Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 22:28

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014.

Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στη Δυτική Όχθη. Παλαιστίνιος διαδηλωτής εκτοξεύει με σφεντόνα πέτρες εναντίον των  ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε διαδήλωση κατά των εβραϊκών οικισμών, στο χωριό Ναμπί Σαλέχ στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ραμάλα.
REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN

Παλαιστίνιος διαδηλωτής εκτοξεύει με σφεντόνα πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε διαδήλωση κατά των εβραϊκών οικισμών, στο χωριό Ναμπί Σαλέχ στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ραμάλα.

Υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αντάρτες. Κόσμος περνά μπροστά από κατεστραμμένα κτήρια στην πόλη Σνίτζνε, στην περιοχή του Ντονέτσκ. Επιβεβαιώθηκε επισήμως η υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αντάρτες. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο με ανάρτησή του στο Twitter, οι απεσταλμένοι στο Μινσκ συνήψαν μια συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και στους φιλορώσους αυτονομιστές. Τη σύναψη εκεχειρίας ανακοίνωσε και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), όπως και η  αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Κόσμος περνά μπροστά από κατεστραμμένα κτήρια στην πόλη Σνίτζνε, στην περιοχή του Ντονέτσκ. Επιβεβαιώθηκε επισήμως η υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αντάρτες. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο με ανάρτησή του στο Twitter, οι απεσταλμένοι στο Μινσκ συνήψαν μια συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και στους φιλορώσους αυτονομιστές. Τη σύναψη εκεχειρίας ανακοίνωσε και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), όπως και η  αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την κολεξιόν BCBG Max Azria, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την κολεξιόν BCBG Max Azria, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη.

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα κατά του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Συγκέντρωση στη πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποιούν οι LGBT οργανώσεις με αφορμή τη ψηφοφορία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καθώς όπως επισημαίνουν «δεν καλύπτει τις διεκδικήσεις των ομοφυλόφιλων, την ώρα που η ρατσιστική βία βρίσκει ολοένα και περισσότερη νομιμοποίηση».
SOOC / Menelaos Myrillas

Συγκέντρωση στη πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποιούν οι LGBT οργανώσεις με αφορμή τη ψηφοφορία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καθώς όπως επισημαίνουν «δεν καλύπτει τις διεκδικήσεις των ομοφυλόφιλων, την ώρα που η ρατσιστική βία βρίσκει ολοένα και περισσότερη νομιμοποίηση».

Κατάρρευση ορυχείου στη Βοσνία μετά από σεισμό. Παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι εξέρχονται του ορυχείου Ρασποτότσιε, στη Ζένιτσα μετά τη διάσωσή τους. Τριάντα τέσσερις ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν και δύο τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε στοές ανθρακωρυχείου μετά από ένα σεισμό που σημειώθηκε στη Ζένιτσα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Το επίκεντρο του σεισμού που ήταν μετρίου μεγέθους 3,5 βαθμών με επίκεντρο μια περιοχή 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Σεράγεβο, προκάλεσε έκρηξη αερίου στο ορυχείο. Οι εγκλωβισμένοι μεταφέρθηκαν σε μια στοά που δεν έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό και βρίσκεται σε βάθος περίπου 600 μέτρων, σύμφωνα με την επίσημη αναφορά. Από τους 56 ανθρακωρύχους που ήταν στο ορυχείο, οι 29 έχουν επιστρέψει στην επιφάνεια αλλά οι υπόλοιποι είναι ακόμα στην πληγείσα περιοχή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.
REUTERS / DADO RUVIC

Παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι εξέρχονται του ορυχείου Ρασποτότσιε, στη Ζένιτσα μετά τη διάσωσή τους. Τριάντα τέσσερις ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν και δύο τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε στοές ανθρακωρυχείου μετά από ένα σεισμό που σημειώθηκε στη Ζένιτσα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Το επίκεντρο του σεισμού που ήταν μετρίου μεγέθους 3,5 βαθμών με επίκεντρο μια περιοχή 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Σεράγεβο, προκάλεσε έκρηξη αερίου στο ορυχείο. Οι εγκλωβισμένοι μεταφέρθηκαν σε μια στοά που δεν έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό και βρίσκεται σε βάθος περίπου 600 μέτρων, σύμφωνα με την επίσημη αναφορά. Από τους 56 ανθρακωρύχους που ήταν στο ορυχείο, οι 29 έχουν επιστρέψει στην επιφάνεια αλλά οι υπόλοιποι είναι ακόμα στην πληγείσα περιοχή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη. Κτηνοτρόφοι, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Κτηνοτρόφοι, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης.

Καλλιτεχνική εγκατάσταση στο φεστιβάλ του Μπρίσμπεϊν . Ένα κορίτσι εξερευνά την καλλιτεχνική εγκατάσταση Exxopolis, η οποία θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ του Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία, που θα διεξαχθεί το διάστημα 6-27 Σεπτεμβρίου. Το Exxopolis είναι ένα διαδραστικό φουσκωτό γλυπτό, που καλύπτει έκταση περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων.
EPA / DAN PELED

Ένα κορίτσι εξερευνά την καλλιτεχνική εγκατάσταση Exxopolis, η οποία θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ του Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία, που θα διεξαχθεί το διάστημα 6-27 Σεπτεμβρίου. Το Exxopolis είναι ένα διαδραστικό φουσκωτό γλυπτό, που καλύπτει έκταση περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Μια πόλη από σχοινιά και πανιά έστησαν φοιτητές στον Πειραιά. Μία αιωρούμενη πόλη από σχοινιά και πανιά δημιούργησαν περισσότεροι από 160 φοιτητές και νέοι αρχιτέκτονες, σε μια έκταση τριών στρεμμάτων στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Hellastock 2014. Το Hellastock είναι ένα δίκτυο φοιτητών και νέων αρχιτεκτόνων, με σκοπό την προαγωγή του πειραματισμού στην αρχιτεκτονική κυρίως μέσω κατασκευαστικών εργαστηρίων. Το σενάριο της φετινής διοργάνωσης είναι η δημιουργία μιας πόλης και η προσωρινή εγκατάσταση πολλών ατόμων εντός του αστικού ιστού σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μία αιωρούμενη πόλη από σχοινιά και πανιά δημιούργησαν περισσότεροι από 160 φοιτητές και νέοι αρχιτέκτονες, σε μια έκταση τριών στρεμμάτων στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Hellastock 2014. Το Hellastock είναι ένα δίκτυο φοιτητών και νέων αρχιτεκτόνων, με σκοπό την προαγωγή του πειραματισμού στην αρχιτεκτονική κυρίως μέσω κατασκευαστικών εργαστηρίων. Το σενάριο της φετινής διοργάνωσης είναι η δημιουργία μιας πόλης και η προσωρινή εγκατάσταση πολλών ατόμων εντός του αστικού ιστού σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Τελετή αφής της Φλόγας της Ελπίδας. Ιέρεια ανάβει τη δάδα στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια της τελετής αφής της φλόγας των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στην Αμβέρσα του Βελγίου από 13 έως 20 Σεπτεμβρίου 2014.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ
Ιέρεια ανάβει τη δάδα στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια της τελετής αφής της φλόγας των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στην Αμβέρσα του Βελγίου από 13 έως 20 Σεπτεμβρίου 2014.
Ένας ιπποπόταμος στον Τάμεση. Ένας τεράστιος ξύλινος ιπποπόταμος επιπλέει στον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο. Το γλυπτό είναι δημιουργία του Ολλανδού καλλιτέχνη Florentijn Hofman και τοποθετήθηκε στον ποταμό στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Totally Thames».
EPA / WILL OLIVER
Ένας τεράστιος ξύλινος ιπποπόταμος επιπλέει στον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο. Το γλυπτό είναι δημιουργία του Ολλανδού καλλιτέχνη Florentijn Hofman και τοποθετήθηκε στον ποταμό στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Totally Thames».
Φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο Ναυπλίου. Ένα φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ένα φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου.

ΗΠΑ: Διαμαρτυρία εργαζόμενων σε αλυσίδες έτοιμου φαγητού. Στιγμιότυπο από πορεία εργαζόμενων σε καταστήματα αλυσίδων γρήγορου φαγητού, κοντά στην Times Square στη Νέα Υόρκη. Εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους σε 150 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζητώντας την αύξηση του μισθού τους στα 15 δολάρια την ώρα, αλλά και προασπιζόμενοι το δικαίωμα να δημιουργήσουν μία ένωση χωρίς να υποστούν αντίποινα.
Ο τρέχον κατώτατος μισθό στις ΗΠΑ ποικίλλει από πολιτεία σε πολιτεία και κυμαίνεται από περίπου 7.50 δολάρια την ώρα έως περίπου 11 δολάρια/ώρα. Οι εργαζόμενοι στα fast food βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από το Νοέμβριο του 2012.
EPA / JOHN TAGGART

Στιγμιότυπο από πορεία εργαζόμενων σε καταστήματα αλυσίδων γρήγορου φαγητού, κοντά στην Times Square στη Νέα Υόρκη. Εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους σε 150 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζητώντας την αύξηση του μισθού τους στα 15 δολάρια την ώρα, αλλά και προασπιζόμενοι το δικαίωμα να δημιουργήσουν μία ένωση χωρίς να υποστούν αντίποινα.

Ο τρέχον κατώτατος μισθό στις ΗΠΑ ποικίλλει από πολιτεία σε πολιτεία και κυμαίνεται από περίπου 7.50 δολάρια την ώρα έως περίπου 11 δολάρια/ώρα. Οι εργαζόμενοι στα fast food βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από το Νοέμβριο του 2012.