Multimedia

Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 11:56

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές στο Σίδνεϊ, όπου ένοπλος κρατά ομήρους σε καφετέρια στη Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία στην επιχειρηματική συνοικία της πόλης. Σύμφωνα με δύο ομήρους που ήλθαν σε επικοινωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο Κανάλι 10, ο ένοπλος ζήτησε σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Επικαλούμενο τα ίδια πρόσωπα -δύο γυναίκες- το κανάλι μέτεδωσε πως ο ένοπλος υποστηρίζει ότι σε διάφορα σημεία έχουν τοποθετηθεί τέσσερις βόμβες. Πέντε πρόσωπα έχουν καταφέρει να βγουν από το κατάστημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν διέφυγαν ή αν απελευθερώθηκαν.

Αυστραλία - Επέμβαση της αστυνομίας. Νοσοκόμοι μεταφέρουν τραυματισμένη γυναίκα.
REUTERS / DAVID GRAY

Νοσοκόμοι μεταφέρουν τραυματισμένη γυναίκα.

Αυστραλία - Επέμβαση της αστυνομίας. Σε επιχείρηση στο κατειλημμένο καφέ του Σίδνεϊ προχώρησε η αστυνομία, μετά από 16 ώρες ομηρίας για περίπου 30 εργαζόμενους και πελάτες, με ήχους πολλαπλών πυροβολισμών να ακολουθούν την επέμβασή της.
REUTERS / JASON REED

Σε επιχείρηση στο κατειλημμένο καφέ του Σίδνεϊ προχώρησε η αστυνομία, μετά από 16 ώρες ομηρίας για περίπου 30 εργαζόμενους και πελάτες, με ήχους πολλαπλών πυροβολισμών να ακολουθούν την επέμβασή της.

Αυστραλία - Επέμβαση της αστυνομίας. Όμηροι τρέχουν στην έξοδο μετά την επέμβαση της αστυνομίας.
REUTERS / JASON REED

Όμηροι τρέχουν στην έξοδο μετά την επέμβαση της αστυνομίας.

Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ. Μια γυναίκα βγαίνει τρέχοντας από την καφετέρια και τρέχει προς τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δύο γυναίκες εξήλθαν από το κτήριο. Κατά τον ίδιο, οι δύο γυναίκες φορούσαν ποδιές, γεγονός που υποδεικνύει ότι πρόκειται για μέλη του προσωπικού της καφετέριας.
REUTERS / JASON REED

Μια γυναίκα βγαίνει τρέχοντας από την καφετέρια και τρέχει προς τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δύο γυναίκες εξήλθαν από το κτήριο. Κατά τον ίδιο, οι δύο γυναίκες φορούσαν ποδιές, γεγονός που υποδεικνύει ότι πρόκειται για μέλη του προσωπικού της καφετέριας.

Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ.
REUTERS / JASON REED
Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ.
REUTERS / JASON REED
Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ. Στιγμιότυπο από τηλεοπτική μετάδοση, στο οποίο διακρίνεται ένας άνθρωπος που έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια του. 
REUTERS / REUTERS TV

Στιγμιότυπο από τηλεοπτική μετάδοση, στο οποίο διακρίνεται ένας άνθρωπος που έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια του. 

Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ. Από ένα παράθυρο διακρίνονται όμηροι να κρατούν μια μαύρη σημαία με εν μέρει ορατή μια αραβική επιγραφή.  Φαίνεται πως πρόκειται για τη σαχάντα, τη μουσουλμανική ομολογία της πίστης «Δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του». 
REUTERS / REUTERS TV

Από ένα παράθυρο διακρίνονται όμηροι να κρατούν μια μαύρη σημαία με εν μέρει ορατή μια αραβική επιγραφή.  Φαίνεται πως πρόκειται για τη σαχάντα, τη μουσουλμανική ομολογία της πίστης «Δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του». 

Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ. Αστυνομικοί έξω από την καφετέρια «Lindt Chocolat Cafe».
EPA / DAN HIMBRECHTS

Αστυνομικοί έξω από την καφετέρια «Lindt Chocolat Cafe».

Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ.
REUTERS / JASON REED
Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ.
REUTERS / DAVID GRAY
Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ. Πολίτες βοηθούν μια ηλικιωμένη γυναίκα να απομακρυνθεί από κτήριο που βρίσκεται δίπλα στην καφετέρια. 
REUTERS / DAVID GRAY

Πολίτες βοηθούν μια ηλικιωμένη γυναίκα να απομακρυνθεί από κτήριο που βρίσκεται δίπλα στην καφετέρια. 

Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ. Πολίτες και δημοσιογράφοι παρακολουθούν τις εξελίξεις πίσω από τις κορδέλες της αστυνομίας.
EPA / JOEL CARRETT

Πολίτες και δημοσιογράφοι παρακολουθούν τις εξελίξεις πίσω από τις κορδέλες της αστυνομίας.

Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ. Η αστυνομία συγκρατεί έναν άντρα, ο οποίος προσπάθησε να προσεγγίσει την καφετέρια. 
REUTERS / DAVID GRAY

Η αστυνομία συγκρατεί έναν άντρα, ο οποίος προσπάθησε να προσεγγίσει την καφετέρια. 

Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ.
EPA / JOEL CARRETT
Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ. Αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή.
EPA / DAN HIMBRECHTS

Αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή.

Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ.
EPA / JOEL CARRETT
Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ. Πολίτες οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή που έχει εκκενώσει η αστυνομία, έχουν συγκεντρωθεί στο Χάιντ Παρκ του Σίδνεϊ.
EPA / LAUREN FARROW

Πολίτες οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή που έχει εκκενώσει η αστυνομία, έχουν συγκεντρωθεί στο Χάιντ Παρκ του Σίδνεϊ.

Ομηρία σε καφετέρια του Σίδνεϊ. Πολίτες περνούν κάτω από την κορδέλα που έχει τοποθετήσει η αστυνομία στην περιοχή γύρω από την καφετέρια.
EPA / JOEL CARRETT

Πολίτες περνούν κάτω από την κορδέλα που έχει τοποθετήσει η αστυνομία στην περιοχή γύρω από την καφετέρια.