Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 19:49

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για την επίθεση στη Charlie Hebdo. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε πολλές πόλεις της Ευρώπης προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της επίθεσης που σημειώθηκε εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην Τουλούζη.
EPA / FRED SCHEIBER

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε πολλές πόλεις της Ευρώπης προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της επίθεσης που σημειώθηκε εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην Τουλούζη.

Συνεχίζεται ο εμφύλιος στην Συρία. Αντάρτης στέκεται σε κατεστραμμένο σπίτι στο Χαλέπι.Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινωσε πριν 1 εβδομάδα ότι μέσα στο 2014 οι νεκροί έφθασαν τους 76.021, με τους μισούς να είναι άμαχοι. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτίμησαν τον Αύγουστο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη της σύγκρουσης ανέρχεται σε 191.000 αλλά σύμφωνα με ακτιβιστές ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Reuters / JALAL AL-MAMO

Αντάρτης στέκεται σε κατεστραμμένο σπίτι στο Χαλέπι.Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινωσε πριν 1 εβδομάδα ότι μέσα στο 2014 οι νεκροί έφθασαν τους 76.021, με τους μισούς να είναι άμαχοι. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτίμησαν τον Αύγουστο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη της σύγκρουσης ανέρχεται σε 191.000 αλλά σύμφωνα με ακτιβιστές ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Παγετός στην Πολωνία . Ένα λιβάδι έχει καλυφθεί με πάγο, καθώς ο ήλιος ανατέλλει στο χωριό Ναρέβκα της Πολωνίας. 
EPA / Wojciech Pacewicz

Ένα λιβάδι έχει καλυφθεί με πάγο, καθώς ο ήλιος ανατέλλει στο χωριό Ναρέβκα της Πολωνίας. 

Στιγμιότυπο από το Ράλι Ντακάρ. Ο Στέφαν Πετερχάνσελ σε στιγμιότυπο από τη διαδρομή Τσιλεσίτο - Κοπιαπό του Ράλι Ντακάρ 2015.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Ο Στέφαν Πετερχάνσελ σε στιγμιότυπο από τη διαδρομή Τσιλεσίτο - Κοπιαπό του Ράλι Ντακάρ 2015.

Οι δυσκολίες του ρεπορτάζ. Δημοσιογράφοι προσπαθούν να προστατευθούν από το χιόνι που σηκώνεται κατά την προσγείωση του προεδρικού ελικοπτέρου Marine One στον Λευκό Οίκο εν όψει της αναχώρησης του Αμερικανού  προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για διήμερη περιοδεία στο Μίσιγκαν και την Αριζόνα.  
REUTERS / LARRY DOWNING

Δημοσιογράφοι προσπαθούν να προστατευθούν από το χιόνι που σηκώνεται κατά την προσγείωση του προεδρικού ελικοπτέρου Marine One στον Λευκό Οίκο εν όψει της αναχώρησης του Αμερικανού  προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για διήμερη περιοδεία στο Μίσιγκαν και την Αριζόνα.  

Στρατιωτική εκπαίδευση στη Ν. Κορέα. Μέλη των ειδικών δυνάμεων της Νότιας Κορέας συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση  στην πόλη Πιεονγκτσάνγκ.
REUTERS / KIM HONG-JI

Μέλη των ειδικών δυνάμεων της Νότιας Κορέας συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση  στην πόλη Πιεονγκτσάνγκ.

Παραδοσιακός χορός στην Ινδία. Χορεύτρια στηρίζεται σε ποτήρια, παρουσιάζοντας παραδοσιακό χορό του Ρατζαστάν, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Dhora Ri Mahak» στο Μποπάλ της Ινδίας.
EPA / SANJEEV GUPTA

Χορεύτρια στηρίζεται σε ποτήρια, παρουσιάζοντας παραδοσιακό χορό του Ρατζαστάν, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Dhora Ri Mahak» στο Μποπάλ της Ινδίας.

Παγωμένο τοπίο στο Ναύπλιο. Παγωμένο τοπίο στην περιοχή του Ναυπλίου. Με προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, διακοπές ηλεκτροδότησης, αλλά και κλειστά σχολεία συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Παγωμένο τοπίο στην περιοχή του Ναυπλίου. Με προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, διακοπές ηλεκτροδότησης, αλλά και κλειστά σχολεία συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Παιχνίδι με το χιόνι στα υψίπεδα του Γκολάν . Νεαρός Δρούζος πηδά με σνόουμπορντ πάνω από ένα αυτοκίνητο, σε χιονισμένο χωριό στα υψίπεδα του Γκολάν. 
EPA / ATEF SAFADI

Νεαρός Δρούζος πηδά με σνόουμπορντ πάνω από ένα αυτοκίνητο, σε χιονισμένο χωριό στα υψίπεδα του Γκολάν. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Υπηρεσία Ασύλου. Πρόσφυγες από τη Συρία διαμαρτύρονται έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα, ζητώντας να τους αναγνωριστεί το καθεστώς πρόσφυγα και να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πρόσφυγες από τη Συρία διαμαρτύρονται έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα, ζητώντας να τους αναγνωριστεί το καθεστώς πρόσφυγα και να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στους κήπους Σανκίεν της Ιαπωνίας. Η σκιά ενός πεύκου σχηματίζεται πάνω στα χάρτινα παράθυρα κτηρίου στους κήπους Σανκέεν, στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.
EPA / EVERETT KENNEDY BROWN

Η σκιά ενός πεύκου σχηματίζεται πάνω στα χάρτινα παράθυρα κτηρίου στους κήπους Σανκέεν, στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

Ψάρεμα στον Δνείπερο. Ένας άντρας ψαρεύει στο παγωμένο ποταμό Δνείπερο στην Ουκρανία. Η θερμοκρασία στο Κίεβο άγγιξε σήμερα τους -18 βαθμούς. 
EPA / SERGEY DOLZHENKO

Ένας άντρας ψαρεύει στο παγωμένο ποταμό Δνείπερο στην Ουκρανία. Η θερμοκρασία στο Κίεβο άγγιξε σήμερα τους -18 βαθμούς. 

Καιρός στις ΗΠΑ. Γυναίκα περνά από τοίχο με ζωγραφισμένο πάνω του τροπικό τοπίο, ένα παγωμένο πρωί στην Μασαχουσέτη. Στο Σικάγο, την Βοστώνη και άλλες πόλεις σε κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ οι θερμοκρασίες είναι κάτω του μηδέν και τα σχολεία είναι για τρίτη μέρα κλειστά.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Γυναίκα περνά από τοίχο με ζωγραφισμένο πάνω του τροπικό τοπίο, ένα παγωμένο πρωί στην Μασαχουσέτη. Στο Σικάγο, την Βοστώνη και άλλες πόλεις σε κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ οι θερμοκρασίες είναι κάτω του μηδέν και τα σχολεία είναι για τρίτη μέρα κλειστά.