Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 19:13

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014.

Προεκλογική εκστρατεία στην Ουκρανία. Μέλη του Κόμματος του Διαδικτύου της Ουκρανίας, ντυμένοι ως Νταρθ Βέιντερ και stormtroopers, στέκονται στην οροφή ενός οχήματος, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Κίεβο. Οι υποψήφιοι του κόμματος, οι οποίοι έχουν αλλάξει νόμιμα τα ονόματά τους ώστε να αντιστοιχούν σε χαρακτήρες του Star Wars (Νταρθ Βέιντερ, Γιόντα, Τσουμπάκα κλπ) θα συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στην Ουκρανία στις 26 Οκτωβρίου.
EPA / SERGEY DOLZHENKO

Μέλη του Κόμματος του Διαδικτύου της Ουκρανίας, ντυμένοι ως Νταρθ Βέιντερ και stormtroopers, στέκονται στην οροφή ενός οχήματος, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Κίεβο. Οι υποψήφιοι του κόμματος, οι οποίοι έχουν αλλάξει νόμιμα τα ονόματά τους ώστε να αντιστοιχούν σε χαρακτήρες του Star Wars (Νταρθ Βέιντερ, Γιόντα, Τσουμπάκα κλπ) θα συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στην Ουκρανία στις 26 Οκτωβρίου.

Επίσκεψη στη Σίντρα της Πορτογαλίας. Μία επισκέπτρια περπατάει μέσα σε ένα πηγάδι, στο κτήμα Κίντα ντα Ρεγαλέιρα, στην πόλη Σίντρα της Πορτογαλίας. Η Σίντρα, η οποία έγινε το πρώτο κέντρο ευρωπαϊκής ρομαντικής αρχιτεκτονικής τον 19ο αιώνα, χαρακτηρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1995.
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE
Μία επισκέπτρια περπατάει μέσα σε ένα πηγάδι, στο κτήμα Κίντα ντα Ρεγαλέιρα, στην πόλη Σίντρα της Πορτογαλίας. Η Σίντρα, η οποία έγινε το πρώτο κέντρο ευρωπαϊκής ρομαντικής αρχιτεκτονικής τον 19ο αιώνα, χαρακτηρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1995.
Επιστροφή στις ΗΠΑ. Ο Τζέφρεϊ  Φόουλι, αιχμάλωτος στην Βόρεια Κορέα για περισσότερους από επτά μήνες, συναντά ξανά την οικογένεια του στην αεροπορική Βάση Wright Patterson του Οχάιο. Ο Φόουλι είχε συλληφθεί επειδή άφησε μια Βίβλο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε.
REUTERS / MCT

Ο Τζέφρεϊ  Φόουλι, αιχμάλωτος στην Βόρεια Κορέα για περισσότερους από επτά μήνες, συναντά ξανά την οικογένεια του στην αεροπορική Βάση Wright Patterson του Οχάιο. Ο Φόουλι είχε συλληφθεί επειδή άφησε μια Βίβλο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε.

Καραμπόλα με δέκα οχήματα στην κάθοδο της Κηφισού. Καραμπόλα με δέκα οχήματα, εκ των οποίων δύο φορτηγά, σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά, κοντά στην έξοδο της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με την Τροχαία, από το ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα, ενώ υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε εμπλεκόμενα οχήματα. Λόγω της σύγκρουσης νταλίκα που μετέφερε σακιά με αλεύρι ανέβηκε στο δεξί κράσπεδο και πολλά από τα σακιά άνοιξαν γεμίζοντας με αλεύρι το οδόστρωμα.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Καραμπόλα με δέκα οχήματα, εκ των οποίων δύο φορτηγά, σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά, κοντά στην έξοδο της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με την Τροχαία, από το ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα, ενώ υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε εμπλεκόμενα οχήματα. Λόγω της σύγκρουσης νταλίκα που μετέφερε σακιά με αλεύρι ανέβηκε στο δεξί κράσπεδο και πολλά από τα σακιά άνοιξαν γεμίζοντας με αλεύρι το οδόστρωμα.

Βερολίνο: Προετοιμασίες για τον εορτασμό της πτώσης του τείχους. Ένας δημοσιογράφος στέκεται ανάμεσα σε βάσεις για μπαλόνια που θα χρησιμοποιηθούν στην καλλιτεχνική εγκατάσταση «Lichtgrenze» (σύνορα φωτός). Ένα μέρος του Βερολίνου θα χωριστεί προσωρινά το διάστημα 7-9 Νοεμβρίου με τη χρήση 8.000 φωτισμένων λευκών μπαλονιών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η επέτειο της πτώσης του τείχους.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH
Ένας δημοσιογράφος στέκεται ανάμεσα σε βάσεις για μπαλόνια που θα χρησιμοποιηθούν στην καλλιτεχνική εγκατάσταση «Lichtgrenze» (σύνορα φωτός). Ένα μέρος του Βερολίνου θα χωριστεί προσωρινά το διάστημα 7-9 Νοεμβρίου με τη χρήση 8.000 φωτισμένων λευκών μπαλονιών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η επέτειο της πτώσης του τείχους.
Καναδάς: Πυροβολισμοί στο κτήριο της Βουλής. Αστυνομικός απομακρύνει το συγκεντρωμένο πλήθος από το Μνημείο Θυμάτων Πολέμου στον περίβολο του κτηρίου της Βουλής του Καναδά, στην Οτάβα,  όπου βρίσκεται τραυματισμένος ένας στρατιώτης. Δεκάδες πυροβολισμοί έπεσαν την Τετάρτη κατά την καταδίωξη ενόπλου ο οποίος νωρίτερα άνοιξε πυρ στον περίβολο του κοινοβουλίου. Το κτήριο έχει αποκλειστεί, ενώ γύρω και εντός του επιχειρούν βαριά οπλισμένοι άνδρες των καναδικών δυνάμεων ασφαλείας. Νεκρός έπεσε εντός του κτηρίου τουλάχιστον ένας εκ των δραστών. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό όλων των κυβερνητικών κτηρίων στην καναδική πρωτεύουσα, ενώ φέρονται να αναζητούν έναν ύποπτο ο οποίος διέφυγε πεζός προς την περιοχή του Σατό και άλλον έναν ο οποίος πιθανόν να διέφυγε με μοτοσικλέτα.
REUTERS / GLOBE AND MAIL

Αστυνομικός απομακρύνει το συγκεντρωμένο πλήθος από το Μνημείο Θυμάτων Πολέμου στον περίβολο του κτηρίου της Βουλής του Καναδά, στην Οτάβα,  όπου βρίσκεται τραυματισμένος ένας στρατιώτης. Δεκάδες πυροβολισμοί έπεσαν την Τετάρτη κατά την καταδίωξη ενόπλου ο οποίος νωρίτερα άνοιξε πυρ στον περίβολο του κοινοβουλίου. Το κτήριο έχει αποκλειστεί, ενώ γύρω και εντός του επιχειρούν βαριά οπλισμένοι άνδρες των καναδικών δυνάμεων ασφαλείας. Νεκρός έπεσε εντός του κτηρίου τουλάχιστον ένας εκ των δραστών. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό όλων των κυβερνητικών κτηρίων στην καναδική πρωτεύουσα, ενώ φέρονται να αναζητούν έναν ύποπτο ο οποίος διέφυγε πεζός προς την περιοχή του Σατό και άλλον έναν ο οποίος πιθανόν να διέφυγε με μοτοσικλέτα.

Μνημόσυνο για τα θύματα στην Πέτρου Ράλλη. Συγκέντρωση στην Πέτρου Ράλλη διοργανώθηκε σήμερα, στο σημείο που την περασμένη εβδομάδα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από Ι.Χ.. Η δράση είναι πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Συλλόγου SOS Τροχαία Ατυχήματα (SOSTE) και πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των θυμάτων του τροχαίου.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγκέντρωση στην Πέτρου Ράλλη διοργανώθηκε σήμερα, στο σημείο που την περασμένη εβδομάδα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από Ι.Χ.. Η δράση είναι πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Συλλόγου SOS Τροχαία Ατυχήματα (SOSTE) και πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των θυμάτων του τροχαίου.

Το Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία. Το Βόρειο Σέλας «χρωματίζει» τον ουρανό κοντά στην πόλη Τρόμσο της Νορβηγίας.
EPA / JAN MORTEN BJOERNBAKK
Το Βόρειο Σέλας «χρωματίζει» τον ουρανό κοντά στην πόλη Τρόμσο της Νορβηγίας.
Θαλασσοπούλι «ψαρεύει» στην Αργολίδα. Ένα θαλασσοπούλι «ψαρεύει» στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου στην Αργολίδα.
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ένα θαλασσοπούλι «ψαρεύει» στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου στην Αργολίδα.

Κούρδοι πρόσφυγες παρακολουθούν τις μάχες στο Κομπάνι. Κούρδοι πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, παρακολουθούν τις μάχες στο Κομπάνι ανάμεσα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους Κούρδους μαχητές.
fosphotos / Giannis Papanikos

Κούρδοι πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, παρακολουθούν τις μάχες στο Κομπάνι ανάμεσα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους Κούρδους μαχητές.

Φθινοπωρινό σκηνικό στη Γαλλία. Σταγόνες βροχής διακρίνονται πάνω σε ένα πεσμένο φθινοπωρινό φύλλο, κοντά στη Νάντη της Γαλλίας.
REUTERS / STEPHANE MAHE

Σταγόνες βροχής διακρίνονται πάνω σε ένα πεσμένο φθινοπωρινό φύλλο, κοντά στη Νάντη της Γαλλίας.

Καθημερινή ζωή στο Ισραήλ. Μία γυναίκα, που κρατά μία ομπρέλα για τον ήλιο, κοιτά τη θάλασσα, στην πόλη Γιάφα του Ισραήλ.
REUTERS / FINBARR O'REILLY

Μία γυναίκα, που κρατά μία ομπρέλα για τον ήλιο, κοιτά τη θάλασσα, στην πόλη Γιάφα του Ισραήλ.

Παιχνίδια στον προσφυγικό καταυλισμό. Κούρδος πρόσφυγας από την πόλη Κομπάνι της Συρίας κάνει κούνια σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη Σουρούτς της Τουρκίας.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Κούρδος πρόσφυγας από την πόλη Κομπάνι της Συρίας κάνει κούνια σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη Σουρούτς της Τουρκίας.

Βανδάλισαν έργο του Μπάνκσι στο Μπρίστολ. Κόσμος κοιτάει έργο του Βρετανού καλλιτέχνη Μπάνκσι σε τοίχο του Μπρίστολ, το οποίο καταστράφηκε λίγες μόνο ώρες μετά τη δημιουργία του καθώς άγνωστοι πέταξαν μαύρη μπογιά πάνω στην τοιχογραφία. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τον πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι», όμως στη θέση που θα έπρεπε να βρίσκεται το σκουλαρίκι υπάρχει ένα κίτρινο κουτί συναγερμού.
REUTERS / ANDREW WINNING
Κόσμος κοιτάει έργο του Βρετανού καλλιτέχνη Μπάνκσι σε τοίχο του Μπρίστολ, το οποίο καταστράφηκε λίγες μόνο ώρες μετά τη δημιουργία του καθώς άγνωστοι πέταξαν μαύρη μπογιά πάνω στην τοιχογραφία. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τον πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι», όμως στη θέση που θα έπρεπε να βρίσκεται το σκουλαρίκι υπάρχει ένα κίτρινο κουτί συναγερμού.