Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου 2015 18:31

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015.

Πρωτοχρονιά στη σκιά του εμφυλίου. Σύρος αντάρτης γράφει ευχές για το νέο έτος σε τοίχο στο Χαλέπι. Οι νεκροί από τις συγκρούσεις στη Συρία το 2014 έφθασαν τους 76.021 και σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι άμαχοι, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτίμησαν τον Αύγουστο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη της σύγκρουσης ανέρχεται σε 191.000 αλλά σύμφωνα με ακτιβιστές ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος.
REUTERS / JALAL AL-MAMO

Σύρος αντάρτης γράφει ευχές για το νέο έτος σε τοίχο στο Χαλέπι. Οι νεκροί από τις συγκρούσεις στη Συρία το 2014 έφθασαν τους 76.021 και σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι άμαχοι, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτίμησαν τον Αύγουστο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη της σύγκρουσης ανέρχεται σε 191.000 αλλά σύμφωνα με ακτιβιστές ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ηλιοβασίλεμα στο Μουμπάι. Κόσμος κάνει ιππασία καθώς ο ήλιος δύει σε παραλία του Μουμπάι.
EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Κόσμος κάνει ιππασία καθώς ο ήλιος δύει σε παραλία του Μουμπάι.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω κακοκαιρίας. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές τη χώρας σημειώνονται εξαιτίας της κακοκαιρίας. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Ιωάννινα, Χανιά, Μυτιλήνη και περιοχές της Αττικής, κυρίως από πτώση δέντρων σε κολώνες του δικτύου. Στη φωτογραφία άντρες της πυροσβεστικής απομακρύνουν πεσμένα δέντρα και κλαδιά από δρόμο στη Δροσιά.
SOOC / Nick Paleologos

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές τη χώρας σημειώνονται εξαιτίας της κακοκαιρίας. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Ιωάννινα, Χανιά, Μυτιλήνη και περιοχές της Αττικής, κυρίως από πτώση δέντρων σε κολώνες του δικτύου. Στη φωτογραφία άντρες της πυροσβεστικής απομακρύνουν πεσμένα δέντρα και κλαδιά από δρόμο στη Δροσιά.

Περφόρμανς στο Σινικό Τείχος. Η Κινέζα καλλιτέχνης Κονγκ Νινγκ φωτογραφίζεται φορώντας κουστούμι που παραπέμπει σε πεταλούδα και το οποίο έχει διακοσμηθεί με 365 μάσκες, κατά τη διάρκεια περφόρμανς που πραγματοποίησε στο Σινικό Τείχος με θέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση. 
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Η Κινέζα καλλιτέχνης Κονγκ Νινγκ φωτογραφίζεται φορώντας κουστούμι που παραπέμπει σε πεταλούδα και το οποίο έχει διακοσμηθεί με 365 μάσκες, κατά τη διάρκεια περφόρμανς που πραγματοποίησε στο Σινικό Τείχος με θέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση. 

Υποδοχή του νέου έτους στην Αθήνα. Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό πάνω από τον λόφο της Ακρόπολης, κατά την αλλαγή του έτους στην Αθήνα.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό πάνω από τον λόφο της Ακρόπολης, κατά την αλλαγή του έτους στην Αθήνα.

Καθημερινή ζωή στο Πακιστάν. Η εξάχρονη Σονίγια, η οικογένεια της οποίας μετακόμισε πρόσφατα στο Ισλαμαμπάντ από την επαρχία επαρχία Κιμπέρ Πακτουνκάβα σε αναζήτηση εργασίας, φωτογραφίζεται έξω από το σπίτι της.
REUTERS / ZOHRA BENSEMRA

Η εξάχρονη Σονίγια, η οικογένεια της οποίας μετακόμισε πρόσφατα στο Ισλαμαμπάντ από την επαρχία επαρχία Κιμπέρ Πακτουνκάβα σε αναζήτηση εργασίας, φωτογραφίζεται έξω από το σπίτι της.

Απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων. Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά (φωτογραφία), της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω τωνισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.
EUROKINISSI / ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά (φωτογραφία), της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω τωνισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Πρωτοχρονιάτικη τραγωδία στη Σαγκάη. Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού του νέου έτους στη Σαγκάη, στο φημισμένο τουριστικό χώρο περιπάτου της κινεζικής μεγαλούπολης, Μπαντ, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Αν και δεν έχουν καθοριστεί επισήμως τα αίτια που οδήγησαν στον συνωστισμό, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η τραγωδία οφείλεται εν μέρει στον πανικό που προκλήθηκε όταν οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να μαζέψουν ψεύτικα χαρτονομίσματα που έπεφταν από ένα γειτονικό μπαρ.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού του νέου έτους στη Σαγκάη, στο φημισμένο τουριστικό χώρο περιπάτου της κινεζικής μεγαλούπολης, Μπαντ, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Αν και δεν έχουν καθοριστεί επισήμως τα αίτια που οδήγησαν στον συνωστισμό, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η τραγωδία οφείλεται εν μέρει στον πανικό που προκλήθηκε όταν οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να μαζέψουν ψεύτικα χαρτονομίσματα που έπεφταν από ένα γειτονικό μπαρ.

Χειμερινές βουτιές στην παραλία του Μπάτη. Αδιαφορώντας για τις χαμηλές θερμοκρασίες, χειμερινοί κολυμβητές επισκέφθηκαν την παραλία του Μπάτη στο Φάληρο για την πρώτη βουτιά του νέου έτους. 
EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Αδιαφορώντας για τις χαμηλές θερμοκρασίες, χειμερινοί κολυμβητές επισκέφθηκαν την παραλία του Μπάτη στο Φάληρο για την πρώτη βουτιά του νέου έτους. 

Και επισήμως στη ζώνη του ευρώ η Λιθουανία. Ο Λιθουανός υπουργός Οικονομικών Ριμάντας Σάτζιους κρατά ένα χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επίσημη ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Πρόκειται για το 19ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποχωρίζεται το εθνικό της νόμισμα, το λίτας, και συνδέεται με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Η χώρα της Βαλτικής υιοθετεί το κοινό νόμισμα σε μία χρονική περίοδο που σημαδεύεται από έντονες συζητήσεις περί χρηματοοικονομικής κρίσης και κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. 
REUTERS / INTS KALNINS

Ο Λιθουανός υπουργός Οικονομικών Ριμάντας Σάτζιους κρατά ένα χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επίσημη ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Πρόκειται για το 19ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποχωρίζεται το εθνικό της νόμισμα, το λίτας, και συνδέεται με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Η χώρα της Βαλτικής υιοθετεί το κοινό νόμισμα σε μία χρονική περίοδο που σημαδεύεται από έντονες συζητήσεις περί χρηματοοικονομικής κρίσης και κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. 

Ευχές για την Πρωτοχρονιά δέχθηκε ο Κ. Παπούλιας. Στιγμιότυπο από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου τις ευχές για το νέο έτος δέχθηκε σήμερα ο Κάρολος Παούλιας από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στιγμιότυπο από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου τις ευχές για το νέο έτος δέχθηκε σήμερα ο Κάρολος Παούλιας από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.

Γεύμα αγάπης του δήμου Αθηναίων. Στιγμιότυπο από το καθιερωμένο γεύμα αγάπης και αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου του Ρουφ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στιγμιότυπο από το καθιερωμένο γεύμα αγάπης και αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου του Ρουφ.