Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014 21:48

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014.

Αναπαράσταση της «Ανακωχής των Χριστουγέννων». Άντρας με στολή του γερμανικού στρατού συμμετέχει στην αναπαράσταση της «Ανακωχής των Χριστουγέννων» σε ένα χαράκωμα στην περιοχή Βαρντόν του Βελγίου. «Ανακωχή των Χριστουγέννων» αποκαλείται μια σειρά από ανεπίσημες εκεχειρίες που έλαβαν χώρα στο Δυτικό Μέτωπο στις γιορτές των Χριστουγέννων του 1914 κατά τη διάρκεια του Α
EPA / STEPHANIE LECOCQ

Άντρας με στολή του γερμανικού στρατού συμμετέχει στην αναπαράσταση της «Ανακωχής των Χριστουγέννων» σε ένα χαράκωμα στην περιοχή Βαρντόν του Βελγίου. «Ανακωχή των Χριστουγέννων» αποκαλείται μια σειρά από ανεπίσημες εκεχειρίες που έλαβαν χώρα στο Δυτικό Μέτωπο στις γιορτές των Χριστουγέννων του 1914 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με μαρτυρίες των στρατιωτών, σε ορισμένες περιοχές οι Γερμανοί και Βρετανοί στρατιώτες συνομίλησαν μεταξύ τους στην ουδέτερη ζώνη, αντάλλαξαν τρόφιμα, τσιγάρα κι άλλα αντικείμενα και είχαν τη δυνατότητα να περισυλλέξουν τους τραυματίες και τους νεκρούς.

Αίγυπτος: Άνοιξε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα. Παλαιστίνιος περιμένει να περάσει στην Αίγυπτο από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, το οποίο άνοιξε σήμερα για τους εισερχόμενους από τη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών. Η Ράφα είναι το μοναδικό σημαντικό σημείο διέλευσης ανάμεσα στη φτωχή Γάζα, όπου κατοικούν 1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, και τον έξω κόσμο που δεν συνορεύει με το Ισραήλ, το οποίο μπλοκάρει τη λωρίδα και επιτρέπει τη διέλευση κυρίως για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Η Αίγυπτος έκλεισε το πέρασμα στις 25 Οκτωβρίου, όταν ισλαμιστές μαχητές στην όμορη περιοχή του Σινά σκότωσαν 33 μέλη των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας - σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά αντικρατικής βίας μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Παλαιστίνιος περιμένει να περάσει στην Αίγυπτο από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, το οποίο άνοιξε σήμερα για τους εισερχόμενους από τη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών. Η Ράφα είναι το μοναδικό σημαντικό σημείο διέλευσης ανάμεσα στη φτωχή Γάζα, όπου κατοικούν 1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, και τον έξω κόσμο που δεν συνορεύει με το Ισραήλ, το οποίο μπλοκάρει τη λωρίδα και επιτρέπει τη διέλευση κυρίως για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Η Αίγυπτος έκλεισε το πέρασμα στις 25 Οκτωβρίου, όταν ισλαμιστές μαχητές στην όμορη περιοχή του Σινά σκότωσαν 33 μέλη των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας - σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά αντικρατικής βίας μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Στο πνεύμα των ημερών οι εξέδρες του Άνφιλντ. Φίλαθλος της Λίβερπουλ παρακολουθεί τον αγώνα με την Άρσεναλ με εμφάνιση που παραπέμπει στον Ιησού και κρατώντας πλακάτ με μήνυμα υποστήριξης προς τον προπονητή των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος τον τελευταίο καιρό δέχεται σφοδρή κριτική για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας. Το ντέρμπι στο «Άνφιλντ» για τη 17η αγωνιστική στην πρέμιερ λιγκ έληξε ισόπαλο (2-2).
REUTERS / PHIL NOBLE

Φίλαθλος της Λίβερπουλ παρακολουθεί τον αγώνα με την Άρσεναλ με εμφάνιση που παραπέμπει στον Ιησού και κρατώντας πλακάτ με μήνυμα υποστήριξης προς τον προπονητή των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος τον τελευταίο καιρό δέχεται σφοδρή κριτική για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας. Το ντέρμπι στο «Άνφιλντ» για τη 17η αγωνιστική στην πρέμιερ λιγκ έληξε ισόπαλο (2-2).

Σκύλος κάνει βόλτα στη Σαγκάη... στα δύο του πόδια . Ο σκύλος με το όνομα «Xiaoniu», έχοντας φορέσει τα απαραίτητα αξεσουάρ για την έξοδό του, διασχίζει μια διάβαση στη Σαγκάη. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο σκύλος συνοδεύει καθημερινά το αφεντικό του στα ψώνια του και μπορεί να περπατά με δύο πόδια για περίπου μία ώρα. Ο ιδιοκτήτης του «Xiaoniu» βρήκε το σκυλί παρατημένο πριν από τρία χρόνια και αποφάσισε να το υιοθετήσει και να το εκπαιδεύσει.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ο σκύλος με το όνομα «Xiaoniu», έχοντας φορέσει τα απαραίτητα αξεσουάρ για την έξοδό του, διασχίζει μια διάβαση στη Σαγκάη. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο σκύλος συνοδεύει καθημερινά το αφεντικό του στα ψώνια του και μπορεί να περπατά με δύο πόδια για περίπου μία ώρα. Ο ιδιοκτήτης του «Xiaoniu» βρήκε το σκυλί παρατημένο πριν από τρία χρόνια και αποφάσισε να το υιοθετήσει και να το εκπαιδεύσει.

Διαμαρτυρία από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου . Ο Ιταλός επιχειρηματίας Μαρτσέλο ντι Φινίτσιο έχει σκαρφαλώσει στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, διαμαρτυρόμενος με αυτόν τον τρόπο κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι η πέμπτη φορά που ο επιχειρηματίας πραγματοποιεί αντίστοιχη διαμαρτυρία στο Βατικανό.
EPA / ANGELO CARCONI

Ο Ιταλός επιχειρηματίας Μαρτσέλο ντι Φινίτσιο έχει σκαρφαλώσει στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, διαμαρτυρόμενος με αυτόν τον τρόπο κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι η πέμπτη φορά που ο επιχειρηματίας πραγματοποιεί αντίστοιχη διαμαρτυρία στο Βατικανό.

Καθημερινή ζωή στη Ν. Αφρική. Μια παρέα κοριτσιών παίζει μπροστά από διαφημιστική αφίσα στο Γιοχάνεσμπουργκ.
EPA / KIM LUDBROOK

Μια παρέα κοριτσιών παίζει μπροστά από διαφημιστική αφίσα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Δέντρο από ομπρέλες στο Βερολίνο. Φωτεινές ομπρέλες σχηματίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο εορταστικής αγοράς του Βερολίνου, με μια ρόδα λούνα παρκ, που δεν χρησιμοποιείται πια, να διακρίνεται στο φόντο. 
EPA / KAY NIETFELD

Φωτεινές ομπρέλες σχηματίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο εορταστικής αγοράς του Βερολίνου, με μια ρόδα λούνα παρκ, που δεν χρησιμοποιείται πια, να διακρίνεται στο φόντο. 

Επιχείρηση κατά της παράνομης αλιείας στην Ινδονησία. Αλιευτικά σκάφη με σημαία της Παπούα - Νέας Γουϊνέας καταστρέφονται από το πολεμικό ναυτικό της Ινδονησίας. Οι αρχές είχαν συλλάβει νωρίτερα το πλήρωμα των σκαφών που εντοπίστηκαν να ψαρεύουν παράνομα στις ακτές της Αμπόν στο αρχιπέλαγος των Μολούκων.
REUTERS / ANTARA FOTO

Αλιευτικά σκάφη με σημαία της Παπούα - Νέας Γουϊνέας καταστρέφονται από το πολεμικό ναυτικό της Ινδονησίας. Οι αρχές είχαν συλλάβει νωρίτερα το πλήρωμα των σκαφών που εντοπίστηκαν να ψαρεύουν παράνομα στις ακτές της Αμπόν στο αρχιπέλαγος των Μολούκων.

Γεωργία: Εκδηλώσεις για τα 135 χρόνια από τη γέννηση του Στάλιν . Ένας άντρας συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 135 χρόνων από τη γέννηση του Ιωσήφ Στάλιν, στην γενέτειρά του τελευταίου, την πόλη Γκόρι της ανατολικής Γεωργίας.
REUTERS / DAVID MDZINARISHVILI

Ένας άντρας συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 135 χρόνων από τη γέννηση του Ιωσήφ Στάλιν, στην γενέτειρά του τελευταίου, την πόλη Γκόρι της ανατολικής Γεωργίας.

Πατινάζ σε παγωμένο χωράφι . Ένας άντρας κάνει πατινάζ σε χωράφι που έχει καλυφθεί από πάγο, σε προάστιο της Στοκχόλμης. Οι παγωμένες εκτάσεις γης θεωρούνται ασφαλέστερες για πατινάζ σε σχέση με τις λίμνες και τα ποτάμια και προτιμώνται για το λόγο αυτό από αρκετούς λάτρεις του χειμερινού αθλήματος στη Σουηδία.
EPA / TOBIAS ROSTLUND

Ένας άντρας κάνει πατινάζ σε χωράφι που έχει καλυφθεί από πάγο, σε προάστιο της Στοκχόλμης. Οι παγωμένες εκτάσεις γης θεωρούνται ασφαλέστερες για πατινάζ σε σχέση με τις λίμνες και τα ποτάμια και προτιμώνται για το λόγο αυτό από αρκετούς λάτρεις του χειμερινού αθλήματος στη Σουηδία.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Μια γυναίκα προσπαθεί να προστατευθεί από το κρύο στο Παλαιό Δελχί.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Μια γυναίκα προσπαθεί να προστατευθεί από το κρύο στο Παλαιό Δελχί.

Το 2014 η χρονιά με τους περισσότερους νεκρούς άμαχους στο Αφγανιστάν. Ένα κορίτσι παίζει στην κορυφή ενός λόφου στην Καμπούλ. Τα περισσότερα θύματα μεταξύ αμάχων καταγράφηκαν το 2014 στο Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν έχουν εντατικοποιήσει τις επιθέσεις τους καθώς πλησιάζει η ώρα της αποχώρηση; του μεγαλύτερου μέρους των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με στοιχεία της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA), 3.188 άμαχοι σκοτώθηκαν και 6.429 τραυματίστηκαν από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Νοεμβρίου στη σύγκρουση, στην οποία αντιπαρατίθενται οι αφγανικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ με τους εξεγερμένους Ταλιμπάν.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Ένα κορίτσι παίζει στην κορυφή ενός λόφου στην Καμπούλ. Τα περισσότερα θύματα μεταξύ αμάχων καταγράφηκαν το 2014 στο Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν έχουν εντατικοποιήσει τις επιθέσεις τους καθώς πλησιάζει η ώρα της αποχώρηση; του μεγαλύτερου μέρους των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με στοιχεία της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA), 3.188 άμαχοι σκοτώθηκαν και 6.429 τραυματίστηκαν από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Νοεμβρίου στη σύγκρουση, στην οποία αντιπαρατίθενται οι αφγανικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ με τους εξεγερμένους Ταλιμπάν.

Δολοφονία δύο αστυνομικών στη Ν. Υόρκη. Αστυνομικοί χαιρετούν το όχημα που μεταφέρει τις σορούς των δύο συναδέλφων τους που δολοφονήθηκαν,  ενώ βρίσκονταν σε περιπολία στην περιοχή Μπέντφορντ-Στίβενσαν του Μπρούκλιν. Ένας ένοπλος, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης απειλητικά μηνύματα κατά της αστυνομίας, πυροβόλησε θανάσιμα το Σάββατο τους δύο αστυνομικούς, ενώ αυτοί βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό τους, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.
REUTERS / STEPHANIE KEITH

Αστυνομικοί χαιρετούν το όχημα που μεταφέρει τις σορούς των δύο συναδέλφων τους που δολοφονήθηκαν,  ενώ βρίσκονταν σε περιπολία στην περιοχή Μπέντφορντ-Στίβενσαν του Μπρούκλιν. Ένας ένοπλος, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης απειλητικά μηνύματα κατά της αστυνομίας, πυροβόλησε θανάσιμα το Σάββατο τους δύο αστυνομικούς, ενώ αυτοί βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό τους, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Κατέθεσε ο Π. Χαϊκάλης στον εισαγγελέα. Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης κατά τη συμπληρωματική του κατάθεση στον εισαγγελέα Πάνο Παναγιωτόπουλο και ζήτησε άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ συνοδευόταν από τη δικηγόρο και σύζυγο του Πάνου Καμμένου Έλενα Τζούλη, η οποία είπε ότι ζητήθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που επικοινωνούσε με τον κ. Χαϊκάλη το επίμαχο διάστημα.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης κατά τη συμπληρωματική του κατάθεση στον εισαγγελέα Πάνο Παναγιωτόπουλο και ζήτησε άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ συνοδευόταν από τη δικηγόρο και σύζυγο του Πάνου Καμμένου Έλενα Τζούλη, η οποία είπε ότι ζητήθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που επικοινωνούσε με τον κ. Χαϊκάλη το επίμαχο διάστημα.

Νυχτερινή ομίχλη στα Τρίκαλα. Φωτογραφία από τις όχθες του Ληθαίου ποταμού στα Τρίκαλα, τα οποία καλύφθηκαν από πυκνή ομίχλη το βράδυ του Σαββάτου.
EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Φωτογραφία από τις όχθες του Ληθαίου ποταμού στα Τρίκαλα, τα οποία καλύφθηκαν από πυκνή ομίχλη το βράδυ του Σαββάτου.