Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 20:29

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015.

«Ψυχρολουσία» για την υποδοχή του νέου έτους. Ένας άντρας ρίχνει πάνω του παγωμένο νερό, κατά τη διάρκεια τελετής που βοηθά συμβολικά στον εξαγνισμό της ψυχής και την όξυνση του πνεύματος για τη νέα χρονιά, στον Ναό Κάντα στο Τόκιο.
EPA / KIYOSHI OTA

Ένας άντρας ρίχνει πάνω του παγωμένο νερό, κατά τη διάρκεια τελετής που βοηθά συμβολικά στον εξαγνισμό της ψυχής και την όξυνση του πνεύματος για τη νέα χρονιά, στον Ναό Κάντα στο Τόκιο.

Παιχνίδια πολέμου στο εμπόλεμο Χαλέπι. Νεαροί Σύροι παίζουν πολεμικά ηλεκτρονικά παιχνίδια σε καφετέρια στο Χαλέπι της Συρίας. 
REUTERS / HOSAM KATAN

Νεαροί Σύροι παίζουν πολεμικά ηλεκτρονικά παιχνίδια σε καφετέρια στο Χαλέπι της Συρίας. 

Παιχνίδι με το χιόνι στη Δυτική Όχθη. Παιδιά παίζουν με το χιόνι στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης. 
EPA / ALAA BADARNEH

Παιδιά παίζουν με το χιόνι στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης. 

Γαλλία - Διαδήλωση - Charlie Hebdo. Σχεδόν 230.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, αποτίοντας φόρο τιμής στα 17 θύματα των επιθέσεων που βύθισαν τη Γαλλία στο πένθος τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.
EPA / SEBASTIEN NOGIER

Σχεδόν 230.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, αποτίοντας φόρο τιμής στα 17 θύματα των επιθέσεων που βύθισαν τη Γαλλία στο πένθος τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπατος στη Βαυαρία. Κόσμος απολαμβάνει την ηλιόλουστη μέρα, κάνοντας περίπατο στο βαυαρικό χωριό Βαρνγκάου.
REUTERS / MICHAEL DALDER

Κόσμος απολαμβάνει την ηλιόλουστη μέρα, κάνοντας περίπατο στο βαυαρικό χωριό Βαρνγκάου.

Ψάρεμα σε παγωμένο ποτάμι. Ένα παιδί ψαρεύει μέσα από μια τρύπα σε παγωμένο ποτάμι στην πόλη Χουατσεόν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Νότια από τη Βόρεια Κορέα. 
REUTERS / KIM HONG-JI

Ένα παιδί ψαρεύει μέσα από μια τρύπα σε παγωμένο ποτάμι στην πόλη Χουατσεόν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Νότια από τη Βόρεια Κορέα. 

Ανασύρθηκε τμήμα της ουράς του αεροσκάφους της AirAsia. Οι ομάδες οι οποίες διεξάγουν έρευνες αναζητώντας τα συντρίμμια του αεροσκάφους της AirAsia που κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιάβας, στην Ινδονησία, ανέσυραν στην επιφάνεια μέρος της ουράς του αεροσκάφους, δύο εβδομάδες μετά το αεροπορικό δυστύχημα. Πρόκειται για κομμάτι βαμμένο κόκκινο, στο οποίο διακρίνεται με λευκά γράμματα η ονομασία «Asia», το δεύτερο μέρος του λογότυπου της αεροπορικής εταιρίας, στο αεροσκάφος της οποίας επέβαιναν 162 άνθρωποι.
REUTERS / POOL

Οι ομάδες οι οποίες διεξάγουν έρευνες αναζητώντας τα συντρίμμια του αεροσκάφους της AirAsia που κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιάβας, στην Ινδονησία, ανέσυραν στην επιφάνεια μέρος της ουράς του αεροσκάφους, δύο εβδομάδες μετά το αεροπορικό δυστύχημα. Πρόκειται για κομμάτι βαμμένο κόκκινο, στο οποίο διακρίνεται με λευκά γράμματα η ονομασία «Asia», το δεύτερο μέρος του λογότυπου της αεροπορικής εταιρίας, στο αεροσκάφος της οποίας επέβαιναν 162 άνθρωποι.

Στιγμιότυπο από το Ράλι Ντακάρ. Ο Ισπανός Μαρκ Κομά σε στιγμιότυπο από τη διαδρομή Αντοφαγάστα - Ικίκε του Ράλι Ντακάρ 2015.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Ο Ισπανός Μαρκ Κομά σε στιγμιότυπο από τη διαδρομή Αντοφαγάστα - Ικίκε του Ράλι Ντακάρ 2015.

Σε αντιτρομοκρατικό κλοιό το Παρίσι . Το αντιτρομοκρατικό σχέδιο «Vigipirate» το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στην περιοχή του Παρισιού, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από την Τετάρτη, θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προβλέπεται να ληφθούν μετά τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Στη φωτογραφία, Γάλλος στρατιώτης στον πύργο του Άιφελ. 
REUTERS / ERIC GAILLARD

Το αντιτρομοκρατικό σχέδιο «Vigipirate» το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στην περιοχή του Παρισιού, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από την Τετάρτη, θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προβλέπεται να ληφθούν μετά τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Στη φωτογραφία, Γάλλος στρατιώτης στον πύργο του Άιφελ. 

Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης. Σταδιακές φορολογικές μειώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ύψους του ΕΝΦΙΑ, ήδη από το 2015, σε ορίζοντα «ορισμένων ετών» εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας σε διακαναλική σύνδεση το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2021.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Σταδιακές φορολογικές μειώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ύψους του ΕΝΦΙΑ, ήδη από το 2015, σε ορίζοντα «ορισμένων ετών» εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας σε διακαναλική σύνδεση το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2021.

Περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αργολίδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (κέντρο) περπατά στους δρόμους του Ναυπλίου, το οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αργολίδα. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή και οι άνθρωποι του μόχθου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (κέντρο) περπατά στους δρόμους του Ναυπλίου, το οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αργολίδα. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή και οι άνθρωποι του μόχθου.

SpaceX: Απέτυχε η απόπειρα προσγείωσης ακριβείας του Falcon 9 . Στιγμιότυπο από την απογείωση του πυραύλου Falcon 9 της SpaceX, που μετέφερε το διαστημόπλοιο Dragon, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αν και το σκάφος Dragon συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του, η απόπειρα προσγείωσης ακριβείας του πυραύλου σε πλωτή πλατφόρμα απέτυχε. Οι δοκιμές της SpaceX για «μαλακές» προσθαλασσώσεις  αποτελούν κομβικό σημείο στον τομέα των επαναχρησιμοποιούμενων διαστημικό σκαφών με στόχο τη μείωση του κόστους των διαστημικών αποστολών.
REUTERS / SCOTT AUDETTE

Στιγμιότυπο από την απογείωση του πυραύλου Falcon 9 της SpaceX, που μετέφερε το διαστημόπλοιο Dragon, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αν και το σκάφος Dragon συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του, η απόπειρα προσγείωσης ακριβείας του πυραύλου σε πλωτή πλατφόρμα απέτυχε. Οι δοκιμές της SpaceX για «μαλακές» προσθαλασσώσεις  αποτελούν κομβικό σημείο στον τομέα των επαναχρησιμοποιούμενων διαστημικό σκαφών με στόχο τη μείωση του κόστους των διαστημικών αποστολών.