Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 19:21

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015.

Παιχνίδια σε προσφυγικό καταυλισμό στην Καμπούλ. Ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν παίζει σε ένα προσφυγικό καταυλισμό στην Καμπούλ.
REUTERS / OMAR SOBHANI

Ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν παίζει σε ένα προσφυγικό καταυλισμό στην Καμπούλ.

Χιόνι στην Ιρλανδία. Χωριό στην Βόρεια Ιρλανδία καλυμμένο με χιόνι. Η κακοκαιρία δεν πτόησε κάποιους τολμηρούς κατοίκους οι οποίοι περπάτησαν στους παγωμένους δρόμους.
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Χωριό στην Βόρεια Ιρλανδία καλυμμένο με χιόνι. Η κακοκαιρία δεν πτόησε κάποιους τολμηρούς κατοίκους οι οποίοι περπάτησαν στους παγωμένους δρόμους.

Με αίτημα την συνύπαρξη. Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Γερμανία ενάντια στην ξενοφοβία και τον αντι-ισλαμισμό. Γυναίκα στο Βερολίνο συμμετέχει σε ολονυχτία που διοργάνωσαν Μουσουλμάνοι για την τραγωδία στην «Charlie Hebdo» και κρατάει πλακάτ που προετρέπει στην ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στις θρησκείες.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Γερμανία ενάντια στην ξενοφοβία και τον αντι-ισλαμισμό. Γυναίκα στο Βερολίνο συμμετέχει σε ολονυχτία που διοργάνωσαν Μουσουλμάνοι για την τραγωδία στην «Charlie Hebdo» και κρατάει πλακάτ που προετρέπει στην ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στις θρησκείες.

Τους τρεις πεσόντες αστυνομικούς τίμησε η Γαλλία. Τους τρεις πεσόντες αστυνομικούς στα τρομοκρατικά χτυπήματα της περασμένης εβδομάδας τίμησε η Γαλλία. Στην τελετή που έγινε στο κτίριο διοίκησης της γαλλικής αστυνομίας στο Παρίσι μεταφέρθηκαν οι σοροί των δύο αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, όπως και της δημοτικής αστυνομικού, που σκοτώθηκε στο προάστιο Μοντρούζ, νότια του Παρισιού. Στην τελετή για τους αστυνομικούς παραβρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Οι αστυνομικοί «πέθαναν για να μπορέσουμε εμείς να ζούμε ελεύθεροι», τόνισε σε μια ομιλία που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση ο Γάλλος πρόεδρος.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Τους τρεις πεσόντες αστυνομικούς στα τρομοκρατικά χτυπήματα της περασμένης εβδομάδας τίμησε η Γαλλία. Στην τελετή που έγινε στο κτίριο διοίκησης της γαλλικής αστυνομίας στο Παρίσι μεταφέρθηκαν οι σοροί των δύο αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, όπως και της δημοτικής αστυνομικού, που σκοτώθηκε στο προάστιο Μοντρούζ, νότια του Παρισιού. Στην τελετή για τους αστυνομικούς παραβρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Οι αστυνομικοί «πέθαναν για να μπορέσουμε εμείς να ζούμε ελεύθεροι», τόνισε σε μια ομιλία που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση ο Γάλλος πρόεδρος.

Βουτιά στα νερά του ποταμού Γάγγη . Ινδος προσκυνητής βουτά στα νερά του ποταμού Γάγγη, ενόψει του φεστιβάλ "Μακάρ Σανκράντι", στο νησί Σαγκάρ, νότια της Καλκούτας. Οι ινδουιστές μοναχοί και προσκυνητές κάνουν το ετήσιο ταξίδι τους προς το νησί Σαγκάρ, για τους εορτασμούς του μονοήμερου φεστιβάλ "Μακάρ Σανκράντι" που λαμβάνει χώρα στις 14 Ιανουαρίου.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ινδος προσκυνητής βουτά στα νερά του ποταμού Γάγγη, ενόψει του φεστιβάλ "Μακάρ Σανκράντι", στο νησί Σαγκάρ, νότια της Καλκούτας. Οι ινδουιστές μοναχοί και προσκυνητές κάνουν το ετήσιο ταξίδι τους προς το νησί Σαγκάρ, για τους εορτασμούς του μονοήμερου φεστιβάλ "Μακάρ Σανκράντι" που λαμβάνει χώρα στις 14 Ιανουαρίου.

Charlie Ebdo: Το εξώφυλλο της έκδοσης των επιζώντων. Μια καρικατούρα του Μωάμεθ που δακρύζει και κρατά μία πινακίδα με το σύνθημα «Je suis Charlie», εικονίζεται στο πρωτοσέλιδο της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη το πρώτο φύλλο της μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το σκίτσο που υπογράφεται από τον σκιτσογράφο Λουζ συνοδεύεται από τον τίτλο «Όλα είναι συχωρεμένα». Στη συμβολή έκδοση «των επιζώντων», όπως έχει ονομαστεί, η σατιρική εφημερίδα θα τυπώσει 3 εκατ. φύλλα, έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση.
EPA / CHARLIE HEBDO / HANDOUT

Μια καρικατούρα του Μωάμεθ που δακρύζει και κρατά μία πινακίδα με το σύνθημα «Je suis Charlie», εικονίζεται στο πρωτοσέλιδο της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη το πρώτο φύλλο της μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το σκίτσο που υπογράφεται από τον σκιτσογράφο Λουζ συνοδεύεται από τον τίτλο «Όλα είναι συχωρεμένα». Στη συμβολή έκδοση «των επιζώντων», όπως έχει ονομαστεί, η σατιρική εφημερίδα θα τυπώσει 3 εκατ. φύλλα, έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση.

Στο Ισραήλ κηδεύονται τα θύματα των επιθέσεων στο εβραϊκό παντοπωλείο. Η μητέρα (δεύτερη αριστερά) και η αδερφή (αριστερά) του Γιόαβ Χατάμπ, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά την επίθεση του ισλαμιστή Αμεντί Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, θρηνεί δίπλα σε ένα φέρετρο στο Μπνέι Μπρακ κοντά στο Τελ Αβίβ,  λίγο πριν την τέλεση της κηδεία. Στην Ιερουσαλήμ διεξάγονται οι κηδείες των τεσσάρων Γάλλων εβραίων ομήρων του Αμεντί Κουλιμπαλί, οι οποίοι αποφασίστηκε να ταφούν στο Ισραήλ και όχι στη Γαλλία.
REUTERS / NIR KAFRI

Η μητέρα (δεύτερη αριστερά) και η αδερφή (αριστερά) του Γιόαβ Χατάμπ, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά την επίθεση του ισλαμιστή Αμεντί Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, θρηνεί δίπλα σε ένα φέρετρο στο Μπνέι Μπρακ κοντά στο Τελ Αβίβ,  λίγο πριν την τέλεση της κηδεία. Στην Ιερουσαλήμ διεξάγονται οι κηδείες των τεσσάρων Γάλλων εβραίων ομήρων του Αμεντί Κουλιμπαλί, οι οποίοι αποφασίστηκε να ταφούν στο Ισραήλ και όχι στη Γαλλία.

Ώρα για ξεκούραση. Ένα γιγάντιο πάντα ξεκουράζεται στον ζωολογικό κήπο του Πεκίνου.
EPA / WU HONG

Ένα γιγάντιο πάντα ξεκουράζεται στον ζωολογικό κήπο του Πεκίνου.

Προβλήματα στις ακροπλοϊκές συγκοινωνίες. Απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ. Από τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα. Η Eθνική Mετεωρολογική Yπηρεσία έχει εκδώσει δελτίο θυελλωδών ανέμων για το βορειοανατολικό, το νοτιοδυτικό, το κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, το Ικάριο, τον Νότιο Ευβοϊκό, το Στενό Καφηρέα, τον Σαρωνικό, τη Θάλασσα Κυθήρων, το δυτικό νοτιοδυτικό και ανατολικό Κρητικό.
SOOC / Menelaos Myrillas

Απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ. Από τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα. Η Eθνική Mετεωρολογική Yπηρεσία έχει εκδώσει δελτίο θυελλωδών ανέμων για το βορειοανατολικό, το νοτιοδυτικό, το κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, το Ικάριο, τον Νότιο Ευβοϊκό, το Στενό Καφηρέα, τον Σαρωνικό, τη Θάλασσα Κυθήρων, το δυτικό νοτιοδυτικό και ανατολικό Κρητικό.

Απεργία λεωφορείων στο Λονδίνο. Μία γυναίκα προσπαθεί να ανέβει στο τρένο, το οποίο είναι γεμάτο από κόσμο, λόγω της απεργίας λεωφορείων στο Λονδίνο. Εκατομμύρια κάτοικοι του Λονδίνου αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους εξαιτίας της απεργίας στην οποία μετέχουν χιλιάδες οδηγοί λεωφορείων με μισθολογικά αιτήματα, ενώ τεράστιες ουρές σχηματίζονται από το πρωί στις στάσεις λεωφορείων. Στην 24ωρη απεργία, που άρχισε στις 4 π.μ. (τοπική ώρα), συμμετέχουν 27.000 οδηγοί, μέλη του συνδικάτου Unite, από 18 εταιρείες λεωφορείων της πρωτεύουσας. Οι απεργοί διεκδικούν την υπογραφή ενιαίας σύμβασης η οποία θα αφορά τον μισθό τους και τις συνθήκες εργασίας τους.
EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA

Μία γυναίκα προσπαθεί να ανέβει στο τρένο, το οποίο είναι γεμάτο από κόσμο, λόγω της απεργίας λεωφορείων στο Λονδίνο. Εκατομμύρια κάτοικοι του Λονδίνου αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους εξαιτίας της απεργίας στην οποία μετέχουν χιλιάδες οδηγοί λεωφορείων με μισθολογικά αιτήματα, ενώ τεράστιες ουρές σχηματίζονται από το πρωί στις στάσεις λεωφορείων. Στην 24ωρη απεργία, που άρχισε στις 4 π.μ. (τοπική ώρα), συμμετέχουν 27.000 οδηγοί, μέλη του συνδικάτου Unite, από 18 εταιρείες λεωφορείων της πρωτεύουσας. Οι απεργοί διεκδικούν την υπογραφή ενιαίας σύμβασης η οποία θα αφορά τον μισθό τους και τις συνθήκες εργασίας τους.

Φιλιππίνες: Συγκεντρώνοντας τρόφιμα από σκουπίδια εστιατορίων και σουπερμάρκετ. Φιλιππινέζος κουβαλά ένα τσουβάλι γεμάτο με ανακυκλώσιμα υλικά και τρόφιμα, λίγο πριν τη γιορτή του "Παγκπάγκ", στη χωματερή Παγιάτας, ενόψει της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην πόλη Κεζόν, ανατολικά της Μανίλα. Το Παγκπάγκ είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στις Φιλιππίνες για να περιγράψει τα ωμά τρόφιμα που περισώζονται από τα σκουπίδια εστιατορίων και σουπερμάρκετ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται και μαγειρεύονται για κατανάλωση.
EPA / DENNIS M. SABANGAN

Φιλιππινέζος κουβαλά ένα τσουβάλι γεμάτο με ανακυκλώσιμα υλικά και τρόφιμα, λίγο πριν τη γιορτή του "Παγκπάγκ", στη χωματερή Παγιάτας, ενόψει της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην πόλη Κεζόν, ανατολικά της Μανίλα. Το Παγκπάγκ είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στις Φιλιππίνες για να περιγράψει τα ωμά τρόφιμα που περισώζονται από τα σκουπίδια εστιατορίων και σουπερμάρκετ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται και μαγειρεύονται για κατανάλωση.

Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της AirAsia. Δύτες ανέσυραν από τη Θάλασσα της Ιάβας το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της AirAsia. Ο καταγραφέας των συνομιλιών του θαλάμου διακυβέρνησης αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας. Μια ημέρα νωρίτερα είχε εντοπιστεί και ο καταγραφέας στοιχείων πτήσης του Airbus που χάθηκε από τα ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου, με 162 επιβαίνοντες.
REUTERS / ANTARA FOTO

Δύτες ανέσυραν από τη Θάλασσα της Ιάβας το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της AirAsia. Ο καταγραφέας των συνομιλιών του θαλάμου διακυβέρνησης αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας. Μια ημέρα νωρίτερα είχε εντοπιστεί και ο καταγραφέας στοιχείων πτήσης του Airbus που χάθηκε από τα ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου, με 162 επιβαίνοντες.

Βενεζουέλα: Eλλείψεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Κόσμος σχηματίζει ουρές σε ένα σούπερ μάρκετ στο Καράκας. Χιλιάδες πολίτες σχημάτιζαν τεράστιες ουρές έξω από καταστήματα, καθώς η έλλειψη συναλλάγματος έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις σε προϊόντα που αρχίζουν από τη ζάχαρη και φθάνουν έως τα σαμπουάν. Μετά από σχετική ντιρεκτίβα του προέδρου της χώρας, Νίκολας Μαδούρο, οι πολίτες επιτρέπεται πλέον να ψωνίζουν από τα κρατικά σούπερ μάρκετ μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Οι αρχές της χώρας προέκριναν αυτόν τον τρόπο για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ουρές τις οποίες έχουν προκαλέσει οι ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, ενώ η αστυνομία έχει αναλάβει τον έλεγχο της ροής των πελατών.
Reuters / JORGE SILVA

Κόσμος σχηματίζει ουρές σε ένα σούπερ μάρκετ στο Καράκας. Χιλιάδες πολίτες σχημάτιζαν τεράστιες ουρές έξω από καταστήματα, καθώς η έλλειψη συναλλάγματος έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις σε προϊόντα που αρχίζουν από τη ζάχαρη και φθάνουν έως τα σαμπουάν. Μετά από σχετική ντιρεκτίβα του προέδρου της χώρας, Νίκολας Μαδούρο, οι πολίτες επιτρέπεται πλέον να ψωνίζουν από τα κρατικά σούπερ μάρκετ μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Οι αρχές της χώρας προέκριναν αυτόν τον τρόπο για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ουρές τις οποίες έχουν προκαλέσει οι ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, ενώ η αστυνομία έχει αναλάβει τον έλεγχο της ροής των πελατών.

Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Σρι Λάνκα. Ο Πάπας Φραγκίσκος κάθεται δίπλα στον Ινδουιστή Ndu-Kurukkal SivaSri Τ Mahadeva κατά τη διάρκεια της Διαθρησκειακής Συνόδου στο Κολόμπο. Για πρώτη φορά προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας επισκέπτεται την Σρι Λάνκα μετά το πέρας, το 2009, του εμφυλίου πολέμου, που αιματοκύλησε τη χώρα επί τέσσερις δεκαετίες. Ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκίνησε την εξαήμερη περιοδεία στην Ασία, με στόχο να υπάρξει πρόοδος στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να σταματήσει η καταπίεση και ο αποκλεισμός κοινωνικών ομάδων με βάση τα πιστεύω τους.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάθεται δίπλα στον Ινδουιστή Ndu-Kurukkal SivaSri Τ Mahadeva κατά τη διάρκεια της Διαθρησκειακής Συνόδου στο Κολόμπο. Για πρώτη φορά προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας επισκέπτεται την Σρι Λάνκα μετά το πέρας, το 2009, του εμφυλίου πολέμου, που αιματοκύλησε τη χώρα επί τέσσερις δεκαετίες. Ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκίνησε την εξαήμερη περιοδεία στην Ασία, με στόχο να υπάρξει πρόοδος στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να σταματήσει η καταπίεση και ο αποκλεισμός κοινωνικών ομάδων με βάση τα πιστεύω τους.