Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 19:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014.

Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού. Ένα κορίτσι που κρατά ένα λάστιχο ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, στη Λαχόρη του Πακιστάν. Η 20η Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς σαν σήμερα το 1989 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
EPA / RAHAT DAR
Ένα κορίτσι που κρατά ένα λάστιχο ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, στη Λαχόρη του Πακιστάν. Η 20η Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς σαν σήμερα το 1989 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
ΗΠΑ: Σύννεφο χιονιού σκεπάζει το Μπάφαλο. Ένα σύννεφο χιονιού διακρίνεται πάνω από τη λίμνη Έρι, στην πόλη Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τη σφοδρή χιονοθύελλα που σαρώνει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ.
REUTERS / LINDSAY DEDARIO

Ένα σύννεφο χιονιού διακρίνεται πάνω από τη λίμνη Έρι, στην πόλη Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τη σφοδρή χιονοθύελλα που σαρώνει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Β. Κορέα: Επίσκεψη σε εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών, σε άγνωστη τοποθεσία στη Βόρεια Κορέα.
EPA / KCNA
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών, σε άγνωστη τοποθεσία στη Βόρεια Κορέα.
ΕΚΠΑ: Συμβολική κατάληψη στην Πρυτανεία. Συμβολική κατάληψη στην Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) πραγματοποιεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Οι φοιτητές έχουν κρεμάσει πανό με το σύνθημα: «Τον αγώνα μας για δωρεάν σπουδές, για ολοκληρωμένη μόρφωση, για δουλειά με δικαιώματα δεν θα τον σταματήσει κανείς».
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Συμβολική κατάληψη στην Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) πραγματοποιεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Οι φοιτητές έχουν κρεμάσει πανό με το σύνθημα: «Τον αγώνα μας για δωρεάν σπουδές, για ολοκληρωμένη μόρφωση, για δουλειά με δικαιώματα δεν θα τον σταματήσει κανείς».
Κάιρο: Τρία χρόνια από τις αιματηρές συγκρούσεις του 2011. Μία γυναίκα περνά μπροστά από μία τοιχογραφία σε δρόμο του Καΐρου, στην οποία απεικονίζονται τα πρόσωπα ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Αίγυπτο. Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες στους δρόμους, κατά την τρίτη επέτειο των αιματηρών συγκρούσεων που σημειώθηκαν το 2011 στον δρόμο Mohamed Mahmoud, κοντά στην πλατεία Ταχρίρ. Δυνάμεις της αστυνομίας συνέλαβαν 25 άτομα.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Μία γυναίκα περνά μπροστά από μία τοιχογραφία σε δρόμο του Καΐρου, στην οποία απεικονίζονται τα πρόσωπα ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Αίγυπτο. Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες στους δρόμους, κατά την τρίτη επέτειο των αιματηρών συγκρούσεων που σημειώθηκαν το 2011 στον δρόμο Mohamed Mahmoud, κοντά στην πλατεία Ταχρίρ. Δυνάμεις της αστυνομίας συνέλαβαν 25 άτομα.

Φθινοπωρινή βόλτα στη Λάρισα. Φθινοπωρινό στιγμιότυπο από την πόλη της Λάρισας.
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Φθινοπωρινό στιγμιότυπο από την πόλη της Λάρισας.

Εκπτώσεις στο Λονδίνο. Φωτογραφία από την Όξφορντ Στριτ στο Λονδίνο. Άνοδο των πωλήσεων πέτυχαν οι Βρετανοί έμποροι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών. Η αύξηση των πωλήσεων ανήλθε στα 4,3 % σε σχέση με αυτές της προηγούμενης χρονιάς.
EPA / ANDY RAIN

Φωτογραφία από την Όξφορντ Στριτ στο Λονδίνο. Άνοδο των πωλήσεων πέτυχαν οι Βρετανοί έμποροι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών. Η αύξηση των πωλήσεων ανήλθε στα 4,3 % σε σχέση με αυτές της προηγούμενης χρονιάς.

Δίδυμα πάντα στην Κίνα. Τα δίδυμα γιγαντιαία πάντα Maozhu και Maosun παίζουν στο Κέντρο Έρευνας Αναπαραγωγής Γιγαντιαίου Πάντα στο Τσενγκντού, στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας.
REUTERS / CHINA DAILY

Τα δίδυμα γιγαντιαία πάντα Maozhu και Maosun παίζουν στο Κέντρο Έρευνας Αναπαραγωγής Γιγαντιαίου Πάντα στο Τσενγκντού, στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας.

Παραμένουν στο Σύνταγμα οι Σύροι πρόσφυγες. Διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν από το μεσημέρι της Τετάρτης Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση για να τους δοθεί άσυλο και στέγη.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν από το μεσημέρι της Τετάρτης Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση για να τους δοθεί άσυλο και στέγη.

Ο μικρόκοσμος του Ναυπλίου. Ενα αλογάκι της Παναγίας κάθεται σε ένα φυτό στο Ναύπλιο. Τα Μαντώδη ή οι Μάντισσες είναι μία τάξη εντόμων που αποτελείται από περίπου 2.200 είδη τα οποία χωρίζονται σε 9 οικογένειες. Ονομάστηκαν έτσι το 1838 από τον εντομολόγο Χέρμαν Μπούρμαϊστερ, λόγω της στάσης των μπροστινών ποδιών, τα οποία υψώνονται σαν σε προσευχή. Στην Ευρώπη αναφέρονται 35 είδη, στην Ελλάδα 8. Οι μάντισσες είναι γνωστές και ως αλογάκια της Παναγίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ενα αλογάκι της Παναγίας κάθεται σε ένα φυτό στο Ναύπλιο. Τα Μαντώδη ή οι Μάντισσες είναι μία τάξη εντόμων που αποτελείται από περίπου 2.200 είδη τα οποία χωρίζονται σε 9 οικογένειες. Ονομάστηκαν έτσι το 1838 από τον εντομολόγο Χέρμαν Μπούρμαϊστερ, λόγω της στάσης των μπροστινών ποδιών, τα οποία υψώνονται σαν σε προσευχή. Στην Ευρώπη αναφέρονται 35 είδη, στην Ελλάδα 8. Οι μάντισσες είναι γνωστές και ως αλογάκια της Παναγίας.

Φέργκιουσον: Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης. Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, καθώς αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του λευκού αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζέι Νίξον, κήρυξε το Μιζούρι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις 17 Νοεμβρίου, αναφέροντας ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να ξεσπάσουν εκτεταμένες ταραχές», ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της απόφασης και τα ευρήματα των ερευνών. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
EPA / LARRY W. SMITH
Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, καθώς αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του λευκού αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζέι Νίξον, κήρυξε το Μιζούρι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις 17 Νοεμβρίου, αναφέροντας ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να ξεσπάσουν εκτεταμένες ταραχές», ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της απόφασης και τα ευρήματα των ερευνών. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
Παιχνίδια με σαπουνόφουσκες. Ένα παιδί προσπαθεί να πιάσει μία τεράστια σαπουνόφουσκα, στο Παρίσι.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Ένα παιδί προσπαθεί να πιάσει μία τεράστια σαπουνόφουσκα, στο Παρίσι.