Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 19:23

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014.

Σε δημοπρασία τα γυαλιά του Τζον Λένον. Ζευγάρι γυαλιών που ανήκε στον Τζον Λένον παρουσιάζεται από τον οίκο Τζούλιενς εν όψει της δημοπράτησης του που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Νοεμβρίου στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας. Τα γυαλιά - σήμα κατατεθέν του θρυλικού «σκαθαριού» αναμένεται να πωληθούν έναντι 20.000 - 40.000 δολαρίων.
REUTERS / KEVORK DJANSEZIAN

Ζευγάρι γυαλιών που ανήκε στον Τζον Λένον παρουσιάζεται από τον οίκο Τζούλιενς εν όψει της δημοπράτησης του που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Νοεμβρίου στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας. Τα γυαλιά - σήμα κατατεθέν του θρυλικού «σκαθαριού» αναμένεται να πωληθούν έναντι 20.000 - 40.000 δολαρίων.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις. Γκράφιτι με συνθήματα στον προαύλιο χώρο Λυκείου της Αθήνας που βρίσκεται υπό κατάληψη. Ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών είναι προσλήψεις εκπαιδευτικών και άμεση αποστολή όλων των βιβλίων στις σχολικές μονάδες. Ο συνολικός αριθμός των σχολείων υπό κατάληψη, ανέρχεται σε 364. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι υπάρχει σχετική ρύθμιση που προβλέπει την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας με την παράδοση μαθημάτων στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, εφόσον η κατάληψη ξεπερνά σε διάρκεια τις τρεις ημέρες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Γκράφιτι με συνθήματα στον προαύλιο χώρο Λυκείου της Αθήνας που βρίσκεται υπό κατάληψη. Ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών είναι προσλήψεις εκπαιδευτικών και άμεση αποστολή όλων των βιβλίων στις σχολικές μονάδες. Ο συνολικός αριθμός των σχολείων υπό κατάληψη, ανέρχεται σε 364. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι υπάρχει σχετική ρύθμιση που προβλέπει την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας με την παράδοση μαθημάτων στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, εφόσον η κατάληψη ξεπερνά σε διάρκεια τις τρεις ημέρες.

Επιχείρηση της NASA στην Ανταρκτική . Φωτογραφία που τραβήχτηκε από ερευνητικό αεροσκάφος της NASA και απεικονίζει παγετώνες στην Δυτική Ανταρκτική. Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την παγωμένη ήπειρο για έκτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της επιχείρησης IceBridge, που έχει σκοπό να μελετήσει τις αλλαγές στα στρώματα πάγου της Γης.
EPA / MICHAEL STUDINGER / HANDOUT

Φωτογραφία που τραβήχτηκε από ερευνητικό αεροσκάφος της NASA και απεικονίζει παγετώνες στην Δυτική Ανταρκτική. Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την παγωμένη ήπειρο για έκτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της επιχείρησης IceBridge, που έχει σκοπό να μελετήσει τις αλλαγές στα στρώματα πάγου της Γης.

Μόδα… με χλωρίδα και πανίδα. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία των Ρώσων σχεδιαστών Φιοντόρ Ντοντόνοφ και Χάικ Σιμονιάν στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Μόσχας.
EPA / SERGEI ILNITSKY

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία των Ρώσων σχεδιαστών Φιοντόρ Ντοντόνοφ και Χάικ Σιμονιάν στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Μόσχας.

Προκλητικές δηλώσεις για την κυπριακή ΑΟΖ  στη Βουλή . Διαφωνία επί όλων των ελληνοτουρκικών διαφορών καταγράφηκε κατά την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Αθήνα. Ο βουλευτής του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ Οσμάν Μπακ, απαντώντας στον προβληματισμό που εξέφρασε σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (φωτογραφία), ισχυρίσθηκε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία διεκδίκηση στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι «αντίθετα στη "Βόρεια Κύπρο" υπάρχει αδειοδοτημένη περιοχή για έρευνες», ενώ υποστήριξε ότι «όλη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη».
SOOC / Nikos Libertas

Διαφωνία επί όλων των ελληνοτουρκικών διαφορών καταγράφηκε κατά την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Αθήνα. Ο βουλευτής του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ Οσμάν Μπακ, απαντώντας στον προβληματισμό που εξέφρασε σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (φωτογραφία), ισχυρίσθηκε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία διεκδίκηση στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι «αντίθετα στη "Βόρεια Κύπρο" υπάρχει αδειοδοτημένη περιοχή για έρευνες», ενώ υποστήριξε ότι «όλη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη».

Περίπατος στο Σινικό Τείχος. Επισκέπτες περπατούν στο τμήμα Μουτιανγιού του Σινικού Τείχους, στο Πεκίνο. 
EPA / ROLEX DELA PENA

Επισκέπτες περπατούν στο τμήμα Μουτιανγιού του Σινικού Τείχους, στο Πεκίνο. 

Καταρράκτης στην Ελβετία. Ο καταρράκτης Saut du Doubs στην περιοχή Βιγιέρ-λε-Λακ στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας.
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Ο καταρράκτης Saut du Doubs στην περιοχή Βιγιέρ-λε-Λακ στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας.

Εορτασμός της Ασούρα στο Ιράκ. Σιίτες μουσουλμάνοι συμμετέχουν σε τελετή για την Ασούρα στη Νατζάφ του Ιράκ. Οι σιίτες τιμούν με αυτό τον τρόπο την επέτειο του θανάτου του Ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα το 680 μ.Χ.
REUTERS / STRINGER/IRAQ

Σιίτες μουσουλμάνοι συμμετέχουν σε τελετή για την Ασούρα στη Νατζάφ του Ιράκ. Οι σιίτες τιμούν με αυτό τον τρόπο την επέτειο του θανάτου του Ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα το 680 μ.Χ.

Η τελετή της Ασούρα στον Πειραιά. Σιίτες Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα συμμετέχουν στην τελετή της Ασούρα στον Πειραιά. Οι σιίτες τιμούν με αυτό τον τρόπο την επέτειο του θανάτου του Ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα το 680 μ.Χ.
SOOC / Paleologos Nick

Σιίτες Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα συμμετέχουν στην τελετή της Ασούρα στον Πειραιά. Οι σιίτες τιμούν με αυτό τον τρόπο την επέτειο του θανάτου του Ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα το 680 μ.Χ.

Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία. Άνεργοι έχουν σχηματίσει ουρά έξω από γραφείο απασχόλησης στη Μαδρίτη. Αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία τον Οκτώβριο, για τρίτο συνεχή μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το ποσοστό της ανεργίας είχε κορυφωθεί το πρώτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς ελαφρώς κάτω από το 27% και από τότε έχει υποχωρήσει στο 24,5%.
REUTERS / ANDREA COMAS

Άνεργοι έχουν σχηματίσει ουρά έξω από γραφείο απασχόλησης στη Μαδρίτη. Αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία τον Οκτώβριο, για τρίτο συνεχή μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το ποσοστό της ανεργίας είχε κορυφωθεί το πρώτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς ελαφρώς κάτω από το 27% και από τότε έχει υποχωρήσει στο 24,5%.

Φθινοπωρινό τοπίο στη Γερμανία. Μια γυναίκα περπατά σε δρόμο της Στουτγκάρδης.
EPA / SEBASTIAN KAHNERT

Μια γυναίκα περπατά σε δρόμο της Στουτγκάρδης.

Ομαδικός γάμος στην έρημο. Νιόπαντρα ζευγάρια κάνουν βόλτα με καμήλες μετά τη ομαδική γαμήλια τελετή που έλαβε χώρα σε τουριστική περιοχή ερήμου της αυτόνομης επαρχίας της Σιντζιάνγκ, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Νιόπαντρα ζευγάρια κάνουν βόλτα με καμήλες μετά τη ομαδική γαμήλια τελετή που έλαβε χώρα σε τουριστική περιοχή ερήμου της αυτόνομης επαρχίας της Σιντζιάνγκ, στην Κίνα.

Πλημμύρες στην Αργεντινή. Οχήματα κινούνται σε πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης Βαλεντίν Αλσίνα στην Αργεντινή. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και περίπου 1.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες δύο ημέρες. 
EPA / Daniel Dabove

Οχήματα κινούνται σε πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης Βαλεντίν Αλσίνα στην Αργεντινή. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και περίπου 1.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες δύο ημέρες.