Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 19:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015.

Λευκορωσία: Εορτασμοί για το τέλος του χειμώνα. Κάτοικοι του χωριού Martsiyanauka, νότια του Μινσκ, γιορτάζουν το τέλος του χειμώνα. Η παράδοση αυτή ξεκίνησε πριν από αιώνες και θεωρούνταν παγανιστική μέχρι που ταυτίστηκε με τα Ορθοδοξα Χριστούγεννα.
Reuters / VASILY FEDOSENKO

Κάτοικοι του χωριού Martsiyanauka, νότια του Μινσκ, γιορτάζουν το τέλος του χειμώνα. Η παράδοση αυτή ξεκίνησε πριν από αιώνες και θεωρούνταν παγανιστική μέχρι που ταυτίστηκε με τα Ορθοδοξα Χριστούγεννα.

Παρασημοφορήθηκαν οι διασώστες που επιχείρησαν στο Norman Atlantic . Το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απονεμήθηκε σήμερα από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια στα 42 μέλη των πληρωμάτων των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης στο Norman Atlantic.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απονεμήθηκε σήμερα από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια στα 42 μέλη των πληρωμάτων των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης στο Norman Atlantic.

Διαδήλωση υπέρ της συνύπαρξης. Διαδήλωση κατά του κινήματος PEGIDA πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λειψία. Το PEGIDA ξεκίνησε την δράση του τον περασμένο Οκτώβρη διαμαρτυρόμενο για τα καινούρια προσφυγικά καταφύγια. Από τότε οι συμμετέχοντες σ
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Διαδήλωση κατά του κινήματος PEGIDA πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λειψία. Το PEGIDA ξεκίνησε την δράση του τον περασμένο Οκτώβρη διαμαρτυρόμενο για τα καινούρια προσφυγικά καταφύγια. Από τότε οι συμμετέχοντες σ' αυτό έχουν αυξηθεί σημαντικά. Παρόλ' αυτά η φήμη που το συνοδεύει δεν είναι πάντα θετική, καθώς θεωρείται «ρατσιστικό» και «γεμάτο μίσος».

Καιρός στην Ισπανία. Κύμματα σκάνε σε φάρο σε πόλη στην Βόρεια Ισπανία.
REUTERS / ELOY ALONSO

Κύμματα σκάνε σε φάρο σε πόλη στην Βόρεια Ισπανία.

Τρέξιμο στα χιόνια. Ένας άνδρας κάνει τζόκινγκ σε χιονισμένο πάρκο του Μπάξτον στην κεντρική Αγγλία.
REUTERS / DARREN STAPLES

Ένας άνδρας κάνει τζόκινγκ σε χιονισμένο πάρκο του Μπάξτον στην κεντρική Αγγλία.

Αφγανιστάν: Καταυλισμός για τους εσωτερικά εκτοπισμένους. Παιδιά από το Αφγανιστάν ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό σε έναν προσωρινό καταυλισμό για τους εσωτερικά εκτοπισμένους στα περίχωρα της Χεράτ. Δεκάδες οικογένειες ζουν σε προσωρινά καταφύγια ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και οι περισσότεροι επιβιώνουν χάρη στη βοήθεια από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
EPA / JALIL REZAYEE

Παιδιά από το Αφγανιστάν ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό σε έναν προσωρινό καταυλισμό για τους εσωτερικά εκτοπισμένους στα περίχωρα της Χεράτ. Δεκάδες οικογένειες ζουν σε προσωρινά καταφύγια ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και οι περισσότεροι επιβιώνουν χάρη στη βοήθεια από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Πλημμύρες στο Μαλάουι. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 21 Ιανουαρίου, απεικονίζεται ένας άνδρας να ψαρεύει στον πλημμυρισμένο ποταμό Shire στην περιοχή Nsanjen του Μαλάουι. Η κυβέρνηση του Μαλάουι έχει κηρύξει τη μισή χώρα σε ζώνη καταστροφής, λόγω των καταρρακτωδών βροχών που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 48 ανθρώπους, άφησαν άστεγους άλλους 70.000 και κατέστρεψαν γέφυρες και δρόμους.
EPA / ERICO WAGA

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 21 Ιανουαρίου, απεικονίζεται ένας άνδρας να ψαρεύει στον πλημμυρισμένο ποταμό Shire στην περιοχή Nsanjen του Μαλάουι. Η κυβέρνηση του Μαλάουι έχει κηρύξει τη μισή χώρα σε ζώνη καταστροφής, λόγω των καταρρακτωδών βροχών που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 48 ανθρώπους, άφησαν άστεγους άλλους 70.000 και κατέστρεψαν γέφυρες και δρόμους.

Σίνζο Άμπε: Η χώρα μας δεν θα υποκύψει ποτέ στην τρομοκρατία.  «Η χώρα μας δεν θα υποκύψει ποτέ στην τρομοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο οποίος τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να απελευθερωθούν οι δύο Ιάπωνες όμηροι του Ισλαμικού Κράτους. Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε την Τρίτη στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο ένας μαυροντυμένος άνδρας απειλεί να σκοτώσει τους δύο ομήρους αν δεν λάβει 200 εκατ. δολάρια.
EPA / FRANCK ROBICHON

 «Η χώρα μας δεν θα υποκύψει ποτέ στην τρομοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο οποίος τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να απελευθερωθούν οι δύο Ιάπωνες όμηροι του Ισλαμικού Κράτους. Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε την Τρίτη στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο ένας μαυροντυμένος άνδρας απειλεί να σκοτώσει τους δύο ομήρους αν δεν λάβει 200 εκατ. δολάρια.

Στιγμιότυπο από τον Θερμαϊκό Κόλπο. Στιγμιότυπο από τον Θερμαϊκό Κόλπο.
SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Στιγμιότυπο από τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Εργαστήριο παρασκευής τόφου στην Ινδονησία. Ένας εργάτης σουρώνει χυλό σόγιας, βρασμένο σε καυτό νερό, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί σ’ ένα παραδοσιακό εργοστάσιο τόφου στο Ντεπόκ της Ινδονησίας. Το τόφου αποτελεί βασικό υλικό της διατροφής για πολλές οικογένειες στην Ινδονησία, καθώς είναι υγιεινό, φθηνό και βρίσκεται εύκολα σε όλη την χώρα. Οι επιχειρηματίες του κλάδου στη χώρα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, λόγω της υποχώρησης της ρουπίας έναντι του δολαρίου και της ανόδου των τιμών των εισαγόμενων σπόρων σόγιας στη διεθνή αγορά, αναγκάζοντάς τους να μειώσουν την παραγωγή τους και να απολύσουν προσωπικό.
EPA / ADI WEDA

Ένας εργάτης σουρώνει χυλό σόγιας, βρασμένο σε καυτό νερό, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί σ’ ένα παραδοσιακό εργοστάσιο τόφου στο Ντεπόκ της Ινδονησίας. Το τόφου αποτελεί βασικό υλικό της διατροφής για πολλές οικογένειες στην Ινδονησία, καθώς είναι υγιεινό, φθηνό και βρίσκεται εύκολα σε όλη την χώρα. Οι επιχειρηματίες του κλάδου στη χώρα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, λόγω της υποχώρησης της ρουπίας έναντι του δολαρίου και της ανόδου των τιμών των εισαγόμενων σπόρων σόγιας στη διεθνή αγορά, αναγκάζοντάς τους να μειώσουν την παραγωγή τους και να απολύσουν προσωπικό.

Αυστραλιανό Όπεν: Νίκη για τον Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ιταλό Σιμόνε Μπολέλι για το δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Ρότζερ Φέντερερ επιβλήθηκε του Ιταλού Σιμόνε Μπολέλι με 3-1 (6-3, 3-6, 2-6, 2-6), παρότι ο Ελβετός άσος έχασε το πρώτο σετ. Τα «βαριά χαρτιά» του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, του Αυστραλιανού Όπεν, συνεχίζουν στη διοργάνωση της Μελβούρνης καθώς εύκολα ή λιγότερο εύκολα ξεπέρασαν τους αντιπάλους τους και προκρίθηκαν στη φάση των «32».
REUTERS / CARLOS BARRIA

Ο Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ιταλό Σιμόνε Μπολέλι για το δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Ρότζερ Φέντερερ επιβλήθηκε του Ιταλού Σιμόνε Μπολέλι με 3-1 (6-3, 3-6, 2-6, 2-6), παρότι ο Ελβετός άσος έχασε το πρώτο σετ. Τα «βαριά χαρτιά» του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, του Αυστραλιανού Όπεν, συνεχίζουν στη διοργάνωση της Μελβούρνης καθώς εύκολα ή λιγότερο εύκολα ξεπέρασαν τους αντιπάλους τους και προκρίθηκαν στη φάση των «32».

Θεσσαλονίκη: Προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές . Υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης προετοιμάζουν τις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.
FOSPHOTOS / Giannis Papanikos

Υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης προετοιμάζουν τις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Μπαράκ Ομπάμα: Απόψε γυρίζουμε τη σελίδα της σκληρής ύφεσης. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και (αριστερά) και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπέινερ χειροκροτούν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου για την κατάσταση της Ένωσης. Το τέλος της ύφεσης και την είσοδο των ΗΠΑ σε μία νέα οικονομική εποχή κήρυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας του ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου. «Απόψε γυρίζουμε τη σελίδα της σκληρής ύφεσης», είπε παρουσιάζοντας τη στρατηγική του για την «οικονομία της μεσαίας τάξης».
REUTERS / LARRY DOWNING

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και (αριστερά) και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπέινερ χειροκροτούν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου για την κατάσταση της Ένωσης. Το τέλος της ύφεσης και την είσοδο των ΗΠΑ σε μία νέα οικονομική εποχή κήρυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας του ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου. «Απόψε γυρίζουμε τη σελίδα της σκληρής ύφεσης», είπε παρουσιάζοντας τη στρατηγική του για την «οικονομία της μεσαίας τάξης».

Προεκλογικό στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Προεκλογικό στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.
SOOC / Phil Ipparis

Προεκλογικό στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.