Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 23:25

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014.

Αεροπορικές επιδρομές στο Κομπάνι. Τούρκοι στρατιώτες (κάτω αριστερά) παρακολουθούν τον πυκνό καπνό που υψώνεται πάνω από το Κομπάνι, μετά από αεροπορική επιδρομή. Στον ουρανό πάνω από την κουρδική πόλη στη βόρεια Συρία διαγράφονται ακόμη τα ίχνη των μαχητικών αεροσκαφών. Επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια και ανατολική Συρία πραγματοποιεί ο διεθνής συνασπισμός, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, στοχοθετώντας κυρίως ένα πετρελαϊκό κοίτασμα, σύμφωνα με αναφορές μη κυβερνητικής οργάνωσης.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Τούρκοι στρατιώτες (κάτω αριστερά) παρακολουθούν τον πυκνό καπνό που υψώνεται πάνω από το Κομπάνι, μετά από αεροπορική επιδρομή. Στον ουρανό πάνω από την κουρδική πόλη στη βόρεια Συρία διαγράφονται ακόμη τα ίχνη των μαχητικών αεροσκαφών. Επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια και ανατολική Συρία πραγματοποιεί ο διεθνής συνασπισμός, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, στοχοθετώντας κυρίως ένα πετρελαϊκό κοίτασμα, σύμφωνα με αναφορές μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Βερολίνο: Εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους. Πυροτεχνήματα πάνω από την Πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο. Με την απελευθέρωση των 8.000 φωτεινών μπαλονιών που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος 15 χιλιομέτρων εκεί που κάποτε το Τείχος του Βερολίνου χώριζε τη Γερμανία και τον κόσμο, κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την πτώση του. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, Γερμανοί και ξένοι, τίμησαν το γεγονός αυτό που σηματοδότησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ανήγγειλε την επανένωση της Γερμανίας και της Ευρώπης.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Πυροτεχνήματα πάνω από την Πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο. Με την απελευθέρωση των 8.000 φωτεινών μπαλονιών που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος 15 χιλιομέτρων εκεί που κάποτε το Τείχος του Βερολίνου χώριζε τη Γερμανία και τον κόσμο, κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την πτώση του. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, Γερμανοί και ξένοι, τίμησαν το γεγονός αυτό που σηματοδότησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ανήγγειλε την επανένωση της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Ημέρα μνήμης για τους πεσόντες των ενόπλων δυνάμεων στη Βρετανία. Κόσμος θαυμάζει την εντυπωσιακή καλλιτεχνική εγκατάσταση του Πόλ Κάμινς "Blood Swept Lands and Seas of Red", στον Πύργο του Λονδίνου. Πάνω από 888.000 κόκκινες κεραμικές παπαρούνες «πλημμύρισαν» τον Πύργο του Λονδίνου, προς τιμήν των πεσόντων των ενόπλων δυνάμεων. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη του Α
Reuters / NEIL HALL

Κόσμος θαυμάζει την εντυπωσιακή καλλιτεχνική εγκατάσταση του Πόλ Κάμινς "Blood Swept Lands and Seas of Red", στον Πύργο του Λονδίνου. Πάνω από 888.000 κόκκινες κεραμικές παπαρούνες «πλημμύρισαν» τον Πύργο του Λονδίνου, προς τιμήν των πεσόντων των ενόπλων δυνάμεων. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Στο Λονδίνο, η τελετή μνήνης πραγματοποιήθηκε παρουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία κατέθεσε στεφάνι στο Κενοτάφιο. Το «παρών» έδωσαν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας, 46 εκπρόσωποι των χωρών της Κοινοπολιτείας και αρκετοί βετεράνοι.

γύρω από τον Πύργο του Λονδίνου και η περιμετρική τάφρος πλημμύρισε κόκκινο - σύμβολο μνήμης για τα θύματα του πολέμου.  - See more at: http://www.iporta.gr/anoixti-porta/porta-stin-elpida/item/4112-livadi-apo-paparoynes-ston-pyrgo-tou-londinou-tis-elpidas-noysa#sthash.MSYs2oLy.dpuf
γύρω από τον Πύργο του Λονδίνου και η περιμετρική τάφρος πλημμύρισε κόκκινο - σύμβολο μνήμης για τα θύματα του πολέμου.  - See more at: http://www.iporta.gr/anoixti-porta/porta-stin-elpida/item/4112-livadi-apo-paparoynes-ston-pyrgo-tou-londinou-tis-elpidas-noysa#sthash.MSYs2oLy.dpuf
γύρω από τον Πύργο του Λονδίνου και η περιμετρική τάφρος πλημμύρισε κόκκινο - σύμβολο μνήμης για τα θύματα του πολέμου.  - See more at: http://www.iporta.gr/anoixti-porta/porta-stin-elpida/item/4112-livadi-apo-paparoynes-ston-pyrgo-tou-londinou-tis-elpidas-noysa#sthash.MSYs2oLy.dpuf
Οργή για τη δολοφονία των φοιτητών στο Μεξικό. Διαδηλωτές βάζουν φωτιά σε μια από τις πύλες του Εθνικού Παλατιού στο Μεξικό, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία των 43 φοιτητών, στο κέντρο της πόλης του Μεξικού. Ημέρα οργής και πένθους ήταν το Σάββατο για πολλούς Μεξικανούς, μετά τις ομολογίες τριών υπόπτων οι οποίοι αποκάλυψαν στις αρχές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τους θανάτους των 43 φοιτητών τα ίχνη των οποίων είχαν εξαφανιστεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Ενρίκο Πένια Νιέτο.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Διαδηλωτές βάζουν φωτιά σε μια από τις πύλες του Εθνικού Παλατιού στο Μεξικό, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία των 43 φοιτητών, στο κέντρο της πόλης του Μεξικού. Ημέρα οργής και πένθους ήταν το Σάββατο για πολλούς Μεξικανούς, μετά τις ομολογίες τριών υπόπτων οι οποίοι αποκάλυψαν στις αρχές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τους θανάτους των 43 φοιτητών τα ίχνη των οποίων είχαν εξαφανιστεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Ενρίκο Πένια Νιέτο.

Μέρκελ: Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου συνιστά ένα σημάδι ελπίδας. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανάβει ένα κερί, κατά τη διάρκεια τελετής στο Μνημείο του Τείχους στην Bernauer Strasse, για την 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους, στο Βερολίνο. «Η πτώση του Τείχους αποδεικνύει στον κόσμο ότι τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά. Τίποτα δεν χρειάζεται να μείνει ως έχει» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η πτώση του Τείχους του Βερολίνου συνιστά ένα σημάδι ελπίδας για χώρες όπως «η Ουκρανία, η Συρία, το Ιράκ» όπου «οι ελευθερίες απειλούνται ή καταπατούνται».
REUTERS / MICHAEL DALDER

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανάβει ένα κερί, κατά τη διάρκεια τελετής στο Μνημείο του Τείχους στην Bernauer Strasse, για την 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους, στο Βερολίνο. «Η πτώση του Τείχους αποδεικνύει στον κόσμο ότι τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά. Τίποτα δεν χρειάζεται να μείνει ως έχει» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η πτώση του Τείχους του Βερολίνου συνιστά ένα σημάδι ελπίδας για χώρες όπως «η Ουκρανία, η Συρία, το Ιράκ» όπου «οι ελευθερίες απειλούνται ή καταπατούνται».

Ελεύθεροι οι δύο Αμερικανοί που κρατούντο στη Β. Κορέα. Ο Κένεθ Μπάε (αριστερά) αγκαλιάζει μέλη της οικογένειάς του, κατά την άφιξή του στην αεροπορική βάση της Ουάσινγκτον. Στις ΗΠΑ βρίσκονται πλέον και οι τελευταίοι δύο Αμερικανοί, οι οποίοι κρατούντο από τις βορειοκορεατικές αρχές. Το Βoeing που μετέφερε τον Μάθιου Τοντ Μίλερ και τον Κένεθ Μπέι προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ουάσινγκτον, εκεί όπου τους περίμεναν οι συγγενείς τους. Ο Κένεθ Μπάε συνελήφθηκε το Νοέμβριο του 2012. Κατηγορήθηκε ότι είναι ένας ευαγγελιστής χριστιανός που προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση της χώρας και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων.
REUTERS / DAVID RYDER

Ο Κένεθ Μπάε (αριστερά) αγκαλιάζει μέλη της οικογένειάς του, κατά την άφιξή του στην αεροπορική βάση της Ουάσινγκτον. Στις ΗΠΑ βρίσκονται πλέον και οι τελευταίοι δύο Αμερικανοί, οι οποίοι κρατούντο από τις βορειοκορεατικές αρχές. Το Βoeing που μετέφερε τον Μάθιου Τοντ Μίλερ και τον Κένεθ Μπέι προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ουάσινγκτον, εκεί όπου τους περίμεναν οι συγγενείς τους. Ο Κένεθ Μπάε συνελήφθηκε το Νοέμβριο του 2012. Κατηγορήθηκε ότι είναι ένας ευαγγελιστής χριστιανός που προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση της χώρας και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων.

Βερολίνο: 25η επέτειος από την πτώση του Τείχους. Ένα μικρό κορίτσι αφήνει ένα τριαντάφυλλο στο μνημείο του Τείχους του Βερολίνου, στο Bernauer Strasse, κατά τη διάρκεια τελετής για την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ένα μικρό κορίτσι αφήνει ένα τριαντάφυλλο στο μνημείο του Τείχους του Βερολίνου, στο Bernauer Strasse, κατά τη διάρκεια τελετής για την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Στις κάλπες οι Καταλανοί για το συμβολικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας. Κόσμος προσέρχεται στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσει στο συμβολικό δημοψήφισμα που διεξάγεται για την ανεξαρτησία της Κατατονίας, στη Βαρκελώνη. Το άτυπο αυτό δημοψήφισμα διεξάγεται παρά την αντίθεση της Μαδρίτης. Οι οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας έχουν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ώστε να υπάρξει μεγάλη προσέλευση. Υπολογίζεται ότι 40.000 εθελοντές βοήθησαν ώστε να στηθούν τα ανεπίσημα εκλογικά κέντρα.
REUTERS / ALBERT GEA

Κόσμος προσέρχεται στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσει στο συμβολικό δημοψήφισμα που διεξάγεται για την ανεξαρτησία της Κατατονίας, στη Βαρκελώνη. Το άτυπο αυτό δημοψήφισμα διεξάγεται παρά την αντίθεση της Μαδρίτης. Οι οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας έχουν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ώστε να υπάρξει μεγάλη προσέλευση. Υπολογίζεται ότι 40.000 εθελοντές βοήθησαν ώστε να στηθούν τα ανεπίσημα εκλογικά κέντρα.

Ισπανία: Πτώση λεωφορείου σε χαράδρα. Τουλάχιστον 14 προσκυνητές στην πλειονότητά τους νέοι σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη νοτιοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης στη Μούρθια. Το λεωφορείο με τους ενορίτες που επέστρεφαν από θρησκευτική εκδήλωση στη Μαδρίτη, έπεσε σε χαράδρα βάθους 15 μέτρων για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κοντά στην πόλη Βέντα ντε Ολίβια, 60 χλμ. από τον προορισμό του, το χωριό Μπούγιας στην Μούρθια. Δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλα τέσσερα υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.
EPA / MARCIAL GUILLEN

Τουλάχιστον 14 προσκυνητές στην πλειονότητά τους νέοι σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη νοτιοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης στη Μούρθια. Το λεωφορείο με τους ενορίτες που επέστρεφαν από θρησκευτική εκδήλωση στη Μαδρίτη, έπεσε σε χαράδρα βάθους 15 μέτρων για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κοντά στην πόλη Βέντα ντε Ολίβια, 60 χλμ. από τον προορισμό του, το χωριό Μπούγιας στην Μούρθια. Δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλα τέσσερα υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

O Κενυάτης Φέλιξ Κάντι νικητής στον 32ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι τερματίζει πρώτος στον 32ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στις 9 το πρωί ξεκίνησε από τον Τύμβο του Μαραθώνα ο 32ος Αυθεντικός, όπως μετονομάσθηκε ο Κλασικός- Μαραθώνιος Αθήνας, με τη συμμετοχή περίπου 8.000 Ελλήνων και 5.000 ξένων δρομέων. Ο Kάντι τερμάτισε πρώτος διανύοντας την απόσταση σε 2 ώρες, 10 λεπτά και 36 δεύτερα, ενώ δεύτερος ήταν ο Ρέιμον Μπετ. Ο Κενυάτης με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού, Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής μαραθωνίου με χρόνο 2.10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες 2004 της Αθήνας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι τερματίζει πρώτος στον 32ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στις 9 το πρωί ξεκίνησε από τον Τύμβο του Μαραθώνα ο 32ος Αυθεντικός, όπως μετονομάσθηκε ο Κλασικός- Μαραθώνιος Αθήνας, με τη συμμετοχή περίπου 8.000 Ελλήνων και 5.000 ξένων δρομέων. Ο Kάντι τερμάτισε πρώτος διανύοντας την απόσταση σε 2 ώρες, 10 λεπτά και 36 δεύτερα, ενώ δεύτερος ήταν ο Ρέιμον Μπετ. Ο Κενυάτης με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού, Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής μαραθωνίου με χρόνο 2.10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες 2004 της Αθήνας.