Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 19:18

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014.

Μεγαλώνοντας στον απόηχο του τυφώνα . Η 23χρονη Έμελι Σαγκάλες κάθεται δίπλα στην κόρη της Μπέα Τζόι σε μια καλύβα στην επαρχία Λέιτε στις Φιλιππίνες. Η Μπέα Τζόι γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 2013 την περίοδο που ο τυφώνας Χαϊγιάν σάρωνε τις Φιλιππίνες, μέσα σε ένα κτήριο το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι «πληγές» από το πέρασμα του τυφώνα παραμένουν ακόμα ανοιχτές, με αρκετούς από τους επιζώντες να αντιμετωπίζουν ψυχολογικές διαταραχές αλλά και το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των υλικών ζημιών. 
EPA / DENNIS M. SABANGAN

Η 23χρονη Έμελι Σαγκάλες κάθεται δίπλα στην κόρη της Μπέα Τζόι σε μια καλύβα στην επαρχία Λέιτε στις Φιλιππίνες. Η Μπέα Τζόι γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 2013 την περίοδο που ο τυφώνας Χαϊγιάν σάρωνε τις Φιλιππίνες, μέσα σε ένα κτήριο το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι «πληγές» από το πέρασμα του τυφώνα παραμένουν ακόμα ανοιχτές, με αρκετούς από τους επιζώντες να αντιμετωπίζουν ψυχολογικές διαταραχές αλλά και το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των υλικών ζημιών. 

Την πλειοψηφία στη Γερουσία εξασφάλισαν οι Ρεπουμπλικάνοι. Υποστηρικτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος παρακολουθεί την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών στο Ντένβερ του Κολοράντο. Καταφέροντας βαρύ πλήγμα στους Δημοκρατικούς, οι Ρεπουμπλικανοί κατέχουν πλέον τουλάχιστον 51 από τις 100 έδρες της Γερουσίας, ενώ διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με προβλέψεις του πρακτορείου Reuters και του Ινστιτούτου IPSOS, οι Ρεπουμπλικανοί θα έχουν τον έλεγχο της Γερουσίας με τουλάχιστον 52 έδρες.
REUTERS / RICK WILKING

Υποστηρικτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος παρακολουθεί την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών στο Ντένβερ του Κολοράντο. Καταφέροντας βαρύ πλήγμα στους Δημοκρατικούς, οι Ρεπουμπλικανοί κατέχουν πλέον τουλάχιστον 51 από τις 100 έδρες της Γερουσίας, ενώ διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με προβλέψεις του πρακτορείου Reuters και του Ινστιτούτου IPSOS, οι Ρεπουμπλικανοί θα έχουν τον έλεγχο της Γερουσίας με τουλάχιστον 52 έδρες.

Φωτογράφιση μόδας στη Σεβίλλη. Η 22άχρονη Ισπανίδα Ρακέλ Μπονίγια ποζάρει στην ξύλινη κατασκευή «Metropol Parasol» στη Σεβίλλη, στο πλαίσιο φωτογράφισης για την εκδήλωση «Η Ανδαλουσία της Μόδας».
REUTERS / Marcelo del Pozo

Η 22άχρονη Ισπανίδα Ρακέλ Μπονίγια ποζάρει στην ξύλινη κατασκευή «Metropol Parasol» στη Σεβίλλη, στο πλαίσιο φωτογράφισης για την εκδήλωση «Η Ανδαλουσία της Μόδας».

Φθινοπωρινό τοπίο στη Γερμανία. Φθινοπωρινό σκηνικό γύρω από τη γέφυρα «Rakotzbrόcke» στην πόλη Κρομλάου της Γερμανίας.
REUTERS / HANNIBAL

Φθινοπωρινό σκηνικό γύρω από τη γέφυρα «Rakotzbrόcke» στην πόλη Κρομλάου της Γερμανίας.

«Χρυσό Παπούτσι» για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φιλάει το «Χρυσό Παπούτσι» το οποίο παρέλαβε στη Μαδρίτη. Το βραβείο απονέμεται στον καλύτερο σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της περιόδου 2013-14. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα», για την οποία είναι φαβορί για τρίτη χρονιά.
«Δεν θέλω να είμαι υποκριτής: προφανώς θα ήθελα να κερδίσω μία τρίτη (Χρυσή Μπάλα)» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πορτογάλος άσος, ο οποίος ήταν νικητής της σχετικής ψηφοφορίας το 2008 και το 2013.
REUTERS / SERGIO PEREZ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φιλάει το «Χρυσό Παπούτσι» το οποίο παρέλαβε στη Μαδρίτη. Το βραβείο απονέμεται στον καλύτερο σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της περιόδου 2013-14. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα», για την οποία είναι φαβορί για τρίτη χρονιά.

«Δεν θέλω να είμαι υποκριτής: προφανώς θα ήθελα να κερδίσω μία τρίτη (Χρυσή Μπάλα)» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πορτογάλος άσος, ο οποίος ήταν νικητής της σχετικής ψηφοφορίας το 2008 και το 2013.

Δρόμοι - ποτάμια στην Αργεντινή . Ένα λεωφορείο έχει ακινητοποιηθεί στη μέση ενός πλημμυρισμένου δρόμου στην πόλη Λουχάν στην Επαρχία του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και 5.200 έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού Λα Πλάτα.
EPA / Carlos Brigo

Ένα λεωφορείο έχει ακινητοποιηθεί στη μέση ενός πλημμυρισμένου δρόμου στην πόλη Λουχάν στην Επαρχία του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και 5.200 έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού Λα Πλάτα.

Φιλοζωικά μηνύματα στην πασαρέλα. Ένας σκύλος «παρουσιάζει» το δικό του μήνυμα κατά τη διάρκεια της επίδειξης της χειμερινής συλλογής 2015 του σχεδιαστή Ronaldo Fraga, κατά την εβδομάδα μόδας του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Η πινακίδα που φοράει αναγράφει: «Τα ζώα δεν είναι μάρκες. Υιοθετήστε, μην αγοράζετε».
 
REUTERS / NACHO DOCE

Ένας σκύλος «παρουσιάζει» το δικό του μήνυμα κατά τη διάρκεια της επίδειξης της χειμερινής συλλογής 2015 του σχεδιαστή Ronaldo Fraga, κατά την εβδομάδα μόδας του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Η πινακίδα που φοράει αναγράφει: «Τα ζώα δεν είναι μάρκες. Υιοθετήστε, μην αγοράζετε».

 

Ταραχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Παλαιστίνιος ετοιμάζεται να πετάξει μολότωφ σε άνδρες της ισραηλινής αστυνομίας κατά την διάρκεια ταραχών στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου Ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν για να διαλύσουν μασκοφόρους διαδηλωτές.
REUTERS / AMMAR AWAD

Παλαιστίνιος ετοιμάζεται να πετάξει μολότωφ σε άνδρες της ισραηλινής αστυνομίας κατά την διάρκεια ταραχών στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου Ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν για να διαλύσουν μασκοφόρους διαδηλωτές.

Η διαδρομή του κρασιού. Εργάτες κάνουν τη διαλογή και το καθάρισμα των σταφυλιών που θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή κρασιού στην Οινοποιεία Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι της Αττικής. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Εργάτες κάνουν τη διαλογή και το καθάρισμα των σταφυλιών που θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή κρασιού στην Οινοποιεία Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι της Αττικής. 

Στιγμιότυπο από δρόμο της Αθήνας. Άντρας που μαζεύει ανακυκλώσιμα υλικά από τους δρόμους της Αθήνας επιδεικνύει με χαμόγελο στο φωτογραφικό φακό το καρότσι του, το οποίο έχει διακοσμήσει με χριστουγεννιάτικα στολίδια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Άντρας που μαζεύει ανακυκλώσιμα υλικά από τους δρόμους της Αθήνας επιδεικνύει με χαμόγελο στο φωτογραφικό φακό το καρότσι του, το οποίο έχει διακοσμήσει με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Πρόβα στην Κόκκινη Πλατεία. Ρώσοι φαντάροι ντυμένοι με ιστορικές στολές συμμετέχουν σε πρόβα για την επέτειο 73 χρόνων από την ιστορική παρέλαση της 7ης Νοεμβρίου 1941, όπου Σοβιετικοί στρατιώτες παρέλασαν στην Κόκκινη Πλατεία γιορτάζοντας την νίκη τους στον Β
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Ρώσοι φαντάροι ντυμένοι με ιστορικές στολές συμμετέχουν σε πρόβα για την επέτειο 73 χρόνων από την ιστορική παρέλαση της 7ης Νοεμβρίου 1941, όπου Σοβιετικοί στρατιώτες παρέλασαν στην Κόκκινη Πλατεία γιορτάζοντας την νίκη τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συννεφιασμένος ουρανός στη Γαλλία. Πυκνά σύννεφα καλύπτουν τον ουρανό πάνω από προβλήτα στο Αντερνός της νοτιοδυτικής Γαλλίας. 
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Πυκνά σύννεφα καλύπτουν τον ουρανό πάνω από προβλήτα στο Αντερνός της νοτιοδυτικής Γαλλίας. 

Αίγυπτος: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με βυτιοφόρο. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, οι περισσότεροι μαθητές, σκοτώθηκαν όταν ένα σχολικό λεωφορείο συγκρούσθηκε με τρία άλλα οχήματα σε ερημικό δρόμο στο Δέλτα του Νείλου βορείως του Καΐρου. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Μπεχέιρα, στην οποία ανήκει η Νταμανχούρ, η σύγκρουση προκλήθηκε μετά από ντελαπάρισμα του σχολικού λεωφορείου εν μέσω ισχυρών βροχοπτώσεων. 
REUTERS / AL YOUM AL SAABI

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, οι περισσότεροι μαθητές, σκοτώθηκαν όταν ένα σχολικό λεωφορείο συγκρούσθηκε με τρία άλλα οχήματα σε ερημικό δρόμο στο Δέλτα του Νείλου βορείως του Καΐρου. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Μπεχέιρα, στην οποία ανήκει η Νταμανχούρ, η σύγκρουση προκλήθηκε μετά από ντελαπάρισμα του σχολικού λεωφορείου εν μέσω ισχυρών βροχοπτώσεων. 

Γυμναστική στην παραλία. Μια γυναίκα κάνει κατακόρυφο στην παραλία Γουάιλντ Κοστ στη Νότια Αφρική.
EPA / KIM LUDBROOK

Μια γυναίκα κάνει κατακόρυφο στην παραλία Γουάιλντ Κοστ στη Νότια Αφρική.

ΗΠΑ: Διαδηλωση των Anonymous. Μέλη και υποστηρικτές του κινήματος των Αnonymous με μάσκες του Γκάι Φωκς διαδηλώνουν μπροστά από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.
Reuters / GARY CAMERON

Μέλη και υποστηρικτές του κινήματος των Αnonymous με μάσκες του Γκάι Φωκς διαδηλώνουν μπροστά από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.