Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 20:14

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014.

Πανσέληνος στο Κομπάνι. Η πανσέληνος δεσπόζει στον ουρανό πάνω από τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, κοντά στο Κομπάνι. Οι μάχες ανάμεσα στους Κούρδους μαχητές και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη συριακή πόλη.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Η πανσέληνος δεσπόζει στον ουρανό πάνω από τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, κοντά στο Κομπάνι. Οι μάχες ανάμεσα στους Κούρδους μαχητές και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη συριακή πόλη.

Αστραπές για... ρεκόρ Γκίνες. Αστραπές κατακλύζουν τον ουρανό πάνω από τη λίμνη Μαρακαΐμπο στο σημείο που ενώνεται με τον ποταμό Κατατούμπο στη Βενεζουέλα. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «αιώνια καταιγίδα» (Relampago del Catatumbo), καθώς παράγονται μέχρι και 280 αστραπές την ώρα, δηλαδή περίπου 1,2 εκατομμύρια αστραπές τον χρόνο, δημιουργώντας υπερθέαμα ορατό από περίπου 250 μίλια μακριά. Η έκδοση του βιβλίου των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για το 2015 πρόκειται να συμπεριλάβει αυτό το μοναδικό φαινόμενο.
REUTERS / JORGE SILVA

Αστραπές κατακλύζουν τον ουρανό πάνω από τη λίμνη Μαρακαΐμπο στο σημείο που ενώνεται με τον ποταμό Κατατούμπο στη Βενεζουέλα. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «αιώνια καταιγίδα» (Relampago del Catatumbo), καθώς παράγονται μέχρι και 280 αστραπές την ώρα, δηλαδή περίπου 1,2 εκατομμύρια αστραπές τον χρόνο, δημιουργώντας υπερθέαμα ορατό από περίπου 250 μίλια μακριά. Η έκδοση του βιβλίου των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για το 2015 πρόκειται να συμπεριλάβει αυτό το μοναδικό φαινόμενο.

ΕΡΤ: Ένας χρόνος από την είσοδο των ΜΑΤ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την στιγμή έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Σαν σήμερα στις 7 Νοεμβρίου 2013 στις 4:20 τα ξημερώματα, τα ΜΑΤ κατόπιν εισαγγελικής εντολής ξεκίνησαν επίχειρηση με σκοπό την εκκένωση του κτηρίου. Εκείνη την ώρα μέσα βρίσκονταν περίπου 50 πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που περιφρουρούσαν τις εγκαταστάσεις ή έκαναν πρόγραμμα στη διαδικτυακή εκπομπή τους.
SOOC / Nick Paleologos

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την στιγμή έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Σαν σήμερα στις 7 Νοεμβρίου 2013 στις 4:20 τα ξημερώματα, τα ΜΑΤ κατόπιν εισαγγελικής εντολής ξεκίνησαν επίχειρηση με σκοπό την εκκένωση του κτηρίου. Εκείνη την ώρα μέσα βρίσκονταν περίπου 50 πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που περιφρουρούσαν τις εγκαταστάσεις ή έκαναν πρόγραμμα στη διαδικτυακή εκπομπή τους.

Έκθεση πτηνών στο Άργος. Στιγμιότυπο από την 3η έκθεση πτηνών στο Άργος. Ο πελοποννησιακός σύλλογος πτηνών ΠΕ.ΣΥ.Π. διοργάνωσε έκθεση - διαγωνισμό καναρινιών, εξωτικών πτηνών και υβριδίων, ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε είδους. Μετά την αξιολόγηση τους από κριτές ακολούθησε η έκθεση τους στο κοινό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Στιγμιότυπο από την 3η έκθεση πτηνών στο Άργος. Ο πελοποννησιακός σύλλογος πτηνών ΠΕ.ΣΥ.Π. διοργάνωσε έκθεση - διαγωνισμό καναρινιών, εξωτικών πτηνών και υβριδίων, ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε είδους. Μετά την αξιολόγηση τους από κριτές ακολούθησε η έκθεση τους στο κοινό.

«Σύνορα φωτός» στο Βερολίνο. Μία σειρά από 8.000 φωτεινά μπαλόνια έχει τοποθετηθεί κατά μήκος της χάραξης του πρώην Τείχους του Βερολίνου. Η συγκεκριμένη καλλιτεχνική εγκατάσταση ονομάζεται «Lichtgrenze» (σύνορα φωτός) και τα μπαλόνια πρόκειται να αφεθούν στον αέρα το βράδυ της Κυριακής. Περί τα δύο εκατομμύρια επισκεπτών αναμένονται στη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου του 1989.
REUTERS / PAWEL KOPCZYNSKI

Μία σειρά από 8.000 φωτεινά μπαλόνια έχει τοποθετηθεί κατά μήκος της χάραξης του πρώην Τείχους του Βερολίνου. Η συγκεκριμένη καλλιτεχνική εγκατάσταση ονομάζεται «Lichtgrenze» (σύνορα φωτός) και τα μπαλόνια πρόκειται να αφεθούν στον αέρα το βράδυ της Κυριακής. Περί τα δύο εκατομμύρια επισκεπτών αναμένονται στη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου του 1989.

Εορταστικές προετοιμασίες στην Ιαπωνία. Κορίτσι ενθουσιάζεται με τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς στο Tokyo Dome, χώρο αναψυχής που βρίσκεται στην καρδιά του Τόκυο.
REUTERS / YUYA SHINO

Κορίτσι ενθουσιάζεται με τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς στο Tokyo Dome, χώρο αναψυχής που βρίσκεται στην καρδιά του Τόκυο.

Μεξικό: Διαδήλωση για τους αγνοουμένους φοιτητές. Διαδηλωτές που φορούν μάσκες βρίσκονται μπροστά από τα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα στην πόλη του Μεξικό, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου με αίτημα των εντοπισμό των 43 αγνοούμενων φοιτητών. Οι 43 αγνοούνται από τις 26 Σεπτεμβρίου, έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν από μέλη της τοπικής αστυνομίας και μια εγκληματική οργάνωση στην πόλη Ιγκουάλα.
EPA / SASHENKA GUTIERREZ
Διαδηλωτές που φορούν μάσκες βρίσκονται μπροστά από τα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα στην πόλη του Μεξικό, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου με αίτημα των εντοπισμό των 43 αγνοούμενων φοιτητών. Οι 43 αγνοούνται από τις 26 Σεπτεμβρίου, έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν από μέλη της τοπικής αστυνομίας και μια εγκληματική οργάνωση στην πόλη Ιγκουάλα.
Εκτεταμένη καταστροφή από εμπρησμό στα γραφεία της Athens Voice. Σημαντικές ζημιές στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice» προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη και οφείλεται σε εμπρησμό. Την ευθύνη ανέλαβε με μήνυμά της στο διαδίκτυο η οργάνωση «Αναρχική ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης Μαύρες Κυριακές – Κόκκινες νύχτες».
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros
Σημαντικές ζημιές στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice» προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη και οφείλεται σε εμπρησμό. Την ευθύνη ανέλαβε με μήνυμά της στο διαδίκτυο η οργάνωση «Αναρχική ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης Μαύρες Κυριακές – Κόκκινες νύχτες».
Μωρά ουάλαμπι στο Σίδνεϊ. Δύο ορφανά ουάλαμπι, που βρέθηκαν σε δρόμο, βρήκαν καταφύγιο στον ζωολογικό κήπο Ταρόνγκα, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
EPA / TARONGA ZOO

Δύο ορφανά ουάλαμπι, που βρέθηκαν σε δρόμο, βρήκαν καταφύγιο στον ζωολογικό κήπο Ταρόνγκα, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Διάλειμμα από την εργασία. Ένας εργάτης κάνει διάλειμμα από τη δουλειά του, σε σημείο απόθεσης άνθρακα έξω από την πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο Αφγανιστάν.
REUTERS / ANIL USYAN
Ένας εργάτης κάνει διάλειμμα από τη δουλειά του, σε σημείο απόθεσης άνθρακα έξω από την πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο Αφγανιστάν.
Συρία: Βομβαρδισμός στο Χαλέπι. Ένας αντάρτης μαχητής διακρίνεται μέσα στη σκόνη σε μία γειτονιά στο Χαλέπι, η οποία, σύμφωνα με ακτιβιστές, βομβαρδίστηκε από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.
REUTERS / Rami Zayat

Ένας αντάρτης μαχητής διακρίνεται μέσα στη σκόνη σε μία γειτονιά στο Χαλέπι, η οποία, σύμφωνα με ακτιβιστές, βομβαρδίστηκε από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Στιγμές χαλάρωσης μετά την προπόνηση. Ένας άνδρας ξεκουράζεται σε παραλία του Κολόμπο στη Σρι Λάνκα, ύστερα από προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας στην οποία συμμετέχει.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Ένας άνδρας ξεκουράζεται σε παραλία του Κολόμπο στη Σρι Λάνκα, ύστερα από προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας στην οποία συμμετέχει.