Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 19:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 19  Δεκεμβρίου 2014.

Ανατολή ηλίου στο Αφγανιστάν. Ένας άνθρωπος διασχίζει το δρόμο, κοντά στη βάση της Forward Operating Base Fenty, στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Ένας άνθρωπος διασχίζει το δρόμο, κοντά στη βάση της Forward Operating Base Fenty, στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν.

Αποτρόπαιο έγκλημα στην Αυστραλία με οκτώ παιδιά νεκρά. Φωτογραφία από βίντειο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ABC (Australian Broadcasting Corporation), στην οποία αστυνομικοί στέκονται στον τόπο του εγκλήματος, στο προάστιο του Μανούρα στο Κέρνς. Οκτώ παιδιά, ηλικίας από 18 μηνών ως 15 ετών, βρέθηκαν δολοφονημένα μέσα σε σπίτι στην πόλη Κέρνς της πολιτείας του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, όπου η κοινή γνώμη παραμένει ακόμη «μουδιασμένη» από την αιματηρή κατάληξη της ομηρίας στο Σίδνεϊ την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης τα παιδιά - των οποίων η ηλικία δεν έχει εξακριβωθεί - μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στον ίδιο χώρο βρέθηκε τραυματισμένη και μία 34χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
REUTERS / REUTERS TV

Φωτογραφία από βίντειο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ABC (Australian Broadcasting Corporation), στην οποία αστυνομικοί στέκονται στον τόπο του εγκλήματος, στο προάστιο του Μανούρα στο Κέρνς. Οκτώ παιδιά, ηλικίας από 18 μηνών ως 15 ετών, βρέθηκαν δολοφονημένα μέσα σε σπίτι στην πόλη Κέρνς της πολιτείας του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, όπου η κοινή γνώμη παραμένει ακόμη «μουδιασμένη» από την αιματηρή κατάληξη της ομηρίας στο Σίδνεϊ την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης τα παιδιά - των οποίων η ηλικία δεν έχει εξακριβωθεί - μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στον ίδιο χώρο βρέθηκε τραυματισμένη και μία 34χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Πακιστάν: Συλλογή στοιχείων από το στρατιωτικό σχολείο στην Πεσαβάρ. Αστυνομικός συλλέγει δείγματα αίματος ως αποδεικτικά στοιχεία, από το πάτωμα του αμφιθεάτρου του στρατιωτικού σχολείου που δέχθηκε επίθεση από ενόπλους Ταλιμπάν του Πακιστάν, στην Πεσαβάρ. Η κόλαση, που προκάλεσαν οι ένοπλοι, καμικάζι Ταλιμπάν στο σχολικό συγκρότημα στην Πεσαβάρ του Πακιστάν είναι αποτυπωμένη σε όλους τους χώρους του κτηρίου.
REUTERS / FAYAZ AZIZ

Αστυνομικός συλλέγει δείγματα αίματος ως αποδεικτικά στοιχεία, από το πάτωμα του αμφιθεάτρου του στρατιωτικού σχολείου που δέχθηκε επίθεση από ενόπλους Ταλιμπάν του Πακιστάν, στην Πεσαβάρ. Η κόλαση, που προκάλεσαν οι ένοπλοι, καμικάζι Ταλιμπάν στο σχολικό συγκρότημα στην Πεσαβάρ του Πακιστάν είναι αποτυπωμένη σε όλους τους χώρους του κτηρίου.

Χριστουγεννιάτικο κλίμα στη Σιγκαπούρη. Γυναίκες τραβούν "selfies" μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, έξω από ένα εμπορικό κέντρο στην οδό Όρτσαρντ, στη Σιγκαπούρη.
REUTERS / EDGAR SU

Γυναίκες τραβούν "selfies" μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, έξω από ένα εμπορικό κέντρο στην οδό Όρτσαρντ, στη Σιγκαπούρη.

Καθαριστές τζαμιών στο Τόκιο. Καθαριστές παραθύρων, ντυμένοι με στολές αλόγου και προβάτου, ζώα που συνδέονται με το  κινεζικό ζωδιακό ημερολόγιο, καθαρίζουν τζάμια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την προώθηση του τέλος της χρονιάς και την έναρξη του νέου έτους, σε ένα ξενοδοχείο στην επιχειρηματική περιοχή του Τόκιο. Το 2014 είναι το έτος του αλόγου και το 2015 είναι το έτος των προβάτων, σύμφωνα με το κινεζικό ζωδιακό ημερολόγιο.
REUTERS / ISSEI KATO

Καθαριστές παραθύρων, ντυμένοι με στολές αλόγου και προβάτου, ζώα που συνδέονται με το κινεζικό ζωδιακό ημερολόγιο, καθαρίζουν τζάμια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την προώθηση του τέλος της χρονιάς και την έναρξη του νέου έτους, σε ένα ξενοδοχείο στην επιχειρηματική περιοχή του Τόκιο. Το 2014 είναι το έτος του αλόγου και το 2015 είναι το έτος των προβάτων, σύμφωνα με το κινεζικό ζωδιακό ημερολόγιο.

Επέτειος 10 χρόνων από το τσουνάμι που σάρωσε την Ταϊλάνδη. H οκτάχρονη κόρη ενός ψαρρά από τη Μιανμάρ, ξεκουράζεται σε μία αιώρα έξω από το σπίτι της οικογένειάς της στην Μπαν Ναμ Κεμ. Η Μπαν Ναμ Κεμ, ένα μικρό ψαροχώρι στην ακτή της Θάλασσας Ανταμάν στην Ταϊλάνδη που κατοικείται από μετανάστες εργάτες, έχασε σχεδόν το μισό από τον πληθυσμό των 5.000 κατοίκων της στο τσουνάμι. Στις 26 Δεκεμβρίου τιμάται η δέκατη επέτειος από το τσουνάμι του 2004, το πιό θανατηφόρο στην ιστορία, στο οποίο τουλάχιστον 226.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 13 χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Στην Ταϊλάνδη, πάνω από 5.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων αρκετές χιλιάδες ξένοι τουρίστες, όταν τα κύματα σάρωσαν έξι παράκτιες επαρχίες, μετατρέποντας μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου σε μαζικούς τάφους.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

H οκτάχρονη κόρη ενός ψαρρά από τη Μιανμάρ, ξεκουράζεται σε μία αιώρα έξω από το σπίτι της οικογένειάς της στην Μπαν Ναμ Κεμ. Η Μπαν Ναμ Κεμ, ένα μικρό ψαροχώρι στην ακτή της Θάλασσας Ανταμάν στην Ταϊλάνδη που κατοικείται από μετανάστες εργάτες, έχασε σχεδόν το μισό από τον πληθυσμό των 5.000 κατοίκων της στο τσουνάμι. Στις 26 Δεκεμβρίου τιμάται η δέκατη επέτειος από το τσουνάμι του 2004, το πιό θανατηφόρο στην ιστορία, στο οποίο τουλάχιστον 226.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 13 χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Στην Ταϊλάνδη, πάνω από 5.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων αρκετές χιλιάδες ξένοι τουρίστες, όταν τα κύματα σάρωσαν έξι παράκτιες επαρχίες, μετατρέποντας μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου σε μαζικούς τάφους.

Γαλλία: Επίσκεψη Άγιου Βασίλη στους βασιλικούς πιγκουίνους . Ένας βασιλικός πιγκουίνος κοιτά έναν άντρα με στολή Άγιου Βασίλη, ο οποίος κολυμπά στη δεξαμενή, στο ζωολογικό πάρκο Μαρίνλαντ, στην Αντίμπ, στη Γαλλία.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Ένας βασιλικός πιγκουίνος κοιτά έναν άντρα με στολή Άγιου Βασίλη, ο οποίος κολυμπά στη δεξαμενή, στο ζωολογικό πάρκο Μαρίνλαντ, στην Αντίμπ, στη Γαλλία.

Ομίχλη στην Ινδία. Ένας άντρας οδηγεί τη μοτοσικλέτα του μέσα σε πυκνή ομίχλη, ένα χειμωνιάτικο πρωινό, στη βόρεια ινδική πόλη Αλαχαμπάντ.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Ένας άντρας οδηγεί τη μοτοσικλέτα του μέσα σε πυκνή ομίχλη, ένα χειμωνιάτικο πρωινό, στη βόρεια ινδική πόλη Αλαχαμπάντ.

Συνέντευξη Τύπου Π. Καμμένου για την καταγγελία απόπειρας χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη. Κάλεσμα στην κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε ο Π. Χαϊκάλης απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την καταγγελία επιχείρησης χρηματισμού και πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει το κόστος να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος.
SOOC / Nick Paleologos

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε ο Π. Χαϊκάλης απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την καταγγελία επιχείρησης χρηματισμού και πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει το κόστος να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος.

Αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας στη Μαδρίτη. Πυροτεχνουργός στέκεται δίπλα σε έναν ανιχνευτή βόμβας, έξω από την έδρα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας (PP), στη Μαδρίτη. Σε συναγερμό ετέθη η αστυνομία στη Μαδρίτη, όταν Ισπανός επιχειρηματίας που έχει καταστραφεί, έβαλε στο αυτοκίνητό του δύο φιάλες βουτανίου και το έριξε πάνω στην έδρα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP), χωρίς ευτυχώς να ακολουθήσει έκρηξη. Η περιοχή αποκλείστηκε και ο άνδρας συνελήφθη. Στο αυτοκίνητο εκτός από τις φιάλες υπήρχε ένας εκρηκτικός μηχανισμός. Στο περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς.
REUTERS / PAUL HANNA

Πυροτεχνουργός στέκεται δίπλα σε έναν ανιχνευτή βόμβας, έξω από την έδρα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας (PP), στη Μαδρίτη. Σε συναγερμό ετέθη η αστυνομία στη Μαδρίτη, όταν Ισπανός επιχειρηματίας που έχει καταστραφεί, έβαλε στο αυτοκίνητό του δύο φιάλες βουτανίου και το έριξε πάνω στην έδρα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP), χωρίς ευτυχώς να ακολουθήσει έκρηξη. Η περιοχή αποκλείστηκε και ο άνδρας συνελήφθη. Στο αυτοκίνητο εκτός από τις φιάλες υπήρχε ένας εκρηκτικός μηχανισμός. Στο περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς.

Τουρκία: Ελεύθερος ο αρχισυντάκτης της Zaman. Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Zaman, Εκρέμ Ντουμανλί, χαιρετά τους υποστηρικτές του αφού αφέθηκε ελεύθερος, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κωσταντινούπολη. Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης άφησε ελεύθερο τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Zaman, ο  οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια εφόδων της αστυνομίας σε γραφεία μέσων ενημέρωσης το σαββατοκύριακο. Ο Εκρέμ Ντουμανλί βρίσκεται ανάμεσα στους οκτώ υπόπτους οι οποίοι κρατήθηκαν ως ύποπτοι για προσπάθεια ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης. Τέσσερις άλλοι, μεταξύ αυτών διευθυντής τηλεοπτικού σταθμού, θα παραμείνουν προφυλακισμένοι.
REUTERS / MURAD SEZER

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Zaman, Εκρέμ Ντουμανλί, χαιρετά τους υποστηρικτές του αφού αφέθηκε ελεύθερος, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κωσταντινούπολη. Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης άφησε ελεύθερο τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Zaman, ο  οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια εφόδων της αστυνομίας σε γραφεία μέσων ενημέρωσης το σαββατοκύριακο. Ο Εκρέμ Ντουμανλί βρίσκεται ανάμεσα στους οκτώ υπόπτους οι οποίοι κρατήθηκαν ως ύποπτοι για προσπάθεια ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης. Τέσσερις άλλοι, μεταξύ αυτών διευθυντής τηλεοπτικού σταθμού, θα παραμείνουν προφυλακισμένοι.

Δυτική Όχθη: Διαμαρτυρία ενάντια στον εβραϊκό οικισμό της Καντόμεμ. Μικρός Παλαιστίνιος παρακολουθεί μέσα από ένα τοίχο τους Ισραηλινούς στρατιώτες (δεν απεικονίζονται στη φωτογραφία), κατά τη διάρκεια συγκρούσεων πάνω από τον εβραϊκό οικισμό Καντόμεμ, στο χωριό Κοφρ Καντόμ, κοντά στην πόλη της Δυτικής Όχθης Ναμπλούς. Σύμφωνα με αναφορές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε Παλαιστίνιοι.
EPA / ALAA BADARNEH

Μικρός Παλαιστίνιος παρακολουθεί μέσα από ένα τοίχο τους Ισραηλινούς στρατιώτες (δεν απεικονίζονται στη φωτογραφία), κατά τη διάρκεια συγκρούσεων πάνω από τον εβραϊκό οικισμό Καντόμεμ, στο χωριό Κοφρ Καντόμ, κοντά στην πόλη της Δυτικής Όχθης Ναμπλούς. Σύμφωνα με αναφορές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε Παλαιστίνιοι.