Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 19:14

Οι Φωτογραφίες της Ημέρας, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014.

Αστεγος στη Σεβίλλη . Άστεγος άνδρας κοιμάται σε πεζοδρόμιο έξω από ένα υποκατάστημα της τράπεζας BBVA στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, Σεβίλλη. Στη διαφημιστική πινακίδα της τράπεζας αναγράφεται: «Συνεχίζουμε να παρέχουμε χρηματοδότηση σε εταιρείες σαν τη δική σας. Και τώρα, με ιστορικούς όρους. Ελάτε να μας ρωτήσετε».
REUTERS / Marcelo del Pozo

Άστεγος άνδρας κοιμάται σε πεζοδρόμιο έξω από ένα υποκατάστημα της τράπεζας BBVA στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, Σεβίλλη. Στη διαφημιστική πινακίδα της τράπεζας αναγράφεται: «Συνεχίζουμε να παρέχουμε χρηματοδότηση σε εταιρείες σαν τη δική σας. Και τώρα, με ιστορικούς όρους. Ελάτε να μας ρωτήσετε».

Φιλιππίνες: Ημέρα των ψυχών και των Αγίων Πάντων . Ένας εργάτης από τις Φιλιππίνες πραγματοποιεί εργασίες σε νεκροταφείο της πόλης Παρανάκε, νότια της Μανίλα. Εκατομμύρια Φιλιππινέζοι θα συγκεντρωθούν το Σάββατο και την Κυριακή σε νεκροταφεία σε όλη τη χώρα για να επισκεφτούν αποθανόντες συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα ενόψει της Ημέρας των Αγίων Πάντων και των ψυχών.
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Ένας εργάτης από τις Φιλιππίνες πραγματοποιεί εργασίες σε νεκροταφείο της πόλης Παρανάκε, νότια της Μανίλα. Εκατομμύρια Φιλιππινέζοι θα συγκεντρωθούν το Σάββατο και την Κυριακή σε νεκροταφεία σε όλη τη χώρα για να επισκεφτούν αποθανόντες συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα ενόψει της Ημέρας των Αγίων Πάντων και των ψυχών.

«Selfie» με ένα ιστορικό φιλί. Τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες με το κινητό τους τηλέφωνο μπροστά από μία τοιχογραφία που απεικονίζει το ιστορικό φιλί μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ Λεονίντ Μπρέζνιεφ και του ομολόγου του Έριχ Χόνεκερ (δεξιά) από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, τον Ιούνιο του 1979, η οποία βρίσκεται στην Ανοιχτή Πινακοθήκη της ανατολικής πλευράς (East Side Gallery). Η Γερμανία θα γιορτάσει την 25η επέτειο από την πτώση του τείχους του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες με το κινητό τους τηλέφωνο μπροστά από μία τοιχογραφία που απεικονίζει το ιστορικό φιλί μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ Λεονίντ Μπρέζνιεφ και του ομολόγου του Έριχ Χόνεκερ (δεξιά) από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, τον Ιούνιο του 1979, η οποία βρίσκεται στην Ανοιχτή Πινακοθήκη της ανατολικής πλευράς (East Side Gallery). Η Γερμανία θα γιορτάσει την 25η επέτειο από την πτώση του τείχους του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου.

Τεταμένο το κλίμα στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Τεταμένο είναι για ακόμη μία φορά το κλίμα στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, καθώς φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η σύγκλητος του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί. Έχουν μάλιστα αποκλείσει την πρόσβαση στην πόρτα και δεν επιτρέπουν στον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη και στα μέλη της συγκλήτου να αποχωρήσουν.
INTIME NEWS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Τεταμένο είναι για ακόμη μία φορά το κλίμα στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, καθώς φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η σύγκλητος του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί. Έχουν μάλιστα αποκλείσει την πρόσβαση στην πόρτα και δεν επιτρέπουν στον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη και στα μέλη της συγκλήτου να αποχωρήσουν.

Πλησιάζει κατοικημένη περιοχή η λάβα στη Χαβάη . Κοντά σε κατοικημένη περιοχή έχει φτάσει η λάβα που εκρέει από το ηφαίστειο Κιλόεα στη Χαβάη. Το ποτάμι λάβας κινείται πλέον απειλητικά προς την πόλη Παχόα, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών θα μπορούσε να καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά του, από σπίτια, δρόμους, μέχρι και επιχειρήσεις.
REUTERS / MARCO GARCIA

Κοντά σε κατοικημένη περιοχή έχει φτάσει η λάβα που εκρέει από το ηφαίστειο Κιλόεα στη Χαβάη. Το ποτάμι λάβας κινείται πλέον απειλητικά προς την πόλη Παχόα, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών θα μπορούσε να καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά του, από σπίτια, δρόμους, μέχρι και επιχειρήσεις.

Ξεκινά την Παρασκευή το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Έτοιμο να ανοίξει της πύλες του στο κοινό είναι το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Έτοιμο να ανοίξει της πύλες του στο κοινό είναι το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Ερευνες για αγνοούμενους έπειτα από κατολίσθηση στη Σρι Λάνκα. Περίπου 500 στρατιώτες και εθελοντές επανέλαβαν τις έρευνες για 150 ανθρώπους, η τύχη των οποίων αγνοείται μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κεντρική Σρι Λάνκα. Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή Μιριγιαμπέντα της Κοσλάντα, 200 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας, επανελήφθησαν παρά την κακοκαιρία.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Περίπου 500 στρατιώτες και εθελοντές επανέλαβαν τις έρευνες για 150 ανθρώπους, η τύχη των οποίων αγνοείται μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κεντρική Σρι Λάνκα. Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή Μιριγιαμπέντα της Κοσλάντα, 200 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας, επανελήφθησαν παρά την κακοκαιρία.

Υπόμνημα κατέθεσε στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης . Υπόμνημα με τις θέσεις της δημοτικής αρχής κατέθεσε το πρωί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κλήθηκε μετά την άρνησή του να αποστείλει στοιχεία για τη μετατροπή των συμβάσεων 370 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου ο κ. Πελετίδης δήλωσε η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και δεν θα παραδώσει στοιχεία των εργαζομένων, όσες διώξεις κι αν ασκηθούν.
INTIME NEWS / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Υπόμνημα με τις θέσεις της δημοτικής αρχής κατέθεσε το πρωί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κλήθηκε μετά την άρνησή του να αποστείλει στοιχεία για τη μετατροπή των συμβάσεων 370 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου ο κ. Πελετίδης δήλωσε η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και δεν θα παραδώσει στοιχεία των εργαζομένων, όσες διώξεις κι αν ασκηθούν.

Εβδομάδα μόδας στο Πεκίνο. Μοντέλα φορούν μάσκες και κρατούν ομπρέλες κατά την παρουσίαση της συλλογής ρούχων του σχεδιαστή Liu Wei, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Πεκίνου.
REUTERS / JASON LEE

Μοντέλα φορούν μάσκες και κρατούν ομπρέλες κατά την παρουσίαση της συλλογής ρούχων του σχεδιαστή Liu Wei, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Πεκίνου.

Φθινοπωρινός περίπατος στο Τύμπιγκεν. Κόσμος απολαμβάνει έναν περίπατο στο φθινοπωρινό τοπίο του ποταμού Νέκαρ στην πόλη Τύμπιγκεν της Γερμανίας.
EPA / INGA KJER

Κόσμος απολαμβάνει έναν περίπατο στο φθινοπωρινό τοπίο του ποταμού Νέκαρ στην πόλη Τύμπιγκεν της Γερμανίας.

Αίγυπτος: Ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Στη φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30 Οκτωβρίου, απεικονίζεται ένα παιδί να στέκεται μπροστά από ένα κτήριο που κατεδαφίστηκε πρόσφατα στη Ράφα. Με ελεγχόμενες εκρήξεις οι αιγυπτιακές αρχές κατεδαφίζουν εκατοντάδες σπίτια στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το Κάιρο, στόχος είναι η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η διακίνηση όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή, που διευκολύνει τη δράση ισλαμιστικών εξτρεμιστικών οργανώσεων. Περίπου 10.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι θα αναγκαστούν να αναζητήσουν άλλου εστία.
EPA / MOHAMED ABDO

Στη φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30 Οκτωβρίου, απεικονίζεται ένα παιδί να στέκεται μπροστά από ένα κτήριο που κατεδαφίστηκε πρόσφατα στη Ράφα. Με ελεγχόμενες εκρήξεις οι αιγυπτιακές αρχές κατεδαφίζουν εκατοντάδες σπίτια στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το Κάιρο, στόχος είναι η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η διακίνηση όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή, που διευκολύνει τη δράση ισλαμιστικών εξτρεμιστικών οργανώσεων. Περίπου 10.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι θα αναγκαστούν να αναζητήσουν άλλου εστία.

Ενταση στη Μπουρκίνα Φάσο. Πυρ άνοιξαν οι δυνάμεις ασφαλείας κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Μπουρκίνα Φάσο, κάνοντας χρήση σφαιρών και δακρυγόνων ενώ πλήθη διαδηλωτών πλησίαζαν το κτήριο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και πηγές των αρχών ασφαλείας της αφρικανικής χώρας. Τουλάχιστον ένας άνδρας έχει πέσει νεκρός, όπως μεταδίδει το δίκτυο France 24 και όπως φαίνεται από φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
REUTERS / JOE PENNEY

Πυρ άνοιξαν οι δυνάμεις ασφαλείας κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Μπουρκίνα Φάσο, κάνοντας χρήση σφαιρών και δακρυγόνων ενώ πλήθη διαδηλωτών πλησίαζαν το κτήριο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και πηγές των αρχών ασφαλείας της αφρικανικής χώρας. Τουλάχιστον ένας άνδρας έχει πέσει νεκρός, όπως μεταδίδει το δίκτυο France 24 και όπως φαίνεται από φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στιγμιότυπο από δρόμο της Θεσσαλονίκης.  Ένας άνδρας περνά μπροστά από ένα γκράφιτι σε τοίχο της Θεσσαλονίκης.
SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS

 Ένας άνδρας περνά μπροστά από ένα γκράφιτι σε τοίχο της Θεσσαλονίκης.