Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 18:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014.

Εργασία και χριστουγεννιάτικη διάθεση. Δύο καθαριστές παραθύρων έδωσαν εορταστική νότα στη δουλειά τους και ντύθηκαν Άγιος Βασίλης και τάρανδος, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους επισκέπτες εμπορικού κέντρου στο Τόκυο της Ιαπωνίας.
REUTERS / YUYA SHINO

Δύο καθαριστές παραθύρων έδωσαν εορταστική νότα στη δουλειά τους και ντύθηκαν Άγιος Βασίλης και τάρανδος, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους επισκέπτες εμπορικού κέντρου στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

Γιορτινές στιγμές σε προσφυγικό καταυλισμό . Ένα παιδί, πρόσφυγας από τη Συρία δείχνει στον φωτογραφικό φακό το χριστουγεννιάτικό του δώρο. Ο οργανισμός Alphabet φρόντισε να προσφέρει στιγμές χαράς στα παιδιά που περνούν δύσκολες στιγμές στον προσφυγικό καταυλισμό που διαμένουν, στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, στα σύνορα με τη Συρία.
REUTERS / JAMAL SAIDI

Ένα παιδί, πρόσφυγας από τη Συρία δείχνει στον φωτογραφικό φακό το χριστουγεννιάτικό του δώρο. Ο οργανισμός Alphabet φρόντισε να προσφέρει στιγμές χαράς στα παιδιά που περνούν δύσκολες στιγμές στον προσφυγικό καταυλισμό που διαμένουν, στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, στα σύνορα με τη Συρία.

Χριστουγεννιάτικο κλίμα στη Βαρβάκειο αγορά. Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων.
FOSPHOTOS / ??????? ??????

Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικο γλέντι στη Θεσσαλονίκη. Κόσμος διασκεδάζει στην αγορά Μοδιάνο, παραμονή Χριστουγέννων, στη Θεσσαλονίκη.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Κόσμος διασκεδάζει στην αγορά Μοδιάνο, παραμονή Χριστουγέννων, στη Θεσσαλονίκη.

ΗΠΑ: Τα Χριστούγεννα η πρεμιέρα της ταινίας «The Interview». Σε τουλάχιστον 200 κινηματογραφικές αίθουσες θα προβληθεί τελικά ανήμερα των Χριστουγέννων η ταινία της Sony Pictures Entertainment «The Interview», λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική αναβολή της πρεμιέρας εξαιτίας της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκαν τα πληροφορικά συστήματα του αμερικανικού κινηματογραφικού στούντιο. Η ταινία είναι μια παρωδία που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν. Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Πιονγκγιάνγκ ότι βρίσκεται πίσω από τη διαδικτυακή επίθεση.
REUTERS / RICK WILKING

Σε τουλάχιστον 200 κινηματογραφικές αίθουσες θα προβληθεί τελικά ανήμερα των Χριστουγέννων η ταινία της Sony Pictures Entertainment «The Interview», λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική αναβολή της πρεμιέρας εξαιτίας της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκαν τα πληροφορικά συστήματα του αμερικανικού κινηματογραφικού στούντιο. Η ταινία είναι μια παρωδία που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν. Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Πιονγκγιάνγκ ότι βρίσκεται πίσω από τη διαδικτυακή επίθεση.

Kλέφτης… εσωρούχων!. Όχι δεκάδες, ούτε εκατοντάδες, αλλά τουλάχιστον 2 χιλιάδες κομμάτια εσωρούχων και στηθόδεσμων, εντόπισαν οι αρχές της Κίνας, με αφορμή την… κατάρρευση της οροφής ενός διαμερίσματος, στην πόλη Γιούλιν, στα νότια της χώρας.  Ένοχος ένας 30χρονος άνδρας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έπασχε από ψυχικά προβλήματα από όταν ήταν νέος και ότι δεν μπορούσε να πει με σιγουριά πόσο καιρό είχε αυτή την εμμονή με τα γυναικεία εσώρουχα. Οι γυναίκες ένοικοι του συγκροτήματος κατοικιών όπου διέμενε ο άνδρας διαμαρτύρονταν συχνά για τη μυστηριώδη εξαφάνιση των εσωρούχων τους.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Όχι δεκάδες, ούτε εκατοντάδες, αλλά τουλάχιστον 2 χιλιάδες κομμάτια εσωρούχων και στηθόδεσμων, εντόπισαν οι αρχές της Κίνας, με αφορμή την… κατάρρευση της οροφής ενός διαμερίσματος, στην πόλη Γιούλιν, στα νότια της χώρας.  Ένοχος ένας 30χρονος άνδρας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έπασχε από ψυχικά προβλήματα από όταν ήταν νέος και ότι δεν μπορούσε να πει με σιγουριά πόσο καιρό είχε αυτή την εμμονή με τα γυναικεία εσώρουχα. Οι γυναίκες ένοικοι του συγκροτήματος κατοικιών όπου διέμενε ο άνδρας διαμαρτύρονταν συχνά για τη μυστηριώδη εξαφάνιση των εσωρούχων τους.

Πολωνία: Εορταστικό γεύμα για απόρους και αστέγους. Στιγμιότυπο από εορταστικό γεύμα για απόρους και αστέγους στην πόλη Πόζναν της Πολωνίας. 
EPA / PAWEL JASKOLKA

Στιγμιότυπο από εορταστικό γεύμα για απόρους και αστέγους στην πόλη Πόζναν της Πολωνίας. 

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανταλλάσσει χειραψίες με τα μέλη της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας που του έψαλε τα κάλαντα στο μέγαρο Μαξίμου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανταλλάσσει χειραψίες με τα μέλη της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας που του έψαλε τα κάλαντα στο μέγαρο Μαξίμου.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία.
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία.

Καθημερινή ζωή στην Κούβα. Μια παρέα παιδιών παίζει σε δρόμο της Αβάνας. 
REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Μια παρέα παιδιών παίζει σε δρόμο της Αβάνας. 

Ινδία: Επιθέσεις ανταρτών στο κρατίδιο Άσαμ. Ένας άντρας περπατά δίπλα σε κατοικία των αυτοχθόνων Μπόντο, που έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ύστερα από επίθεση που αποδίδεται στους αυτονομιστές του Εθνικού Δημοκρατικού Μετώπου του Μπόντολαντ (NDFB), στο κρατίδιο Ασαμ της βορειοανατολικής Ινδίας. Συνολικά 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν στις επιθέσεις. Το κρατίδιο Ασαμ έχει μακρά ιστορία συγκρούσεων για εδαφικές διαφορές, συχνά βίαιων, ανάμεσα στις φυλές αυτοχθόνων Μπόντο, στους μουσουλμάνους εποίκους και στην κοινότητα Αντιβάσι.
EPA / STR

Ένας άντρας περπατά δίπλα σε κατοικία των αυτοχθόνων Μπόντο, που έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ύστερα από επίθεση που αποδίδεται στους αυτονομιστές του Εθνικού Δημοκρατικού Μετώπου του Μπόντολαντ (NDFB), στο κρατίδιο Ασαμ της βορειοανατολικής Ινδίας. Συνολικά 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν στις επιθέσεις. Το κρατίδιο Ασαμ έχει μακρά ιστορία συγκρούσεων για εδαφικές διαφορές, συχνά βίαιων, ανάμεσα στις φυλές αυτοχθόνων Μπόντο, στους μουσουλμάνους εποίκους και στην κοινότητα Αντιβάσι.

Ποζάροντας στο φακό. Ένα αγοράκι ποζάρει για μια φωτογραφία μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο στο Πεκίνο.
REUTERS / JASON LEE

Ένα αγοράκι ποζάρει για μια φωτογραφία μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο στο Πεκίνο.

Περίπατος στο γκρίζο Πουντόνγκ . Πολίτες περπατούν στην επιχειρηματική ζώνη Πουντόνγκ, στη γκρίζα λόγω ατμοσφαιρικής μόλυνσης, Σαγκάη.
REUTERS / ALY SONG

Πολίτες περπατούν στην επιχειρηματική ζώνη Πουντόνγκ, στη γκρίζα λόγω ατμοσφαιρικής μόλυνσης, Σαγκάη.

Μουσείο στη συμβολή των ποταμών Ροδανού και Σον. Άποψη από το εσωτερικό του Μουσείου «Confluences» που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Ροδανού και Σον στη Λιόν. Το Μουσείο που άνοιξε στις 20 Δεκεμβρίου φιλοξενεί εκθέματα φυσικής ιστορίας και ανθρωπολογίας. 
REUTERS / ROBERT PRATTA

Άποψη από το εσωτερικό του Μουσείου «Confluences» που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Ροδανού και Σον στη Λιόν. Το Μουσείο που άνοιξε στις 20 Δεκεμβρίου φιλοξενεί εκθέματα φυσικής ιστορίας και ανθρωπολογίας. 

Χριστουγεννιάτικες βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Μία γυναίκα περπατάει μπροστά από το φωτισμένο σήμα της Αθήνας, μέρος του χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μία γυναίκα περπατάει μπροστά από το φωτισμένο σήμα της Αθήνας, μέρος του χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης.