Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 19:24

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014.

Καθημερινή ζωή στην Πορτογαλία. Μία τουρίστρια διακρίνεται μέσα από μία σαπουνόφουσκα, στην πλατεία Κομέρσιο της Λισαβόνας.
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE
Μία τουρίστρια διακρίνεται μέσα από μία σαπουνόφουσκα, στην πλατεία Κομέρσιο της Λισαβόνας.
Ξενάγηση στην Ιαπωνία. Τουρίστες, ντυμένοι με παραδοσιακά κιμονό, κάνουν βόλτα σε πάρκο στο Κιότο, στην Ιαπωνία.
REUTERS / THOMAS PETER

Τουρίστες, ντυμένοι με παραδοσιακά κιμονό, κάνουν βόλτα σε πάρκο στο Κιότο, στην Ιαπωνία.

Ανθρωποειδή ρομπότ στην Ισπανία. Ένα ρομπότ «ξεκουράζεται» κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα τα Ανθρωποειδή Ρομπότ στην Μαδρίτη της Ισπανίας.
REUTERS / ANDREA COMAS

Ένα ρομπότ «ξεκουράζεται» κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα τα Ανθρωποειδή Ρομπότ στην Μαδρίτη της Ισπανίας.

Καιρός στην Βοσνία. Άνδρας περπατά σε δρόμο της Ζένικα, πόλη στην κεντρική Βοσνια. Η περιοχή έχει σκεπαστεί από βαριά ομίχλη.
REUTERS / DADO RUVIC

Άνδρας περπατά σε δρόμο της Ζένικα, πόλη στην κεντρική Βοσνια. Η περιοχή έχει σκεπαστεί από βαριά ομίχλη.

Η Ερμού έβαλε τα γιορτινά της. «Μύρισε» Χριστούγεννα στην οδό Ερμού καθώς οι βιτρίνες στολίστηκαν για φέτος.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Μύρισε» Χριστούγεννα στην οδό Ερμού καθώς οι βιτρίνες στολίστηκαν για φέτος.

Συγκέντρωση προσφύγων από τη Συρία στο Σύνταγμα. Άστεγοι πρόσφυγες από τη Συρία συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας άσυλο και στέγη από τις ελληνικές αρχές.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Άστεγοι πρόσφυγες από τη Συρία συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας άσυλο και στέγη από τις ελληνικές αρχές.

Λονδίνο: Επεισόδια σε φοιτητική πορεία. Διαδηλωτές σπάνε τα αστυνομικά φράγματα στην Πάρλιαμεντ Σκουέαρ, μπροστά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Χιλιάδες φοιτητές πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές είναι οργισμένοι από την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να αυξήσει τα δίδακτρα των πανεπιστημίων, ενώ στο πλευρό τους τάχθηκαν και άλλοι διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές δαπανών. «Σήμερα πραγματοποιούμε πορεία στο Λονδίνο, η οποία είναι πιθανό να είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και χρόνια», ανέφερε η οργάνωση Εθνική Εκστρατεία Ενάντια στα Δίδακτρα και τις Περικοπές (National Campaign Against Fees and Cuts) στον ιστότοπό της.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Διαδηλωτές σπάνε τα αστυνομικά φράγματα στην Πάρλιαμεντ Σκουέαρ, μπροστά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Χιλιάδες φοιτητές πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές είναι οργισμένοι από την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να αυξήσει τα δίδακτρα των πανεπιστημίων, ενώ στο πλευρό τους τάχθηκαν και άλλοι διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές δαπανών. «Σήμερα πραγματοποιούμε πορεία στο Λονδίνο, η οποία είναι πιθανό να είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και χρόνια», ανέφερε η οργάνωση Εθνική Εκστρατεία Ενάντια στα Δίδακτρα και τις Περικοπές (National Campaign Against Fees and Cuts) στον ιστότοπό της.

Σκύλος γίνεται δήμαρχος για μία ημέρα. Ο Ντιν Κλαρκ κρατάει τη Φρίντα, έξω από το δημαρχείο του Σαν Φρασίσκο στην Καλιφόρνια. Το τσιουάουα ανακηρύχθηκε συμβολικά ως δήμαρχος για μία ημέρα, στο πλαίσιο εκστρατείας για την υποστήριξη του καταφυγίου ζώων της πόλης.
REUTERS / STEPHEN LAM

Ο Ντιν Κλαρκ κρατάει τη Φρίντα, έξω από το δημαρχείο του Σαν Φρασίσκο στην Καλιφόρνια. Το τσιουάουα ανακηρύχθηκε συμβολικά ως δήμαρχος για μία ημέρα, στο πλαίσιο εκστρατείας για την υποστήριξη του καταφυγίου ζώων της πόλης.

Σικάγο: Μικρό αεροσκάφος έπεσε σε σπίτι . Ένα μικρό αεροσκάφος έπεσε πάνω σε ένα σπίτι στο Σικάγο την Τρίτη. Μοναδικός επιβαίνων ήταν ο πιλότος, ο οποίος έχασε τη ζωή του, ενώ οι κάτοικοι του σπιτιού δεν τραυματίστηκαν. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα όμως με τοπικά μέσα ο πιλότος φέρεται να ανέφερε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με τη μηχανή του αεροσκάφους.
REUTERS / ANDREW NELLES

Ένα μικρό αεροσκάφος έπεσε πάνω σε ένα σπίτι στο Σικάγο την Τρίτη. Μοναδικός επιβαίνων ήταν ο πιλότος, ο οποίος έχασε τη ζωή του, ενώ οι κάτοικοι του σπιτιού δεν τραυματίστηκαν. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα όμως με τοπικά μέσα ο πιλότος φέρεται να ανέφερε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με τη μηχανή του αεροσκάφους.

Χιονισμένο τοπίο στη Γερμανία. Χιονισμένο τοπίο κοντά στο Rettenbach της Βαυαρίας, στη Γερμανία.
EPA / KARL-JOSEF HILDENBRANDd

Χιονισμένο τοπίο κοντά στο Rettenbach της Βαυαρίας, στη Γερμανία.

Το Ισραήλ κατεδάφισε το σπίτι του δράστη της επίθεσης σε στάση τραμ. Συγγενείς του Αμπεντ-Ραχμάν Σαλούντι κοιτούν το κατεστραμμένο σπίτι του στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο στρατός και η ισραηλινή αστυνομία κατεδάφισαν την Τετάρτη το σπίτι του Παλαιστίνιου δράστη της επίθεσης με αυτοκίνητο σε στάση του τραμ, στις 22 Οκτωβρίου, που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων. Το τιμωρητικό αυτό μέτρο ελήφθη εν μέσω της πολύ μεγάλης έντασης των τελευταίων εβδομάδων, η οποία κλιμακώθηκε χθες με την επίθεση σε συναγωγή της Δυτικής Ιερουσαλήμ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις πιστοί την ώρα που προσεύχονταν και ένας αστυνομικός. Οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.
REUTERS / AMMAR AWAD
Συγγενείς του Αμπεντ-Ραχμάν Σαλούντι κοιτούν το κατεστραμμένο σπίτι του στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο στρατός και η ισραηλινή αστυνομία κατεδάφισαν την Τετάρτη το σπίτι του Παλαιστίνιου δράστη της επίθεσης με αυτοκίνητο σε στάση του τραμ, στις 22 Οκτωβρίου, που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων. Το τιμωρητικό αυτό μέτρο ελήφθη εν μέσω της πολύ μεγάλης έντασης των τελευταίων εβδομάδων, η οποία κλιμακώθηκε χθες με την επίθεση σε συναγωγή της Δυτικής Ιερουσαλήμ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις πιστοί την ώρα που προσεύχονταν και ένας αστυνομικός. Οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.
Εντυπωσιακή γιγαντοοθόνη στην Times Square. Ένας άνδρας ντυμένος ως άγαλμα της Ελευθερίας περπατά μπροστά από μία τεράστια υψηλής ευκρίνειας ψηφιακή οθόνη στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης. Εγκατεστημένη στην πρόσοψη ξενοδοχείου, είναι μία από τις μεγαλύτερες οθόνες στον κόσμο και έχει ύψος όσο ένα κτήριο οκτώ ορόφων, μήκος σχεδόν όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου (περίπου 100 μέτρα) και καλύπτει το οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ της 45ης και της 46ης λεωφόρου.
 
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Ένας άνδρας ντυμένος ως άγαλμα της Ελευθερίας περπατά μπροστά από μία τεράστια υψηλής ευκρίνειας ψηφιακή οθόνη στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης. Εγκατεστημένη στην πρόσοψη ξενοδοχείου, είναι μία από τις μεγαλύτερες οθόνες στον κόσμο και έχει ύψος όσο ένα κτήριο οκτώ ορόφων, μήκος σχεδόν όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου (περίπου 100 μέτρα) και καλύπτει το οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ της 45ης και της 46ης λεωφόρου.

 

Στιγμιότυπο από την Αθήνα. Τουρίστες επισκέπτονται τον ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Τουρίστες επισκέπτονται τον ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα.

Έκρηξη στο ιρακινό Κουρδιστάν. Δυνάμεις ασφαλείας επιθεωρούν το σημείο όπου σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Αρμπίλ, πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν. Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κατέλαβαν μεγάλα τμήματα του βόρειου Ιράκ το καλοκαίρι έχουν επανειλημμένως απειλήσει με επιθέσεις κατά του Κουρδιστάν, αλλά μέχρι στιγμής η περιοχή έχει καταφέρει να παραμείνει μακριά από τη βία. Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην Αρμπίλ σημειώθηκε πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο.
REUTERS / Azad Lashkari
Δυνάμεις ασφαλείας επιθεωρούν το σημείο όπου σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Αρμπίλ, πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν. Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κατέλαβαν μεγάλα τμήματα του βόρειου Ιράκ το καλοκαίρι έχουν επανειλημμένως απειλήσει με επιθέσεις κατά του Κουρδιστάν, αλλά μέχρι στιγμής η περιοχή έχει καταφέρει να παραμείνει μακριά από τη βία. Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην Αρμπίλ σημειώθηκε πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο.
Ξηρασία στο Σάο Πάολο. Αυτοκίνητο διακρίνεται από αέρος στο ξηρό έδαφος του φράγματος Ατσιμπάνια του ταμιευτήρα Κανταρέιρα, στην Πολιτεία του Σάο Πάολο. Η στάθμη του νερού στον Κανταρέιρα, από τον οποίο υδροδοτείται κατά κύριο λόγο το Σάο Πάολο, βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ, εξαιτίας της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων 80 ετών στη Βραζιλία. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια κάτοικοι της περιοχής έχουν επηρεαστεί από την έλλειψη νερού, με τους κατοίκους 35 κοινοτήτων να εξαρτώνται από τις διανομές προκαθορισμένων ποσοτήτων λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην κατανάλωση ύδατος από τις αρχές.
REUTERS / NACHO DOCE
Αυτοκίνητο διακρίνεται από αέρος στο ξηρό έδαφος του φράγματος Ατσιμπάνια του ταμιευτήρα Κανταρέιρα, στην Πολιτεία του Σάο Πάολο. Η στάθμη του νερού στον Κανταρέιρα, από τον οποίο υδροδοτείται κατά κύριο λόγο το Σάο Πάολο, βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ, εξαιτίας της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων 80 ετών στη Βραζιλία. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια κάτοικοι της περιοχής έχουν επηρεαστεί από την έλλειψη νερού, με τους κατοίκους 35 κοινοτήτων να εξαρτώνται από τις διανομές προκαθορισμένων ποσοτήτων λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην κατανάλωση ύδατος από τις αρχές.