Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014 22:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014.

Λιβύη: Επίθεση σε δεξαμενή πετρελαίου. Τουλάχιστον 19 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ισλαμιστές στην ανατολική Λιβύη, όπου επίσης μια δεξαμενή πετρελαίου έπιασε φωτιά εν μέσω μαχών. Oι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής αργού στο ες Σίντερ, στο Ρας Λανούφ και στη Μπρέγκα, οι σημαντικότεροι της Λιβύης αποτελούν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και στους ισλαμιστές της συμμαχίας Αυγή της Λιβύης εδώ και ημέρες.
REUTERS / STRINGER

Τουλάχιστον 19 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ισλαμιστές στην ανατολική Λιβύη, όπου επίσης μια δεξαμενή πετρελαίου έπιασε φωτιά εν μέσω μαχών. Oι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής αργού στο ες Σίντερ, στο Ρας Λανούφ και στη Μπρέγκα, οι σημαντικότεροι της Λιβύης αποτελούν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και στους ισλαμιστές της συμμαχίας Αυγή της Λιβύης εδώ και ημέρες.

Προσευχές για τους νεκρούς 10 χρόνια μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία. Χιλιάδες Ινδονήσιοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, συγκεντρώθηκαν σε ένα τέμενος για να προσευχηθούν 10 χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι, που είχε συγκλονίσει όλο τον πλανήτη, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 226.000 νεκρούς. Η προσευχή πραγματοποιήθηκε σε ένα από λίγα κτήρια που παρέμειναν όρθια στην Μπάντα Άσεχ, την πόλη που κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από τα ορμητικά κύματα, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 9,1 Ρίχτερ, ανοιχτά της Σουμάτρας, στις 26 Δεκεμβρίου του 2004.
EPA / ADI WEDA

Χιλιάδες Ινδονήσιοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, συγκεντρώθηκαν σε ένα τέμενος για να προσευχηθούν 10 χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι, που είχε συγκλονίσει όλο τον πλανήτη, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 226.000 νεκρούς. Η προσευχή πραγματοποιήθηκε σε ένα από λίγα κτήρια που παρέμειναν όρθια στην Μπάντα Άσεχ, την πόλη που κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από τα ορμητικά κύματα, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 9,1 Ρίχτερ, ανοιχτά της Σουμάτρας, στις 26 Δεκεμβρίου του 2004.

Μήνυμα ειρήνης από τον Πάπα Φραγκίσκο. Με την καθιερωμένη ευλογία του «urbi et orbi» (προς την πόλη και την οικουμένη), αλλά και με την έκκληση να σταματήσουν οι πόλεμοι, απευθύνθηκε σήμερα στους καθολικούς όλου του κόσμου ο Πάπας Φραγκίσκος. Τα φετινά είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα που γιορτάζει ο Αργεντινός ποντίφικας μετά την εκλογή του και η δημοτικότητά του σε όλον τον κόσμο συνεχίζει να αυξάνεται.
EPA / OSSERVATORE ROMANO / HANDOUT

Με την καθιερωμένη ευλογία του «urbi et orbi» (προς την πόλη και την οικουμένη), αλλά και με την έκκληση να σταματήσουν οι πόλεμοι, απευθύνθηκε σήμερα στους καθολικούς όλου του κόσμου ο Πάπας Φραγκίσκος. Τα φετινά είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα που γιορτάζει ο Αργεντινός ποντίφικας μετά την εκλογή του και η δημοτικότητά του σε όλον τον κόσμο συνεχίζει να αυξάνεται.

Χιόνια στη Μόσχα. Ένας άνδρας περπατά στην Κόκκινη Πλατεία κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης στη ρωσική πρωτεύουσα. Η Μόσχα πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα διαρκέσουν έως το βράδυ της Πέμπτης. Περισσότερες από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και στα τρία διεθνή αεροδρόμια της πόλης.
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Ένας άνδρας περπατά στην Κόκκινη Πλατεία κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης στη ρωσική πρωτεύουσα. Η Μόσχα πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα διαρκέσουν έως το βράδυ της Πέμπτης. Περισσότερες από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και στα τρία διεθνή αεροδρόμια της πόλης.

Αλεξιπτωτιστές Άγιοι Βασίληδες στην Κίνα. Μέλη μίας τοπικής λέσχης αλεξιπτωτιστών της κινεζικής επαρχίας Γκουεϊτζόου, φορώντας στολές του Άγιου Βασίλη, πετούν σε κατοικημένη περιοχή προκειμένου να μοιράσουν δώρα στους πεζούς, στο πλαίσιο χριστουγεννιάτικης διαφημιστικής εκδήλωσης.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μέλη μίας τοπικής λέσχης αλεξιπτωτιστών της κινεζικής επαρχίας Γκουεϊτζόου, φορώντας στολές του Άγιου Βασίλη, πετούν σε κατοικημένη περιοχή προκειμένου να μοιράσουν δώρα στους πεζούς, στο πλαίσιο χριστουγεννιάτικης διαφημιστικής εκδήλωσης.

Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης από τον δήμο Αθηναίων . Το καθιερωμένο εορταστικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι για απόρους και αστέγους «έστρωσε» ο δήμος Αθηναίων, στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ. Από νωρίς το μεσημέρι, στον χώρο της εκδήλωσης, βρέθηκαν οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι χωρίς οικογένεια και άλλοι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό. Στο χριστουγεννιάτικο γεύμα συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, που έφαγαν την παραδοσιακή γαλοπούλα συνοδεία σαλάτας, αναψυκτικών και γλυκών. Επίσης, σακούλες με τρόφιμα δόθηκαν σε άλλα 100 άτομα που δεν μπόρεσαν να βρουν θέση στο γεύμα.
EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Το καθιερωμένο εορταστικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι για απόρους και αστέγους «έστρωσε» ο δήμος Αθηναίων, στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ. Από νωρίς το μεσημέρι, στον χώρο της εκδήλωσης, βρέθηκαν οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι χωρίς οικογένεια και άλλοι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό. Στο χριστουγεννιάτικο γεύμα συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, που έφαγαν την παραδοσιακή γαλοπούλα συνοδεία σαλάτας, αναψυκτικών και γλυκών. Επίσης, σακούλες με τρόφιμα δόθηκαν σε άλλα 100 άτομα που δεν μπόρεσαν να βρουν θέση στο γεύμα.

Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην πλατεία Συντάγματος . Πλήθος κόσμου παρακολουθεί χορευτές του δρόμου που χορεύουν συρτάκι στην πλατεία Συντάγματος ανήμερα των Χριστουγέννων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί χορευτές του δρόμου που χορεύουν συρτάκι στην πλατεία Συντάγματος ανήμερα των Χριστουγέννων.

Πρωινή ομίχλη στη Θεσσαλονίκη. Πρωινή ομίχλη στη Θεσσαλονίκη.
FOSPHOTOS / Giannis Papanikos

Πρωινή ομίχλη στη Θεσσαλονίκη.

Χαμηλή νέφωση στην Αθήνα. Άποψη του Υμηττού από την περιοχή της Βαρυμπόμπης, καλυμμένο με χαμηλή νέφωση την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου. Λόγω των καιρικών συνθηκών, τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος προχώρησαν σε σύσταση για περιορισμό της χρήσης των τζακιών.
ΑΠΕ/ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Άποψη του Υμηττού από την περιοχή της Βαρυμπόμπης, καλυμμένο με χαμηλή νέφωση την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου. Λόγω των καιρικών συνθηκών, τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος προχώρησαν σε σύσταση για περιορισμό της χρήσης των τζακιών.

Το παλιό λιμάνι της Πάτρας. Στιγμιότυπο από το παλιό λιμάνι της Πάτρας την ημέρα των Χριστουγέννων.
SOOC / MENELAOS MYRILLAS

Στιγμιότυπο από το παλιό λιμάνι της Πάτρας την ημέρα των Χριστουγέννων.