Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 19:06

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015.

Εργοστάσιο τούβλων στο Νεπάλ. Εργάτης στοιβάζει τούβλα στο κεφάλι του σε ένα εργοστάσιο τούβλων στην Λαλιτπούρ, στο Νεπάλ.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Εργάτης στοιβάζει τούβλα στο κεφάλι του σε ένα εργοστάσιο τούβλων στην Λαλιτπούρ, στο Νεπάλ.

Τουρκία: Στολές που προκαλούν σχόλια. Αντιδράσεις προκάλεσε η σημερινή εμφάνιση της προεδρικής φρουράς του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να ντυθούν οι άνδρες του με στολές εμπνευσμένες από τις επαρχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολίασαν: «Μία πρωτιά στο παλάτι» έγραψε η Hurriyet, «Τελετή με τους 16 στρατιώτες των τουρκικών κρατών» έγραψε το CNNTurk.  Αντιδράσεις υπήρξαν και στα social media με χρήστες του Twitter να γράφουν: «Ο Ερντογάν σε γυρίσματα του Game of Thrones», «νόμιζα ότι ήταν Photoshοp». Αυτή η διαφορετική... εμφάνιση έγινε στην συνάντηση που είχε ο Τ. Ερντογάν με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
 
REUTERS / POOL

Αντιδράσεις προκάλεσε η σημερινή εμφάνιση της προεδρικής φρουράς του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να ντυθούν οι άνδρες του με στολές εμπνευσμένες από τις επαρχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολίασαν: «Μία πρωτιά στο παλάτι» έγραψε η Hurriyet, «Τελετή με τους 16 στρατιώτες των τουρκικών κρατών» έγραψε το CNNTurk.  Αντιδράσεις υπήρξαν και στα social media με χρήστες του Twitter να γράφουν: «Ο Ερντογάν σε γυρίσματα του Game of Thrones», «νόμιζα ότι ήταν Photoshοp». Αυτή η διαφορετική... εμφάνιση έγινε στην συνάντηση που είχε ο Τ. Ερντογάν με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

 

Γερμανία: Διαδήλωση ενάντια στον ρατσισμό. Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία, στο Ντίσελντορφ. Η συγκέντρωση αποτελεί απάντηση στο αντι - μεταναστευτικό αίσθημα που διογκώνεται στη χώρα και εκπροσωπείται κυρίως από το ακροδεξιό κίνημα Pegida.
REUTERS / INA FASSBENDER

Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία, στο Ντίσελντορφ. Η συγκέντρωση αποτελεί απάντηση στο αντι - μεταναστευτικό αίσθημα που διογκώνεται στη χώρα και εκπροσωπείται κυρίως από το ακροδεξιό κίνημα Pegida.

Πρόεδρος της Κροατίας η Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς . Με οριακό ποσοστό η υποψήφια της αντιπολίτευσης Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς στην Κροατία κέρδισε το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή. Η Κιτάροβιτς επικράτησε του απερχόμενου προέδρου και υποψήφιου των σοσιαλδημοκρατών Ίβο Γιοσίποβιτς, αξιοποιώντας προφανώς την λαϊκή δυσαρέσκεια έναντι των οικονομικών δεινών της χώρας
REUTERS / ANTONIO BRONIC

Με οριακό ποσοστό η υποψήφια της αντιπολίτευσης Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς στην Κροατία κέρδισε το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή. Η Κιτάροβιτς επικράτησε του απερχόμενου προέδρου και υποψήφιου των σοσιαλδημοκρατών Ίβο Γιοσίποβιτς, αξιοποιώντας προφανώς την λαϊκή δυσαρέσκεια έναντι των οικονομικών δεινών της χώρας

Έρευνες στα συντρίμια της πτήσης QZ8501 της AirAsia . Ινδονήσιος ερευνητής από την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών δίνει σε έναν αστυνομικό ένα εργαλείο, καθώς στέκεται στο εσωτερικό μέρος της ουράς του αεροσκάφους της AirAsia στο λιμάνι Κουμάι, κοντά στο Πανγκαλάν Μπαν.  Μια ομάδα δυτών του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας κατάφερε να εντοπίσει το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της μοιραίας πτήσης QZ 8501 της μαλαισιανής εταιρείας AirAsia. Πρόκειται για τον καταγραφέα των στοιχείων της πτήσης. Η πτήση QZ 8501, με 162 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από την βόρεια Θάλασσα της Ιάβας, στις 28 Δεκεμβρίου.
REUTERS / DARREN WHITESIDE

Ινδονήσιος ερευνητής από την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών δίνει σε έναν αστυνομικό ένα εργαλείο, καθώς στέκεται στο εσωτερικό μέρος της ουράς του αεροσκάφους της AirAsia στο λιμάνι Κουμάι, κοντά στο Πανγκαλάν Μπαν.  Μια ομάδα δυτών του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας κατάφερε να εντοπίσει το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της μοιραίας πτήσης QZ 8501 της μαλαισιανής εταιρείας AirAsia. Πρόκειται για τον καταγραφέα των στοιχείων της πτήσης. Η πτήση QZ 8501, με 162 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από την βόρεια Θάλασσα της Ιάβας, στις 28 Δεκεμβρίου.

Ινδία: Προπόνηση στην ομίχλη. Ένας άντρας κάνει προπόνηση σε ένα πάρκο, ένα πρωινό με ομίχλη στην Αγκαρτάλα, την πρωτεύουσα του βορειοανατολικού κρατιδίου της Τριπούρα στην Ινδία.
REUTERS / JAYANTA DEY

Ένας άντρας κάνει προπόνηση σε ένα πάρκο, ένα πρωινό με ομίχλη στην Αγκαρτάλα, την πρωτεύουσα του βορειοανατολικού κρατιδίου της Τριπούρα στην Ινδία.

Χρυσές Σφαίρες: Μήνυμα κατά της τρομοκρατίας έστειλε ο Τζορτζ Κλούνεϊ . Ο ηθοποιός και σκηιθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ παραλαμβάνει το βραβείο Cecile B. DeMille για τη συνολική του καριέρα στον κινηματογράφο, στην 72η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς. Ο Κλούνεϊ έστειλε μήνυμα κατά της τρομοκρατίας παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο. «Στα εκατομμύρια των ανθρώπων όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά και στον κόσμο, σε χριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους, θα πω ότι εμείς δεν θα βαδίζουμε μέσα στο φόβο ... "Je Suis Charlie"», αναφώνησε ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης, που είχε καρφιτσωμένη πάνω του μια κονκάρδα με το ίδιο σύνθημα.
REUTERS / PAUL DRINKWATER

Ο ηθοποιός και σκηιθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ παραλαμβάνει το βραβείο Cecile B. DeMille για τη συνολική του καριέρα στον κινηματογράφο, στην 72η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς. Ο Κλούνεϊ έστειλε μήνυμα κατά της τρομοκρατίας παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο. «Στα εκατομμύρια των ανθρώπων όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά και στον κόσμο, σε χριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους, θα πω ότι εμείς δεν θα βαδίζουμε μέσα στο φόβο ... "Je Suis Charlie"», αναφώνησε ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης, που είχε καρφιτσωμένη πάνω του μια κονκάρδα με το ίδιο σύνθημα.

Τελετή Ενηλικίωσης στην Ιαπωνία. Μία γυναίκα με κιμονό φτιάχνει το μακιγιάζ της ενώ περιμένει στην πλατφόρμα ενός σιδηροδρομικού σταθμού μετά την τελετή εορτασμού της Ημέρας της Ενηλικίωσης, σε ένα πάρκο αναψυχής στο Τόκιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, πάνω από 1,2 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που γεννήθηκαν το 1994, γιόρτασαν φέτος την Ημέρα της Ενηλικίωσης, 50.000 περισσότερα άτομα από αυτά της  περσινής χρονιάς.
REUTERS / YUYA SHINO

Μία γυναίκα με κιμονό φτιάχνει το μακιγιάζ της ενώ περιμένει στην πλατφόρμα ενός σιδηροδρομικού σταθμού μετά την τελετή εορτασμού της Ημέρας της Ενηλικίωσης, σε ένα πάρκο αναψυχής στο Τόκιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, πάνω από 1,2 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που γεννήθηκαν το 1994, γιόρτασαν φέτος την Ημέρα της Ενηλικίωσης, 50.000 περισσότερα άτομα από αυτά της  περσινής χρονιάς.

Προσευχές στον ποταμό Γάγγη. Ινδουιστές προσκυνητές προσεύχονται, αφού έχουν βουτήξει στα νερά του ποταμού Γάγγη, ενόψει του φεστιβάλ "Μακάρ Σανκράντι", στο νησί Σαγκάρ, νότια της Καλκούτας. Οι ινδουιστές μοναχοί και προσκυνητές κάνουν το ετήσιο ταξίδι τους προς το νησί Σαγκάρ, για τους εορτασμούς του μονοήμερου φεστιβάλ "Μακάρ Σανκράντι" που λαμβάνει χώρα στις 14 Ιανουαρίου.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ινδουιστές προσκυνητές προσεύχονται, αφού έχουν βουτήξει στα νερά του ποταμού Γάγγη, ενόψει του φεστιβάλ "Μακάρ Σανκράντι", στο νησί Σαγκάρ, νότια της Καλκούτας. Οι ινδουιστές μοναχοί και προσκυνητές κάνουν το ετήσιο ταξίδι τους προς το νησί Σαγκάρ, για τους εορτασμούς του μονοήμερου φεστιβάλ "Μακάρ Σανκράντι" που λαμβάνει χώρα στις 14 Ιανουαρίου.

FIFA: Σήμερα τα ποδοσφαιρικά βραβεία. Η «Χρυσή Μπάλα» που θα δοθεί στον Παίκτη της Χρονιάς στην σημερινή εκδήλωση της FIFA.
REUTERS / RUBEN SPRICH

Η «Χρυσή Μπάλα» που θα δοθεί στον Παίκτη της Χρονιάς στην σημερινή εκδήλωση της FIFA.