Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 19:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014.

Σε κλίμα Χριστουγέννων το Τόκιο. Ένα ζευγάρι περπατά ανάμεσα σε Χριστουγεννιάτικους στολισμούς στο Τόκιο.
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Ένα ζευγάρι περπατά ανάμεσα σε Χριστουγεννιάτικους στολισμούς στο Τόκιο.

Πορεία κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών. Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), ζητώντας να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών λιμανιών. Οι διαδηλωτές επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο υπουργείο και διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
SOOC / Nikos Libertas

Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), ζητώντας να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών λιμανιών. Οι διαδηλωτές επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο υπουργείο και διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Βενετία: Πλημμύρισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου. Μία παρέα κάθεται σε καρέκλες στην πλημμυρισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Οι πλημμύρες στη διάσημη πλατεία αποτελούν συχνό φαινόμενο.
EPA / ANDREA MEROLA

Μία παρέα κάθεται σε καρέκλες στην πλημμυρισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Οι πλημμύρες στη διάσημη πλατεία αποτελούν συχνό φαινόμενο.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε με αφορμή το κύμα καταλήψεων που έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα σε σχολεία όλης της χώρας.
SOOC / Nick Paleologos

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε με αφορμή το κύμα καταλήψεων που έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα σε σχολεία όλης της χώρας.

Ισραήλ: Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας. Παλαιστίνιος χρησιμοποιεί σφεντόνα για να πετάξει δακρυγόνο πίσω στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Μετά την δεύτερη χθεσινή επίθεση με αυτοκίνητο η αστυνομία άρχισε να τοποθετεί μπλοκ από μπετόν για να προστατετούν τις στάσεις όπου οι επιβάτες περιμένουν, κατά μήκος της γραμμής του τραμ. Σαν αποτέλεσμα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των δυο πλευρών.
Reuters / ABED OMAR QUSINI

Παλαιστίνιος χρησιμοποιεί σφεντόνα για να πετάξει δακρυγόνο πίσω στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Μετά την δεύτερη χθεσινή επίθεση με αυτοκίνητο η αστυνομία άρχισε να τοποθετεί μπλοκ από μπετόν για να προστατετούν τις στάσεις όπου οι επιβάτες περιμένουν, κατά μήκος της γραμμής του τραμ. Σαν αποτέλεσμα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των δυο πλευρών.

Διάσωση ορφανής θαλάσσιας ενυδρίδας. Μία ορφανή θαλάσσια ενυδρίδα ηλικίας 5 εβδομάδων, η οποία βρέθηκε σε παραλία της Καλιφόρνια τον Σεπτέμβριο, ξεκουράζεται στο ενυδρείο «Abbott Oceanarium» του Σικάγο.
REUTERS / Shedd Aquarium/Brenna Hernandez

Μία ορφανή θαλάσσια ενυδρίδα ηλικίας 5 εβδομάδων, η οποία βρέθηκε σε παραλία της Καλιφόρνια τον Σεπτέμβριο, ξεκουράζεται στο ενυδρείο «Abbott Oceanarium» του Σικάγο.

Συρία: Θύματα άμαχοι από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ. Ένα κορίτσι στέκεται ανάμεσα στα συντρίμμια κατεδαφισμένων κτηρίων που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς που διεξήγαγαν την Πέμπτη οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις. Άμαχος πληθυσμός έχασε τη ζωή του από τους εν λόγω βομβαρδισμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης Άχραρ αλ Σαμ που μάχεται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασάντ.
REUTERS / STRINGER

Ένα κορίτσι στέκεται ανάμεσα στα συντρίμμια κατεδαφισμένων κτηρίων που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς που διεξήγαγαν την Πέμπτη οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις. Άμαχος πληθυσμός έχασε τη ζωή του από τους εν λόγω βομβαρδισμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης Άχραρ αλ Σαμ που μάχεται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασάντ.

Απόσταξη τσίπουρου στην Καρδίτσα. Παραγωγός περιμένει την απόσταξη του τσίπουρου σε αποστακτήριο της Καρδίτσας. Το καζάνι γεμίζει με τον πολτό των στέμφυλων που έχει ζυμωθεί, ενώ στο βαρέλι που καταλήγει ο χάλκινος σωλήνας και που μέσα είναι ο λουλάς υπάρχει το νερό που μένει κρύο για την υγροποίηση των ατμών. Στη βάση του βαρελιού υπάρχει η βρύση απ
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Παραγωγός περιμένει την απόσταξη του τσίπουρου σε αποστακτήριο της Καρδίτσας. Το καζάνι γεμίζει με τον πολτό των στέμφυλων που έχει ζυμωθεί, ενώ στο βαρέλι που καταλήγει ο χάλκινος σωλήνας και που μέσα είναι ο λουλάς υπάρχει το νερό που μένει κρύο για την υγροποίηση των ατμών. Στη βάση του βαρελιού υπάρχει η βρύση απ' όπου ξεχύνεται το τσίπουρο.

H νύχτα του Guy Fawkes. Ένα αγόρι τρέχει ενώ κρατάει ένα φλεγόμενο βαρέλι γεμάτο πίσσα στην πόλη Ότερι της Αγγλίας, τη νύχτα της 5ης Νοεμβρίου. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη της Βρετανίας τη «Νύχτα του Guy Fawkes», σε ανάμνηση της «Συνωμοσίας της Πυρίτιδας» - της αποτυχημένης προσπάθειας του Fawkes να ανατινάξει το βρετανικό Κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου 1605 με στόχο τη δολοφονία του βασιλιά Ιακώβου Α
REUTERS / Daniel Leal-Olivas
Ένα αγόρι τρέχει ενώ κρατάει ένα φλεγόμενο βαρέλι γεμάτο πίσσα στην πόλη Ότερι της Αγγλίας, τη νύχτα της 5ης Νοεμβρίου. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη της Βρετανίας τη «Νύχτα του Guy Fawkes», σε ανάμνηση της «Συνωμοσίας της Πυρίτιδας» - της αποτυχημένης προσπάθειας του Fawkes να ανατινάξει το βρετανικό Κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου 1605 με στόχο τη δολοφονία του βασιλιά Ιακώβου Α'.
Περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία. Εκατοντάδες μετανάστες βρίσκονται σε στάση αναμονής στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να συνεχίσουν το ταξίδι τους από αφύλακτα περάσματα. Στην Ειδομένη, ένα χωριό μόλις 30 μέτρα από τα σύνορα, μετανάστες βρίσκουν προσωρινά καταφύγιο στα γύρω χωράφια και δίπλα από τον Αξιό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Εκατοντάδες μετανάστες βρίσκονται σε στάση αναμονής στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να συνεχίσουν το ταξίδι τους από αφύλακτα περάσματα. Στην Ειδομένη, ένα χωριό μόλις 30 μέτρα από τα σύνορα, μετανάστες βρίσκουν προσωρινά καταφύγιο στα γύρω χωράφια και δίπλα από τον Αξιό.

Ξημέρωμα στη Λαχόρη. Μηχανήματα εκσκαφής δίπλα στον ποταμό Ράβι, κατά την ανατολή του ηλίου στη Λαχόρη του Πακιστάν.
EPA / OMER SALEEM
Μηχανήματα εκσκαφής δίπλα στον ποταμό Ράβι, κατά την ανατολή του ηλίου στη Λαχόρη του Πακιστάν.
Εβδομάδα Μόδας στο Σάο Πάολο. Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της χειμερινής κολεξιόν του σχεδιαστή Ronaldo Fraga, κατά την εβδομάδα μόδας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.
REUTERS / NACHO DOCE

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της χειμερινής κολεξιόν του σχεδιαστή Ronaldo Fraga, κατά την εβδομάδα μόδας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Aποπέμπεται ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Στύλιος. Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσής του με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.«Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα το καταφέρετε», της είχε πει νωρίτερα, αντιδρώντας σε σχόλιό της, με το οποίο τον παρομοίαζε με τη Μαρία Αντουανέτα. Λίγο μετά ακολούθησε η συγγνώμη του κ. Στύλιου στην κ. Κανέλλη, που όμως δεν ήταν αρκετή προκειμένου το περιστατικό να θεωρηθεί λήξαν.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσής του με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

«Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα το καταφέρετε», της είχε πει νωρίτερα, αντιδρώντας σε σχόλιό της, με το οποίο τον παρομοίαζε με τη Μαρία Αντουανέτα. Λίγο μετά ακολούθησε η συγγνώμη του κ. Στύλιου στην κ. Κανέλλη, που όμως δεν ήταν αρκετή προκειμένου το περιστατικό να θεωρηθεί λήξαν.

Φθινοπωρινή βόλτα στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ. Μία γυναίκα κάθεται κάτω από την πολύχρωμη ομπρέλα της, μία φθινοπωρινή ημέρα στο θέρετρο της Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στη Νίκαια της Γαλλίας.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Μία γυναίκα κάθεται κάτω από την πολύχρωμη ομπρέλα της, μία φθινοπωρινή ημέρα στο θέρετρο της Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στη Νίκαια της Γαλλίας.

«Ιερή» βουτιά στο Νέο Δελχί. Ένας ινδουιστής βουτά στα νερά του ποταμού Γιάμουνα, πράξη που θεωρείται ιερή, στο πλαίσιο της γιορτής Καρτίκ Πουρνίμα, που λαμβάνει χώρα κατά την πανσέληνο του ινδικού μήνα Καρτίκ.  
REUTERS / AHMAD MASOOD

Ένας ινδουιστής βουτά στα νερά του ποταμού Γιάμουνα, πράξη που θεωρείται ιερή, στο πλαίσιο της γιορτής Καρτίκ Πουρνίμα, που λαμβάνει χώρα κατά την πανσέληνο του ινδικού μήνα Καρτίκ.  

Ξεκούραση πριν την παράσταση. Κλόουν βλέπουν τηλεόραση μέσα στη σκηνή τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης του τσίρκου «Rambo» στη Μουμπάι της Ινδίας.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Κλόουν βλέπουν τηλεόραση μέσα στη σκηνή τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης του τσίρκου «Rambo» στη Μουμπάι της Ινδίας.

Βρυξέλλες: Χάος σε πορεία κατά της λιτότητας. Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στις Βρυξέλλες, σε έντονα μαζική κινητοποίηση κατά των πολιτικών λιτότητας. Διαδηλωτές κατέλαβαν την έδρα του συνδέσμου βιομηχάνων του Βελγίου και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Αυτοκίνητα έχουν τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων. Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος περίπου 120.000 άνθρωποι.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στις Βρυξέλλες, σε έντονα μαζική κινητοποίηση κατά των πολιτικών λιτότητας. Διαδηλωτές κατέλαβαν την έδρα του συνδέσμου βιομηχάνων του Βελγίου και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Αυτοκίνητα έχουν τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων. Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος περίπου 120.000 άνθρωποι.

Ήττα Παναθηναϊκού από Αϊντχόφεν. Ο Νάρσινγκ με τον Νάνο σε στιγμιότυπο από τον αγώνα. Σήμερα, ο Παναθηναϊκός έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης μετά την ήττα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από την ανώτερη Αϊντχόφεν με 3-2, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς έμεινε στον ένα βαθμό που είχε αποσπάσει την προηγούμενη αγωνιστική στο «Φίλιπς Στάντιον».
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Ο Νάρσινγκ με τον Νάνο σε στιγμιότυπο από τον αγώνα. Σήμερα, ο Παναθηναϊκός έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης μετά την ήττα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από την ανώτερη Αϊντχόφεν με 3-2, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς έμεινε στον ένα βαθμό που είχε αποσπάσει την προηγούμενη αγωνιστική στο «Φίλιπς Στάντιον».