Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 19:26

Πάγωσε η λίμνη της Καστοριάς. Στιγμιότυπο από την παγωμένη λίμνη της Καστοριάς.
Eurokinissi / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Στιγμιότυπο από την παγωμένη λίμνη της Καστοριάς.

Χειμερινό σκηνικό στη Σκωτία. Άγαλμα που απεικονίζει μουσικό να παίζει Γκάιντα (το παραδοσιακό μουσικό όργανο της Σκωτίας) έχει καλυφθεί από χιόνι. Η μετεωρολογική υπερεσία της Βρετανίας έχει προειδοποιήσει ότι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στην περιοχή. 
REUTERS / RUSSELL CHEYNE

Άγαλμα που απεικονίζει μουσικό να παίζει Γκάιντα (το παραδοσιακό μουσικό όργανο της Σκωτίας) έχει καλυφθεί από χιόνι. Η μετεωρολογική υπερεσία της Βρετανίας έχει προειδοποιήσει ότι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στην περιοχή. 

Πράσινη Μάμπα στο ζωολογικό κήπο του Μονάχου. Μία πράσινη Μάμπα στο ζωολογικό κήπο Hellabrunn στο Μόναχο.
REUTERS / MICHAEL DALDER

Μία πράσινη Μάμπα στο ζωολογικό κήπο Hellabrunn στο Μόναχο.

Διαγωνισμός αερόστατου στην Αυστρία . Αερόστατο διακρίνεται ανάμεσα σε κλαδιά στο χωριό Filzmoos, όπου λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός αερόστατου. Περισσότεροι από 35 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται, ελπίζοντας στη διάκριση. 
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Αερόστατο διακρίνεται ανάμεσα σε κλαδιά στο χωριό Filzmoos, όπου λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός αερόστατου. Περισσότεροι από 35 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται, ελπίζοντας στη διάκριση. 

Κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της Charlie Hebdo. O νέος διευθυντής της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, Gerard Briard (αριστερά) και ο αρθρογράφος Patrick Pelloux παρηγορούν τον σκιτσογράφο Luz κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της εφημερίδας Liberation στο Παρίσι. Με πρωτοσέλιδο σκίτσο του Μωάμεθ που δακρύζει κυκλοφόρησε σήμερα το πρώτο φύλλο της Charlie Hebdo, μία εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας. Η σατιρική εφημερίδα κυκλοφόρησε με τιράζ τριών εκατομμυρίων φύλλων (έναντι 60.000 συνήθως), στο οποίο περιλαμβάνονται εκδόσεις σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, τουρκικά, ισπανικά κτλ.). Από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία, πολυάριθμες εφημερίδες αναπαρήγαγαν το πρωτοσέλιδο ενός φύλλου, το οποίο στήθηκε στα γραφεία της αριστερής εφημερίδας Liberation.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

O νέος διευθυντής της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, Gerard Briard (αριστερά) και ο αρθρογράφος Patrick Pelloux παρηγορούν τον σκιτσογράφο Luz κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της εφημερίδας Liberation στο Παρίσι. Με πρωτοσέλιδο σκίτσο του Μωάμεθ που δακρύζει κυκλοφόρησε σήμερα το πρώτο φύλλο της Charlie Hebdo, μία εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας. Η σατιρική εφημερίδα κυκλοφόρησε με τιράζ τριών εκατομμυρίων φύλλων (έναντι 60.000 συνήθως), στο οποίο περιλαμβάνονται εκδόσεις σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, τουρκικά, ισπανικά κτλ.). Από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία, πολυάριθμες εφημερίδες αναπαρήγαγαν το πρωτοσέλιδο ενός φύλλου, το οποίο στήθηκε στα γραφεία της αριστερής εφημερίδας Liberation.

Χιονόπτωση στη βόρεια Ιρλανδία. Μία γυναίκα περπατά στους χιονισμένους δρόμους του Λόντοντερι, στη βόρεια Ιρλανδία. Πάνω από 100 σχολεία έκλεισαν την Τετάρτη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στη βόρεια Ιρλανδία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Μία γυναίκα περπατά στους χιονισμένους δρόμους του Λόντοντερι, στη βόρεια Ιρλανδία. Πάνω από 100 σχολεία έκλεισαν την Τετάρτη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στη βόρεια Ιρλανδία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Πύργος ύψους 325 μέτρων για την κλιματική έρευνα στον Αμαζόνιο. Εργάτης πάνω στον πύργο παρακολούθησης του Αμαζονίου (Amazon Tall Tower Observatory - ATTO), στο Sao Sebastiao do Uatuma στο κέντρο του δάσους του Αμαζονίου, στην πολιτεία της Αμαζόνας. Ο πύργος έχει ήδη ύψος 270 μέτρα και θα φτάσει σε ύψος τα 325 έως τα εγκαίνιά του τον Ιούνιο του 2015. Ο πύργος του Αμαζονίου είναι ένα έργο του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας του Αμαζονίου της Βραζιλίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ της Γερμανίας και θα εξοπλιστεί με όργανα τελευταίας τεχνολογίας για τη μελέτη της σχέσης μεταξύ του τροπικού δάσους και της ατμόσφαιρας από τον επόμενο Ιούλιο. Τα όργανα στον πύργο θα συλλέγουν στοιχεία για τη θερμότητα, το νερό, το διοξείδιο του άνθρακα, τις τάσεις των ανέμων, το σχηματισμό νεφελωμάτων, την απορρόφηση άνθρακα, τη σύσταση του αέρα και διάφορες άλλες καιρικές συνθήκες εν μέσω των περίπου 390 δισεκατομμυρίων δέντρων του τροπικού δάσους.
REUTERS / STRINGER/BRAZIL

Εργάτης πάνω στον πύργο παρακολούθησης του Αμαζονίου (Amazon Tall Tower Observatory - ATTO), στο Sao Sebastiao do Uatuma στο κέντρο του δάσους του Αμαζονίου, στην πολιτεία της Αμαζόνας. Ο πύργος έχει ήδη ύψος 270 μέτρα και θα φτάσει σε ύψος τα 325 έως τα εγκαίνιά του τον Ιούνιο του 2015. Ο πύργος του Αμαζονίου είναι ένα έργο του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας του Αμαζονίου της Βραζιλίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ της Γερμανίας και θα εξοπλιστεί με όργανα τελευταίας τεχνολογίας για τη μελέτη της σχέσης μεταξύ του τροπικού δάσους και της ατμόσφαιρας από τον επόμενο Ιούλιο. Τα όργανα στον πύργο θα συλλέγουν στοιχεία για τη θερμότητα, το νερό, το διοξείδιο του άνθρακα, τις τάσεις των ανέμων, το σχηματισμό νεφελωμάτων, την απορρόφηση άνθρακα, τη σύσταση του αέρα και διάφορες άλλες καιρικές συνθήκες εν μέσω των περίπου 390 δισεκατομμυρίων δέντρων του τροπικού δάσους.

Γυαλιά ηλίου για σκύλους. Ένα μπόξερ ηλικίας τεσσάρων χρονών, που ακούει στο όνομα Δεύτερη Ευκαιρία, φορά γυαλιά ηλίου λόγω ευαισθησίας στα μάτια του, ενώ κάνει βόλτα με τον ιδιοκτήτη του κατά μήκος της παραλίας στο Oceanside στην Καλιφόρνια.
Reuters / MIKE BLAKE

Ένα μπόξερ ηλικίας τεσσάρων χρονών, που ακούει στο όνομα Δεύτερη Ευκαιρία, φορά γυαλιά ηλίου λόγω ευαισθησίας στα μάτια του, ενώ κάνει βόλτα με τον ιδιοκτήτη του κατά μήκος της παραλίας στο Oceanside στην Καλιφόρνια.

Έθιμα και παραδόσεις στην Ελβετία. Άντρες μεταμφιεσμένοι σε πλάσματα που λέγεται ότι διώχνουν τα κακά πνεύματα, γνωστοί ως "Chlaeuse", έχουν συγκεντρωθεί κρατώντας μεγάλες κουδούνες σε ένα χιονισμένο λιβαδι, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής γιορτής "Syvesterchlausen", κοντά στο χωριό Ούρμαες, στην Ελβετία. Κάθε χρόνο, από τις 31 Δεκεμβρίου μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, άντρες με τις παραδοσιακές αυτές ενδυμασίες τριγυρνούν σε ομάδες στην περιοχή για να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Άντρες μεταμφιεσμένοι σε πλάσματα που λέγεται ότι διώχνουν τα κακά πνεύματα, γνωστοί ως "Chlaeuse", έχουν συγκεντρωθεί κρατώντας μεγάλες κουδούνες σε ένα χιονισμένο λιβαδι, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής γιορτής "Syvesterchlausen", κοντά στο χωριό Ούρμαες, στην Ελβετία. Κάθε χρόνο, από τις 31 Δεκεμβρίου μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, άντρες με τις παραδοσιακές αυτές ενδυμασίες τριγυρνούν σε ομάδες στην περιοχή για να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα.

Εφαρμογές και τεχνολογία για «κοινωνική δικτύωση» κατοικιδίων. Μία γάτα φορά στο λαιμό της τη συσκευή "Tsunagaru Col" ενώ κάθεται δίπλα σε ένα smart phone το οποίο εμφανίζει στην οθόνη του τη σχετική εφαρμογή, στο περίπτερο Anicall Corp, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Τεχνολογίας Φορητών Συσκευών στο Τόκιο. Η συσκευή αυτή, ("Tsunagaru" σημαινει σύνδεση), καταγράφει πληροφορίες σχετικά με τα κατοικίδια, όπως η θέση τους ή άλλα ζώα με τα οποία το κατοικίδιο μπορεί να αλληλεπιδρά, με σκοπό την παροχή «κοινωνικής δικτύωσης» για τα ζώα. Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.
REUTERS / YUYA SHINO

Μία γάτα φορά στο λαιμό της τη συσκευή "Tsunagaru Col" ενώ κάθεται δίπλα σε ένα smart phone το οποίο εμφανίζει στην οθόνη του τη σχετική εφαρμογή, στο περίπτερο Anicall Corp, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Τεχνολογίας Φορητών Συσκευών στο Τόκιο. Η συσκευή αυτή, ("Tsunagaru" σημαινει σύνδεση), καταγράφει πληροφορίες σχετικά με τα κατοικίδια, όπως η θέση τους ή άλλα ζώα με τα οποία το κατοικίδιο μπορεί να αλληλεπιδρά, με σκοπό την παροχή «κοινωνικής δικτύωσης» για τα ζώα. Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Στην Αθήνα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι στην Αθήνα. Την ανάγκη συνέχισης των πολιτικών που έχουν δρομολογηθεί υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι από την Αθήνα, σε ένα σαφές μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
SOOC / Nick Paleologos

Συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι στην Αθήνα. Την ανάγκη συνέχισης των πολιτικών που έχουν δρομολογηθεί υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι από την Αθήνα, σε ένα σαφές μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Κίνα: Αυτοκίνητο πέφτει σε γιγάντια τρύπα στο οδόστρωμα. Ένα αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί στην άκρη μίας τρύπας που έχει ανοίξει στο οδόστρωμα, σε ένα δρόμο στην Γκουαγκζού, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Μία γιγάντια τρύπα μεγέθους 25 τετραγωνικών μέτρων περίπου, δημιουργήθηκε στη μέση του οδοστρώματος όταν το χώμα υποχώρησε κάτω από την επιφάνεια του δρόμου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένα αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί στην άκρη μίας τρύπας που έχει ανοίξει στο οδόστρωμα, σε ένα δρόμο στην Γκουαγκζού, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Μία γιγάντια τρύπα μεγέθους 25 τετραγωνικών μέτρων περίπου, δημιουργήθηκε στη μέση του οδοστρώματος όταν το χώμα υποχώρησε κάτω από την επιφάνεια του δρόμου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η Αλ Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες στη Charlie Hebdo. Ο ηγέτης από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα με έδρα την Υεμένη, Νασέζ Μπεν Αλί Αλ Ανάσι, σε φωτογραφία από βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, με έδρα την Υεμένη, «Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo την προηγούμενη εβδομάδα. Σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Youtube, ένας εκ των ηγετών του παρακλαδιού του διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου σημειώνει ότι η οργάνωση αναλαμβάνει «την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επιχείρηση εκδίκησης», τονίζοντας ότι «επέλεξε τον στόχο, χρηματοδότησε την επιχείρηση και στρατολόγησε τον επικεφαλής της». Ο τίτλος του βίντεο είναι «Εκδίκηση για τον προφήτη του Αλλάχ: μήνυμα σε σχέση με την ευλογημένη επίθεση του Παρισιού».
Reuters / REUTERS TV

Ο ηγέτης από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα με έδρα την Υεμένη, Νασέζ Μπεν Αλί Αλ Ανάσι, σε φωτογραφία από βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, με έδρα την Υεμένη, «Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo την προηγούμενη εβδομάδα. Σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Youtube, ένας εκ των ηγετών του παρακλαδιού του διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου σημειώνει ότι η οργάνωση αναλαμβάνει «την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επιχείρηση εκδίκησης», τονίζοντας ότι «επέλεξε τον στόχο, χρηματοδότησε την επιχείρηση και στρατολόγησε τον επικεφαλής της». Ο τίτλος του βίντεο είναι «Εκδίκηση για τον προφήτη του Αλλάχ: μήνυμα σε σχέση με την ευλογημένη επίθεση του Παρισιού».