Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 19:08

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015.

Γιόγκα αντιβαρύτητας . Μαθητές εξασκούνται σε μία μέθοδο γιόγκα που είναι γνωστή ως γιόγκα αντιβαρύτητας στην επαρχία Τσετσιάνγκ της Κίνας. Η χρήση της αιώρας στην εν λόγω μέθοδο βοηθά τους μαθητές να απελευθερώσουν την πίεση από την σπονδυλική τους στήλη και να αναπλάσουν το σώμα τους.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μαθητές εξασκούνται σε μία μέθοδο γιόγκα που είναι γνωστή ως γιόγκα αντιβαρύτητας στην επαρχία Τσετσιάνγκ της Κίνας. Η χρήση της αιώρας στην εν λόγω μέθοδο βοηθά τους μαθητές να απελευθερώσουν την πίεση από την σπονδυλική τους στήλη και να αναπλάσουν το σώμα τους.

Άουσβιτς 70 χρόνια μετά. 70 χρόνια πέρασαν από την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό στις 27 Ιανουαρίου 1945. Στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Πολωνία περίπου 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι εξοντώθηκαν. Στις φετινές τελετές μνήμης θα συμμετάσχουν 300 από τους επιζώντες.
REUTERS / PAWEL ULATOWSKI

70 χρόνια πέρασαν από την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό στις 27 Ιανουαρίου 1945. Στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Πολωνία περίπου 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι εξοντώθηκαν. Στις φετινές τελετές μνήμης θα συμμετάσχουν 300 από τους επιζώντες.

Ιερό φεστιβάλ στο Κατμαντού. Πιστοί παίρνουν μέρος σε Ινδουιστικό φεστιβάλ στο Κατμαντού. Το φεστιβάλ διαρκεί ένα μήνα και κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε κεφάλαιο του ιερού βιβλίου Swasthani Brata Katha. Κατά την διάρκεια του, οι θρησκευόμενοι είναι υποχρεωμένοι να νηστεύουν, συμμετέχουν σε ιερά λουτρά και προσκυνούν στους ναούς. 
 
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Πιστοί παίρνουν μέρος σε Ινδουιστικό φεστιβάλ στο Κατμαντού. Το φεστιβάλ διαρκεί ένα μήνα και κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε κεφάλαιο του ιερού βιβλίου Swasthani Brata Katha. Κατά την διάρκεια του, οι θρησκευόμενοι είναι υποχρεωμένοι να νηστεύουν, συμμετέχουν σε ιερά λουτρά και προσκυνούν στους ναούς.

 
Διάλειμμα... καλοκαιρίας στο Ναύπλιο. Ένας κωπηλάτης κάνει βόλτα στη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, εκμεταλλευόμενος την καλοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ένας κωπηλάτης κάνει βόλτα στη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, εκμεταλλευόμενος την καλοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες. 

Τόκυο: 100 Ρόμπι παρουσιάζονται. Εκατό ανθρωποειδή ρομπότ με το όνομα Ρόμπι προτού ξεκινήσει η παρουσίαση τους σε προωθητική εκδήλωση από το περιοδικό Weekly Robi. Οι Ρόμπι είναι 34 εκατοστά, μπορούν να μιλήσουν, να περπατήσουν και να χορέψουν. Σχεδιαστής τους είναι ο Tomotaka Takahashi. Οι αναγνώστες του περιοδικού μπορούν να συναρμολογήσουν τον δικό τους Ρόμπι μετά από 70 τεύχη.
REUTERS / YUYA SHINO

Εκατό ανθρωποειδή ρομπότ με το όνομα Ρόμπι προτού ξεκινήσει η παρουσίαση τους σε προωθητική εκδήλωση από το περιοδικό Weekly Robi. Οι Ρόμπι είναι 34 εκατοστά, μπορούν να μιλήσουν, να περπατήσουν και να χορέψουν. Σχεδιαστής τους είναι ο Tomotaka Takahashi. Οι αναγνώστες του περιοδικού μπορούν να συναρμολογήσουν τον δικό τους Ρόμπι μετά από 70 τεύχη.

Ν. Υόρκη: Διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας. Ακτιβιστές υψώνουν πλακάτ καθώς διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ν. Υόρκης. Μηνύματα κατά της φυλετικής βίας, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά με θύματα Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ, εξέπεμψαν εκατοντάδες Αμερικανοί που συμμετείχαν χθες στις εκδηλώσεις μνήμης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.
REUTERS / ADREES LATIF

Ακτιβιστές υψώνουν πλακάτ καθώς διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ν. Υόρκης. Μηνύματα κατά της φυλετικής βίας, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά με θύματα Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ, εξέπεμψαν εκατοντάδες Αμερικανοί που συμμετείχαν χθες στις εκδηλώσεις μνήμης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Plaza de Mayo του Μπουένος Άιρες για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νίσμαν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού του στην πολυτελή συνοικία Πουέρτο Μαδέρο. Ο Αλμπέρτο Νίσμαν, ο οποίος ερευνούσε τις συνθήκες της επίθεσης στο εβραϊκό κοινοτικό κέντρο AMIA στο Μπουένος Άιρες, κατά την οποία σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι η κ. Φερνάντες παρείχε υποστήριξη στους Ιρανούς που κατηγορούνται για την επίθεση και ότι παρεμπόδιζε την έρευνα με στόχο να αθωωθούν οι ύποπτοι, ώστε η Αργεντινή να επωφεληθεί του ιρανικού πετρελαίου.
EPA / Ivan Fernαndez

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Plaza de Mayo του Μπουένος Άιρες για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νίσμαν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού του στην πολυτελή συνοικία Πουέρτο Μαδέρο. Ο Αλμπέρτο Νίσμαν, ο οποίος ερευνούσε τις συνθήκες της επίθεσης στο εβραϊκό κοινοτικό κέντρο AMIA στο Μπουένος Άιρες, κατά την οποία σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι η κ. Φερνάντες παρείχε υποστήριξη στους Ιρανούς που κατηγορούνται για την επίθεση και ότι παρεμπόδιζε την έρευνα με στόχο να αθωωθούν οι ύποπτοι, ώστε η Αργεντινή να επωφεληθεί του ιρανικού πετρελαίου.

Άνοιξε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα η Αίγυπτος. Παλαιστίνιοι σκαρφαλώνουν σ’ έναν τοίχο, με την ελπίδα να περάσουν στην Αίγυπτο στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα. Οι αιγυπτιακές αρχές άνοιξαν την Τρίτη και για τρεις ημέρες το πέρασμα της Ράφα, το μοναδικό σημαντικό σημείο διέλευσης ανάμεσα στη φτωχή Γάζα και τον έξω κόσμο που δεν συνορεύει με το Ισραήλ. Η Αίγυπτος έκλεισε το πέρασμα τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ισλαμιστές μαχητές στην όμορη περιοχή του Σινά σκότωσαν 33 μέλη των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας. Από τότε, το Κάιρο έχει ανοίξει το πέρασμα ελάχιστες φορές ώστε να επιτρέψει σε χιλιάδες Παλαιστινίους να ταξιδέψουν μέσα και έξω από τη Λωρίδα της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιοι σκαρφαλώνουν σ’ έναν τοίχο, με την ελπίδα να περάσουν στην Αίγυπτο στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα. Οι αιγυπτιακές αρχές άνοιξαν την Τρίτη και για τρεις ημέρες το πέρασμα της Ράφα, το μοναδικό σημαντικό σημείο διέλευσης ανάμεσα στη φτωχή Γάζα και τον έξω κόσμο που δεν συνορεύει με το Ισραήλ. Η Αίγυπτος έκλεισε το πέρασμα τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ισλαμιστές μαχητές στην όμορη περιοχή του Σινά σκότωσαν 33 μέλη των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας. Από τότε, το Κάιρο έχει ανοίξει το πέρασμα ελάχιστες φορές ώστε να επιτρέψει σε χιλιάδες Παλαιστινίους να ταξιδέψουν μέσα και έξω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Κρύο και ομιχλώδες απόγευμα στο Αμριτσάρ. Ένας άνδρας κάνει ποδήλατο κατά τη διάρκεια ενός κρύου και ομιχλώδους απογεύματος σε χωριό κοντά στο Αμριτσάρ της Ινδίας.
EPA / RAMINDER PAL SINGH

Ένας άνδρας κάνει ποδήλατο κατά τη διάρκεια ενός κρύου και ομιχλώδους απογεύματος σε χωριό κοντά στο Αμριτσάρ της Ινδίας.

Ανατολή του ηλίου στο Λίβερπουλ . Ένα πλοίο διασχίζει τον ποταμό Mersey κατά την ανατολή του ηλίου στο Λίβερπουλ, στη βόρεια Αγγλία.
REUTERS / PHIL NOBLE

Ένα πλοίο διασχίζει τον ποταμό Mersey κατά την ανατολή του ηλίου στο Λίβερπουλ, στη βόρεια Αγγλία.

Aπειλές κατά της ζωής δύο Ιαπώνων από το Ι.Κ. . Ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο Τόκιο παρακολουθεί ρεπορτάζ στην τηλεόραση σχετικά με την ομηρία 2 Ιαπώνων από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Aπειλές κατά της ζωής δύο Ιαπώνων που κρατά ομήρους εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος και ζήτησε λύτρα 200 εκατ. δολαρίων από την ιαπωνική κυβέρνηση. Στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους και του οποίου η αυθεντικότητα δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αμέσως, η οργάνωση απειλεί να «σκοτώσει μέσα σε 72 ώρες τους δύο ομήρους».
REUTERS / Toru Hanai

Ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο Τόκιο παρακολουθεί ρεπορτάζ στην τηλεόραση σχετικά με την ομηρία 2 Ιαπώνων από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Aπειλές κατά της ζωής δύο Ιαπώνων που κρατά ομήρους εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος και ζήτησε λύτρα 200 εκατ. δολαρίων από την ιαπωνική κυβέρνηση. Στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους και του οποίου η αυθεντικότητα δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αμέσως, η οργάνωση απειλεί να «σκοτώσει μέσα σε 72 ώρες τους δύο ομήρους».

Συρία: Συνεχίζεται ο εμφύλιος . Ένας άνδρας διασχίζει τον αυτοκινητόδρομο Al-Haj στο Χαλέπι, ο οποίος έχει υποστεί ζημιές από πυρά ελεύθερων σκοπευτών των δυνάμεων που πρόσκεινται στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ. 
REUTERS / STRINGER

Ένας άνδρας διασχίζει τον αυτοκινητόδρομο Al-Haj στο Χαλέπι, ο οποίος έχει υποστεί ζημιές από πυρά ελεύθερων σκοπευτών των δυνάμεων που πρόσκεινται στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ. 

Στον εισαγγελέα Εκδόσεων ο Αλγερινός για την υπόθεση των τζιχαντιστών. Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ περιμένουν έξω από την Εισαγγελία Εφετών την έξοδο κρατούμενου υπηκόου Αλγερίας που είναι ύποπτος για σχέσεις με πυρήνα τζιχαντιστών που δρούσε στο Βέλγιο. Στον εισαγγελέα Εκδόσεων οδηγήθηκε ο Αλγερινός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε τη Δευτέρα από τις βελγικές Αρχές ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ περιμένουν έξω από την Εισαγγελία Εφετών την έξοδο κρατούμενου υπηκόου Αλγερίας που είναι ύποπτος για σχέσεις με πυρήνα τζιχαντιστών που δρούσε στο Βέλγιο. Στον εισαγγελέα Εκδόσεων οδηγήθηκε ο Αλγερινός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε τη Δευτέρα από τις βελγικές Αρχές ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Χιόνια στο Κίεβο. Ένας σκύλος τρέχει σε χιονισμένο πάρκο της ουκρανικής πρωτεύουσας.
REUTERS / GLEB GARANICH

Ένας σκύλος τρέχει σε χιονισμένο πάρκο της ουκρανικής πρωτεύουσας.