Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 21:07

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014.

Έναρξη της σχολικής χρονιάς στα ουκρανικά σχολεία. Μαθητές περιμένουν να ξεκινήσει η εορταστική τελετή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο Σλαβιάνσκ. Η πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς στην Ουκρανία βρήκε τη σκιά των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών και φιλορώσων να πέφτει ακόμη και πάνω στους μικρούς μαθητές.
REUTERS / GLEB GARANICH

Μαθητές περιμένουν να ξεκινήσει η εορταστική τελετή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο Σλαβιάνσκ. Η πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς στην Ουκρανία βρήκε τη σκιά των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών και φιλορώσων να πέφτει ακόμη και πάνω στους μικρούς μαθητές.

Ισλανδία: Έκρηξη του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα. Λάβα ρέει στο έδαφος μετά τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα, στην Ισλανδία. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ρήγμα έχει μήκος τουλάχιστον 1,5 χιλιομέτρων, ενώ η λάβα υπολογίζεται να ρέει σε ένα ρυθμό περίπου 1000 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.  Οι αρχές της Ισλανδίας μείωσαν το επίπεδο του συναγερμού για την πολιτική αεροπορία στο πορτοκαλί από το κόκκινο, αναφέροντας ότι «δεν εντοπίστηκε τέφρα. Ως εκ τούτου ο κωδικός χρώματος για την πολιτική αεροπορία στο ηφαιστείο τέθηκε εκ νέου στο πορτοκαλί».
Reuters / STRINGER

Λάβα ρέει στο έδαφος μετά τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα, στην Ισλανδία. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ρήγμα έχει μήκος τουλάχιστον 1,5 χιλιομέτρων, ενώ η λάβα υπολογίζεται να ρέει σε ένα ρυθμό περίπου 1000 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.  Οι αρχές της Ισλανδίας μείωσαν το επίπεδο του συναγερμού για την πολιτική αεροπορία στο πορτοκαλί από το κόκκινο, αναφέροντας ότι «δεν εντοπίστηκε τέφρα. Ως εκ τούτου ο κωδικός χρώματος για την πολιτική αεροπορία στο ηφαιστείο τέθηκε εκ νέου στο πορτοκαλί».

Μάλτα: Γιορτάζοντας τον Αγίο Ιουλιανό. Ένας άντρας πέφτει από τη «γκόστρα», ένα ξύλινο δοκό καλυμμένο με λίπος, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής του Αγίου Ιουλιανού, προστάτη της πόλης του Σαντ Ζουλιέν, έξω από τη Βαλέτα, στη Μάλτα. Η «γκόστρα» είναι ένα παιχνίδι που έχει τις ρίζες του στο Μεσαίωνα και σύμφωνα με την παράδοση, άντρες, γυναίκες και παιδιά πρέπει να φτάσουν στην κορυφή και να προσπαθήσουν να πάρουν μία από τις σημαίες ώστε να κερδίσουν έπαθλα.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Ένας άντρας πέφτει από τη «γκόστρα», ένα ξύλινο δοκό καλυμμένο με λίπος, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής του Αγίου Ιουλιανού, προστάτη της πόλης του Σαντ Ζουλιέν, έξω από τη Βαλέτα, στη Μάλτα. Η «γκόστρα» είναι ένα παιχνίδι που έχει τις ρίζες του στο Μεσαίωνα και σύμφωνα με την παράδοση, άντρες, γυναίκες και παιδιά πρέπει να φτάσουν στην κορυφή και να προσπαθήσουν να πάρουν μία από τις σημαίες ώστε να κερδίσουν έπαθλα.

Ο Μπάτμαν της Ιαπωνίας. Ο 41χρονος άντρας που αυτοαποκαλείται «Τσιμπάτμαν» οδηγεί το «Τσιμπατπόντ» του σε δρόμο της πόλης Τσίμπα στην Ιαπωνία, φορώντας τη στολή του Μπάτμαν. Σκοπός του δεν είναι να καταπολεμήσει το έγκλημα, όπως ο διάσημος ήρωας των κόμικ, αλλά να σκορπίσει χαμόγελα στους ανθρώπους που συναντά κατά τις περιηγήσεις του με το «Τσιμπατπόντ».
REUTERS / YUYA SHINO

Ο 41χρονος άντρας που αυτοαποκαλείται «Τσιμπάτμαν» οδηγεί το «Τσιμπατπόντ» του σε δρόμο της πόλης Τσίμπα στην Ιαπωνία, φορώντας τη στολή του Μπάτμαν. Σκοπός του δεν είναι να καταπολεμήσει το έγκλημα, όπως ο διάσημος ήρωας των κόμικ, αλλά να σκορπίσει χαμόγελα στους ανθρώπους που συναντά κατά τις περιηγήσεις του με το «Τσιμπατπόντ».

75 χρόνια από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Πολωνία. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ παρακολουθεί στην τελετή που διοργανώθηκε στο Γκντανσκ με αφορμή την 75η επέτειο της εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στη χώρα, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου
REUTERS / KACPER PEMPEL

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ παρακολουθεί στην τελετή που διοργανώθηκε στο Γκντανσκ με αφορμή την 75η επέτειο της εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στη χώρα, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου

Ξηρασία στη Γουατεμάλα. Ένας αγρότης φωτογραφίζεται σε χωράφι σπαρμένο με καλαμπόκι σε ένα αγρόκτημα στο Σαν Χοσέ ντε Γκόλφο στη Γουατεμάλα. Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια αγρότες και ιθαγενείς που καλλιεργούν βασικά σιτηρά για την επιβίωσή τους υφίστανται τις συνέπειες μιας παρατεταμένης ξηρασίας σε 208 δήμους σε 16 από τα 22 περιφέρειες της Γουατεμάλας. 
EPA / Saϊl Martνnez

Ένας αγρότης φωτογραφίζεται σε χωράφι σπαρμένο με καλαμπόκι σε ένα αγρόκτημα στο Σαν Χοσέ ντε Γκόλφο στη Γουατεμάλα. Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια αγρότες και ιθαγενείς που καλλιεργούν βασικά σιτηρά για την επιβίωσή τους υφίστανται τις συνέπειες μιας παρατεταμένης ξηρασίας σε 208 δήμους σε 16 από τα 22 περιφέρειες της Γουατεμάλας. 

Σοβαρά επεισόδια στο Πακιστάν. Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, όπου διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού PTV και επιτέθηκαν με πέτρες σε κυβερνητικά κτήρια και στην οικία του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Σαρίφ, ο οποίος ωστόσο δηλώνει ότι δεν παραιτείται. Για τη λήξη των επεισοδίων στο PTV χρειάστηκε η επέμβαση του στρατού και των παραστρατιωτικών δυνάμεων.
REUTERS / FAISAL MAHMOOD

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, όπου διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού PTV και επιτέθηκαν με πέτρες σε κυβερνητικά κτήρια και στην οικία του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Σαρίφ, ο οποίος ωστόσο δηλώνει ότι δεν παραιτείται. Για τη λήξη των επεισοδίων στο PTV χρειάστηκε η επέμβαση του στρατού και των παραστρατιωτικών δυνάμεων.

Συλλαλητήριο εναντίον της σφαγής δελφινιών στην Ιαπωνία. Διαδηλώτρια κρατά ένα βιτρό που απεικονίζει δελφίνια, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της σφαγής των θαλάσσιων αυτών θηλαστικών, μπροστά από την Ιαπωνική πρεσβεία στη Μανίλα. Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να σταματήσει αυτή την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στον όρμο του Ταϊτζί  και την οποία το Τόκιο υπερασπίζεται ως μέρος της αλιευτικής παράδοσής της χώρας.
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Διαδηλώτρια κρατά ένα βιτρό που απεικονίζει δελφίνια, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της σφαγής των θαλάσσιων αυτών θηλαστικών, μπροστά από την Ιαπωνική πρεσβεία στη Μανίλα. Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να σταματήσει αυτή την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στον όρμο του Ταϊτζί  και την οποία το Τόκιο υπερασπίζεται ως μέρος της αλιευτικής παράδοσής της χώρας.

Παρακολουθώντας τα πυροτεχνήματα στη Φρανκφούρτη. Κόσμος παρακολουθεί τα πυροτεχνήματα, κατά την τελετή λήξης του πολιτιστικού φεστιβάλ «Museumsuferfest» στη Φρανκφούρτη. Περίπου 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις.
EPA / Frank Rumpenhorst

Κόσμος παρακολουθεί τα πυροτεχνήματα, κατά την τελετή λήξης του πολιτιστικού φεστιβάλ «Museumsuferfest» στη Φρανκφούρτη. Περίπου 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης. «Η ανεργία είναι ο πιο ύπουλος και σκληρός αντίπαλος της κοινωνίας, καθώς υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης. Σημείωσε ακόμη πως η ανεργία δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια, δηλώνοντας αποφασισμένος να αναλάβει η κυβέρνηση δράση, καθώς η χώρα μπαίνει σε διαδικασία ανάκαμψης, όπως είπε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Η ανεργία είναι ο πιο ύπουλος και σκληρός αντίπαλος της κοινωνίας, καθώς υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης. Σημείωσε ακόμη πως η ανεργία δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια, δηλώνοντας αποφασισμένος να αναλάβει η κυβέρνηση δράση, καθώς η χώρα μπαίνει σε διαδικασία ανάκαμψης, όπως είπε.