Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015 21:49

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Προπύλαια. Για ιστορική νίκη του λαού έκανε λόγο ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια ενώ είπε ότι «δεν θα επιδιώξει ούτε ρήξη ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή». «Η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος λαός έδωσε ισχυρή εντολή, αδιαμφισβήτητη. Η Ελλάδα αφήνει τη λιτότητα της καταστροφής, μία πενταετία ταπείνωσης. Προχωράει με αξιοπρέπεια σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Ο λαός μας είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Το βήμα για να ανταμώσει με τους λαούς όλης της Ευρώπης» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Για ιστορική νίκη του λαού έκανε λόγο ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια ενώ είπε ότι «δεν θα επιδιώξει ούτε ρήξη ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή». «Η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος λαός έδωσε ισχυρή εντολή, αδιαμφισβήτητη. Η Ελλάδα αφήνει τη λιτότητα της καταστροφής, μία πενταετία ταπείνωσης. Προχωράει με αξιοπρέπεια σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Ο λαός μας είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Το βήμα για να ανταμώσει με τους λαούς όλης της Ευρώπης» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Αντ. Σαμαράς: Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. «Παραδίδω μια χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. και του ευρώ. Για το καλό του τόπου αυτού εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει», είπε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως ανέφερε, σέβεται την απόφαση του ελληνικού λαού και έχει τη συνείδησή του ήσυχη γιατί είπε την αλήθεια μέχρι τέλους. Ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις του και πρόσθεσε ότι όφειλε να προειδοποιήσει.
REUTERS / STRINGER

«Παραδίδω μια χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. και του ευρώ. Για το καλό του τόπου αυτού εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει», είπε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως ανέφερε, σέβεται την απόφαση του ελληνικού λαού και έχει τη συνείδησή του ήσυχη γιατί είπε την αλήθεια μέχρι τέλους. Ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις του και πρόσθεσε ότι όφειλε να προειδοποιήσει.

Πανηγυρισμοί στην πλατεία Κλαυθμώνος για τα exit polls. Πανηγυρισμοί στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος για τα exit polls.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Πανηγυρισμοί στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος για τα exit polls.

Στάση αναμονής τηρεί η Νέα Δημοκρατία. Κόσμος παρακολουθεί τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls για τις βουλευτικές εκλογές στο περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας, στο Σύνταγμα. Στάση αναμονής τηρεί η ηγεσία της Ν.Δ. μετά τη γνωστοποίηση των exit poll, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Κόσμος παρακολουθεί τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls για τις βουλευτικές εκλογές στο περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας, στο Σύνταγμα. Στάση αναμονής τηρεί η ηγεσία της Ν.Δ. μετά τη γνωστοποίηση των exit poll, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

Στιγμιότυπο από το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls στην πλατεία Κλαυθμώνος.
SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δαμασκός: Επιθέσεις με ρουκέτες εξαπέλυσαν οι αντάρτες. Μέλος του Ερυθρού Σταυρού επιθεωρεί μία τοποθεσία όπου, σύμφωνα με ακτιβιστές λέγεται ότι βομβαρδίστηκε από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ, στη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πέντε πολιτών, έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στη Δαμασκό όταν περίπου σαράντα όλμοι και ρουκέτες που εβλήθησαν από αντάρτες έπληξαν την πρωτεύουσα της Συρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά την απειλή τους να προχωρήσουν σε αντίποινα για τις πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του καθεστώτος εναντίον μιας περιοχής που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί κοντά στην πρωτεύουσα.
REUTERS / BASSAM KHABIEH

Μέλος του Ερυθρού Σταυρού επιθεωρεί μία τοποθεσία όπου, σύμφωνα με ακτιβιστές λέγεται ότι βομβαρδίστηκε από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ, στη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πέντε πολιτών, έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στη Δαμασκό όταν περίπου σαράντα όλμοι και ρουκέτες που εβλήθησαν από αντάρτες έπληξαν την πρωτεύουσα της Συρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά την απειλή τους να προχωρήσουν σε αντίποινα για τις πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του καθεστώτος εναντίον μιας περιοχής που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί κοντά στην πρωτεύουσα.

Ξένοι ανταποκριτές στην Αθήνα. Ξένοι ανταποκριτές σχολιάζουν τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls των εθνικών εκλογών, στην Αθήνα.
SOOC / Nick Paleologos

Ξένοι ανταποκριτές σχολιάζουν τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls των εθνικών εκλογών, στην Αθήνα.

Πανηγυρισμοί στην πλατεία Κλαυθμώνος για τα exit polls. Υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα των exit polls στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το εκλογικό αποτέλεσμα, με βάση τα exit poll, «είναι μια ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος τάχθηκε συντριπτικά κατά της λιτότητας» τονίζουν σε μια πρώτη τους αντίδραση κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι το αποτέλεσμα «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη, που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη».
REUTERS / MARKO DJURICA

Υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα των exit polls στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το εκλογικό αποτέλεσμα, με βάση τα exit poll, «είναι μια ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος τάχθηκε συντριπτικά κατά της λιτότητας» τονίζουν σε μια πρώτη τους αντίδραση κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι το αποτέλεσμα «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη, που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη».

Τόκιο: Διαδήλωση για τη σωτηρία του δεύτερου Ιάπωνα ομήρου. Διαδηλωτής κρατά ένα πλακάτ που γράφει «Σώστε τον Κέντζι» κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο στο Τόκιο. Περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση για την σωτηρία του δεύτερου Ιάπωνα ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Βίντεο που καταγράφει τον αποκεφαλισμό ενός εκ των δύο Ιαπώνων ομήρων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους περιήλθε στην κατοχή της ιαπωνικής κυβέρνησης. Το Τόκιο χαρακτηρίζει την εκτέλεση του επιχειρηματία Χαρούνα Γιουκάουα «αποτρόπαιη και απαράδεκτη ενέργεια» και ζητάει την άμεση απελευθέρωση του άλλου κρατούμενου, που εμφανίζεται στο βίντεο.
REUTERS / Toru Hanai

Διαδηλωτής κρατά ένα πλακάτ που γράφει «Σώστε τον Κέντζι» κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο στο Τόκιο. Περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση για την σωτηρία του δεύτερου Ιάπωνα ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Βίντεο που καταγράφει τον αποκεφαλισμό ενός εκ των δύο Ιαπώνων ομήρων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους περιήλθε στην κατοχή της ιαπωνικής κυβέρνησης. Το Τόκιο χαρακτηρίζει την εκτέλεση του επιχειρηματία Χαρούνα Γιουκάουα «αποτρόπαιη και απαράδεκτη ενέργεια» και ζητάει την άμεση απελευθέρωση του άλλου κρατούμενου, που εμφανίζεται στο βίντεο.

Ετήσια έκθεση γάτας στην Καλιφόρνια. Μια γάτα φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια ετήσιας έκθεσης Γάτας στο Ντελ Μαρ της Καλιφόρνια.
Reuters / MIKE BLAKE

Μια γάτα φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια ετήσιας έκθεσης Γάτας στο Ντελ Μαρ της Καλιφόρνια.

Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στην Αθήνα. Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στην Αθήνα, την ημέρα των εθνικών βουλευτικών εκλογών.
REUTERS / MARKO DJURICA

Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στην Αθήνα, την ημέρα των εθνικών βουλευτικών εκλογών.

Οικονομία και κλιματική αλλαγή στην ατζέντα της συνάντησης Ομπάμα - Μόντι. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, πίνουν καφέ και τσάι στους κήπους του Μεγάρου Χιντεραμπάντ στο Νέο Δελχί. Ο Αμερικανός Πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία και θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση για την «Ημέρα της Δημοκρατίας». Ένας από τους κύριους στόχους της επίσκεψης του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ινδία  είναι η επίτευξη μίας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, παρόμοιας με αυτή που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
REUTERS / JIM BOURG

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, πίνουν καφέ και τσάι στους κήπους του Μεγάρου Χιντεραμπάντ στο Νέο Δελχί. Ο Αμερικανός Πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία και θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση για την «Ημέρα της Δημοκρατίας». Ένας από τους κύριους στόχους της επίσκεψης του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ινδία  είναι η επίτευξη μίας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, παρόμοιας με αυτή που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Επισκευάστηκε η μάσκα του Τουταγχαμών. Επισκευάστηκε η μάσκα του Βασιλιά Τουταγχαμών, η οποία είχε υποστεί ζημιές και τώρα εκτίθεται στο Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου.
REUTERS / STAFF

Επισκευάστηκε η μάσκα του Βασιλιά Τουταγχαμών, η οποία είχε υποστεί ζημιές και τώρα εκτίθεται στο Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου.

Αυθεντικό το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Ιάπωνα ομήρου. «Εξωφρενική και ανεπίτρεπτη» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ζήτησε εκ νέου την απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που κρατείται όμηρος. Ο Σίνζο Άμπε επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δολοφονημένου ομήρου, Αρούνα Γιουκάουα. Η Ιαπωνία δεν θα ενδώσει στους τρομοκράτες, τόνισε.
REUTERS / YUYA SHINO

«Εξωφρενική και ανεπίτρεπτη» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ζήτησε εκ νέου την απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που κρατείται όμηρος. Ο Σίνζο Άμπε επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δολοφονημένου ομήρου, Αρούνα Γιουκάουα. Η Ιαπωνία δεν θα ενδώσει στους τρομοκράτες, τόνισε.