Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 19:05

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014.

Παιχνίδια στην παραλία. Ένα κορίτσι τρέχει σε παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.
REUTERS / SERGIO MORAES

Ένα κορίτσι τρέχει σε παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Μωρά λεοπαρδάλεις σε ζωολογικό κήπο της Γαλλίας. Δύο μωρά λεοπαρδάλεις της Σρι Λάνκα (Panthera pardus kotiya), που γεννήθηκαν την 1η Ιουλίου, βρίσκονται σε ζωολογικό κήπο στη Maubeuge της Γαλλίας. Το συγκεκριμένο είδος ζώου έχει χαρακτηριστεί ως απειλούμενο από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).
REUTERS / YVES HERMAN

Δύο μωρά λεοπαρδάλεις της Σρι Λάνκα (Panthera pardus kotiya), που γεννήθηκαν την 1η Ιουλίου, βρίσκονται σε ζωολογικό κήπο στη Maubeuge της Γαλλίας. Το συγκεκριμένο είδος ζώου έχει χαρακτηριστεί ως απειλούμενο από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).

Μνημείο το παγκάκι του «Ξεχωριστού Ρόμπιν Ουίλιαμς». Σ’ ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Ρόμπιν Ουίλιαμς μετατράπηκε το παγκάκι στο οποίο γυρίστηκε η πιο σημαντική σκηνή της ταινίας «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», στη Βοστόνη. Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του, θαυμαστές του Αμερικανού ηθοποιού συγκεντρώθηκαν στο σημείο, όπου άφησαν λουλούδια και έγραψαν μηνύματα με κιμωλία.
REUTERS / BRIAN SNYDER
Σ’ ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Ρόμπιν Ουίλιαμς μετατράπηκε το παγκάκι στο οποίο γυρίστηκε η πιο σημαντική σκηνή της ταινίας «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», στη Βοστόνη. Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του, θαυμαστές του Αμερικανού ηθοποιού συγκεντρώθηκαν στο σημείο, όπου άφησαν λουλούδια και έγραψαν μηνύματα με κιμωλία.
Ναύπλιο: Στιγμές δροσιάς εν μέσω καύσωνα. Στιγμιότυπο από την παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο. Η θερμοκρασία άγγιξε τους 39 βαθμούς Κελσίου κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Σύμφωνα με την ΕΜΥ το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, οπότε η θερμοκρασία προβλέπεται ότι θα αγγίξει σε ορισμένες περιοχές της χώρας τους 41 βαθμούς Κελσίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Στιγμιότυπο από την παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο. Η θερμοκρασία άγγιξε τους 39 βαθμούς Κελσίου κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Σύμφωνα με την ΕΜΥ το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, οπότε η θερμοκρασία προβλέπεται ότι θα αγγίξει σε ορισμένες περιοχές της χώρας τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Kύμα μεταναστών προς την Ισπανία. Ένας μετανάστης βρίσκεται σε μία σκηνή του Ερυθρού Σταυρού, στη νότια Ισπανία. Οι ισπανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης περισυνέλεξαν την Τρίτη περίπου 920 μετανάστες που ταξίδευαν με 81 βάρκες στα στενά του Γιβραλτάρ και επιπλέον 227 μετανάστες τη Δευτέρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισπανικού Ερυθρού Σταυρού. 
REUTERS / JON NAZCA

Ένας μετανάστης βρίσκεται σε μία σκηνή του Ερυθρού Σταυρού, στη νότια Ισπανία. Οι ισπανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης περισυνέλεξαν την Τρίτη περίπου 920 μετανάστες που ταξίδευαν με 81 βάρκες στα στενά του Γιβραλτάρ και επιπλέον 227 μετανάστες τη Δευτέρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισπανικού Ερυθρού Σταυρού. 

Προσκύνημα στη Φάτιμα της Πορτογαλίας. Δύο καλόγριες περπατούν στην πόλη Φάτιμα της Πορτογαλίας. Πλήθος κόσμου συρρέει στην πόλη κάθε Αύγουστο, καθώς πραγματοποιείται ιερό προσκύνημα των καθολικών.
EPA / PAULO CUNHA
Δύο καλόγριες περπατούν στην πόλη Φάτιμα της Πορτογαλίας. Πλήθος κόσμου συρρέει στην πόλη κάθε Αύγουστο, καθώς πραγματοποιείται ιερό προσκύνημα των καθολικών.
Καθημερινή ζωή στο Αφγανιστάν. Ένα αγόρι κοιτά από το παράθυρο ενός σπιτιού, στα προάστια του Τζαλαλαμπάντ, στο Αφγανιστάν.
REUTERS / PARWIZ

Ένα αγόρι κοιτά από το παράθυρο ενός σπιτιού, στα προάστια του Τζαλαλαμπάντ, στο Αφγανιστάν.

Στιγμές χαλάρωσης στη Φωκίδα. Στιγμιότυπο από την παραλία της Ερατεινής Φωκίδας.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από την παραλία της Ερατεινής Φωκίδας.

Οι «Ημέρες των Δεινοσαύρων» στο Κέιπ Τάουν. Παιδιά κοιτούν ένα αντίγραφο του Τυραννόσαυρου Ρεξ σε φυσικό μέγεθος, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ημέρες των Δεινοσαύρων», στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Η περιοδεύουσα έκθεση, που σχεδιάστηκε στην Αργεντινή και υλοποιήθηκε στην Κίνα, περιλαμβάνει αντίγραφα δεινοσαύρων που κινούνται και βρυχώνται.
EPA / NIC BOTHMA

Παιδιά κοιτούν ένα αντίγραφο του Τυραννόσαυρου Ρεξ σε φυσικό μέγεθος, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ημέρες των Δεινοσαύρων», στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Η περιοδεύουσα έκθεση, που σχεδιάστηκε στην Αργεντινή και υλοποιήθηκε στην Κίνα, περιλαμβάνει αντίγραφα δεινοσαύρων που κινούνται και βρυχώνται.

Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί στην Ουκρανία. Ένας άνδρας επιθεωρεί το κατεστραμμένο σπίτι του στο Ντόνετσκ, ενώ οι μάχες μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και των φιλορώσων συνεχίζονται. Ο απολογισμός των νεκρών από τη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία έφτασε τους 2.086 την 10η Αυγούστου. Κατά μέσον όρο, πάνω από 60 άνθρωποι την ημέρα χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται αφότου άρχισαν οι μάχες στα μέσα Απριλίου. Μέχρι σήμερα έχουν τραυματιστεί άλλοι 5.000 άνθρωποι.
EPA / SERGEI ILNITSKY
Ένας άνδρας επιθεωρεί το κατεστραμμένο σπίτι του στο Ντόνετσκ, ενώ οι μάχες μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και των φιλορώσων συνεχίζονται. Ο απολογισμός των νεκρών από τη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία έφτασε τους 2.086 την 10η Αυγούστου. Κατά μέσον όρο, πάνω από 60 άνθρωποι την ημέρα χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται αφότου άρχισαν οι μάχες στα μέσα Απριλίου. Μέχρι σήμερα έχουν τραυματιστεί άλλοι 5.000 άνθρωποι.
Καύσωνας στην Αθήνα. Γυναίκα κάθεται στην σκιά με φόντο το συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος. Στους 38 βαθμούς σκαρφάλωσε ο υδράργυρος στην Αθήνα, ενώ περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 15/8, οπότε η θερμοκρασία προβλέπεται ότι θα αγγίξει σε ορισμένες περιοχές τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γυναίκα κάθεται στην σκιά με φόντο το συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος. Στους 38 βαθμούς σκαρφάλωσε ο υδράργυρος στην Αθήνα, ενώ περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 15/8, οπότε η θερμοκρασία προβλέπεται ότι θα αγγίξει σε ορισμένες περιοχές τους 41 βαθμούς Κελσίου.