Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 21:56

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014.

Ταϊλάνδη: Τελετή μνήμης για τα 10 χρόνια από το τσουνάμι που συγκλόνισε τον κόσμο. Επιζώντες, κάτοικοι και επισκέπτες απελευθερώνουν αναμμένα φανάρια στον αέρα, κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για τα θύματα του τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό, στο χωριό Μπαν Ναμ Κεμ στην Ταϊλάνδη. Τελετές μνήμες πραγματοποιούνται στις περιοχές που έπληξαν τα φονικά κύματα. Μόνο στην επαρχία Άτσε της Ινδονησίας οι νεκροί έφτασαν τους 170.000. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Οι κάτοικοι στις 14 χώρες που επλήγησαν θυμούνται, τιμούν και προσεύχονται για τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Επιζώντες, κάτοικοι και επισκέπτες απελευθερώνουν αναμμένα φανάρια στον αέρα, κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για τα θύματα του τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό, στο χωριό Μπαν Ναμ Κεμ στην Ταϊλάνδη. Τελετές μνήμες πραγματοποιούνται στις περιοχές που έπληξαν τα φονικά κύματα. Μόνο στην επαρχία Άτσε της Ινδονησίας οι νεκροί έφτασαν τους 170.000. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Οι κάτοικοι στις 14 χώρες που επλήγησαν θυμούνται, τιμούν και προσεύχονται για τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.

Γκολφ με τον Μπαράκ Ομπάμα. O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παίζει γκολφ με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίπ Ραζάκ, στη βάση πεζοναυτών στη Χαβάη, κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών του Ομπάμα στο Κανεόχε στη Χαβάη. Σφοδρές επικρίσεις δέχθηκε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίπ Ραζάκ καθώς την ώρα που περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των κατακλυσμιαίων πλημμυρών που πλήττουν τη χώρα εκείνος έπαιζε γκολφ στην Χαβάη με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέσα ενημέρωσης.
REUTERS / HUGH GENTRY

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παίζει γκολφ με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίπ Ραζάκ, στη βάση πεζοναυτών στη Χαβάη, κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών του Ομπάμα στο Κανεόχε στη Χαβάη. Σφοδρές επικρίσεις δέχθηκε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίπ Ραζάκ καθώς την ώρα που περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των κατακλυσμιαίων πλημμυρών που πλήττουν τη χώρα εκείνος έπαιζε γκολφ στην Χαβάη με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέσα ενημέρωσης.

Αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας. Μία γυναίκα φροντίζει ένα μικρό κορίτσι το οποίο τραυματίστηκε μετά από αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, στη Σάκμπα, στα περίχωρα της Δαμασκού. Τουλάχιστον 40 άμαχοι ανάμεσά τους και επτά παιδιά σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον δύο πόλεων που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μη κυβερνητική οργάνωση.
REUTERS / STRINGER

Μία γυναίκα φροντίζει ένα μικρό κορίτσι το οποίο τραυματίστηκε μετά από αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, στη Σάκμπα, στα περίχωρα της Δαμασκού. Τουλάχιστον 40 άμαχοι ανάμεσά τους και επτά παιδιά σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον δύο πόλεων που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μη κυβερνητική οργάνωση.

Γλυπτό από χιόνι στην Κίνα. Τεχνίτες ολοκληρώνουν ένα γλυπτό από χιόνι, σε ένα πάρκο στην Τσανγκτσούν, στην επαρχία Τζιλίν.
 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK
Τεχνίτες ολοκληρώνουν ένα γλυπτό από χιόνι, σε ένα πάρκο στην Τσανγκτσούν, στην επαρχία Τζιλίν.

 

Ινδία: Παρακολουθώντας τη διδασκαλία του Δαλάι Λάμα. Εξόριστος του Θιβέτ, φορώντας ένα παραδοσιακό κάλυμμα κεφαλής, παρακολουθεί τα διδάγματα Jangchup Lamrim που πραγματοποιούνται από τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα (δεν απεικονίζεται στη φωτογραφία), στο μοναστήρι Gaden Jangtse Thoesam Norling στο Μουντγκόντ, σατο νότιο ινδικό κρατίδιο Καρνατάκα.
REUTERS / STRINGER/INDIA

Εξόριστος του Θιβέτ, φορώντας ένα παραδοσιακό κάλυμμα κεφαλής, παρακολουθεί τα διδάγματα Jangchup Lamrim που πραγματοποιούνται από τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα (δεν απεικονίζεται στη φωτογραφία), στο μοναστήρι Gaden Jangtse Thoesam Norling στο Μουντγκόντ, σατο νότιο ινδικό κρατίδιο Καρνατάκα.

Διαγωνισμός χειμερινής κολύμβησης στην Πράγα. Μια γυναίκα κάνει ασκήσεις προσπαθώντας να ζεσταθεί, μετά τον ετήσιο χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό χειμερινής κολύμβησης στον ποταμό Μολδάβα στην Πράγα.
REUTERS / DAVID W CERNY

Μια γυναίκα κάνει ασκήσεις προσπαθώντας να ζεσταθεί, μετά τον ετήσιο χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό χειμερινής κολύμβησης στον ποταμό Μολδάβα στην Πράγα.

Δυτική ΄Οχθη: Ένταση σε διαδήλωση κατά της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ. Παλαιστίνιος διαδηλωτής, ντυμένος με τη στολή Άγιου Βασίλη, πετά με μία σφεντόνα ένα δακρυγόνο που εκτόξευσαν τα ισραηλινά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μετά από διαδήλωση κατά των εβραϊκών οικισμών στο χωριό Μπιλίν στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ραμάλα.
Reuters / MOHAMAD TOROKMAN

Παλαιστίνιος διαδηλωτής, ντυμένος με τη στολή Άγιου Βασίλη, πετά με μία σφεντόνα ένα δακρυγόνο που εκτόξευσαν τα ισραηλινά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μετά από διαδήλωση κατά των εβραϊκών οικισμών στο χωριό Μπιλίν στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ραμάλα.

Χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ακαπούλκο. Γιγάντιο μπαλόνι του σούπερ ήρωα Σούπερμαν αιωρείται κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης παρέλασης, κατά μήκος της προκυμαίας στο Ακαπούλκο.
REUTERS / STRINGER/MEXICO

Γιγάντιο μπαλόνι του σούπερ ήρωα Σούπερμαν αιωρείται κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης παρέλασης, κατά μήκος της προκυμαίας στο Ακαπούλκο.

Ρωσία: Παιχνίδια στο χιόνι. Παιδιά παίζουν με το χιόνι  στο κέντρο της Μόσχας.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Παιδιά παίζουν με το χιόνι στο κέντρο της Μόσχας.

ΗΠΑ: Πρεμιέρα της ταινίας "The Interview". Πρεμιέρα έκανε την Τετάρτη, ανήμερα των Χριστουγέννων, η ταινία «The Interview» σε 300 αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ πολλοί θεατές δήλωσαν ότι την παρακολούθησαν υπεραμυνόμενοι της ελευθερίας της έκφρασης, μετά και τη διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε η εταιρεία Sony Pictures. Στην ταινία δύο Αμερικανοί πράκτορες αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα σχέδιο για τη δολοφονία του ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Sony ακύρωσε την αρχική της απόφαση να αναβάλει την προβολή της ταινίας εξαιτίας ανησυχιών που υπήρχαν σχετικά με απειλές που είχε δεχτεί από τους χάκερς που πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση στα ηλεκτρονικά συστήματα της εταιρείας τον περασμένο μήνα.
REUTERS / KEVORK DJANSEZIAN

Πρεμιέρα έκανε την Τετάρτη, ανήμερα των Χριστουγέννων, η ταινία «The Interview» σε 300 αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ πολλοί θεατές δήλωσαν ότι την παρακολούθησαν υπεραμυνόμενοι της ελευθερίας της έκφρασης, μετά και τη διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε η εταιρεία Sony Pictures. Στην ταινία δύο Αμερικανοί πράκτορες αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα σχέδιο για τη δολοφονία του ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Sony ακύρωσε την αρχική της απόφαση να αναβάλει την προβολή της ταινίας εξαιτίας ανησυχιών που υπήρχαν σχετικά με απειλές που είχε δεχτεί από τους χάκερς που πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση στα ηλεκτρονικά συστήματα της εταιρείας τον περασμένο μήνα.

Φεστιβάλ ελεφάντων στο Νεπάλ. Ένας άντρας, γνωστός ως μαχούτ (οδηγός και φύλακας ελεφάντων), κοσμεί τον ελέφαντά του χρησιμοποιώντας κιμωλία, ενώ προετοιμάζεται για το Φεστιβάλ Ελέφαντα στη Σαουράχα στο Τσίτουαν, νότια του Κατμαντού. Στις 26 Δεκεμβρίου ξεκινά το φεστιβάλ ελεφάντων, κατά τη διάρκεια του οποίου ελέφαντες με τους εκπαιδευτές τους λαμβάνουν μέρος σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και σε αγώνες ποδοσφαίρου. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ολοκληρώνονται στις 30 Δεκεμβρίου.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ένας άντρας, γνωστός ως μαχούτ (οδηγός και φύλακας ελεφάντων), κοσμεί τον ελέφαντά του χρησιμοποιώντας κιμωλία, ενώ προετοιμάζεται για το Φεστιβάλ Ελέφαντα στη Σαουράχα στο Τσίτουαν, νότια του Κατμαντού. Στις 26 Δεκεμβρίου ξεκινά το φεστιβάλ ελεφάντων, κατά τη διάρκεια του οποίου ελέφαντες με τους εκπαιδευτές τους λαμβάνουν μέρος σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και σε αγώνες ποδοσφαίρου. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ολοκληρώνονται στις 30 Δεκεμβρίου.