Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 19:10

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015.

Διπλό σκηνικό ομηρίας στο Παρίσι. Γάλλοι αστυνομικοί διακρίνονται στο σημείο της ομηρία σε εβραϊκό παντοπωλείο στο ανατολικό Παρίσι. Η γαλλική αστυνομία έχει περικυκλώσει κτήριο στην πόλη Νταμαρτάν Αν Γκελ, 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπου οι δύο βασικοί ύποπτοι για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo φέρονται να κρατούν έναν όμηρο. Την ίδια ώρα, ο ύποπτος για τη δολοφονία νεαρής αστυνομικού την Πέμπτη φέρεται να κρατεί ομήρους εντός εβραϊκού παντοπωλείου στο ανατολικό Παρίσι, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Γάλλοι αστυνομικοί διακρίνονται στο σημείο της ομηρία σε εβραϊκό παντοπωλείο στο ανατολικό Παρίσι. Η γαλλική αστυνομία έχει περικυκλώσει κτήριο στην πόλη Νταμαρτάν Αν Γκελ, 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπου οι δύο βασικοί ύποπτοι για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo φέρονται να κρατούν έναν όμηρο. Την ίδια ώρα, ο ύποπτος για τη δολοφονία νεαρής αστυνομικού την Πέμπτη φέρεται να κρατεί ομήρους εντός εβραϊκού παντοπωλείου στο ανατολικό Παρίσι, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί.

Έσβησαν τα φώτα του Πύργου του Άιφελ. Στις 8 το βράδυ της Πέμπτης έσβησαν τα φώτα του Πύργου του Άιφελ για ακριβώς 6 λεπτά ως φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Charlie Hebdo. 3 μέρες εθνικού πένθους κήρυξε σήμερα ο Φρανσουά Ολλάντ για όλη την Γαλλία. 
Charlie Hebdo Πηγή: www.lifo.gr
 
EPA / JOSE RODRIGUEZ

Στις 8 το βράδυ της Πέμπτης έσβησαν τα φώτα του Πύργου του Άιφελ για ακριβώς 6 λεπτά ως φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Charlie Hebdo. 3 μέρες εθνικού πένθους κήρυξε σήμερα ο Φρανσουά Ολλάντ για όλη την Γαλλία.

Charlie Hebdo Πηγή: www.lifo.gr
 
Charlie Hebdo: Κύμα συγκίνησης για τα θύματα της επίθεσης . Ένας άνδρας υψώνει τα μολύβια του αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που οργανώθηκε από ΜΚΟ στο Νιτερόι, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η επίθεση στη Charlie Hebdo έχει προκαλέσει διεθνές κύμα συγκίνησης.
REUTERS / RICARDO MORAES

Ένας άνδρας υψώνει τα μολύβια του αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που οργανώθηκε από ΜΚΟ στο Νιτερόι, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η επίθεση στη Charlie Hebdo έχει προκαλέσει διεθνές κύμα συγκίνησης.

Επιχείρηση ανέλκυσης του αεροσκάφους της AirAsia. Μπαλόνια ανέλκυσης πρόκειται να χρησιμοποιήσουν οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας προκειμένου να ανασύρουν το τμήμα της ουράς του αεροσκάφους της εταιρείας AirAsia από τον πυθμένα της θάλασσας. Η επιχείρηση αυτή αυξάνει τις ελπίδες για την ανεύρεση των καταγραφέων πτήσης, κάτι που μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο γύρω από την πτώση του αεροπλάνου.
EPA / ADEK BERRY / POOL

Μπαλόνια ανέλκυσης πρόκειται να χρησιμοποιήσουν οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας προκειμένου να ανασύρουν το τμήμα της ουράς του αεροσκάφους της εταιρείας AirAsia από τον πυθμένα της θάλασσας. Η επιχείρηση αυτή αυξάνει τις ελπίδες για την ανεύρεση των καταγραφέων πτήσης, κάτι που μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο γύρω από την πτώση του αεροπλάνου.

Παγωμένο τοπίο στο Ναύπλιο . Για τέταρτη ημέρα η θερμοκρασία έπεσε στους μείον πέντε βαθμούς Κελσίου στο Ναύπλιο, με αποτέλεσμα να παγώσουν για ακόμα ημέρα τα πάντα. Ιδιαίτερο πρόβλημα θα έχουν τα δέντρα με τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια στον αργολικό κάμπο από τις παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες. Προβλήματα υπάρχουν στο επαρχιακό δίκτυο του Ναυπλίου και του Άργους από τον πάγο στο οδόστρωμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Για τέταρτη ημέρα η θερμοκρασία έπεσε στους μείον πέντε βαθμούς Κελσίου στο Ναύπλιο, με αποτέλεσμα να παγώσουν για ακόμα ημέρα τα πάντα. Ιδιαίτερο πρόβλημα θα έχουν τα δέντρα με τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια στον αργολικό κάμπο από τις παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες. Προβλήματα υπάρχουν στο επαρχιακό δίκτυο του Ναυπλίου και του Άργους από τον πάγο στο οδόστρωμα.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΥΠΕΞ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα των εργαζομένων στο Υπουργείο Εξωτερικών.
 
SOOC / MENELAOS MYRILLAS

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα των εργαζομένων στο Υπουργείο Εξωτερικών.
 

Μανίλα: Η λιτανεία του Μαύρου Ναζωραίου . Πιστοί μεταφέρουν το άγαλμα του Μαύρου Ναζωραίου κατά την έναρξη της ετήσιας λιτανείας στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πιστοί ακλούθησαν ξυπόλυτοι την πομπή ενόψει και της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στις Φιλιππίνες επόμενη εβδομάδα. Ο Μαύρος Ναζωραίος, ένα ξύλινο άγαλμα του Ιησού Χριστού σε πραγματικό μέγεθος, το οποίο έφτασε στις Φιλιππίνες από το Μεξικό τον 17ο αιώνα, πιστεύεται ότι έχει θαυματουργικές δυνάμεις.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Πιστοί μεταφέρουν το άγαλμα του Μαύρου Ναζωραίου κατά την έναρξη της ετήσιας λιτανείας στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πιστοί ακλούθησαν ξυπόλυτοι την πομπή ενόψει και της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στις Φιλιππίνες επόμενη εβδομάδα. Ο Μαύρος Ναζωραίος, ένα ξύλινο άγαλμα του Ιησού Χριστού σε πραγματικό μέγεθος, το οποίο έφτασε στις Φιλιππίνες από το Μεξικό τον 17ο αιώνα, πιστεύεται ότι έχει θαυματουργικές δυνάμεις.

Ομιχλώδες σκηνικό στο Γιαμού. Κόσμος κάνει περίπατο κατά τη διάρκεια ενός ομιχλώδους πρωινού στα περίχωρα του Γιαμού, στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ.
REUTERS / MUKESH GUPTA

Κόσμος κάνει περίπατο κατά τη διάρκεια ενός ομιχλώδους πρωινού στα περίχωρα του Γιαμού, στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ.

Η Μ. Βρετανία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία. Ένοπλοι Βρετανοί αστυνομικοί φυλάσσουν το σιδηροδρομικό σταθμό Σεν Πάνκρας στο Λονδίνο. Η Μ. Βρετανία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
EPA / ANDY RAIN

Ένοπλοι Βρετανοί αστυνομικοί φυλάσσουν το σιδηροδρομικό σταθμό Σεν Πάνκρας στο Λονδίνο. Η Μ. Βρετανία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Επεισόδια στην Παλαιστίνη. Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τρέχουν να καλυφθούν από τα δακρυγόνα κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τον Ισραηλινό στρατό. Αφορμή για τα επεισόδια ήταν διαδηλώσεις εναντίον Ισραηλιτικών εγκαταστάσεων στην Δυτική Όχθη.
EPA / ALAA BADARNEH

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τρέχουν να καλυφθούν από τα δακρυγόνα κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τον Ισραηλινό στρατό. Αφορμή για τα επεισόδια ήταν διαδηλώσεις εναντίον Ισραηλιτικών εγκαταστάσεων στην Δυτική Όχθη.