Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 19:23

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014.

Ένα αποπροσανατολισμένο χελωνάκι. Μία μικρή χελώνα του βουνού βρέθηκε σε πεζόδρομο στη πόλη του Ναυπλίου. Οι συγκεκριμένες χελώνες και κυρίως τα μικρά τους πολλές φορές χάνουν τον προσανατολισμό τους. Το χελωνάκι οδηγήθηκε και πάλι στην πλαγιά του βουνού από πολίτες που το εντόπισαν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μία μικρή χελώνα του βουνού βρέθηκε σε πεζόδρομο στη πόλη του Ναυπλίου. Οι συγκεκριμένες χελώνες και κυρίως τα μικρά τους πολλές φορές χάνουν τον προσανατολισμό τους. Το χελωνάκι οδηγήθηκε και πάλι στην πλαγιά του βουνού από πολίτες που το εντόπισαν.

Θεσσαλονίκη: Ροζ «Ομπρέλες» με στόχο την αφύπνιση. Ροζ φως λούζει το διάσημο γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου «Ομπρέλες» που κοσμεί την παραλία της Θεσσαλονίκης. Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και πρόκειται για πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΑΕΛΙΑ (Αγάπη - Ελπίδα - Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση).
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Ροζ φως λούζει το διάσημο γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου «Ομπρέλες» που κοσμεί την παραλία της Θεσσαλονίκης. Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και πρόκειται για πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΑΕΛΙΑ (Αγάπη - Ελπίδα - Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση).

Βομβαρδισμοί κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι. Στιγμιότυπο από τις αεροπορικές επιδρομές Αμερικανών και συμμάχων τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στο Κομπάνι το βράδυ της Δευτέρας. Το ΙΚ πολιορκεί εδώ και πάνω από έναν μήνα το Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.
EPA / SEDAT SUNA
Στιγμιότυπο από τις αεροπορικές επιδρομές Αμερικανών και συμμάχων τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στο Κομπάνι το βράδυ της Δευτέρας. Το ΙΚ πολιορκεί εδώ και πάνω από έναν μήνα το Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.
Καλλιτεχνική εγκατάσταση στη Γάζα. Ένα αγόρι κοιτάει τα αγάλματα του Παλαιστίνιου καλλιτέχνη Eyad Sabbah, που έχουν τοποθετηθεί στα ανατολικά της πόλης της Γάζας. Τα αγάλματα συμβολίζουν τους Παλαιστίνιους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών, κατά τον πρόσφατο πόλεμο των εφτά εβδομάδων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Ένα αγόρι κοιτάει τα αγάλματα του Παλαιστίνιου καλλιτέχνη Eyad Sabbah, που έχουν τοποθετηθεί στα ανατολικά της πόλης της Γάζας. Τα αγάλματα συμβολίζουν τους Παλαιστίνιους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών, κατά τον πρόσφατο πόλεμο των εφτά εβδομάδων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

ΕΚΠΑ: Παραμένουν στην πρυτανεία φοιτητές και διοικητικοί. Στιγμιότυπο από το κτήριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Η απόφαση του νέου πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη να εφαρμόσει ένα σύστημα ελέγχου για την είσοδο στους χώρους του πανεπιστημίου εξακολουθεί να αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φοιτητές του ιδρύματος, οι οποίοι έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στην πρυτανεία, όπου έχουν αποφασίσει να παραμείνουν. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων, Ζαχαρίας Τριγάζης, η απαγόρευση εισόδου στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ είναι δείγμα αυταρχισμού απέναντι στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και στους φοιτητές. «Χθες», πρόσθεσε, «κάναμε το αυτονόητο, να έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές να μπαίνουν στο κτήριο».
EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Στιγμιότυπο από το κτήριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Η απόφαση του νέου πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη να εφαρμόσει ένα σύστημα ελέγχου για την είσοδο στους χώρους του πανεπιστημίου εξακολουθεί να αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φοιτητές του ιδρύματος, οι οποίοι έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στην πρυτανεία, όπου έχουν αποφασίσει να παραμείνουν. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων, Ζαχαρίας Τριγάζης, η απαγόρευση εισόδου στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ είναι δείγμα αυταρχισμού απέναντι στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και στους φοιτητές. «Χθες», πρόσθεσε, «κάναμε το αυτονόητο, να έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές να μπαίνουν στο κτήριο».
Φθινοπωρινό στιγμιότυπο στην Αγγλία. Ένας άνδρας διαβάζει στο Sheffield Park Garden στη Νότια Αγγλία.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Ένας άνδρας διαβάζει στο Sheffield Park Garden στη Νότια Αγγλία.

Επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε πενταετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο Πιστόριους. Σε πενταετή ποινή κάθειρξης καταδικάστηκε ο Όσκαρ Πιστόριους για την ανθρωποκτονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ. Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης κρίθηκε τον Σεπτέμβριο ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 είχε σκοτώσει τη Στέενκαμπ, πυροβολώντας την πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, μέσα στο σπίτι του. Ο Πιστόριους ισχυρίζεται ότι νόμισε - από λάθος - ότι στην οικία του είχε εισβάλει διαρρήκτης, από τον οποίο κινδύνευε ο ίδιος, αλλά και η σύντροφός του.
EPA / HERMAN VERWEY/POOL

Σε πενταετή ποινή κάθειρξης καταδικάστηκε ο Όσκαρ Πιστόριους για την ανθρωποκτονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ. Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης κρίθηκε τον Σεπτέμβριο ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 είχε σκοτώσει τη Στέενκαμπ, πυροβολώντας την πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, μέσα στο σπίτι του. Ο Πιστόριους ισχυρίζεται ότι νόμισε - από λάθος - ότι στην οικία του είχε εισβάλει διαρρήκτης, από τον οποίο κινδύνευε ο ίδιος, αλλά και η σύντροφός του.

Ευρωβουλή: Εγκρίθηκε η νέα Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ. Άποψη του κτηρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η Ευρωβουλή ενέκρινε στο σύνολό της τη νέα Κομισιόν υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά και τις αλλαγές που έγιναν στους επιτρόπους. Την Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για τον κατά πόσον η 28μελής επιτροπή υπό τον κ. Γιούνκερ θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα από την απερχόμενη υπό τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την 1η Νοεμβρίου.
EPA / PATRICK SEEGER
Άποψη του κτηρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η Ευρωβουλή ενέκρινε στο σύνολό της τη νέα Κομισιόν υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά και τις αλλαγές που έγιναν στους επιτρόπους. Την Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για τον κατά πόσον η 28μελής επιτροπή υπό τον κ. Γιούνκερ θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα από την απερχόμενη υπό τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την 1η Νοεμβρίου.
Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας κηδεύτηκε ο Γ. Χαραλαμπόπουλος. Τελέστηκε σήμερα η κηδεία του πρώην υπουργού και ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών. Με απόφαση του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, οι ένοπλες δυνάμεις τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας.
SOOC / Nikos Libertas
Τελέστηκε σήμερα η κηδεία του πρώην υπουργού και ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών. Με απόφαση του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, οι ένοπλες δυνάμεις τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Έμπολα: Ελέγχους στα αεροδρόμια ξεκινά και η Τσεχία. Μία γιατρός αεροδρομίου δείχνει τον τρόπο με τον οποίο το ιατρικό προσωπικό θα ελέγχει τη θερμοκρασία σώματος των επιβατών που φθάνουν στην Τσεχία από χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα, στο αεροδρόμιο Vaclav Havel της Πράγας. H Τσεχία ξεκινά σήμερα τους ελέγχους στα αεροδρόμιά της.
REUTERS / DAVID W CERNY

Μία γιατρός αεροδρομίου δείχνει τον τρόπο με τον οποίο το ιατρικό προσωπικό θα ελέγχει τη θερμοκρασία σώματος των επιβατών που φθάνουν στην Τσεχία από χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα, στο αεροδρόμιο Vaclav Havel της Πράγας. H Τσεχία ξεκινά σήμερα τους ελέγχους στα αεροδρόμιά της.

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης . Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για την ανάκληση του διορισμού 27 εργαζομένων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας. Οι απολύσεις θα γίνουν με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παρατυπίες στον πρώην δήμο Δραπετσώνας όσον αφορά στην εφαρμογή το ΠΔ 164/2004 (Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου).
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για την ανάκληση του διορισμού 27 εργαζομένων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας. Οι απολύσεις θα γίνουν με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παρατυπίες στον πρώην δήμο Δραπετσώνας όσον αφορά στην εφαρμογή το ΠΔ 164/2004 (Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου).

Ένα κινέζικο «παράθυρο στον κόσμο» . Μία γυναίκα στέκεται δίπλα σε ένα αντίγραφο - μινιατούρα του Λευκού Οίκου στο θεματικό πάρκο «Παράθυρο στον Κόσμο», στην πόλη Σεντζέν της Κίνας. Το πάρκο περιλαμβάνει περίπου 130 αντίγραφα διάσημων τουριστικών αξιοθέατων από όλο τον κόσμο.
REUTERS / ALEX LEE

Μία γυναίκα στέκεται δίπλα σε ένα αντίγραφο - μινιατούρα του Λευκού Οίκου στο θεματικό πάρκο «Παράθυρο στον Κόσμο», στην πόλη Σεντζέν της Κίνας. Το πάρκο περιλαμβάνει περίπου 130 αντίγραφα διάσημων τουριστικών αξιοθέατων από όλο τον κόσμο.

Πέρασμα του τυφώνα Γκονζάλο από τη Βρετανία. Κύματα σκάνε στην ακτή της πόλης Μπλάκπουλ, στη βόρεια Αγγλία. Η Βρετανία αντιμετωπίζει ισχυρούς ανέμους και βροχές από το πέρασμα του τυφώνα Γκονζάλο.
REUTERS / ANDREW YATES

Κύματα σκάνε στην ακτή της πόλης Μπλάκπουλ, στη βόρεια Αγγλία. Η Βρετανία αντιμετωπίζει ισχυρούς ανέμους και βροχές από το πέρασμα του τυφώνα Γκονζάλο.