Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 19:39

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014.

Βουτιά στο χιόνι. Ο Phil Mohun βουτάει στο χιόνι, το οποίο έχει καθαρίσει από τη σκεπή του σπιτιού του, στο Cowlesville, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε τα δυτικά της πολιτείας τις προηγούμενες ημέρες, ενώ φόβοι εκφράζονται από τις αρχές ότι η περιοχή θα βρεθεί τώρα αντιμέτωπη με πλημμύρες εξαιτίας της τήξης του χιονιού.
REUTERS / MARK BLINCH

Ο Phil Mohun βουτάει στο χιόνι, το οποίο έχει καθαρίσει από τη σκεπή του σπιτιού του, στο Cowlesville, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε τα δυτικά της πολιτείας τις προηγούμενες ημέρες, ενώ φόβοι εκφράζονται από τις αρχές ότι η περιοχή θα βρεθεί τώρα αντιμέτωπη με πλημμύρες εξαιτίας της τήξης του χιονιού.

Ένταση στις Σκουριές. Ένταση επικράτησε την Κυριακή στις Σκουριές Χαλκιδικής, όταν διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία κατά των μεταλλείων επιχείρησαν να εισβάλουν σε εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός. Η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους απωθήσει, με τους διαδηλωτές να απαντούν πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς.
 
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Ένταση επικράτησε την Κυριακή στις Σκουριές Χαλκιδικής, όταν διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία κατά των μεταλλείων επιχείρησαν να εισβάλουν σε εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός. Η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους απωθήσει, με τους διαδηλωτές να απαντούν πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς.

 

Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία. Στιγμιότυπο από το χωριό Χακούμπα, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο στη νομαρχία Ναγκάνο της Ιαπωνίας. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ανακοίνωσε ότι το μέγεθός του ήταν 6,2 βαθμοί Ρίχτερ, ενώ η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία έκανε λόγο για σεισμό 6,8 βαθμών. Σε περίπου 40 ανέρχονται οι τραυματίες. Στο Χακούμπα, ένα θέρετρο για σκι όπου είχαν διεξαχθεί κάποια από τα αθλήματα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 1998, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές και περίπου 30 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα ερείπια των σπιτιών τους, όμως διασώθηκαν όλοι, σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρακτορεία ειδήσεων.
EPA / KIMIMASA MAYAMA
Στιγμιότυπο από το χωριό Χακούμπα, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο στη νομαρχία Ναγκάνο της Ιαπωνίας. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ανακοίνωσε ότι το μέγεθός του ήταν 6,2 βαθμοί Ρίχτερ, ενώ η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία έκανε λόγο για σεισμό 6,8 βαθμών. Σε περίπου 40 ανέρχονται οι τραυματίες. Στο Χακούμπα, ένα θέρετρο για σκι όπου είχαν διεξαχθεί κάποια από τα αθλήματα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 1998, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές και περίπου 30 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα ερείπια των σπιτιών τους, όμως διασώθηκαν όλοι, σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρακτορεία ειδήσεων.
Κούρδοι πρόσφυγες στο Σουρούτς. Κούρδοι πρόσφυγες από τη συριακή πόλη Κομπάνι έχουν εγκατασταθεί σε ένα άδειο σχολικό κτήριο στην πόλη Σουρούτς της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία.
REUTERS / OSMAN ORSAL

Κούρδοι πρόσφυγες από τη συριακή πόλη Κομπάνι έχουν εγκατασταθεί σε ένα άδειο σχολικό κτήριο στην πόλη Σουρούτς της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία.

Γάζα: Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά του ισραηλινού στρατού. Συγγενής του Φάντελ Χαλάουα κλαίει. Ο 32χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για το πρώτο θύμα αφότου Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι κατέληξαν σε συμφωνία πριν από τρεις μήνες για κατάπαυση του πυρός, έπειτα από 50 ημέρες συγκρούσεων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας στη Γάζα δήλωσε ότι ο Χαλάουα καλλιεργούσε το χωράφι του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που ερρίφθη από πύργο παρατήρησης του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Λωρίδας της Γάζας. Ένας από τους συγγενείς του 32χρονου είπε ότι το θύμα έψαχνε για ωδικά πτηνά, που φτιάχνουν τις φωλιές τους στα δέντρα που βρίσκονται κοντά στην ισραηλινή μεθόριο και πωλούνται σε υψηλές τιμές στις αγορές της Γάζας.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Συγγενής του Φάντελ Χαλάουα κλαίει. Ο 32χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για το πρώτο θύμα αφότου Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι κατέληξαν σε συμφωνία πριν από τρεις μήνες για κατάπαυση του πυρός, έπειτα από 50 ημέρες συγκρούσεων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας στη Γάζα δήλωσε ότι ο Χαλάουα καλλιεργούσε το χωράφι του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που ερρίφθη από πύργο παρατήρησης του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Λωρίδας της Γάζας. Ένας από τους συγγενείς του 32χρονου είπε ότι το θύμα έψαχνε για ωδικά πτηνά, που φτιάχνουν τις φωλιές τους στα δέντρα που βρίσκονται κοντά στην ισραηλινή μεθόριο και πωλούνται σε υψηλές τιμές στις αγορές της Γάζας.

Ομίχλη καλύπτει τη λίμνη της Λουκέρνης. Ομίχλη καλύπτει τη λίμνη της Λουκέρνης, στην Ελβετία.
EPA / URS FLUEELER

Ομίχλη καλύπτει τη λίμνη της Λουκέρνης, στην Ελβετία.

Γαλλία: Επεισόδια σε διαμαρτυρία για τον θάνατο διαδηλωτή. Αστυνομικοί ρίχνουν νερό υπό πίεση κατά διαδηλωτών στη πόλη Νάντη της Γαλλίας. Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Νάντης και της Τουλούζης το Σάββατο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 21χρονου Ρεμί Φρεζ, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν ένα μήνα από έκρηξη χειροβομβίδας κρότου λάμψης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Επεισόδια ξέσπασαν και στις δύο πόλεις, και η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 30 άτομα.
REUTERS / STEPHANE MAHE
Αστυνομικοί ρίχνουν νερό υπό πίεση κατά διαδηλωτών στη πόλη Νάντη της Γαλλίας. Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Νάντης και της Τουλούζης το Σάββατο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 21χρονου Ρεμί Φρεζ, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν ένα μήνα από έκρηξη χειροβομβίδας κρότου λάμψης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Επεισόδια ξέσπασαν και στις δύο πόλεις, και η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 30 άτομα.
Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χάμιλτον. Για δεύτερη φορά στην καριέρα του (2008 η πρώτη)  ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula 1. Με πανηγυρικό τρόπο ο Βρετανός πιλότος της Mercedes τερμάτισε πρώτος στην πίστα Yas Marina στο Αμπου Ντάμπι (11η νίκη του στη διάρκεια της σεζόν), αν και εκκίνησε πίσω από το Ρόσμπεργκ.
REUTERS / AHMED JADALLAH
Για δεύτερη φορά στην καριέρα του (2008 η πρώτη) ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula 1. Με πανηγυρικό τρόπο ο Βρετανός πιλότος της Mercedes τερμάτισε πρώτος στην πίστα Yas Marina στο Αμπου Ντάμπι (11η νίκη του στη διάρκεια της σεζόν), αν και εκκίνησε πίσω από το Ρόσμπεργκ.
Πατινάζ στο Άμστερνταμ. Κόσμος κάνει πατινάζ σε παγοδρόμιο στο Άμστερνταμ, με φόντο το μουσείο Rijksmuseum.
EPA / KOEN VAN WEEL

Κόσμος κάνει πατινάζ σε παγοδρόμιο στο Άμστερνταμ, με φόντο το μουσείο Rijksmuseum.

Πολύχρωμος αγώνας δρόμου στην Ινδονησία. Συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου των χρωμάτων, που πραγματοποιήθηκε στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, ρίχνουν χρωματιστή σκόνη.
EPA / ADI WEDA

Συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου των χρωμάτων, που πραγματοποιήθηκε στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, ρίχνουν χρωματιστή σκόνη.