθεια τεχνητής γονιμοποίησης στην Κίνα.

Tough Guy: Αγώνας δρόμου για σκληρούς διαγωνιζόμενους. Διαγωνιζόμενος τρέχει μέσα από καπνούς και φλόγες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Tough Guy στο Πέρτον, στην κεντρική Αγγλία. Στην ετήσια αυτή εκδήλωση, της οποίας τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, συμμετέχουν χιλιάδες διαγωνιζόμενοι όπου έρχονται να αντιμετωπίσουν έναν αγώνα ανώμαλου δρόμου με τεχνητά εμπόδια όπως νερό, φωτιά, τούνελ και διάφορες άλλες προκλήσεις.
REUTERS / PHIL NOBLE

Διαγωνιζόμενος τρέχει μέσα από καπνούς και φλόγες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Tough Guy στο Πέρτον, στην κεντρική Αγγλία. Στην ετήσια αυτή εκδήλωση, της οποίας τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, συμμετέχουν χιλιάδες διαγωνιζόμενοι όπου έρχονται να αντιμετωπίσουν έναν αγώνα ανώμαλου δρόμου με τεχνητά εμπόδια όπως νερό, φωτιά, τούνελ και διάφορες άλλες προκλήσεις.

Μπάτμαν εναντίον διαφθοράς στη Βραζιλία. Αντικυβερνητικός διαδηλωτής μεταμφιεσμένος με τη στολή του Μπάτμαν, διαμαρτύρεται εναντίον της διαφθοράς στην κυβέρνηση, στη Μπραζίλια.
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Αντικυβερνητικός διαδηλωτής μεταμφιεσμένος με τη στολή του Μπάτμαν, διαμαρτύρεται εναντίον της διαφθοράς στην κυβέρνηση, στη Μπραζίλια.

Έναρξη καρναβαλιού στην πλημμυρισμένη Βενετία. Κόσμος και μεταμφιεσμένοι καρναβαλιστές περπατούν σε υπερυψωμένες πλατφόρμες σε πλημμυρισμένο δρόμο, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του καρναβαλιού στη Βενετία. Με νερό καλύφθηκε για άλλη μία χρονιά η Βενετία, καθώς η παλίρροια πλημμύρισε τους δρόμους στο κέντρο της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής περιοχής της πλατείας του Αγίου Μάρκου, καθιστώντας δύσκολες τις μετακινήσεις. Η πλημμυρίδα, γνωστή ως «l’aqua alta», παρατηρείται συνήθως το χειμώνα, την περίοδο ανάμεσα στο φθινόπωρο και την άνοιξη.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Κόσμος και μεταμφιεσμένοι καρναβαλιστές περπατούν σε υπερυψωμένες πλατφόρμες σε πλημμυρισμένο δρόμο, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του καρναβαλιού στη Βενετία. Με νερό καλύφθηκε για άλλη μία χρονιά η Βενετία, καθώς η παλίρροια πλημμύρισε τους δρόμους στο κέντρο της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής περιοχής της πλατείας του Αγίου Μάρκου, καθιστώντας δύσκολες τις μετακινήσεις. Η πλημμυρίδα, γνωστή ως «l’aqua alta», παρατηρείται συνήθως το χειμώνα, την περίοδο ανάμεσα στο φθινόπωρο και την άνοιξη.

Καθημερινή ζωή στο Αφγανιστάν. Κορίτσια μεταφέρουν στα κεφάλια τους ξερούς θάμνους και ξύλα, για να χρησιμοποιηθούν για θέρμανση και καύσιμα, στα περίχωρα της Τζαλαλαμπάντ, στο Αφγανιστάν.
REUTERS / PARWIZ

Κορίτσια μεταφέρουν στα κεφάλια τους ξερούς θάμνους και ξύλα, για να χρησιμοποιηθούν για θέρμανση και καύσιμα, στα περίχωρα της Τζαλαλαμπάντ, στο Αφγανιστάν.

Εργοστάσιο παραγωγής τούβλων στη Μιανμάρ. Ένα μωρό κοιμάται σε μια αιώρα, ενώ η μητέρα του εργάζεται σε ένα εργοστάσιο τούβλων στα προάστια της Γιανγκόν.
Reuters / Soe Zeya Tun

Ένα μωρό κοιμάται σε μια αιώρα, ενώ η μητέρα του εργάζεται σε ένα εργοστάσιο τούβλων στα προάστια της Γιανγκόν.

Πέπλο αφρικανικής σκόνης στην Αττική. Αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα, στην Αθήνα. Αποπνικτική ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα δημιουργεί το πέπλο αφρικανικής σκόνης που σκεπάζει τα ανατολικά και νότια της χώρας. Αιτία για τη μεταφορά της σκόνης είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν, εντάσεως μέχρι και δέκα μποφόρ, στο Αιγαίο.
SOOC / Phil Ipparis

Αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα, στην Αθήνα. Αποπνικτική ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα δημιουργεί το πέπλο αφρικανικής σκόνης που σκεπάζει τα ανατολικά και νότια της χώρας. Αιτία για τη μεταφορά της σκόνης είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν, εντάσεως μέχρι και δέκα μποφόρ, στο Αιγαίο.

Θλίψη στην Ιαπωνία για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Γκέντζι Γκότο. Μία γυναίκα κλαίει κρατώντας ένα πλακάτ με το πορτραίτο του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, στο Τόκιο. Θλίψη στην Ιαπωνία για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Γκέντζι Γκότο, που κρατούταν όμηρος από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Μετά τη δημοσιοποίηση του φρικιαστικού βίντεο, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Τόκιο, κρατώντας κεριά και πλακάτ με μηνύματα συμπαράστασης προς την οικογένεια του θύματος.
REUTERS / Toru Hanai

Μία γυναίκα κλαίει κρατώντας ένα πλακάτ με το πορτραίτο του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, στο Τόκιο. Θλίψη στην Ιαπωνία για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Γκέντζι Γκότο, που κρατούταν όμηρος από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Μετά τη δημοσιοποίηση του φρικιαστικού βίντεο, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Τόκιο, κρατώντας κεριά και πλακάτ με μηνύματα συμπαράστασης προς την οικογένεια του θύματος.

Το κίνημα της «ομπρέλας» επιστρέφει στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ. Κατέκλυσαν τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνοντας υπέρ της δημοκρατίας, για πρώτη φορά μετά τις κινητοποιήσεις του φθινοπώρου που είχαν παραλύσει για ένα διάστημα δύο μηνών κάθε δραστηριότητα σε πολλές συνοικίες της πρώην βρετανικής αποικίας. Κρατώντας κίτρινες ομπρέλες- το σύμβολο των κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας- οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης «διεκδικώντας τη διεξαγωγή μιας πραγματικής καθολικής ψηφοφορίας» στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης το 2017.
REUTERS / TYRONE SIU

Κατέκλυσαν τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνοντας υπέρ της δημοκρατίας, για πρώτη φορά μετά τις κινητοποιήσεις του φθινοπώρου που είχαν παραλύσει για ένα διάστημα δύο μηνών κάθε δραστηριότητα σε πολλές συνοικίες της πρώην βρετανικής αποικίας. Κρατώντας κίτρινες ομπρέλες- το σύμβολο των κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας- οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης «διεκδικώντας τη διεξαγωγή μιας πραγματικής καθολικής ψηφοφορίας» στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης το 2017.

O Τζόκοβιτς κατακτά τον τίτλο στο Αυστραλιανό Open. Για 4η φορά την τελευταία 5ετία ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάκτησε τον τίτλο στο Αυστραλιανό Open, καθώς στο μεγάλο τελικό του μονού ανδρών επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Άντι Μάρεϊ. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο συνάντησε δυσκολίες στα δύο πρώτα σετ από το Βρετανό, αλλά τελικά πανηγύρισε το πρώτο με 7-6. Ακριβώς το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο, μόνο που αυτή την φορά ο Μάρεϊ ήταν εκείνος που νίκησε με 7-6 και ισοφάρισε σε 1-1.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Για 4η φορά την τελευταία 5ετία ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάκτησε τον τίτλο στο Αυστραλιανό Open, καθώς στο μεγάλο τελικό του μονού ανδρών επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Άντι Μάρεϊ. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο συνάντησε δυσκολίες στα δύο πρώτα σετ από το Βρετανό, αλλά τελικά πανηγύρισε το πρώτο με 7-6. Ακριβώς το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο, μόνο που αυτή την φορά ο Μάρεϊ ήταν εκείνος που νίκησε με 7-6 και ισοφάρισε σε 1-1.