Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 19:40

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζόμενων της ΕΒΖ. Εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζάχαρη στους περαστικούς και ενημερώνοντάς τους για τα προβλήματα του κλάδου τους.
FOSPHOTOS / Giannis Papanikos

Εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζάχαρη στους περαστικούς και ενημερώνοντάς τους για τα προβλήματα του κλάδου τους.

Τοποθέτηση προκήρυξης έξω από τη «Ναυτεμπορική». Προκήρυξη «ανάληψης ευθύνης» από οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Αναρχικός Κομάντο Νέστορ Μάχνο» τοποθετήθηκε πάνω σε σταθμευμένο όχημα έξω από την έδρα της «Ναυτεμπορικής», η οποία ενημερώθηκε με σχετικό τηλεφώνημα. Περίπου στις 14.45 άνδρας τηλεφώνησε στη «Ναυτεμπορική» προσδιορίζοντας το όχημα πάνω στο οποίο, όπως υποστήριζε, υπήρχε φάκελος με «προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης από τον Αναρχικό Κομάντο Νέστορ Μάχνο».
Στον φάκελο αναγράφεται το όνομα του Χρήστου Πατουχέα, του απότακτου αστυνομικού που συνελήφθη προ ημερών ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.
Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Aντιτρομοκρατικής, ενώ το αυτοκίνητο, όπως και τηλεφωνικός θάλαμος κοντά στο σημείο, ελέγχθηκαν για αποτυπώματα. Λίγο πριν τις 18.00, δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα της Λένορμαν προς τον Κηφισό, ενώ στο όχημα μετέβησαν οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι δέχθηκαν ερωτήσεις από την Αστυνομία.
NAFTEMPORIKI.GR

Προκήρυξη «ανάληψης ευθύνης» από οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Αναρχικός Κομάντο Νέστορ Μάχνο» τοποθετήθηκε πάνω σε σταθμευμένο όχημα έξω από την έδρα της «Ναυτεμπορικής», η οποία ενημερώθηκε με σχετικό τηλεφώνημα. Περίπου στις 14.45 άνδρας τηλεφώνησε στη «Ναυτεμπορική» προσδιορίζοντας το όχημα πάνω στο οποίο, όπως υποστήριζε, υπήρχε φάκελος με «προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης από τον Αναρχικό Κομάντο Νέστορ Μάχνο».

Στον φάκελο αναγράφεται το όνομα του Χρήστου Πατουχέα, του απότακτου αστυνομικού που συνελήφθη προ ημερών ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Aντιτρομοκρατικής, ενώ το αυτοκίνητο, όπως και τηλεφωνικός θάλαμος κοντά στο σημείο, ελέγχθηκαν για αποτυπώματα. Λίγο πριν τις 18.00, δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα της Λένορμαν προς τον Κηφισό, ενώ στο όχημα μετέβησαν οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι δέχθηκαν ερωτήσεις από την Αστυνομία.

Δουλεύοντας στο Αφγανιστάν . Ένας εργάτης κάνει διάλλειμα από την εργασία του σε χωματερή έξω από την Καμπούλ. Κάθε εργάτης κερδίζει 10 δολ. ΗΠΑ κατά μέσο όρο ημερησίως, με τους περισσότερους από αυτούς να προέρχονται από τις βόρειες επαρχίες του Αφγανιστάν.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Ένας εργάτης κάνει διάλλειμα από την εργασία του σε χωματερή έξω από την Καμπούλ. Κάθε εργάτης κερδίζει 10 δολ. ΗΠΑ κατά μέσο όρο ημερησίως, με τους περισσότερους από αυτούς να προέρχονται από τις βόρειες επαρχίες του Αφγανιστάν.

Θεοφάνεια στην παγωμένη Μόσχα. Ρώσοι Ορθόδοξοι πέφτουν στα παγωμένα νερά ενός μικρού ποταμού ανήμερα των Θεοφανείων στη Μόσχα. Στη Ρωσία τα Θεοφάνεια γιορτάζονται με το παλαιό ημερολόγιο.
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Ρώσοι Ορθόδοξοι πέφτουν στα παγωμένα νερά ενός μικρού ποταμού ανήμερα των Θεοφανείων στη Μόσχα. Στη Ρωσία τα Θεοφάνεια γιορτάζονται με το παλαιό ημερολόγιο.

Αμφίπολη: Πέντε οι ενταφιασμένοι. Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Πολιτισμού και εικονίζει σκελετικά κατάλοιπα του ταφικού μνημείου, από τον λόφο Καστά Αμφίπολης. Αντιστοιχούν σε 550 περίπου οστά, θρυμματισμένα και ακέραια, ένα κρανίο σε αρκετά καλή κατάσταση, από το οποίο λείπουν τα οστά, που συνθέτουν το πρόσωπο και μία σχεδόν ακέραιη κάτω γνάθο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, ο  ελάχιστος αριθμός των ατόμων, που ταυτοποιήθηκαν από τα διαγνωστικά σκελετικά κατάλοιπα,  αντιστοιχεί σε πέντε άτομα, τέσσερα εκ των οποίων αποδίδονται σε ενταφιασμούς και ένα σε καύση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Πολιτισμού και εικονίζει σκελετικά κατάλοιπα του ταφικού μνημείου, από τον λόφο Καστά Αμφίπολης. Αντιστοιχούν σε 550 περίπου οστά, θρυμματισμένα και ακέραια, ένα κρανίο σε αρκετά καλή κατάσταση, από το οποίο λείπουν τα οστά, που συνθέτουν το πρόσωπο και μία σχεδόν ακέραιη κάτω γνάθο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, ο  ελάχιστος αριθμός των ατόμων, που ταυτοποιήθηκαν από τα διαγνωστικά σκελετικά κατάλοιπα,  αντιστοιχεί σε πέντε άτομα, τέσσερα εκ των οποίων αποδίδονται σε ενταφιασμούς και ένα σε καύση.

Τένις: Ξεκίνησε το Αυστραλιανό Όπεν. Αυστραλιανοί διασκεδαστές μεταμφιεσμένοι σε μπάλες του τένις διακρίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου διεξάγεται το πρώτο Grand Slam της χρονιάς στη Μελβούρνη. Το Αυστραλιανό Όπεν ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως την 1η Φεβρουαρίου.
EPA / Barbara Walton

Αυστραλιανοί διασκεδαστές μεταμφιεσμένοι σε μπάλες του τένις διακρίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου διεξάγεται το πρώτο Grand Slam της χρονιάς στη Μελβούρνη. Το Αυστραλιανό Όπεν ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως την 1η Φεβρουαρίου.

Στιγμιότυπο από την Αθήνα της κρίσης . Πλανόδιος μουσικός παίζει το ακορντεόν του μπροστά από τοίχο στον οποίο έχει γραφτεί με μπογιά (στα αγγλικά) η φράση: «Κόψτε το χρέος - ΔΝΤ φύγε».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πλανόδιος μουσικός παίζει το ακορντεόν του μπροστά από τοίχο στον οποίο έχει γραφτεί με μπογιά (στα αγγλικά) η φράση: «Κόψτε το χρέος - ΔΝΤ φύγε».

Εβδομάδα μόδας στο Βερολίνο. Μοντέλο με εντυπωσιακό μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Βερολίνο.
 
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Μοντέλο με εντυπωσιακό μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Βερολίνο.

 

Βόλτα με άλογο στο Ναύπλιο. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, απεικονίζεται ένας αναβάτης με το άλογό του στην παραλιακή της πόλης του Ναυπλίου. Μέλη του Ιππικού συλλόγου Άργους, με τα άλογα τους, πρόσφεραν την Κυριακή μία βόλτα σε όσους ήθελαν στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου. Σκοπός της δραστηριότητας αυτής ήταν η γνωριμία με το άλογο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, απεικονίζεται ένας αναβάτης με το άλογό του στην παραλιακή της πόλης του Ναυπλίου. Μέλη του Ιππικού συλλόγου Άργους, με τα άλογα τους, πρόσφεραν την Κυριακή μία βόλτα σε όσους ήθελαν στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου. Σκοπός της δραστηριότητας αυτής ήταν η γνωριμία με το άλογο.

Συγκρούσεις στην Υεμένη. Άνδρες του στρατού της Υεμένης μπλοκάρουν τους δρόμους γύρω από την προεδρική κατοικία, έπειτα από συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού και σε σιίτες πολιτοφύλακες Χούτι στην πρωτεύουσα της χώρας. Σε κοντινή απόσταση από την προεδρική κατοικία και την κατοικία του επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας της χώρας ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή αποκλείστηκαν.
EPA / ABDULRAHMAN HWAIS

Άνδρες του στρατού της Υεμένης μπλοκάρουν τους δρόμους γύρω από την προεδρική κατοικία, έπειτα από συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού και σε σιίτες πολιτοφύλακες Χούτι στην πρωτεύουσα της χώρας. Σε κοντινή απόσταση από την προεδρική κατοικία και την κατοικία του επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας της χώρας ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή αποκλείστηκαν.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ένοπλος Βέλγος στρατιώτης φρουρεί τους δρόμους γύρω από την έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες. Έπειτα από μία σειρά επιδρομών και συλλήψεων, το Βέλγιο αναπτύσσει 300 στρατιώτες για τη φύλαξη σημαντικών σημείων, όπως πρεσβείες και κτήρια της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
EPA / OLIVIER HOSLET

Ένοπλος Βέλγος στρατιώτης φρουρεί τους δρόμους γύρω από την έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες. Έπειτα από μία σειρά επιδρομών και συλλήψεων, το Βέλγιο αναπτύσσει 300 στρατιώτες για τη φύλαξη σημαντικών σημείων, όπως πρεσβείες και κτήρια της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Ανέβηκε η δημοτικότητα των Ολάντ - Βαλς. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (αριστερά) και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς φτάνουν στο Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου να παραβρεθούν σε εκδήλωση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για το νέο έτος. Ιστορικό άλμα δημοτικότητας, 21 ποσοστιαίων μονάδων, κατέγραψε ο Φρανσουά Ολάντ -μέχρι πρόσφατα αντιδημοφιλέστερος πρόεδρος της Γαλλίας- σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ifop, που πραγματοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Στην ίδια δημοσκόπηση ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κερδίζει 17 ποσοστιαίες μονάδες, με τη δημοτικότητά του να διαμορφώνεται στο 61%, υπερβαίνοντας το σκορ που είχε καταγράψει τον Απρίλιο 2014, κατά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (αριστερά) και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς φτάνουν στο Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου να παραβρεθούν σε εκδήλωση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για το νέο έτος. Ιστορικό άλμα δημοτικότητας, 21 ποσοστιαίων μονάδων, κατέγραψε ο Φρανσουά Ολάντ -μέχρι πρόσφατα αντιδημοφιλέστερος πρόεδρος της Γαλλίας- σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ifop, που πραγματοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Στην ίδια δημοσκόπηση ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κερδίζει 17 ποσοστιαίες μονάδες, με τη δημοτικότητά του να διαμορφώνεται στο 61%, υπερβαίνοντας το σκορ που είχε καταγράψει τον Απρίλιο 2014, κατά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς το κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από την πλατεία Συντάγματος όπου έχει στηθεί το προεκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από την πλατεία Συντάγματος όπου έχει στηθεί το προεκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας.