Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 20:50

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014.

Στρατιωτική εκπαίδευση στην Κίνα. Κινέζος στρατιώτης πηδά μέσα από φλεγόμενο εμπόδιο κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, στην πόλη Χέιχε της επαρχίας Χεϊλονγκτσιάνγκ.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κινέζος στρατιώτης πηδά μέσα από φλεγόμενο εμπόδιο κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, στην πόλη Χέιχε της επαρχίας Χεϊλονγκτσιάνγκ.

Μπροστά από τα ΜΑΤ. Ηλικιωμένος άντρας αστειεύεται με το μπαστούνι του μπροστά από άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Σάββατο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, μικρή ομάδα φοιτητών συγκεντρώθηκε έξω από το κεντρικό κτήριο του ιδρύματος ζητώντας να εισέλθει σε αυτό. Η είσοδος δεν τους επετράπη και έπειτα από μικροένταση οι φοιτητές αποχώρησαν.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ηλικιωμένος άντρας αστειεύεται με το μπαστούνι του μπροστά από άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Σάββατο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, μικρή ομάδα φοιτητών συγκεντρώθηκε έξω από το κεντρικό κτήριο του ιδρύματος ζητώντας να εισέλθει σε αυτό. Η είσοδος δεν τους επετράπη και έπειτα από μικροένταση οι φοιτητές αποχώρησαν.

Ουγκάντα: Μαθήματα υποκριτικής σε παραγκούπολη . Η Μπεατρίς Κιραμπό εξασκείται στις πολεμικές τέχνες στο πλαίσιο των μαθημάτων υποκριτικής που διοργανώνουν ΜΚΟ στις παραγκουπόλεις της Καμπάλα. Μέσω αυτής της εκπαίδευσης τα παιδιά μπορούν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε ταινίες που παρουσιάζουν τη ζωή στις φτωχές κοινότητες της Ουγκάντας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα έσοδα από τη συμμετοχή σε ταινίες έχουν βοηθήσει πολλά παιδιά που μένουν σε παραγκουπόλεις να μην εγκαταλείψουν το σχολείο.
REUTERS / STRINGER

Η Μπεατρίς Κιραμπό εξασκείται στις πολεμικές τέχνες στο πλαίσιο των μαθημάτων υποκριτικής που διοργανώνουν ΜΚΟ στις παραγκουπόλεις της Καμπάλα. Μέσω αυτής της εκπαίδευσης τα παιδιά μπορούν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε ταινίες που παρουσιάζουν τη ζωή στις φτωχές κοινότητες της Ουγκάντας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα έσοδα από τη συμμετοχή σε ταινίες έχουν βοηθήσει πολλά παιδιά που μένουν σε παραγκουπόλεις να μην εγκαταλείψουν το σχολείο.

Η έκρηξη του διαστημικού σκάφους της Virgin Galactic. Το διαστημικό σκάφος SpaceShipTwo της Virgin Galactic εκρήγνυται κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας. Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο συγκυβερνήτης, ενώ ο κυβερνήτης τραυματίστηκε σοβαρά. Ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic, Ρίτσαρντ Μπράνσον χαρακτήρισε το συμβάν «συντριπτική απώλεια», η οποία όμως, όπως είπε, δεν θα σημάνει το τέλος του κοινού προγράμματός του με την αμερικανική εταιρεία Scaled Composites.
REUTERS / Kenneth Brown

Το διαστημικό σκάφος SpaceShipTwo της Virgin Galactic εκρήγνυται κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας. Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο συγκυβερνήτης, ενώ ο κυβερνήτης τραυματίστηκε σοβαρά. Ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic, Ρίτσαρντ Μπράνσον χαρακτήρισε το συμβάν «συντριπτική απώλεια», η οποία όμως, όπως είπε, δεν θα σημάνει το τέλος του κοινού προγράμματός του με την αμερικανική εταιρεία Scaled Composites.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή περίπου 1000 εργατικών σωματείων και φορέων. Το συλλαλητήριο, σύμφωνα με τους οργανωτές, είχε στόχο να αποτελέσει «απάντηση» απέναντι στην κυβέρνηση «που κρύβει τα μνημόνια διαρκείας και καυγαδίζει με την αξιωματική αντιπολίτευση για το ποιος θα εγγυηθεί την καπιταλιστική ανάκαμψη σε βάρος πάντα των λαϊκών δικαιωμάτων».
SOOC / Nick Paleologos

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή περίπου 1000 εργατικών σωματείων και φορέων. Το συλλαλητήριο, σύμφωνα με τους οργανωτές, είχε στόχο να αποτελέσει «απάντηση» απέναντι στην κυβέρνηση «που κρύβει τα μνημόνια διαρκείας και καυγαδίζει με την αξιωματική αντιπολίτευση για το ποιος θα εγγυηθεί την καπιταλιστική ανάκαμψη σε βάρος πάντα των λαϊκών δικαιωμάτων».

Έκρηξη ηφαιστείου στην Κόστα Ρίκα. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές της Κόστα Ρίκα, ύστερα από την ισχυρότερη έκρηξη του ηφαίστειου Τουριάλμπα τα τελευταία εκατό χρόνια. Στάχτη και καπνός από το ηφαίστειο έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα, Σαν Χοσέ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 χιλιομέτρων. 
REUTERS / JUAN CARLOS ULATE

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές της Κόστα Ρίκα, ύστερα από την ισχυρότερη έκρηξη του ηφαίστειου Τουριάλμπα τα τελευταία εκατό χρόνια. Στάχτη και καπνός από το ηφαίστειο έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα, Σαν Χοσέ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 χιλιομέτρων. 

Παρέλαση με μαριονέτες στη Μπανγκόκ . Καλλιτέχνες από το Βιετνάμ παρουσιάζουν πρόγραμμα με μαριονέτες κατά τη διάρκεια παρέλασης στους δρόμους της στη Μπανγκόκ, στο πλαίσιο φεστιβάλ αφιερωμένου στο κουκλοθέατρο.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Καλλιτέχνες από το Βιετνάμ παρουσιάζουν πρόγραμμα με μαριονέτες κατά τη διάρκεια παρέλασης στους δρόμους της στη Μπανγκόκ, στο πλαίσιο φεστιβάλ αφιερωμένου στο κουκλοθέατρο.

Παραγωγή ξυλάνθρακα στη Δυτική Όχθη. Παλαιστίνιος εργάζεται σε μονάδα παραγωγής ξυλάνθρακα στο χωριό Γιαμπέντ της Δυτικής Όχθης. Σύμφωνα με τους ντόπιους, η παραγωγή κάρβουνου στη μονάδα απαιτεί 10 ημέρες καθώς γίνεται αποκλειστικά με χειρωνακτική εργασία.
EPA / ALAA BADARNEH

Παλαιστίνιος εργάζεται σε μονάδα παραγωγής ξυλάνθρακα στο χωριό Γιαμπέντ της Δυτικής Όχθης. Σύμφωνα με τους ντόπιους, η παραγωγή κάρβουνου στη μονάδα απαιτεί 10 ημέρες καθώς γίνεται αποκλειστικά με χειρωνακτική εργασία.

Αθήνα: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τους Κούρδους του Κομπάνι. Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Κούρδους του Κομπάνι που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας αλληλεγγύης στους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη έναντι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Κούρδους του Κομπάνι που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας αλληλεγγύης στους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη έναντι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Φεστιβάλ χαρταετού στο Κέιπ Τάουν. Στιγμιότυπο από το διεθνές φεστιβάλ χαρταετού που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.
EPA / NIC BOTHMA

Στιγμιότυπο από το διεθνές φεστιβάλ χαρταετού που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Στο μετρό με τη... Μόνα Λίζα. Η «Μόνα Λίζα» της φωτογραφίας επιστρέφει με το μετρό από την παρέλαση για το Halloween που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου στο Μανχάταν. Οι Αμερικάνοι μόνο υπολογίζεται ότι ξόδεψαν 7,4 δισ. δολ. για την ετήσια αυτή γιορτή.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Η «Μόνα Λίζα» της φωτογραφίας επιστρέφει με το μετρό από την παρέλαση για το Halloween που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου στο Μανχάταν. Οι Αμερικάνοι μόνο υπολογίζεται ότι ξόδεψαν 7,4 δισ. δολ. για την ετήσια αυτή γιορτή.

Έκθεση ψηφιακών έργων τέχνης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Με τέσσερις Έλληνες ανάμεσα στους καλύτερους εικαστικούς καλλιτέχνες ψηφιακής εικόνας και νέων τεχνολογιών, τα 75 ψηφιακά έργα τέχνης, που διεκδίκησαν το κορυφαίο βραβείο ανά τον κόσμο, το Lumen Prize, παρουσιάζονται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έως τις 30 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
FOSPHOTOS / Manolis Tsafos

Με τέσσερις Έλληνες ανάμεσα στους καλύτερους εικαστικούς καλλιτέχνες ψηφιακής εικόνας και νέων τεχνολογιών, τα 75 ψηφιακά έργα τέχνης, που διεκδίκησαν το κορυφαίο βραβείο ανά τον κόσμο, το Lumen Prize, παρουσιάζονται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έως τις 30 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Καθημερινή ζωή στο Χονγκ Κονγκ. Ένας άντρας πουλά εφημερίδες μπροστά από πολύχρωμο τοίχο στην περιοχή περιοχή Κοζγουέι Μπέι του Χονγκ Κονγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άντρας πουλά εφημερίδες μπροστά από πολύχρωμο τοίχο στην περιοχή περιοχή Κοζγουέι Μπέι του Χονγκ Κονγκ.