Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 19:22

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014.

41η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
SOOC / Menelaos Myrillas

Εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Σε εξέλιξη η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στιγμιότυπο από την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σε αστυνομικό κλοιό βρέθηκε το κέντρο της Αθήνας, με περίπου 7.000 αστυνομικούς επί ποδός, ενώ από το πρωί εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στο χώρο του Ιδρύματος προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης του 1973. 
FOSPHOTOS

Στιγμιότυπο από την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σε αστυνομικό κλοιό βρέθηκε το κέντρο της Αθήνας, με περίπου 7.000 αστυνομικούς επί ποδός, ενώ από το πρωί εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στο χώρο του Ιδρύματος προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης του 1973. 

Ακούγοντας ευχάριστα νέα. Η 14χρονη Ισιδώρα Σεράνο, η οποία έχασε τα μαλλιά της λόγω χημειοθεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου των οστών, χαμογελά καθώς μαθαίνει ενθαρρυντικά για την πορεία της υγείας της νέα. Η Ισιδώρα νοσηλεύεται στην ογκολογική πτέρυγα του Νοσοκομείου Λουίς Κάλβο στο Σαντιάγο της Χιλής, στην οποία ο κομμωτής Μαρτσέλο Αβάτε και η ομάδα του έχουν δωρίσει χειροποίητες περούκες προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Από το 2009 ο Αβάτε έχει δώσει πάνω από 300 περούκες στο νοσοκομείο, έχοντας ως κίνητρο την προσωπική του εμπειρία με απώλεια μαλλιών λόγω χημειοθεραπείας. 
REUTERS / RODRIGO GARRIDO

Η 14χρονη Ισιδώρα Σεράνο, η οποία έχασε τα μαλλιά της λόγω χημειοθεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου των οστών, χαμογελά καθώς μαθαίνει ενθαρρυντικά για την πορεία της υγείας της νέα. Η Ισιδώρα νοσηλεύεται στην ογκολογική πτέρυγα του Νοσοκομείου Λουίς Κάλβο στο Σαντιάγο της Χιλής, στην οποία ο κομμωτής Μαρτσέλο Αβάτε και η ομάδα του έχουν δωρίσει χειροποίητες περούκες προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Από το 2009 ο Αβάτε έχει δώσει πάνω από 300 περούκες στο νοσοκομείο, έχοντας ως κίνητρο την προσωπική του εμπειρία με απώλεια μαλλιών λόγω χημειοθεραπείας. 

Σε ύφεση η Ιαπωνία . Κατά 0,4% συρρικνώθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους η ιαπωνική οικονομία, ακολουθώντας την πτωτική τροχιά που είχε καταγραφεί και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Σε ετήσια βάση, το ιαπωνικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,6% το διάστημα μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου.
REUTERS / YUYA SHINO

Κατά 0,4% συρρικνώθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους η ιαπωνική οικονομία, ακολουθώντας την πτωτική τροχιά που είχε καταγραφεί και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Σε ετήσια βάση, το ιαπωνικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,6% το διάστημα μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου.

«Κολυμπώντας» στο χρυσάφι. Επισκέπτης της έκθεσης «Χρήμα: πέρα από το καλό και το κακό» παίζει με κέρματα στο Stapfer Haus στο Λέντζμπουργκ της Ελβετίας. 
EPA / STEFFEN SCHMIDT

Επισκέπτης της έκθεσης «Χρήμα: πέρα από το καλό και το κακό» παίζει με κέρματα στο Stapfer Haus στο Λέντζμπουργκ της Ελβετίας. 

Η θέα από το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης. Τουρίστες επισκέπτονται το ακρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα της Πορτογαλίας, το οποίο αποτελεί το δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης.
EPA / ROMAN PILIPEY

Τουρίστες επισκέπτονται το ακρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα της Πορτογαλίας, το οποίο αποτελεί το δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Κένυα: Όταν η παράδοση ξεπερνά τους νόμους . Κοπέλα που έχει μόλις υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή πηγαίνει στο σημείο ανάπαυσης των κοριτσιών που συμμετείχαν στην τελετή. Ο φωτογράφος του Reuters, Ζίγκφριντ Μοντόλα βρέθηκε σε ένα μικρό χωριό της κομητείας Μπαρίνγκο της Κένυας και κατάφερε να εξασφαλίσει εικόνες από τελετή κλειτοριδεκτομής σε νεαρά κορίτσια της φυλής Ποκότ. Πρόκειται για πρακτική συνηθισμένη σε περιοχές της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, η οποία αποτελεί παραδοσιακή ιεροτελεστία μέσω της οποίας ένα κορίτσι γίνεται γυναίκα, καθώς και προϋπόθεση για γάμο. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κένυας έχει απαγορεύσει την κλειτοριδεκτομή ως πρακτική που απειλεί τη σωματική ακεραιότητα, οι ακρωτηριασμοί συνεχίζουν  να πραγματοποιούνται, όπως ορίζει η παράδοση, ειδικότερα σε φτωχές και αγροτικές περιοχές. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, πάνω από το ένα τέταρτο των γυναικών στην Κένυα έχει υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων. 
REUTERS / SIEGFRIED MODOLA

Κοπέλα που έχει μόλις υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή πηγαίνει στο σημείο ανάπαυσης των κοριτσιών που συμμετείχαν στην τελετή. Ο φωτογράφος του Reuters, Ζίγκφριντ Μοντόλα βρέθηκε σε ένα μικρό χωριό της κομητείας Μπαρίνγκο της Κένυας και κατάφερε να εξασφαλίσει εικόνες από τελετή κλειτοριδεκτομής σε νεαρά κορίτσια της φυλής Ποκότ. Πρόκειται για πρακτική συνηθισμένη σε περιοχές της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, η οποία αποτελεί παραδοσιακή ιεροτελεστία μέσω της οποίας ένα κορίτσι γίνεται γυναίκα, καθώς και προϋπόθεση για γάμο. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κένυας έχει απαγορεύσει την κλειτοριδεκτομή ως πρακτική που απειλεί τη σωματική ακεραιότητα, οι ακρωτηριασμοί συνεχίζουν  να πραγματοποιούνται, όπως ορίζει η παράδοση, ειδικότερα σε φτωχές και αγροτικές περιοχές. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, πάνω από το ένα τέταρτο των γυναικών στην Κένυα έχει υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων. 

Ελβετία: Πυρκαγιά σε κέντρο αιτουμένων άσυλο. Άνδρας 29 ετών από την Ερυθραία πέθανε και περίπου 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο όπου φιλοξενούνται αιτούμενοι άσυλο στην πόλη Βερνιέ, στο καντόνι της Γενεύης. Οι 180 άνθρωποι οι οποίοι διέμεναν στο κέντρο απομακρύνθηκαν.
Οι τραυματίες έχουν εισπνεύσει καπνό ή ήταν θύματα πτώσεων, καθώς κάποιοι από τους μετανάστες πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από την πυρκαγιά. Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά δεν είναι ακόμη γνωστές και γι’ αυτό έχει αρχίσει έρευνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας Ενρί Ντελα Κάζα.
EPA / ANTHONY ANEX

Άνδρας 29 ετών από την Ερυθραία πέθανε και περίπου 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο όπου φιλοξενούνται αιτούμενοι άσυλο στην πόλη Βερνιέ, στο καντόνι της Γενεύης. Οι 180 άνθρωποι οι οποίοι διέμεναν στο κέντρο απομακρύνθηκαν.

Οι τραυματίες έχουν εισπνεύσει καπνό ή ήταν θύματα πτώσεων, καθώς κάποιοι από τους μετανάστες πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από την πυρκαγιά. Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά δεν είναι ακόμη γνωστές και γι’ αυτό έχει αρχίσει έρευνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας Ενρί Ντελα Κάζα.

Ηλιοβασίλεμα στη Γερμανία . Ένα ζευγάρι απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα στις όχθες λίμνης Χοπφένζι στη Γερμανία.
EPA / KARL-JOSEF HILDENBRAND

Ένα ζευγάρι απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα στις όχθες λίμνης Χοπφένζι στη Γερμανία.

Ψάρεμα στον Αργολικό κόλπο. Ψαράς ρίχνει τα δίχτυα του στον Αργολικό κόλπο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ψαράς ρίχνει τα δίχτυα του στον Αργολικό κόλπο.

Κίνα: Φωτιά με 18 νεκρούς σε εργοστάσιο τροφίμων. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο μεταποίησης και συσκευασίας τροφίμων στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, άλλοι 13 άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα και τραύματα λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή το απόγευμα και τέθηκε υπό έλεγχο ώρες αργότερα.
REUTERS / XINHUA

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο μεταποίησης και συσκευασίας τροφίμων στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, άλλοι 13 άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα και τραύματα λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή το απόγευμα και τέθηκε υπό έλεγχο ώρες αργότερα.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Ινδουιστής ιερέας περπατά σε σοκάκι, με τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από προπόνηση πάλης, στην Καλκούτα της Ινδίας. 
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ινδουιστής ιερέας περπατά σε σοκάκι, με τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από προπόνηση πάλης, στην Καλκούτα της Ινδίας. 

Κρούσματα γρίπης των πτηνών σε Βρετανία και Ολλανδία. Προσωρινά έκτακτα μέτρα προστασίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το άκρως μεταδοτικό στέλεχος H5N8 της γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκε σε κέντρο αναπαραγωγής πουλερικών στην Ολλανδία (φωτογραφία). Νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν και σε ένα αγρόκτημα με πάπιες στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι «πολύ χαμηλός».
EPA / BAS CZERWINSKI

Προσωρινά έκτακτα μέτρα προστασίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το άκρως μεταδοτικό στέλεχος H5N8 της γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκε σε κέντρο αναπαραγωγής πουλερικών στην Ολλανδία (φωτογραφία). Νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν και σε ένα αγρόκτημα με πάπιες στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι «πολύ χαμηλός».

Έκθεση για... νύχια στο Τόκιο. Στιγμιότυπο από εμπορική έκθεση αφιερωμένη στην περιποίηση των νυχιών, η οποία διεξάγεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας.
EPA / FRANCK ROBICHON

Στιγμιότυπο από εμπορική έκθεση αφιερωμένη στην περιποίηση των νυχιών, η οποία διεξάγεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας.