Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 18:54

Θεαματική έναρξη της εορταστικής περιόδου στο Άμστερνταμ . Καλλιτέχνες συμμετέχουν σε σόου με τίτλο «ανοίξτε τα φώτα», το οποίο διοργάνωσε πολυκατάστημα ειδών πολυτελείας με αφορμή την έναρξη της εορταστικής περιόδου για τα εμπορικά καταστήματα του Άμστερνταμ.
EPA / ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Καλλιτέχνες συμμετέχουν σε σόου με τίτλο «ανοίξτε τα φώτα», το οποίο διοργάνωσε πολυκατάστημα ειδών πολυτελείας με αφορμή την έναρξη της εορταστικής περιόδου για τα εμπορικά καταστήματα του Άμστερνταμ.

Τεράστια τρύπα στην περιοχή Περμ της Ρωσίας. Μια τεράστια τρύπα, διαμέτρου περίπου 30 μέτρων διακρίνεται 3,5 χιλιόμετρα ανατολικά των εγκαταστάσεων του ορυχείου Solikamsk-2 της Ρωσικής εταιρείας παραγωγής καλιούχου λιπάσματος Uralkali στην περιοχή Περμ της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η τρύπα ενδέχεται να διευρυνθεί χωρίς ωστόσο να αποτελεί κίνδυνο για την κοντινότερη πόλη ή για το ορυχείο, η παραγωγή του οποίου αντιπροσώπευε το 3% της παγκόσμιας αγοράς ανθρακικού καλίου πριν το κλείσιμό του λίγες ημέρες νωρίτερα λόγω εισροής θαλασσινού νερού.
REUTERS / HANDOUT

Μια τεράστια τρύπα, διαμέτρου περίπου 30 μέτρων διακρίνεται 3,5 χιλιόμετρα ανατολικά των εγκαταστάσεων του ορυχείου Solikamsk-2 της Ρωσικής εταιρείας παραγωγής καλιούχου λιπάσματος Uralkali στην περιοχή Περμ της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η τρύπα ενδέχεται να διευρυνθεί χωρίς ωστόσο να αποτελεί κίνδυνο για την κοντινότερη πόλη ή για το ορυχείο, η παραγωγή του οποίου αντιπροσώπευε το 3% της παγκόσμιας αγοράς ανθρακικού καλίου πριν το κλείσιμό του λίγες ημέρες νωρίτερα λόγω εισροής θαλασσινού νερού.

Κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2015. Υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που θα φτάσει στο 3% του ΑΕΠ, ρυθμό ανάπτυξης στο 2,9% και περαιτέρω μείωση της ανεργίας στο 22,6% προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, χωρίς την έγκριση της τρόικας. 
Η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις 25 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, σε τέσσερις συνεδριάσεις. Η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.
SOOC / Menelaos Myrillas

Υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που θα φτάσει στο 3% του ΑΕΠ, ρυθμό ανάπτυξης στο 2,9% και περαιτέρω μείωση της ανεργίας στο 22,6% προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, χωρίς την έγκριση της τρόικας. 

Η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις 25 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, σε τέσσερις συνεδριάσεις. Η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Ουράνιο τόξο πάνω από το Χαλέπι. Διπλό ουράνιο τόξο πάνω από κατεστραμμένα κτήρια στο Χαλέπι. Στην Συρία ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται 3,5 χρόνια μετά την έναρξη του.
REUTERS / MAHMOUD HEBBO

Διπλό ουράνιο τόξο πάνω από κατεστραμμένα κτήρια στο Χαλέπι. Στην Συρία ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται 3,5 χρόνια μετά την έναρξη του.

Ομπάμα: Είμαστε και θα είμαστε πάντα ένα έθνος μεταναστών. Μια γυναίκα παρακολουθεί τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος μετανάστευσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ένα «πιο δίκαιο και ισορροπημένο» σύστημα μετανάστευσης με μια σειρά μέτρων που προβλέπουν την προσωρινή νομιμοποίηση των περίπου πέντε εκατομμυρίων μη νόμιμων μεταναστών που ζουν υπό την απειλή της απέλασης. «Μια συνολική αμνηστία θα ήταν άδικη. Αλλά και οι μαζικές απελάσεις θα είναι αδύνατες και αντίθετες με τη φύση μας» ανέφερε ο Ομπάμα. «Είμαστε και θα είμαστε πάντα ένα έθνος μεταναστών», συνέχισε, ενώ απευθυνόμενος στα εκατομμύρια των μεταναστών χωρίς τα νόμιμα έγγραφα είπε: «Μπορείτε να βγείτε από τις σκιές και να πάτε προς τη νόμιμη οδό».
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Μια γυναίκα παρακολουθεί τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος μετανάστευσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ένα «πιο δίκαιο και ισορροπημένο» σύστημα μετανάστευσης με μια σειρά μέτρων που προβλέπουν την προσωρινή νομιμοποίηση των περίπου πέντε εκατομμυρίων μη νόμιμων μεταναστών που ζουν υπό την απειλή της απέλασης. «Μια συνολική αμνηστία θα ήταν άδικη. Αλλά και οι μαζικές απελάσεις θα είναι αδύνατες και αντίθετες με τη φύση μας» ανέφερε ο Ομπάμα. «Είμαστε και θα είμαστε πάντα ένα έθνος μεταναστών», συνέχισε, ενώ απευθυνόμενος στα εκατομμύρια των μεταναστών χωρίς τα νόμιμα έγγραφα είπε: «Μπορείτε να βγείτε από τις σκιές και να πάτε προς τη νόμιμη οδό».

Επέτειος στο Κίεβο. Ουκρανοί συμμετέχουν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο. Ένας χρόνος πέρασε από τις πρώτες μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση που προκάλεσαν ντόμινο αλλαγών στην Ουκρανία. Ανάμεσα τους, μια διαφορετική οικονομική κατεύθυνση για την Ουκρανία και την απομάκρυνση της από την Ρωσία.
REUTERS / VALENTYN OGIRENKO

Ουκρανοί συμμετέχουν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο. Ένας χρόνος πέρασε από τις πρώτες μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση που προκάλεσαν ντόμινο αλλαγών στην Ουκρανία. Ανάμεσα τους, μια διαφορετική οικονομική κατεύθυνση για την Ουκρανία και την απομάκρυνση της από την Ρωσία.

Πρεμιέρα για το νέο Μποζολέ. Ο αντιπρόεδρος της οινοποιίας Laboure-Roi από τη Βουργουνδία, Τιμπόλτ Γκαρέν γιορτάζει το λανσάρισμα της καινούργιας σοδειάς του Μποζολέ Νουβό με μπάνιο κρασιού σε σπα της πόλης Χακόνε της Ιαπωνίας. Η ασιατική χώρα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για το Μποζολέ μετά τη Γαλλία, καθώς εισάγει επτά εκατομμύρια μπουκάλια.
EPA / FRANCK ROBICHON

Ο αντιπρόεδρος της οινοποιίας Laboure-Roi από τη Βουργουνδία, Τιμπόλτ Γκαρέν γιορτάζει το λανσάρισμα της καινούργιας σοδειάς του Μποζολέ Νουβό με μπάνιο κρασιού σε σπα της πόλης Χακόνε της Ιαπωνίας. Η ασιατική χώρα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για το Μποζολέ μετά τη Γαλλία, καθώς εισάγει επτά εκατομμύρια μπουκάλια.

Μεξικό: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία των 43 φοιτητών. Διαδηλωτές φτάνουν στην πλατεία Θοκάλο της πόλης του Μεξικού προκειμένου να λάβουν μέρος σε διαμαρτυρία κατά των πολιτικών χειρισμών του προέδρου Ενρίκε Πένα Νιέτο σχετικά με την προφανή δολοφονία των 43 φοιτητών από διεφθαρμένους αστυνομικούς και μέλη συμμοριών στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, ομάδες ατόμων είχαν επιτεθεί με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.
REUTERS / STRINGER/MEXICO

Διαδηλωτές φτάνουν στην πλατεία Θοκάλο της πόλης του Μεξικού προκειμένου να λάβουν μέρος σε διαμαρτυρία κατά των πολιτικών χειρισμών του προέδρου Ενρίκε Πένα Νιέτο σχετικά με την προφανή δολοφονία των 43 φοιτητών από διεφθαρμένους αστυνομικούς και μέλη συμμοριών στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, ομάδες ατόμων είχαν επιτεθεί με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Ζωή στο σκοτάδι. Κάτοικοι του προαστίου Αλ Γκούτα της Δαμασκού χειρίζονται πίνακα που ελέγχει τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω γεννητριών. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η ανατολική Αλ Γκούτα έχει αποκοπεί εδώ και δύο χρόνια από το βασικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εξαρτώνται από γεννήτριες και εναλλακτικές πηγές φωτός.
REUTERS / BASSAM KHABIEH

Κάτοικοι του προαστίου Αλ Γκούτα της Δαμασκού χειρίζονται πίνακα που ελέγχει τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω γεννητριών. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η ανατολική Αλ Γκούτα έχει αποκοπεί εδώ και δύο χρόνια από το βασικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εξαρτώνται από γεννήτριες και εναλλακτικές πηγές φωτός.

Ντράγκι: Θα κάνουμε ό, τι πρέπει για να αυξηθεί ο πληθωρισμός. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, διαβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να επεκτείνει τα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων, εάν ο πληθωρισμός δεν δείξει σημάδια ανάκαμψης και ταχείας επιστροφής κοντά στο στόχο του «κάτω, αλλά πλησίον του 2%». «Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ευθύνες μας. Θα κάνουμε ό, τι πρέπει για να αυξηθεί ο πληθωρισμός και οι πληθωριστικές προσδοκίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τηρώντας την εντολή της σταθερότητας των τιμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, διαβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να επεκτείνει τα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων, εάν ο πληθωρισμός δεν δείξει σημάδια ανάκαμψης και ταχείας επιστροφής κοντά στο στόχο του «κάτω, αλλά πλησίον του 2%». «Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ευθύνες μας. Θα κάνουμε ό, τι πρέπει για να αυξηθεί ο πληθωρισμός και οι πληθωριστικές προσδοκίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τηρώντας την εντολή της σταθερότητας των τιμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο.

Στο δρόμο πρόωρων εκλογών η Ιαπωνία. Νυχτερινή άποψη του κοινοβουλίου της Ιαπωνίας στο Τόκιο. Τον δρόμο για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 14 Δεκεμβρίου άνοιξε και επισήμως ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε, ανακοινώνοντας τη διάλυση της Κάτω Βουλής. Ο Άμπε είναι ο «πατέρας» του οικονομικού μείγματος που έχει βαφτιστεί «Αbenomics», το οποίο περιλαμβάνει αύξηση των δημόσιων δαπανών και εκτύπωση χρήματος από την κεντρική τράπεζα προκειμένου να καταπολεμηθεί ο παγιωμένος αποπληθωρισμός που πνίγει την οικονομική δραστηριότητα.
REUTERS / THOMAS PETER

Νυχτερινή άποψη του κοινοβουλίου της Ιαπωνίας στο Τόκιο. Τον δρόμο για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 14 Δεκεμβρίου άνοιξε και επισήμως ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε, ανακοινώνοντας τη διάλυση της Κάτω Βουλής. Ο Άμπε είναι ο «πατέρας» του οικονομικού μείγματος που έχει βαφτιστεί «Αbenomics», το οποίο περιλαμβάνει αύξηση των δημόσιων δαπανών και εκτύπωση χρήματος από την κεντρική τράπεζα προκειμένου να καταπολεμηθεί ο παγιωμένος αποπληθωρισμός που πνίγει την οικονομική δραστηριότητα.

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ. Ένα επιβλητικό σύννεφο καλύπτει τη λίμνη Ήρι και τον παρακείμενο -κλειστό για την κυκλοφορία- αυτοκινητόδρομο, κοντά στο Μπάφαλο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στους δέκα ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ.
REUTERS / AARON LYNETT

Ένα επιβλητικό σύννεφο καλύπτει τη λίμνη Ήρι και τον παρακείμενο -κλειστό για την κυκλοφορία- αυτοκινητόδρομο, κοντά στο Μπάφαλο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στους δέκα ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ.

Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Κ. Σημίτη . «Καλή και ουσιαστική συζήτηση» για όλα τα θέματα -τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την οικονομία και τα διεθνή θέματα- είχαν στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Τα παραπάνω δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή τους που διήρκεσε μία ώρα και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σημίτη.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Καλή και ουσιαστική συζήτηση» για όλα τα θέματα -τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την οικονομία και τα διεθνή θέματα- είχαν στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Τα παραπάνω δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή τους που διήρκεσε μία ώρα και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σημίτη.

Σιβηρία: Ice Bucket Challenge στους -198 βαθμούς κελσίου. Ο μπλόγκερ Γεβγένι Παντελέικιν, ρίχνει πάνω του έναν κουβά με υγρό άζωτο, στις όχθες του ποταμού Γενισέι, στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας. Ο Παντελέικιν και άλλοι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε μία εκδήλωση, παρόμοια με τη γνωστή πρόκληση του «Ice Bucket Challenge», ρίχνοντας πάνω τους υγρό άζωτο και υπομένοντας θερμοκρασίες που αγγίζουν περίπου στους -196 βαθμών κελσίου, με στόχο την προώθηση των φυσικών επιστημών σε παιδιά και εφήβους. Με το πείραμα αυτό θέλησαν να επιδείξουν το φαινόμενο Leidenfrost, το οποίο παρατηρείται όταν ένα υγρό έρθει σε επαφή με ένα σώμα που είναι εξαιρετικά θερμότερο από το σημείο ζέσης του υγρού. Τότε παράγεται ένα στρώμα ατμού το οποίο αποτρέπει το υγρό από το να βράσει ακαριαία.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ο μπλόγκερ Γεβγένι Παντελέικιν, ρίχνει πάνω του έναν κουβά με υγρό άζωτο, στις όχθες του ποταμού Γενισέι, στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας. Ο Παντελέικιν και άλλοι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε μία εκδήλωση, παρόμοια με τη γνωστή πρόκληση του «Ice Bucket Challenge», ρίχνοντας πάνω τους υγρό άζωτο και υπομένοντας θερμοκρασίες που αγγίζουν περίπου στους -196 βαθμών κελσίου, με στόχο την προώθηση των φυσικών επιστημών σε παιδιά και εφήβους. Με το πείραμα αυτό θέλησαν να επιδείξουν το φαινόμενο Leidenfrost, το οποίο παρατηρείται όταν ένα υγρό έρθει σε επαφή με ένα σώμα που είναι εξαιρετικά θερμότερο από το σημείο ζέσης του υγρού. Τότε παράγεται ένα στρώμα ατμού το οποίο αποτρέπει το υγρό από το να βράσει ακαριαία.

Μικροένταση στη συγκέντρωση δαμαρτυρίας μαθητών στο υπουργείο Παιδείας. Μικροεντάσεις σημειώθηκαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές έξω από το υπουργείο Παιδείας. Αρχικά ομάδα μαθητών αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των συγκεντρωμένων και εκτόξευσε πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στην είσοδο του υπουργείου. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση κρότου λάμψης και προχώρησαν σε μία προσαγωγή μαθητή, αφήνοντάς τον όμως αργότερα ελεύθερο. Ακολούθησε νεότερο επεισόδιο και μία ακόμη προσαγωγή μαθητή, ο οποιος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.
SOOC / Nick Paleologos

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές έξω από το υπουργείο Παιδείας. Αρχικά ομάδα μαθητών αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των συγκεντρωμένων και εκτόξευσε πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στην είσοδο του υπουργείου. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση κρότου λάμψης και προχώρησαν σε μία προσαγωγή μαθητή, αφήνοντάς τον όμως αργότερα ελεύθερο. Ακολούθησε νεότερο επεισόδιο και μία ακόμη προσαγωγή μαθητή, ο οποιος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Επίσκεψη Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο. Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο. Σε καταδίκη της ρωσικής συμπεριφοράς στο ουκρανικό ζήτημα προχώρησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, καλώντας ταυτόχρονα τη Μόσχα να εφαρμόσει όσα συμφώνησε στο Μινσκ και να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος χαρακτήρισε τη ρωσική συμπεριφορά «κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών της διεθνούς τάξης», σημΕΙΏΝΟΝ ότι οι ΗΠΑ θα στηρίζουν πάντα μια δημοκρατική, μεταρρυθμιστική Ουκρανία.
REUTERS / VALENTYN OGIRENKO

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο. Σε καταδίκη της ρωσικής συμπεριφοράς στο ουκρανικό ζήτημα προχώρησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, καλώντας ταυτόχρονα τη Μόσχα να εφαρμόσει όσα συμφώνησε στο Μινσκ και να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος χαρακτήρισε τη ρωσική συμπεριφορά «κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών της διεθνούς τάξης», σημΕΙΏΝΟΝ ότι οι ΗΠΑ θα στηρίζουν πάντα μια δημοκρατική, μεταρρυθμιστική Ουκρανία.

Γερμανία: Τοπίο στην ομίχλη. Πυκνή ομίχλη καλύπτει το λιμάνι στο Husum στη βόρεια Γερμανία.
EPA / CARSTEN REHDER

Πυκνή ομίχλη καλύπτει το λιμάνι στο Husum στη βόρεια Γερμανία.